Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Duizelig bij lezen en bewegende beelden
Auteur Onderwerp: Duizelig bij lezen en bewegende beelden
ambertje
BerichtGeplaatst: 02-10-2017 18:48 Reageer met quote

Hoi,

Nu ruim 4 maanden geleden werd ik van het ene op het andere moment onwel achter de laptop. Alles draaide en ik werd erg misselijk. Sindsdien kan ik niet meer goed lezen en heb andere klachten.
Het gebeurde na een lange periode van veel te hard werken (weet ik nu), maanden achtereen tot wel 16 uur per dag achter de laptop.

Klachten:
- duizelig bij lezen (gevoel flauw te gaan vallen). Ik word dan onwel in mijn hoofd, het lijkt of ik het bewustzijn ga verliezen, soort diep zwart gevoel. Soms al na enkele regels.

- duizelig bij andere bezigheden: televisie kijken (al na enkele minuten), winkelen (kan onmogelijk iets zoeken in de schappen, direct duizelig), kan niet meer meerijden in de auto als het donker is. Ik krijg ook last van andere dingen die dichtbij zijn: poes aaien, in een pan roeren etc.

Daarnaast lig ik 's nachts soms uren wakker van een raar gevoel in mijn ogen, een soort kramp, grenzend aan pijn.
Bij vlagen zeer lichtgevoelig.

Wat heb ik al gedaan: opticien, nieuwe brillen voor veraf en dichtbij. Hielp niet.
Optoloog: prismabril. Kijkt lekker maar word ik ook duizelig van, nog erger.
Bij oogarts geweest, ogen zijn verder OK.
100 x druppelen, warme kompressen. Ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen. Veel buiten wandelen en ver focussen.

Ik ben erg gestresst geraakt van dit alles. De duizelingen zijn vreselijk onplezierig. Ik ben tekstschrijver en werk nog halftime maar moet door ivm eigen bedrijf.

Iemand enig idee wat dit is en hoe ik er vanaf kan komen?

Bedankt!
Amber (53 jaar)
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 10-10-2017 8:41 Reageer met quote

Teveel naar een beeldscherm turen is niet zo gezond voor je lichaam. Een bril o.i.d. helpt daarvoor niet. Beter het gebruik limiteren en pauzes houden. 's Avonds beter geen beeldscherm turen of desnoods met iets van f.lux, dat een andere kleur scherm geeft. De helderheid van het beeld aanpassen kan ook schelen. Er zijn ook speciale brillen voor. Dingen eerst printen om te lezen kan ook schelen.
Verder zorgen voor de juiste voedingsstoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, die helpen de aanmaak van allerlei neurotransmitters.
Zelf gebruik ik natuurlijke progesteroncrème voor mijn hormonen. Moet zeggen dat het me ook hielp voor klachten als de jouwe.
Index > Neurologie > Duizelig bij lezen en bewegende beelden
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring