Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Het leven en jezelf als persoon vreemd vinden..?
Auteur Onderwerp: Het leven en jezelf als persoon vreemd vinden..?
andreetje
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 1:18 Reageer met quote

Hey mensen,

Ik heb al 4 maanden 'last' van een vreemde stemming. Ik vind het heel erg raar om in mijn lichaam te zijn en begin me af te vragen hoe alles nou kan...hoe kan ik denken? Hoe kan ik een persoon zijn? Waarom zijn we mensen en hoe zijn we hier gekomen...hoe kan het dat ik gedachtes heb en andere mensen niet...tenminste niet die van mij?
Ik vind alles zo bizar dat ik de hele dag een heel ontwerkelijk gevoel heb...verder heb ik de hele dag precies door wat ik denk...een film kijken of een boek lezen kan bijna niet meer...Ik kan nergens meer in opgaan...Als ik bijv. praat dan vind ik me eigen stem heel raar en onwerkelijk klinken...
Ik doe alles nog wel heel gewoon net zoals vroeger...Opleiding en vrienden en werk en alles gaat goed alleen het voelt allemaal zo bizar voor mij...Soms denk ik wel eens van misschien is deze wereld wel niet echt en wil iemand me straffen en heeft hij me hier geplaatst zodat ik er niks van begrijp en wil diegene me martelen ofzow....ik weet dan wel dat het niet zo is maar ja toch twijfel ik soms omdat ik alles zo bizar vind....verder doe ik de opleiding pedagogiek en leer daar alles over psychische stoornissen...en dan lees ik weer over een psychose en dan ben ik bang dat ik dat heb omdat ik dus soms een beetje waanideeen heb terwijl ik wel weet dat het eigenlijk niet zo is...dus een psychose heb ik niet...Krijg binnenkort gedragstherapie bij het RIAGG om me te leren om weer wat positiever en anders te gaan denken over het leven....
Nou om een heel lang verhaal kort te maken...Wie herkent dit? Wie heeft dit ook gehad en is er weer vanaf gekomen en hoe? Misschien nog tips....
andreetje
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 1:25 Reageer met quote

Als mensen dit lezen denken ze waarsch meteen aan dp/dr maar dat is het niet echt....want het zijn vooral gedachtes die ik erover heb...ik voel me niet echt anders...denk ik...maar het zijn meer die gedachten
Lenne
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 11:10 Reageer met quote

Hi Andreetje,

ik herken het in zekere zin wel .. ik heb dit ook wel dat ik het leven en de mensen bizar vind en de wereld rondom me niet begrijp.
Dat van die gedachten herken ik ook heel sterk > het lijkt alsof je bewust bent van elke gedachte die je hebt van moment tot moment.
Welke gedachten heb je dan die je in deze toestand brengen?


Groeten-Lenne
andreetje
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 12:18 Reageer met quote

Nou, ik begrijp de wereld wel...maar ik vind het gewoon raar...en ik heb niet echt gedachten die me in deze toestand brengen...Ik heb het gewoon altijd..ook als ik normale dingen denk...
elze
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 12:34 Reageer met quote

komt het misschien door je opleiding, dat je er te intensief mee bezig bent? ik zeg maar wat hoor, of je ben misschien oververmoeid?
hoop dat je eruit komt
andreetje
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 13:12 Reageer met quote

Ik weet niet echt waar het door komt...vroeger zat ik eigenlijk de hele dag in een eigen droomwereldje..enne ik zat heel veel te dagdromen..het lijkt alsof ik opeens 'wakker' ben geworden ofzo! Ik denk dat het ook wel door de opleiding komt hoor...enne het is ook uit me me vriend sinds die tijd.
Lenne
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 15:29 Reageer met quote

Die vreemde stemming boeit me .. je zegt ook dat je ''wakker'' geworden bent > is het een positieve gewaarwording dat wakker zijn?
andreetje
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 16:02 Reageer met quote

nou als het je zo boeit...zullen we dan ruilen:P
ik vind het namelijk helemaal niet leuk...het is helemaal niet positief..
Gast
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 16:24 Reageer met quote

Ruilen zal niet nodig zijn - ik zit namelijk met eenzelfde moeilijkheid = alles komt me ook onwerkelijk voort als ik me buitenhuis begeef (soms wel/soms ook niet) en dat onwerkelijke gevoel is niet positief.

Bij mij is het een stemming, een gevoel (mss ontbreken van enig gevoel)waardoor ik wat verloren loop in 'deze' wereld .. Jij doet alles nog gewoon als vroeger > dat is toch iets positiefs zou ik zeggen.

Het boeit me omdat ik denk in eenzelfde schuitje te zitten en door ervaringen uit te wisselen kan dat toch enigszins verlichting geven
andreetje
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 17:44 Reageer met quote

erover praten met anderen die het ook hebben helpt bij mij niet echt...dan maak ik het alleen maar steeds groter voor mezelf..probeer het maar te negeren...zoveel mogelijk...maar zou graag willen weten of er mensen zijn die dit ook hebben gehad en die eruit zijn gekomen...?
Lenne
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 17:54 Reageer met quote

Kweet niet of je al bij een psychiater bent langs geweest .. dmv medicatie kunnen ze dit mss verhelpen als ze er in een vroeg stadium bij zijn .. lijkt me dat professionele hulp -daar ze hier heel wat ervaring mee hebben- je het beste op weg kunnen zetten.
Veel sterkte

Groeten-Lenne
DDD013
BerichtGeplaatst: 23-12-2010 2:07 Reageer met quote

Hee is dit forum nog actief? Ik zou graag met je willen praten ik herken het precies
V.
BerichtGeplaatst: 04-01-2011 19:00 Reageer met quote

Ik heb zojuist een onderwerp geplaatst...
heet angststoornis, zoals hierboven geschreven heb ik ook! Kan je je in mijn verhaal ook vinden? zo ja erg fijn om het er over te hebben!
Abigail
BerichtGeplaatst: 13-07-2018 22:31 Reageer met quote

Hallo Andreetje,

Ben je hier uiteindelijk vanaf geraakt en hoe? Ik herken je verhaal...
Index > Psyche > Het leven en jezelf als persoon vreemd vinden..?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring