Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > geneeskunde studern op 39 jarige leeftijd
Auteur Onderwerp: geneeskunde studern op 39 jarige leeftijd
Reshmi
BerichtGeplaatst: 08-01-2018 0:27 Reageer met quote

Hoi allen,
Ik heb een behoorlijke crisis. Ik wil heel graag geneeskunde doen, maar ik wil graag weten of er iemand is die ervaring heeft met de studie doen op latere leeftijd. Sowieso heb ik de selectietoets af te leggen en vervolgens blokken. Ik heb een gezin met drie kids en heb een fulltime job nu, die ik graag voor zeker 1 dag in de dag zou willen blijven behouden.

Is dit te doen of kan ik het beter houden bij zelfstudie om mijn honger naar medische kennis te stillen. Ik ben inmiddels al werkzaam in de medische sector.Heb al een master dus het zal helaas instellingsgeld betalen worden. Ik zag wel dat utrecht 3 jr theorie heeft en dan al co schappen. Zelf dacht ik aan Leiden. Ik zou evt willen gaan voor tropenarts of een andere specialisatie.
Ik hoor graag.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 30-01-2018 9:05 Reageer met quote

Een universitaire studie lijkt me nogal pittig en die is wat makkelijker als je achttien bent en nog geen gezin hebt. Je zou ook kunnen kijken naar functies op hbo-niveau.
'Genees'kunde komt vooral neer op medicijnen studeren. Dus klachten onderdrukken, lichaamsdelen repareren enz. Gezondheid gaat om wat anders. Gaat om de balans in het lichaam helpen herstellen, wat niet de bijwerkingen geeft van medicijnen. Ben zelf meer van een gezonde leefstijl dan dingen repareren. Zo zit ik in de overgang en heb ik geen enkel medicijn nodig. Een arts geniet misschien een
bepaalde status maar eigenlijk is hij een laatste redmiddel, dat niet altijd nodig zou zijn als we betere voeding zouden gebruiken en bepaalde voedingssupplementen zouden nemen.
Wat je zou moeten doen zul je toch zelf moeten uitvogelen. Vaak is het wel makkelijker om iets te doen dat raakvlakken heeft met je huidige werk. En tropenarts als je een gezin hebt. Dan moet je het echt zeker weten en je gezin moet er achter staan, moet misschien mee.
neja24
BerichtGeplaatst: 07-02-2018 12:46 Reageer met quote

Qua leeftijd is het zeker geen probleem. Maar met drie kids én een fulltime job...daar zie ik dan wel de sores Shocked
Rappe Pep
BerichtGeplaatst: 08-02-2018 9:34 Reageer met quote

Mijn vader was 53 en is toen pas begonnen met zijn studie Theologie...
Index > Gezondheidszorg > geneeskunde studern op 39 jarige leeftijd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring