Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Fistel en setonplaatsing
Auteur Onderwerp: Fistel en setonplaatsing
Tarantula63
BerichtGeplaatst: 03-12-2018 21:11 Reageer met quote

Beste Lezers,

Ik ben opeens patiƫnt met een fistel. Nooit eerder last gehad behalve een pijnlijke plek in mijn rechterbil. Een bezoekje aan de huisarts bracht verheldering, ik had een fistel.
Door gestuurd naar een specialist in het ziekenhuis waar ik heel snel langs kon komen. Onderzoek en gelijk uitslag: een oppervlakkige fistel in de rechterbil en door de sluitspier hoog.

Operatie was noodzakelijk en binnen 2 weken geregeld. Ik kreeg een forse snee bij het klieven van de peri-anale fistel en moest het even rustig aan doen om de wond rustig te laten genezen. Na 3 weken nog steeds soiling, vloeien bloed en narigheid. Opnieuw naar de arts en de fistel bleek helaas complex te zijn. 5 dagen later 2e operatie en nu flink de hele onderkant opgehaald met seton drain plaatsing.

Allemachtig wat een toestand, na het spoelen met waterstofperoxide en de seton plaatsing heb ik het gevoel alsof ik een onderarm inwendig heb, pijnlijk bij het lopen, zitten etc. Nu afwachten wat het resultaat gaat zijn ???? Wie heeft ervaring en tips.

PS: ben niet kleinzerig maar slapen is momenteel een hele opgave.

Groet Tarantula63
Zus
BerichtGeplaatst: 31-01-2019 0:51 Reageer met quote

Ik had in dec 2016 een peri anaal abces, spoedoperatie ondergaan. In april 2017 is er een seton geplaatst. Vervolgens in nov 2017 is de fistel geklieft. Ik heb nu een bult van bind - en littekenweefsel, dat geeft last maar is dicht gelukkig. Dat spoelen iedere dag vond ik een opgave hoor.
Saqi
BerichtGeplaatst: 31-01-2019 22:57 Reageer met quote

Ik heb meer dan 9 jaren perianale fistell, ambeien,en fisuur in anus.Heb ik steeds recidive na drie operatie.Eerte 2010, 2015heb ik seton gedragen 7manden en darna 2016 seton wervijdeerd,maar steeds tot nu toe kamp ik met pijn, mijn billen zijn koud,kreeg ik onderlichaam heel koud.Vorige week koop ik skiebroeken,maar helpt weinig.Ik heb veel brandend pijn ik kan niet zittend blijven, allen in bed liggent in rechter kant of linker kant.Als zo gaat moet ik opnieuw geopereerd worden,de operaties zijn hele moelijke opgave voor me,na operatie ben ik nog slechter,ik kan niets aan doen,moet ik geduld hebben.Ik bestrijd pijn met waarmkokendwater ik voel en gom full waarmwater en ik doe bij ,deze metode helpt me en pijn gaat na 15min weg.Ik raad mensen met fistell zoals heb ik niet na operatie te gaan.IS beter te laten zelf te genezen.2010 ging ik voor eerste keer fistell te opereren,maar lukte niet,darna heb ik 5 jaaren doorgegaan met fistell tot die genezen werd.2015 kreeg ik fisuur(schuur) in anus,kreeg ik en mast en toen kwaam opnieuw fistell.Ik vermoed van bijwerkingen van de mast.Ik doe nu hetzelfde- wacht ik tot zelfgenezen wordt,maar nu na die opratie heb ik heel veel zwaar.
Saqi
BerichtGeplaatst: 31-01-2019 22:58 Reageer met quote

Ik heb meer dan 9 jaren perianale fistell, ambeien,en fisuur in anus.Heb ik steeds recidive na drie operatie.Eerte 2010, 2015heb ik seton gedragen 7manden en darna 2016 seton wervijdeerd,maar steeds tot nu toe kamp ik met pijn, mijn billen zijn koud,kreeg ik onderlichaam heel koud.Vorige week kopte ik skiebroeken,maar helpt weinig.Ik heb veel brandend pijn ik kan niet zittend blijven, allen in bed liggent in rechter kant of linker kant.Als zo gaat moet ik opnieuw geopereerd worden,de operaties zijn hele moelijke opgave voor me,na operatie ben ik nog slechter,ik kan niets aan doen,
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Fistel en setonplaatsing
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring