Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Prothese boven, gestopt met roken, nu gigantische butsmaak ?
Auteur Onderwerp: Prothese boven, gestopt met roken, nu gigantische butsmaak ?
Youri1982
BerichtGeplaatst: 09-12-2018 21:36 Reageer met quote

Goedenavond,

Ik ben nu 36 en heb in december 2014 mijn bovengebit laten trekken. Dit omdat ik met een ernstig zwak gebit ben geboren, naar op latere leeftijd bleek door een chromosoomaandoening (deze uitleg, om vooroordelen alvast af te houden).

Sedert twee weken zijn mijn vrouw en ik gelijktijdig gestopt met roken, wat voortreffelijk gaat. We zijn al eens eerder gestopt, maar hielden dat nooit lang uit. Nu lukt het prima.

De eerste week had ik geen rare nasmaak of bijsmaken in mijn mond, echter sinds vorige week zondag (een week geleden dus) heb ik een bittere zure bloed-achtige smaak in mijn mond. Ik geraak hier niet vanaf. Ik heb al van alles geprobeerd. Dropjes, winegums, fruit, melk, pepermuntjes etc. Dat helpt allemaal eventjes, maar binnen enkele minuten is de rotsmaak weer terug.

Nu had ik zelf eerst het idee dat het zou komen door een griepje onder de leden die aan het opkomen zou zijn, maar ik voel mij eigenlijk prima en fit, vol energie. Ik ga er dan ook van uit dat dit niet het geval is.

Nu is het zo dat ik, gezien mijn leeftijd, een bitje heb (zo noem ik de prothese) die van tijd tot tijd een rebase nodig heeft. Daarom heb ik nog geen meerjarig bitje. Na elke rebase kan ik er even mee vooruit, maar na verloop van tijd heb ik toch weer kleefpasta nodig zodat ie niet met het eten eruit floept of dat er van alles tussen komt te zitten. En zo komen we uit bij mijn vraag. In het begin gebruikte ik de dure naar menthol smakende Fixodent van €5.89, sinds eind 2015 gebruik ik Fixodent van €3,20.

Daar ik zeer, zeer lange tijd gerookt heb (vanaf 2001 sigaren, sedert ongeveer 2007 zware shag), heb ik altijd een bepaalde smaak in mijn mond gehad. Dus ook ten tijde van mijn dentale operatie, waarbij ik na 3 dagen al aan het Kerstdiner zat (ik val in de groep van mensen die nauwelijks hinder hebben gehad van de operatie, volledig onder narcose overigens) en toen ook weer mijn shaggies rookte.

Kan het zijn dat de kleefpasta die ik gebruik zorgt voor deze zeer, zeer doordringende vieze smaak ? Want als dit inderdaad zo is, dan stap ik direct over op die duurdere variant (ik gebruik 3-4x per week kleefpasta, vaker niet).

Ik ben op de hoogte van de 'gevaren' van kleefpasta, doch is het momenteel niet anders. Daarover a.u.b. geen discussie.

Ik wil enkel weten of de vieze smaak door het gebruik van deze variant van Fixodent kan komen, of dat het toch iets anders zou moeten zijn.

Ik dank U alvast hartelijk voor Uw meedenken. Ik word gek van de smaak en het beïnvloed ook mijn werk, eetlust en vooral de intimiteit met mijn vrouw, omdat die smaak overheerst.

Met vriendelijke groet,
Youri
Index > Tandheelkunde > Prothese boven, gestopt met roken, nu gigantische butsmaak ?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring