Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Zelfmoord alleen of samen
Auteur Onderwerp: Zelfmoord alleen of samen
snoopywoefke
BerichtGeplaatst: 12-06-2018 14:44 Reageer met quote

Ik ben aan het twijfelen of ik alleen zelfmoord zou plegen of een persoon zou meenemen die het ook heel moeilijk heeft. Het gaat om mijn kleine zusje. Ze heeft zelf ook al een poging ondernomen een paar maand geleden en is daarbij in het ziekenhuis beland. Ik ben de enige persoon die ze heeft. Het is zo moeilijk om voor haar te zorgen want ze gaat ook psychisch door een moeilijke periode. Ik ben op 6 maand twee geliefden kwijtgeraakt, 1 na een relatie van 5 jaar en 1 na een paar weken waarvan ik echt het gevoel had dat het mijn soulmate was. 6 maand geleden zijn we ons moeder verloren aan kanker na een hel van 3 jaar. Zus is niet graag bij haar vader en is er niet gelukkig, de enige plaats waar ze gelukkig zou zijn is bij mij. Maar ik trek het zelf niet meer, ik zit er mentaal zo door dat dit de enige uitweg is die ik zie. Ik kan haar niet alleen achterlaten maar ik kan ook niet verder leven. Wat doe je in dit geval? Neem ik haar mee met mij, aangezien ik beloofd heb aan mijn mama dat ik ervoor ging zorgen maar ik kan het gewoon niet. Ik ben 100% zeker van mijn beslissing om een eind te maken aan mijn leven, dus mensen die mij proberen te overhalen, dit heb ik echt niet nodig. Er is niets dat mij op andere gedachten kan brengen. Het gaat erom wat ik doe met mijn zus.
Emerald
BerichtGeplaatst: 26-06-2018 18:56 Reageer met quote

Dat je mensen om je heen bent verloren kan heel moeilijk zijn maar lijkt me geen reden om ze zelf achterna te gaan. Belangrijk om er over te praten. Of schrijf het op. Proberen de pijn toe te laten, om het te kunnen verwerken. En voor je zus zal een oplossing gevonden moeten worden waar ze komt te wonen. Je kan het aan je moeder beloofd hebben maar het gaat er vooral om wat je zelf aankan. En als je zus ergens anders woont, bijvoorbeeld in een pleeggezin kan je er nog voor haar zijn maar niet dag en nacht.
Emerald
BerichtGeplaatst: 28-06-2018 1:12 Reageer met quote

Misschien een troost dat dierbaren die zijn overgegaan dichtbij je zijn. Soms krijg je een groet in je droom, soms voel je diens aanwezigheid. Misschien eens een medium raadplegen of naar een paranormale avond. Dat laatste kost weinig. Het kan troostend werken. Jouw werk op aarde is nog niet klaar. Liefs.
Index > Psyche > Zelfmoord alleen of samen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring