Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Peri anaal abces
Auteur Onderwerp: Peri anaal abces
SaskiaE
BerichtGeplaatst: 07-12-2017 10:20 Reageer met quote

Hallo, na een tijdje te hebben meegelezen wilde ik ook mijn verhaal even kwijt, om te kijken of iemand dit ook herkent....word een beetje wanhopig als ik alles zo lees...Sad

Ik ben in juni naar de dokter gegaan voor een bultje in het gebied tussen anus en vagina. Bultje was niet al te pijnlijk maar hoorde daar niet te zitten. Huisarts had geen idee. Doorgestuurd naar gynaecologie , daar dachten ze aan een ontstoken klier maar nadat er twee ander gynaecologen naar hadden gestaard en ' gevoeld' werd er gezegd dat ik naar chirurgie moest omdat er pus uit de anus kwam. ( hoe ellendig en klein voel je je als je daar zo ligt en er wordt over je gepraat alsof je een kadaver bent)

Afijn chirurgie had geen plek, ja pas ver na de zomervakantie.

Ander ziekenhuis gebeld , eentje die nog wel voor de zomervakantie plek had. Deze chirurg keek en dacht aan een ateroom cyste, vrij oppervlakkig maar wilde wel een mri om uit te sluiten dat het een fistel was.

MRI werd na de zomervakantie gedaan en de bespreking daarvan twee weken later. Tijdens de zomervakantie was het bobbeltje soort van opengegaan en kwam er regelmatig viezigheid uit , echt waardeloos zeker als je een Aktief persoon bent want heel de boel wordt schraal...en hoe aktiever hoe meer rotzooi leek wel.

Nadat de mri gemaakt was zat ik twee weken later bij de chirurg die mij geruststelde want het was geen fistel maar een kleine oppervlakkige ontsteking, die makkelijk chirurgisch kon worden verwijderd.

Opgelucht naar huis, 6 weken later werd ik na twee keer bellen uiteindelijk opgenomen voor de operatie. Deze werd uitgevoerd door een andere chirurg en was duidelijk niet op de hoogte van waar het zat en wat het was, want dat kwam hij speciaal nog even vooraf vragen.

Na de operatie kwam hij voldaan op mij afgestapt en zei, dat het geslaagd was. Het was een klein abces , was weg gesneden en hij had ook gelijk maar even " een dingetje wat daar hing" ( huidflapje, over gehouden aan bevalling denk ik ) weg gehaald aangezien hij toch bezig was. (?!?!?!?) opzich was ik daar niet boos over, maar later bleek dit behoorlijk pijnlijk en was ik toch wat minder blij met zijn creatieve uitspatting!

Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling van de hoofdzuster dat het gehecht was. ( ik vroeg dit speciaal omdat ik wist dat als het niet gehecht was, je juist moest spoelen !) ze had waarschijnlijk niet goed gekeken en had de hechtingen van het huidflapje gezien , maar ja, dit was niet waarvoor ik behandeld was dus niet even het dossier gecheckt ! ( en goed gekeken!)

Eerste nacht had ik ontzettend veel pijn en veel nabloedingen. Ook leek er een stuk darm naar buiten te komen(?!) Shocked in de ochtend naar spoedeisende hulp, daar bleek het een heel groot stolsel te zijn en zeiden ze dat ik had moeten spoelen!! Ja.....dat had ik natuurlijk wel gedaan als ik dat had geweten!!

Daarna viel de pijn mee, spoelen geen pretje maar goed....zeker te doen....

Toch had ik er geen goed gevoel over, opening groeide langzaam dicht maar er kwam nog steeds vocht / vuil uit en ik voelde achter dat plekje nog steeds een soort bobbel. Ik moest ter controle naar de eerste chirurg. ( die de mri had geadviseerd) hij zei dat het er netjes uit zag en dat het nog zo'n twee weken nodig had om te helen.

Na ca anderhalve week toch weer gebeld, ik kon pas in januari terecht !!! Ik dacht, dat gaat hem niet worden. Gelukkig was er een plekje bij de chirurg die mij ook geopereerd had.

Daar aangekomen werd mij enigszins lomp verzocht om op handen en knieën op de tafel te kruipen. Al snel zei hij , nee dit is niet goed.
Rolling Eyes ik attendeerde hem erop dat er een mri was gemaakt, waarop hij eerst maar eens naar de mri ging kijken. ( zag hij voor het eerst!!) hij wilde nog eens kijken en stak daarbij on aangemeld een sonde dwars door die plek heen.... Shocked

Tja, zei hij ik kan het nu plaatselijk verdoven en weer openleggen. Ik dacht, DAT gaan we niet met volle bewustzijn doen ( aangezien het een behoorlijke hork was) toen ik vroeg of dat niet net als de vorige keer kon zei hij, " ja, maar dat gaat dan wel weer even duren" ik zei " die paar weken kan ik nog wel wachten aangezien ik er al zolang mee loop"

Hij heeft er toen een spoed van gemaakt en ik lag met 1,5 week weer op de operatie tafel .

Na de operatie kreeg ik eerst te horen dat ik misschien een nachtje moest blijven.... Confused Daar voelde ik niet zoveel voor....dus het was even wachten tot hij langs kwam.

Toen hij langs kwam zei hij dat het toch een fistel was. Vanaf het plekje wat open was tot aan de anus. Hij heeft die hele gang opengelegd. Volgens hem zou het nu van binnen uit dicht groeien, het zag er rustig uit en zou het niet meer terug komen....
En oja, hij had nog een klein flapje gezien dat had hij ook maar even weggehaald omdat hij toch bezig was... Shocked Confused

Ik was te verbijsterd om daar iets over te zeggen.....

Gek gevoel omdat ik steeds die angst had voor een fistel en nu bleek het zo te zijn!! Opgelucht omdat hij zegt dat het nu klaar is....angstig gevoel omdat ik zoveel slechte verhalen lees.....en onzeker omdat ik ( afgelopen maandag geopereerd) steeds " vocht" tussen mijn billen en dat gebied voel....geen bloed, ook geen pus, gewoon kleurloos vocht....wat is dat en waar komt het vandaan?!?! Blijft dat? Want daar word je ook niet vrolijk van of gaat dat uiteindelijk weg ?

Ik spoel nu zeker zes keer per dag, t is een flinke wond moet ik zeggen...

Pfff wat een lang verhaal.....blij dat ik het opgeschreven heb...

En ik hoop op wat reacties of tips van mensen die dit herkennen. Dat vocht had ik eigenlijk sinds dat abces open ging.....dus je zou zeggen dat dit uit die wond komt? Confused

Groetjes en succes ook voor iedereen met deze verschrikkelijke kwaal.... Sad
Annie32
BerichtGeplaatst: 04-01-2019 1:39 Reageer met quote

Ik zie dat dit al een ouder topic is maar ik reageer toch. Ik heb al 3x een perianaal abces met fistel gehad waarvan het 1x weg is gegaan met antibiotica.
Ik kreeg het door de ziekte van crohn en het is inderdaad zeer pijnlijk. De eerste keer dat Ik ben geopereerd hebben ze alles opengelegd en heeft het meer dan 9 maanden geduurd voordat de wond geheeld en droog was. De wond had een doorsnee van een €2 munt en liep naast de anus door tot aan de endeldarm. De 2de operatie had ik hem in het personen en hebben ze in mijn schaamlip gesneden, een setondraad erin gedaan en dat heeft 10 weken gezeten. Ik had op dat moment 1 abces maar met 3 fistelgangen waarvan 1 door het oude litteken ging. De wond van de setondraad is overigens heel mooi genezen.
Wel asociaal dat je op handen en knieën moest, ik mag altijd op mijn linkerzij liggen als ze gaan kijken. En werd ook altijd binnen een dagen tot 1,5 week na uitslag geopereerd.
Mij is altijd verteld geworden dat na ieder toiletbezoek de wond gespoeld moest worden. Ik hoop dat bij jou alles mooi is genezen er dat je er geen last meer van hebt gehad.
Index > Huidaandoeningen > Peri anaal abces
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring