Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Hoofdpijn volledig verdwenen toen ik zwanger was
Auteur Onderwerp: Hoofdpijn volledig verdwenen toen ik zwanger was
Gplas
BerichtGeplaatst: 29-11-2017 20:31 Reageer met quote

Hallo allemaal !

Heb me net aangemeld op dit forum omdat we ergens mee zitten waar we niet uit komen.
Ben niet de persoon zelf waar het om gaat maat het gaat om mijn vrouw .

Mijn vrouw heeft der hele leven zolang ze zich kan herinneren last van enorme hoofdpijn aanvallen , tijdens haar zwangerschap heb ze geen een keer hoofdpijn gehad en dat was een enorme opluchting . Nu hebben wij 3 weken geleden een dochter gekregen en zijn dol gelukkig maar de hoofdpijn is weer terug aan het komen. Het is niet zomaar een hoofdpijn want als ze het heeft kan ze niks meer verdragen . We proberen gelijk weer actie te ondernemen omdat de baby ook wel eens haar huil dagen heeft en dit gaat me vrouw niet trekken en de hoofdpijn sowieso ook gewoon niet. We zijn hier vaker voor naar de dokter geweest en daar kwamen ze steeds ermee dat er spannings hoofdpijn was of dat het der wervels in der rug niet goed zaten. Wij zelf denken dat dit toch aan hormonen ligt en zeker na de zwangerschap zijn we hier zeker van omdat Ze toen geen last had. Hoop dat dit onderwerp hier geplaatst mag worden , zag niet specifiek een topik van hoofdpijn. Herkennen jullie dit ? Hebben jullie tips ? We horen het graag !

Alvast bedankt 🙂
Emerald
BerichtGeplaatst: 09-07-2018 22:38 Reageer met quote

Veel vrouwen hebben te maken met oestrogeendominantie, wat tot tal van klachten kan leiden. Dan is het oestrogeen relatief te hoog, ten opzichte van het progesteron. Eventueel pilgebruik bevordert die oestrogeendominantie.
Verder is het voedingspatroon belangrijk. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Stoffen als histamine en tyramine kunnen hoofdpijnklachten uitlokken. Bepaalde kruiden, smaakversterker en alcohol versterken de werking van de histamine en tyramine.
Verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de hele gezondheid helpen ondersteunen. Zo kunnen stofjes als magnesium en vitamine B en D gunstig werken bij hoofdpijnklachten.
Dar
Thomas3
BerichtGeplaatst: 10-07-2018 20:24 Reageer met quote

De placenta vormt niet alleen een scheiding tussen moeder en kind, maar ook een verbinding. De verbinding heeft als hoofddoel om zuurstof en voedingsstoffen bij de foetus te kunnen krijgen, zodat deze zich goed kan ontwikkelen.
Het membraan tussen het moederlijk en kinderlijk deel van de placenta voorkomt dat de bloedsomloop van jou en je baby met elkaar in contact treden, maar laat wel de voedingsstoffen door die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby. Via de navelstreng worden de voedingsstoffen naar de baby gebracht. De andere kant op worden afvalstoffen en koolzuur van je baby uitgestoten en via de placenta kunnen de afvalstoffen door jouw lichaam worden opgeruimd.

Als de toevoer en afvoer niet in order is tijdens de zwangerschap, dan zorgt de moedernatuur dit alsnog in order maken op belang van de ontwikkeling.

Clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn of migraine zitten toevallig in dit router.
De router van de zenuwen en bloedbanen van het Hart, het Lever en de Nier.
Idea
Index > Zwangerschap > Hoofdpijn volledig verdwenen toen ik zwanger was
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring