Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > misselijk na galblaasoperatie
Auteur Onderwerp: misselijk na galblaasoperatie
nynke253
BerichtGeplaatst: 23-02-2016 20:55 Reageer met quote

ik ben nieuw hier heb al wel veel topics voorbij zien komen maar dit waren oudere van 2005 enzo.
Ik ben in oktober geopereerd vanwege galstenen. mijn galblaas is met een kijkoperatie verwijderd.
Ik sinds de dag erna verschrikkelijk veel last van misselijkheid. Dit werd allemaal geschaard onder je lichaam moet wennen blablabla.
Ondertussen werd ik steeds banger in het ziekenhuis werd me verteld dat ik maar gewoon moest gaan eten en lopen. Een twee dagen later bleek ik een flink abses te hebben dus een drain en medicijnen. hierdoor werd de angst nog groter en nog steeds bleef de misselijkheid. ook nu weer geen gehoor bij de zusters.
nu zijn we 5 maanden verder. ben ik inmiddels in een zware depressie beland en nog steeds blijft de misselijkheid aanhouden. ik heb hier ook medicijnen voor die helpen gelukkig wel iets. het is dus niet meer zo erg als dat het was. ik kon eerst helemaal niets meer eten dat gaat nu gelukkig goed. maar het is een zeurende aanhoudende misselijkheid. Ik weet gewoon niet meer waar ik het zoeken moet. en denk soms wel eens als ik zo moet blijven leven dan hoeft het voor mij niet meer en zou ik liever dood gaan. wie herkent dit en heeft iets gevonden wat wel werkt
Galish
BerichtGeplaatst: 13-05-2018 21:44 Reageer met quote

Beste Nynke, ik ben zelf al een tijdje op zoek naar lotgenoten. Februari 2016 is mijn galblaas verwijderd na een aantal maanden van pijn en misselijkheid. Sindsdien heb ik aanhoudende klachten zoals hevige misselijkheid die er geleidelijk aan is ingeslopen. Bij momenten heb ik het in vlagen, soms de ganse dag, Soms voor het eten en soms na het eten. Al meermaals bloednames laten doen, maar geen afwijkende waarden te zien. Volgende week heb ik weer eens een onderzoek. Intussen heb ik ook al een fodmap dieet gevolgd omdat ze denken aan functionele klachten, en ook pantoprazole geslikt. Niks schijnt te helpen. Heb jij intussen al een oorzaak/oplossing gevonden hiervoor?
nynke253
BerichtGeplaatst: 13-05-2018 21:55 Reageer met quote

Hallo,
Ik weet het idd nog heel erg goed. Voor mij zijn er verschillende dingen geweest die dit hebben veroorzaakt.
Ik ben in aanraking gekomen met Jeroen Jonker een osteopaat. Hij zit bij mij in de buurt (Amsterdam). Ik weet niet waar jij woont maar ik zou zeker ook als je verder weg woont eens contact met hem opnemen. Als je te ver weg woont kan hij je misschien wel iemand aanraden. Hoewel hij de afstand wel waard is hoor. Dit is zijn website www.ost3o.nl

Bij mij bleken mijn darmen en litteken weefsel een grote boosdoener. Aangezien je lever het over moet nemen van je galblaas en het gal rechtstreeks naar je darm gaat is dat enorm wennen voor je darmen. Het littekenweefsel zit vlak bij de maagingang omdat daar ook de galblaas zat en die dus de boel als het ware wat dicht knijpt. Dit is een gedeelte.

Daarnaast ben ik na de operatie intolerant geraakt voor gluten en lactose. Als je deze factoren bij elkaar optelt kan je wel voorspellen wat er gebeurd als daar niet mee gedaan wordt.

Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt gehad. Mocht je verder willen kletsen. Ik zit ook op facebook. Je kunt me vinden onder Nynke de Bruijn. Je mag me eventueel ook mailen dan kan ik wat meer prive gegevens ook delen eventueel. Mijn mail adres is Nynke.debruijn@gmail.com.
Heel veel sterkte.

Ik moet zeggen hoewel ik best nog wel eens moeite heb met het eten ben ik sinds ik dit weet niet echt misselijk meer geweest. (behalve als ik eigenwijs ben geweest en een ijsje heb gegeten of teveel gluten heb gegeten)
Galish
BerichtGeplaatst: 13-05-2018 22:41 Reageer met quote

Wat fijn van jou om zo snel te reageren. Als ik het goed begrijp ben jij intolerant geworden na de galblaas verwijdering? Ze denken ook dat dit bij mij de oorzaak zou kunnen zijn. Hoe hebben ze dat ontdekt? Ik woon zelf in België, een beetje ver dus, maar hoop woensdag ook wat antwoorden te krijgen na die vervelende echo endo. Ging de misselijkheid bij jou dan ook zo op en af?
Kristel2000
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 11:41 Reageer met quote

Ik ben eind januari naar het ziekenhuis in Turnhout Belgie geweest voor een echo en ja hoor galstenen. De galblaas moet ONMIDDELLIJK verwijderd worden. Spijtig dat het vrijdag is anders had ik het vandaag nog gedaan, zei de specialiste. Ik ben 57 jaar en heb 4 vriendinnen die hun galblaas hebben laten verwijderen. Alle 4 problemen, grote en kleine problemen dus ik durf de galblaas niet laten verwijderen. Ik heb aan de apotheker gevraagd naar een medicijn en ze zei Ursofalk. Dat lost galstenen op. Dit is de reactie van de specialist van het AZ Turnhout:

"Het spijt mij zeer, maar ik weet zeker dat ik het gebruik van Ursofalk bij mensen met klachten van galstenen nooit zou aanprijzen en dat er maar 1 oplossing bestaat om dit probleem aan te pakken en dat is een operatief verwijderen van de galblaas teneinde complicaties te voorkomen !!"

Ik heb momenteel geen pijn en voel me prima maar zou toch graag Ursofalk willen proberen om een nieuwe galkoliek te proberen te vermijden. Hoe kom ik aan Ursofalk? Kan iemand mij helpen,

Alvast bedankt,
Kristel
Galish
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 13:50 Reageer met quote

Er zijn inderdaad een heleboel mensen met klachten achteraf, maar soms kan het idd. Ni anders. Bij mij beheerst het momenteel zowat mijn leven... Hoe je aan dat medicijn komt weet ik niet. Is de werking hiervan bewezen ?
Kristel2000
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 14:03 Reageer met quote

Beste Galish, Ja de werking van Ursofalk is bewezen, daarom heb je ook een voorschrift van de dokter nodig om het te mogen kopen. Er is hier alleen geen dokter te vinden die het wil voorschrijven. Ze willen alleen maar opereren. Dit is een mail van Dr Falk Pharma Benelux:
Beste,
Hartelijk dank voor uw vraag met betrekking tot Ursofalk®. Ursofalk® bevat de werkzame stof ursodeoxycholzuur en is een geneesmiddel welke enkel op recept verkrijgbaar is. Ursodeoxycholzuur kan door de arts worden voorgeschreven ter behandeling van cholesterol-galstenen. In geval van andere galstenen, welke geen cholesterol bevatten, zal de arts geen ursodeoxycholzuur voorschrijven.
Zonder voorschrift van de arts is Ursofalk® niet verkrijgbaar. U wordt aangeraden om met uw behandelend arts te bespreken waarom bij u niet gekozen kan worden voor een behandeling met ursodeoxycholzuur en welke behandeling in uw geval wel geboden kan worden.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
Johan van Ieperen, MD
Medical Director
Mobiel: +31 (0)6-23025477
cid:image003.jpg@01D18B40.35A63D70
Dr. Falk Pharma Benelux B.V.
Postbus 3498 4800 DL Breda
www.drfalkpharma-benelux.eu

Maar niemand onderzoek wat voor stenen je hebt. Je gaat onder de echo, ze zien iets "stenen" en "gruis". Ja dat moet eruit. Dus galblaas operatie, kom morgen maar binnen we doen het onmiddellijk. Verder geen uitleg en geen verder onderzoek. KASSA;
Zo gaat dat in het AZ in Turnhout
Kristel2000
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 14:07 Reageer met quote

Deze mail kreeg ik van mijn specialist:

Beste Kristel,

Het spijt mij zeer, maar ik weet zeker dat ik het gebruik van Ursofalk bij mensen met klachten van galstenen nooit zou aanprijzen en dat er maar 1 oplossing bestaat om dit probleem aan te pakken en dat is een operatief verwijderen van de galblaas teneinde complicaties te voorkomen !!

Als u nu nog steeds geen abdominaal chirurg hebt bezocht om de ingreep te verrichten, denk ik dat dit hoogst dringen nodig is - het lijkt mij gevaarlijk te wachten tot er complicaties optreden van pancreasontsteking (10% overlijden !!) of galwegstenen (hoog risico voor bloedvergiftiging !!).
Vriendelijke groeten,
Dr. T'Syen

klinkt goed toch? Hoelang heb ik nog te leven denk je?
Galish
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 14:31 Reageer met quote

Idd soms is er geen andere optie. Had ook een beginnende pancreatitis door galstenen die gelukkig dag erop als was hersteld. Toen hebben ze in spoed mijn galblaas verwijderd, maar de klachten achteraf worden te vaak onderschat. Toch blij dat ik er vanaf ben, die pijnen wil ik nooit meer
Kristel2000
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 14:34 Reageer met quote

maar er is helemaal niet gesproken over een andere optie. Ik heb geen pijn, ik ben niet ziek.
Galish
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 14:44 Reageer met quote

Dat is vreemd, bij ons in het universitaire ziekenhuis nemen ze niet zomaar de galblaas weg, zeker niet als je niet echt klachten hebt... Ik heb 7 maanden.met klachten.rondgelopen, een totaal andere situatie. Een 2e opinie misschien? Als je alsnog klachten krijgt zou ik zeker niet twijfelen, de complicaties zijn te ernstig...
Kristel2000
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 15:01 Reageer met quote

Ok dank je wel. Waar is bij ons in het UZ? Ben je van Belgie of van Nederland?
Galish
BerichtGeplaatst: 15-05-2018 15:15 Reageer met quote

Ik ben van België, uz Leuven ...
nynke253
BerichtGeplaatst: 16-05-2018 13:13 Reageer met quote

Galish schreef:
Wat fijn van jou om zo snel te reageren. Als ik het goed begrijp ben jij intolerant geworden na de galblaas verwijdering? Ze denken ook dat dit bij mij de oorzaak zou kunnen zijn. Hoe hebben ze dat ontdekt? Ik woon zelf in België, een beetje ver dus, maar hoop woensdag ook wat antwoorden te krijgen na die vervelende echo endo. Ging de misselijkheid bij jou dan ook zo op en af?


Hallo ja idd is het nadien gekomen. Ik had er in het begin hele dagen last van omdat mij was verteld dat ik goed moest eten, drinken en bewegen. Dus dat doe je dan.
Echter bleek dit achteraf verkeerd. Maar eer je er eens achter ben dat het de gluten en lactose zijn ben je echt wel een hele tijd verder. Aangezien het geen allergie is maar een intollerantie kan je dus wel wat aan gluten en lactose verdragen maar hoeveel blijft dan ook een puzzel.
Ik ben nu ondertussen en dan praat je dus over 3 jaar al. Aan het zoeken naar wat wel en wat niet en nog heb ik er wel eens last van omdat ik dan net iets teveel van iets heb gegeten. Maar ik weet nu dat dit kan gebeuren en weet wat ik moet doen om het kwijt te raken. Fijn vind ik het nog steeds niet als het gebeurd maar ik raak er niet meer van in paniek en het is niet elke dag.
Ik ben nu aan het puzzelen en recepten aan het verzamelen die koolhydraat arm, gluten- en lactosevrij zijn. Dan ga ik daar eens kijken of ik er mooie dagplanningen van kan maken. Nu merk ik dat ik eentonig aan het eten ben omdat dit "veilig" voedsel is. Wat er in resulteert dat ik dikker wordt door eenzijdig en verkeerde voeding.
Al met al zou ik zeker niet zomaar mijn galblaas laten verwijderen als ik er weer voor zou staan. Hoewel ik die pijn ook niet terug zou willen. Ik zou het misschien eens gaan zoeken in de essentiële oliën. Daar ben ik me in gaan verdiepen en ik heb al enkele wonderbaarlijke dingen meegemaakt.
Kristel2000
BerichtGeplaatst: 16-05-2018 13:25 Reageer met quote

Oja nynke253, helpen essentiële olïen echt bij galklachten? Kan je me vertellen welke oliën. Ik heb mijn galblaas nog maar niemand wil me helpen, ze willen alleen maar de galblaas verwijderen. Ursodeoxycholzuur verbetert de doorstroming van gal via de galblaas naar de darm. Het lost ook galstenen op. Het beschermt de levercellen. Maar geen enkele dokter wil dit voorschrijven.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > misselijk na galblaasoperatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring