Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Onrustig over uitslag Hpv-virus Pap 2 a
Auteur Onderwerp: Onrustig over uitslag Hpv-virus Pap 2 a
geregistreerd
BerichtGeplaatst: 26-07-2012 10:32 Reageer met quote

Hoi Pradnya,

Bij mij precies hetzelfde verhaal. Begin dit jaar een uitstrijkje laten maken omdat ik de leeftijd van 30 jaar had bereikt en ik een uitnodiging kreeg voor het bevolkingsonderzoek. Daaruit kwam Pap2. Over een half jaar moest ik een tweede uitstrijke laten maken. Dat was begin deze maand en vandaag heb ik gebeld met de huisarts. De uitslag was binnen: wederom Pap2, maar de 'verdere uitslagen' waren nog niet binnen. Er wordt nu namelijk ook getest op HPV. Waarschijnlijk komt die uitslag een dezer dagen binnen. Was bij jouw tweede uitslag HPV gevonden en moest je daarom op aanraden van je huisarts z.s.m. naar de gyneacoloog, of was het wederom Pap2 en was er niet getest op HPV?
Ik vind het in ieder geval erg onduidelijk allemaal: wel een SOA, geen SOA. Wel te behandelen, blijft altijd in je lichaam. Allemaal tegenstrijdige berichten, lastig.
Ik kan het toch niet naast me neerleggen. Leuk, want ik ga zaterdag met vakantie. Ik zal wel even bellen, tijdens mijn vakantie om te vragen hoe nu verder. Ik vind het erg lastig in ieder geval. Een vrolijke dokstersassistente: "Oh, je hoeft je nergens druk om te maken hoor!", maar ja, voor de 2e keer Pap2 lijkt me toch niet goed.
Nou ja, zodra ik meer weet zal ik hier een update plaatsen.
Maar je bent dus niet de enige die baalt, succes bij de gyneacoloog!
pradnya
BerichtGeplaatst: 26-07-2012 10:40 Reageer met quote

Dank je wel voor je reactie, geregistreerd.
Ik ben er idd ook nog niet gerust op, ik vind het helemaal niets, 1 aug moet ik naar de gynecoloog ik ben me al helemaal aan het inlezen wat er gaat gebeuren.
Ik ben niet getest op HPV omdat de seccetaresse me vertelde dat dat 200 euro koste en ik dat zelf moest betalen. Tja die heb ik zo niet. Nu hoorde ik weer dat de gynecoloog je daar wel op gaat testen, dus ik ga dat eens goed uitvragen allemaal. Het is te gek voor woorden als je dat zelf zou moeten betalen.
Ik zal na woensdag 1 aug ook een update plaatsen. Blijven we een beetje op de hoogte.
Ik wens jou een hele fijne vakantie, en sterkte. Want loslaten zal niet meevallen, ik weet er alles van.
Groetjes
geregistreerd
BerichtGeplaatst: 26-07-2012 14:29 Reageer met quote

Thanks, snelle reactie!
Bij mij is er gewoon, zonder mijn weten, een extra test gedaan om te zien of ik dus HPV heb.
De assistente zei dat ze dat wel vaker gelijk doen. Alleen vind ik het dan weer raar dat ze de uitslagen niet allemaal samen in een keer doorsturen. Nu weet ik dus dat het weer Pap2 is, maar niet of ik HPV+ ben. Volgende week bel ik ze nog eens, want 'een dezer dagen' verwachten ze de volgende uitslag ook. Meer dan afwachten kan ik niet doen. Dus: sit back and relax... euhm??
pradnya
BerichtGeplaatst: 04-08-2012 23:28 Reageer met quote

hallo allemaal, ik ben 1 aug bij de gyneacoloog geweest, hij vertelde me dat hij me wel kan testen op hpv maar dat dat onnodig is. Als je onrustige cellen hebt heb je hpv. Om de hoogte van je hpv te meten moet hij het wel testen maar hij rade het mij niet aan. Ook vertelde hij dat het hpv virus een soort soa is omdat hij overdraagbaar is via geslachtsgemeenschap. 75% van alle vrouwen heeft het hpv virus, hij zei als je een gezond sexleven hebt dan heb je demeeste kans op hpv.
11 sept word er bij mij onderzoek gedaan, er word dan in de baarmoeder gekeken met een microscoop en evt word er een stukje weefsel weggenomen, wat dan op kweek word gezet.
Ik ben door mijn bezoekje aan de gyneacoloog wel wat geruster geworden,maar zie wel klein beetje tegen het onderzoek op. Maar goed, het hoort erbij en voorkomen is beter dan genezen, toch. na 11 sept laat ik weten hoe het is gegaan.
welterusten tot dan
geregistreerd
BerichtGeplaatst: 14-08-2012 15:06 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben weer terug van vakantie.
Tijdens mijn vakantie heb ik nog even gebeld met de huisarts om te vragen naar het extra onderzoek. m.b.t. hpv.
Dat is negatief getest. Er wordt me aangeraden om over een jaar weer een BMHK-onderzoek te laten doen en tot die tijd niets dus.

Groetjes!
mier75
BerichtGeplaatst: 16-09-2012 19:22 Reageer met quote

hoi,
ben nu 2.5 jaar aan het tobbe het begon met pap2 half jaartje later weer uitstrijkje bij de huisarts ze zeide je lichaam hersteld meestal zelf dus niet het was ondertussen pap3a. hup kun je naar het ziekenhuis daar werd er met een camera gekeken en een stukje weg geknipt en op kweek gezet was goed aardig. weer een half jaar wachten nu de hoop dat het weg is dus niet ondertussen 3b en ze waren uitstrijkje ook nog kwijt geweest dus een 2e uitstrijkje de dag na de uitslag meteen naar het ziekenhuis hebben ze 6 spuiten er in gezet en het weg geschraapt en dicht gebrand. weer een half jaar wachten nu was het positief pap1 yes heb gewoon zitten janken van blijdschap. wel weer over een half jaar terug en daar ben ik nu dus aangekomen ik denk let's hope pas over een jaar maar nee hoor weer pap2 kunnen we weer over een half jaar terug komen. maar ondertussen vertrouw je je hele lijf niet meer en 10kg bij van de stress tijd. ga toch ook weer eens mijn huisarts opzoeken of die nog iets voor me kan betekenen want dat half jaar wachten steeds trek ik niet.ik heb in het ziekenhuis al aangegeven dat ik als ik weer pap1 heb ieder gecontroleerd wil worden en niet om de 5 jaar.
voor de rest die er mee zitten ook veel sterkte
Tinkerbell27
BerichtGeplaatst: 26-09-2012 22:52 Reageer met quote

Hey allemaal,

Heb jullie verhalen gelezen... en iedereen is bang en onzeker. Ik heb het allemaal al meegemaakt 2 jaar geleden bij mij was het wel uitgegroeid tot baarmoederhalskanker. Nu heb ik maandag gehoord dat ik weer in PAP 2 zit, nu zegt iedereen om mij heen wees positief, komt goed.... maar HALLO!!! Ik heb het al eens gehad, en ik zei toen al eenmaal kanker gehad en het gaat nooit meer weg. Morgen heb ik een gesprek met mn eigen arts (uitslag kreeg ik van de vervanger) en wil dat ze me helemaal door de molen haalt... Verder wil ik jullie vragen om eens mijn verhaal te lezen... misschien helpt het en herkennen jullie er wat van... succes iedereen! http://www.fightcancer.nl/verhalen-van-patienten/Pages/djamilla-bennis-i.aspx
eni
BerichtGeplaatst: 21-10-2012 11:28 Reageer met quote

hallo

ik ben 27 jaar en heb ook 2 keer een uitstrijkje laten doen en elke keer zegt de gyne dat ik een ontsteking heb. nu heeft de dokter mijn uitstrijkje naar een ander labo gestuurd om de hpv typering te bepalen.het raarste vind ik hoe je het krijgt via sex ik kan het echt niet goed begrijpen.ik ben al 8 jaar getrouwd met mijn eerste vriendje heb met niemand anders sex gehad dat ik het zou kunnen krijgen en hij ook niet dus ik begrijp het echt niet goed zijn er ook andere mogelijke dingen hoe ik het heb kunnen krijgen.ik heb het vroeger nog nooit gehad nu zo van die onstekingen sinds ik ben bevallen is het begonnen en ik ga om de 6 maanden naar de gynecoloog voor controle .ik vinde het echt raar en begrijp het niet zo goed kan iemand mij wat meer uitleg geven heb van alles gelezen op internet.
Berkhof
BerichtGeplaatst: 22-05-2018 15:16 Reageer met quote

JustShirl schreef:
Hallo iedereen

Ik ben een ongerust meisje van 19 jaar en heb te horen gekregen na een uitstrijkje bij de huisarts dat ik pap 2a heb.. nu iets meer dan een halfjaar later is er weer een uitstrijkje gemaakt en nog een test om te kijken of ik het hpv-virus bij me heb.. nog steeds zit ik op pap2 en het blijkt nu ook datik het hpv virus bij me draag... nu heb ik altijd al problemen gehad met mijn menstruatie en de pil(wat k nu sinds een halfjaar niet meer gebruik) altijd veel buikpijn, veel bloedverlies en op het laatst wasik bijna elke maand wel 2x ongi of soms helemaal niet.

Nu is mijn vraag of ik een verhoogde kans heb met deze symptonen, dat het bij mij uit zal slaan na baarmoederhalskanker???

En heb ik nog een vraagje, ik heb gehoord dat het hpv virus besmettelijk is, kan ik het dan van iemand anders gekregen hebben of dat ik het altijd al bij me heb gedragen en mijn vriend er straks mee besmet???

Hoop graag een reactie te krijgen

Groetjes
Shirley
Berkhof
BerichtGeplaatst: 22-05-2018 15:18 Reageer met quote

Ik heb zelf ook te maken gehad met de onzekerheid van een Pap 2 uitslag, ik hoorde van een vriendin dat zij Papilocare gebruikt heeft en dat gaf rust, het is schijnbaar een natuur product en te koop bij de apotheek. Bij mij was na een half jaar het gelukkig weg. Succes.
Berkhof
BerichtGeplaatst: 22-05-2018 15:26 Reageer met quote

stefani schreef:
dora1962 heel goed antwoord ik sluit mij hierbij aan, wat een voorordeel ik heb 18 dezelfde partner en 2 keer PAP2 an 2 keer Hr HPV, maar veder na bioptie geen onrustige weefsel, dus de HPV virus kun je aleen krijgen van een sexueel partner.Je bent nu besmet, maar je man kan je niet besmetten.
veel sterkte

Voor JustShirl : de hpv virus kan je alleen krijgen met een sexuele relatie, aldus je hebt het van een man gekregen. Je bent nu wel besmet en kan je anderen daar ook mee besmetten. Maar het probleem is nu niet van wie heeft wie besmet.
Je hebt nu wel meer kans op baarmoederhalskanker maar een pap2 is niet het einde v.d. wereld. Je gineacoloog zal je wel vertellen wat er nu gedaan worden moet. Dikwijls gaat het ook vanzelf weg.

Veel sterkte.
[/quote]

Anders is Papilocare ook een product wat je kunt gebruiken, verkrijgbaar bij de apotheek. Heb het van horen zeggen, is een natuurlijk middel.
Succes.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 29-05-2018 10:54 Reageer met quote

Een goede menstruatie voorkomt alle hormonenkanker.
https://www.ninefornews.nl/duizenden-meisjes-geconfronteerd-met-slopende-ziektes-na-vaccinatie-tegen-baarmoederhalskanker/
Index > Kanker > Onrustig over uitslag Hpv-virus Pap 2 a
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring