Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht
Auteur Onderwerp: pigmentvlekken gezicht
mexicanG
BerichtGeplaatst: 17-06-2017 21:03 Reageer met quote

Jillina, welkom! Die knop dagelijks proberen om te zetten is een hele lastige strijd. De een lukt het wel, de ander vind het moeilijker.
Ik heb er wel mijn weg in gevonden, alleen merk ik dat het altijd ergens op de achtergrond aanwezig is. Maar ik zelf ben al heel blij met hoe ik mij nu voel, ben van ver gekomen.

Mimizan, wat jij schrijft, zo heb ik ook jaren geleden het gedaan en ervaren…
Op vakantie in nederland, schitterend weer, op de fiets hele routes afgelegd.
Hoofd van de zon wegdraaien, pet op, om de 2 uur ergens heen omdat ik een spiegel wilde bij het insmeren. Eerst spf, dat even laten inwerken bij de wc's, dan foundation…. zoveel invloed kan het hebben.

Aankomende dagen word het prachtig mooi weer.
Als het te warm is zit ik sowieso binnen,bij mij een bijkomend probleem met mooi weer: ik word gebeten door hele kleine zwarte vliegjes, waarschijnlijk knutten/knutjes
Vliegen razendsnel, zijn echt minuscuul maar bijten als de beste. Zeer pijnlijk en ik reageer er allergisch op: grote dikke bulten, brandend gevoel, blaren, laat littekens achter en kan weken nadat het 'weg' was weer enorm gaan jeuken.
Dus ja, dan zit ik toch echt liever binnen. Want, die beestjes zitten op schaduwplekken in de luwte…. ze houden niet van de volle zon,maar om daar nou in te gaan zitten ..?
jillina
BerichtGeplaatst: 18-06-2017 12:08 Reageer met quote

Bedankt voor jouw reactie mexicanG. Fijn om te weten dat je niet alleen zo tobt. Ik ben soms gewoon bang van de zon. Bleh. Wordt moe van de innerlijke strijd. Maar ik lees dat tijd misschien acceptatie kan opleveren. Hoop dat ik ook ooit rustiger ga worden. Voelt zo klote.
mexicanG
BerichtGeplaatst: 19-06-2017 14:03 Reageer met quote

Jillina, sinds wanneer heb je de vlekken?
Het is bij mij echt een proces geweest hoor, om het wat te kunnen accepteren.
Alleen volledige acceptatie zal er waarschijnlijk niet echt in zitten.
Maar ik begrijp wel wat je bedoeld, de angst voor de zon, je er klote onder voelen.
Ik had altijd zo'n knoop in mijn maag,was er steeds mee bezig, waar ik ook was.
Hierdoor beperkte ik mij met allemaal leuke dingen doen.
Zwemmen kon echt niet want dan ging de foundation er af. Dagje weg op bv een boot? Mij niet gezien.

Zorg vooral goed voor je huid. Dat is denk ik wel iets waar velen van ons hier mee bezig zijn. Smeer geen dingen op je huid die je huid kunnen irriteren.
En gebruik echt iedere dag een goede spf. Herfst en winter kan spf 15volstqqn, maar ik smeer het hele jaar met 30. Dus echt iedere dag.

Mocht je het nog niet gedaan hebben: neem eens een kijkje op de site van Jetske Ultee, dat was voor mij echt een eye opener.
jillina
BerichtGeplaatst: 20-06-2017 7:38 Reageer met quote

MexicanG de vlekken heb ik nu zo'n 3 jaar. Ik ben mij er alleen steeds meer van bewust. Zie alleen vlekken en niet meer die spontane meid.
Hoop er ooit ook beter mee om te kunnen gaan zoals jij.
Nu wil ik soms niet eens mijn bed uit pfff.
Bij Jetske heb ik inderdaad ook veel gekeken. Google me suf naar een oplossing die er eigenlijk niet is.
Vandaag weer zon...heerlijk roept men dan....nou voor mij niet.
mexicanG
BerichtGeplaatst: 21-06-2017 12:57 Reageer met quote

Jaren geleden vond ik de zon ook helemaal niks. Dit is nu gelukkig stukken minder. Dit is echt door mijn dochtertje gekomen, ik kan haar niet alleen maar binnen houden.
Toch Jillina, ik heb er wel iets heel waardevols aan overgehouden: Weten wat de zon kan doen. Het besef dat je de zon nodig hebt, maar dat je hier zorgvuldig mee om moet gaan.
Ik kan en wil maar niet begrijpen waarom er nog mensen zijn die zich niet insmeren. Mensen die zich slechts 1 keer insmeren en denken dat dit genoeg is. Mensen die een te lage factor gebruiken omdat het bruine kleurtje zo mooi staat.
Dat laatste vind ik ook, absoluut. Maar dit is het niet waard.
De zonkracht is momenteel zo sterk, het is vragen om problemen.
Maar stranden liggen overvol en het lijkt erop dat wat het KWF ook doet, dat we ons nog altijd onvoldoende bewust zijn van de schade die de zon kan aanbrengen.

Als mijn man weer eens in de tuin vol in de zon ligt zonder ook maar een crème op te doen, dan loop ik na een paar minuten naar hem toe en vraag "heh, wat zit daar voor rare plek? Die had je nog niet!" Dan pas is hij zich weer bewust. Alhoewel…. tijdelijk Wink

Een oplossing is er niet. Wel kun je erger voorkomen door goede producten voor je huid aan te schaffen,iedere dag te smeren (om de twee uur) en uit de volle zon blijven tussen 11-15. Uv petjes of hoedjes zijn ook heel fijn Smile

En ja hoor, ook jij gaat er eens beter mee om! Echt!
Cathelijne is hier al even niet meer geweest, maar ik weet nog dat zij in een enorme dip zat, met hele nare gedachten, en zij is uit dat dal gekomen. En ze moest van heel ver komen! Zij is een heel mooi voorbeeld hier, vind ik zelf.

Hou je haaks! En leuke dingen doen he? Dat is belangrijk!
jillina
BerichtGeplaatst: 21-06-2017 19:53 Reageer met quote

Ik ga mijn best doen. Ontspannen in de zomer....best moeilijk.
Bedankt voor jouw reactie MexianG
marialapet
BerichtGeplaatst: 03-07-2017 13:47 Reageer met quote

Hoge kwaliteit Nembutal beschikbaar voor verkoop.


Beste van Nembutal (Pentobarbital Sodium), mis geen speciale aanbiedingen, bestelling
Nembutal (Pentobarbital Sodium) online en krijg kortingen en geweldig
prijzen! Veilig online kopen Nembutal (Pentobarbital Sodium).

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com

Ons kwaliteitsproduct is het beste dat u kunt vinden en we verkopen in kleine / grote hoeveelheden met gegarandeerde discrete levering. Al onze producten zijn leverbaar in pure kristal en poedervorm en zijn van de hoogste zuiverheid beschikbaar. Wij leveren andere producten op aanvraag. Van de klant en we verkopen tegen matige prijzen

Voordelen: Pentobarbitalnatrium (nembutale) is een voorgeschreven medicatie die soms gebruikt wordt voor de korte behandeling van slapeloosheid. Het kan ook worden gebruikt als pre-anesthetic, of voor de noodbehandeling van aanvallen. Nembutal is een barbituraat dat verslavend kan worden met langdurig of zwaar gebruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com


Contacteer mij via email voor meer informatie en info op (serenasandra10@gmail.com)
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 17-07-2017 19:57 Reageer met quote

Hi!

Ik ben hier al een tijd niet meer geweest maar gisteren moest ik ineens weer aan dit forum denken. De reden daarvan is dat ik mijn vlekken eigenlijk niet meer zie. Een egale huid heb ik niet (sproetjes). Maar vlekken? Nee. En daar heb ik eigenlijk niks bijzonders voor gedaan. Ik reinig en bescherm mijn huid. Elke. Dag. Daar ben ik steeds handiger in geworden zodat ik er ook nog een beetje leuk uitzie.
Ik ben heel blij met mijn huid nu. En ik schuw de zon ook niet meer. Misschien is het een fijne gedachte voor degene die er nog mee worstelen dat het blijkbaar over kan gaan. Ik heb in totaal zon 10 jaar last gehad van de vlekken. Dat dan weer wel.
Ik heb inmiddels twee kinderen en de zwangerschappen hebben het dus niet verergerd.

Sterkte voor iedereen. Ik weet hoe erg het kan zijn!
mexicanG
BerichtGeplaatst: 23-07-2017 20:55 Reageer met quote

Ha die Cathelijne!!

Wat breng jij hier even onwijs mooi nieuws zeg! Very Happy , helemaal super, ik ben blij voor je!
Zou het misschien toch je ritueel zijn met de producten die jij gebruikt?

En twee kindjes? Heb ik iets gemist of was die kleine je tweede? Vertel!

Ik heb ook geen egale huid, mede door sproetjes, en zal ik ook niet gaan krijgen. Heel soms overvalt mij dat wel, dan zou ik een mooie egale huid willen, die mooi glanst enzo. Maar als ik dan weer eens een foundation wil proberen en dus richting Douglas oid ga, dan krijg ik altijd te horen dat ik zo'n mooie huid heb... Shocked . En dan vertrek ik dus zonder, want dan is het blijkbaar niet nodig Wink

Wel vind ik mijn huid er soms wat dof en vermoeid uitzien, iemand tips?
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 23-07-2017 21:25 Reageer met quote

Hey Mex!

Leuk weer eens iets van je te horen. Ik weet niet precies waarom mijn huid ineens zo goed gaat. Ik heb al een hele tijd dezelfde routine. Reinigen met kokosolie (alleen in de avond) daarna nogmaals reinigen met de cleanser van Uncover en de toner van Uncover. In de ochtend alleen de cleanser en toner en daarna SPF gemixt met wat BB cream. Misschien omdat ik juist geen heftige dingen doe is mijn huid hersteld??

Ik heb inmiddels 2 kindjes ja. Maar ik was vrij snel na mijn eerste alweer in verwachting. Omdat ik niet meer de jongste ben wilde we alweer snel voor een tweede gaan en dat is gelukt! Mijn jongste is nu 9 weken en mijn oudste 1,5. En ik zit nu dus nog vol hormonen (ook ivm borstvoeding) én het is hoogzomer maar dat heeft gek genoeg toch geen invloed op mijn vlekken. En ik kom gewoon buiten, fietsen, tennissen etc. Ik smeer me dagelijks in maar zeker niet om de 2 uur. Ik vind die plakkaten op Mn gezicht gewoon echt niet fijn. Ik gebruik ook nog wel eens een spray over SPF. Niet top natuurlijk maar wel makkelijk. Ik ben sowieso niet meer zo heel krampachtig. Ik gebruik goede producten met goede ingrediënten maar ik kan niet alles altijd 100% goed doen.

Hoe is het verder met je? Altijd fijn een compliment dat je een mooie huid hebt!
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 23-07-2017 21:26 Reageer met quote

Ps dat vermoeide herken ik. Wallen van hier tot gunter met die gebroken nachten!! Maar ja dat is (hopelijk) nog maar tijdelijk...
mexicanG
BerichtGeplaatst: 24-07-2017 15:33 Reageer met quote

O wauw Cathelijne! Gefeliciteerd!! Wat onwijs leuk!
Dat had je een paar jaar geleden ook niet kunnen dromen denk ik zomaar?
En wat is het mooi om kindjes te hebben he? Zwaar, maar ze zorgen dat je alles anders kunt zien, zij zijn het belangrijkste Smile

Grappig om te lezen hoe jij reinigt, ik reinig namelijk tegenwoordig ook eerst met een olie: jojoba olie. Daarmee haal ik eerst de oogpotlood en mascara zonder enige moeite weg, daarna mijn gezicht. Ik vind het schokkend te zien hoeveel vuil er dan op mijn wattenschijfje zit... Shocked Dat zie ik overigens niet als ik alleen reinig met een andere reiniger.
Ik gebruik geen reiniger van Uncover meer, ik gebruik nu die van Decubal, die is stukken goedkoper en ook prima. Alleen zit er in de Uncover wat meer verzorgende bestanddelen.

Ik heb de toner van Uncover, die voor de normale tot vette huid. Ik had altijd die voor normaal tot droog, misschien dat ik beter op die kan overgaan, die had ik wel altijd.

Goeie tip, spf mixen met een BB cream! Ik heb geen BB cream meer, maar wilde deze wel weer gaan aanschaffen. Alleen die prijzen... Rolling Eyes , niet normaal meer.
Ik heb die van Smashbox en die bevalt goed, alleen die is bijna 40 euro... Cool

Met mij gaat het goed. Heb wel een heftig jaar achter de rug met veel stress(overlijden dierbare, zelf stevig ziek geweest, ongeluk gehad, ellende op mijn werk) en ik rommel ook met mijn menstruatie, heb overgangsverschijnselen en dus veel gerommel met hormonen. Door deze combi van stress en hormonen kreeg ik extreme haaruitval, wat nu chronisch is geworden. Ik kan je zeggen, dat heeft zoveel stress en verdriet gegeven, dat ik zelfs een intake heb gehad bij een haarwerk specialist. Dat kon er ook wel bij… Weer iets wat te maken heeft met uiterlijk, waarom toch? heb ik mij veel afgevraagd. Ik voelde mij echt heel naar, want ik ben iemand waarbij mijn haar altijd goed moet zitten... Embarassed Vreselijk ijdel…. Maar ook dit was weer een enorme les, En ik ben er echt wel sterker uitgekomen, dat wel.

Nu heb ik heerlijk zes weken vakantie, een voordeel van werken in het onderwijs Wink , heerlijk genieten met mijn dochtertje en binnenkort op vakantie. Naar een land met zon!
Ik ga nu wel op zoek naar een leuke pet. Ik heb hoeden zat, daar gaan er twee van mee, maar een leuke pet is nog een wens. Ik heb er wel een, maar die is toch niet zo heel leuk, goede reden om te shoppen dus Wink
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 24-07-2017 20:38 Reageer met quote

Tnx Mex! Ja 2 kindjes is best pittig maar ook heel leuk! Dat had ik zeker niet gedacht een aantal jaar geleden.. Ik ben echt heel blij wat mij allemaal gegund is. Ook dankzij de allerliefste man die er is! Hij heeft mij echt uit het dal getrokken.

Grappig dat je ook met een olie reinigt. Het is bij mij inderdaad ook het enige middel wat alle oog make in no time verwijderd. Daarna met de cleanser en toner de restjes nog weghalen. Ik vind het ook bizar hoeveel er dan nog vanaf komt. Normaal gesproken bleef dat dus achter op mijn huid, toen ik nog alleen met een (dure) make up remover reinigde. Jak. Ik gebruik ook de producten voor de droge huid, zo fijn.

Ik gebruik zelf de BB van Jane Iredale. Niet goedkoop maar wel heel dekkend en dus heb je maar weinig product nodig. Ik doe er echt lang mee en gebruik het elke dag. Een aanrader! Jetske heeft op haar blog een stuk geschreven over SPF en make up. Dit is de link

https://www.uncover-skincare.nl/product-advies/insmeren-hoe-doe-je-dat-dan-met-je-make-up/

Vond ik wel interessant. Ik volg Jetkse sowieso nog steeds op de voet. Als ik straks klaar ben met borstvoeding ga ik haar vitamine A serum proberen, daar ben ik zo razend benieuwd naar! En in september ga ik een huidanalyse doen in haar skincare centre. Ja ik ben fan!

Wat rot te horen dat je zon moeilijke tijd achter de rug hebt. Haaruitval is niet niks... Ik weet niet meer wie het was maar er waren meer meiden hier op het forum met haaruitval. Zou het iets met elkaar te maken hebben...?

Geniet van je vakantie! Wat heerlijk dat je naar de zon gaat! Ik vertrek dit weekend naar Zuid Frankrijk, net als vorig jaar. Zoveel zin in!!

Sterkte en hopelijk kom je lekker tot rust.
mexicanG
BerichtGeplaatst: 25-07-2017 8:50 Reageer met quote

Cathelijne, ik heb inderdaad vaak gedacht dat de huidproblemen en de haarproblemen met elkaar te maken zouden kunnen hebben.
Als je een vitamine wilt daarvoor ter ondersteuning, is het namelijk altijd: huid, haar,nagel…. Blijkbaar staat dit toch met elkaar in verbinding.

Wauw, wat gaaf dat je naar het Skincenter gaat!! Dat is toch ook echt nog wel een wens van mij! Niet zozeer oplossingsgericht, maar meer kijkend of ik de juiste producten gebruik en ook uit nieuwsgierigheid.
Heb jij gewoon een afspraak gemaakt?

Ik heb het vitamine A serum, en de Repair Cream (ik geef toe, ik ben ook fan Wink ) en ik vind het vitamine A serum echt geweldig! Dat doet echt wat merk ik. Ik merk dat vooral bij de lijntjes rondom mijn ogen, die toch wat minder diep geworden lijken te zijn. Vandaag komt weer een hele nieuwe lading van Uncover, ook het serum want het was op.

En ik ga toch eens kijken naar de BB van Jane Iredale. Wie weet!

Heel veel plezier in Frankrijk! Ook heerlijk naar de zon, lekker opladen! Want zo zie ik het nu, energie opdoen. Niet in de volle zon, wel genieten van de warmte en vakantie vieren!
mexicanG
BerichtGeplaatst: 08-09-2017 17:11 Reageer met quote

Hallo dames,

De zomer lijkt voorbij…. is iedereen het goed door gekomen?
Ik was met mijn gezin naar een zonovergoten eiland en heb daar echt genoten van de warme zon op mijn huid, ook op mijn gezicht.
Ik was veel minder spastisch bezig met constant een pet of hoed op, wat ik voorgaande jaren wel deed, zelfs in het zwembad droeg ik een hoed/pet. Nu niet, ik liet het allemaal wat los.
Ik heb wel een paar kleine plekjes erbij,die kan ik wel hebben.

Foundation had ik nooit meer, heb ik wel weer aangeschaft omdat ik het ook wel fijn vind om wat aan mijn uiterlijk te doen.
Ik heb nu de foundation van Clinique : Even Better Glow.
Het dekt niet volledig, wat ik ook niet wil, maar is wel echt een prachtige foundation, geen pancake gezicht maar een mooie iets egalere en rustigere uitstraling met een mooie glow Smile
Blij mee dus!
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 30-10-2017 14:38 Reageer met quote

Hoi!
Nou Mex volgens mij is dit een privé forum geworden haha. Ik wilde toch even laten weten dat ik deze zomer ook heerlijk genoten heb in Zuid Frankrijk! Zonder gedoe met vlekken etc. Dat had ik een paar jaar geleden echt niet durven dromen.
Ik moet zeggen dat mijn huid er nog nooit zo goed uitgezien heeft. Ik gebruik inmiddels ook het A-serum en exfoliant (glycol) van Uncover. Ik ben er echt heel blij mee! Mijn huid is een soort egaal en stralend. Verder nog steeds vaste routine voor reinigen en beschermen. Ik denk echt dat je met goede (dus niet perse dure!) producten en SPF een heel eind kan komen. Ik heb mijn afspraak bij het Skincentre moeten verzetten ivm drukte op werk. Ik hoop dit jaar nog wel te kunnen gaan. En dan ben ik heel benieuwd welke adviezen ik krijg.
Aan iedereen die worstelt met de vlekken; het kan echt beter worden! Maar heb geduld en wees lief voor je huid.
Mieke33
BerichtGeplaatst: 29-11-2017 18:51 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Stil geworden hier zie ik! Maar alsnog heel leuk om de ervaringen te lezen. Vooral hoopvol om te lezen dat het bij jou is verdwenen Cathelijne!

Ik heb al een jaar of 5/6 melasma en inmiddels ook hypopigmentatie (plekken met minder pigment). Tenminste, daar lijkt het op volgens de dermatoloog. Wellicht juist gekomen door alle behandelingen, hoewel ik wel voorzichtig ben met blekende crèmes ed.

Start volgende week met microdermabrasie. Maar tegelijk denk ik ook: misschien zou ik juist even met alles moeten stoppen! Net als jij hebt gedaan Cathelijne. Ik gebruik thuis ook nog crèmes van Paula's choice met allerlei zuren en retinol. Waar mijn huid wel mooi glad van wordt. Maar de vlekken blijven en worden tijdens een zonvakantie binnen no time weer veel erger helaas.

Probeer er dan niet te chagrijnig van te worden Wink Vind het alleen vervelend dat ik altijd make-up op 'moet' van mezelf, anders vind ik het te opvallend.

Benieuwd hoe het met jullie gaat! En of er meer mensen zijn met een vlekkerige huid (wit en bruin door elkaar) ipv alleen maar donker.

Groetjes!
mexicanG
BerichtGeplaatst: 18-12-2017 10:07 Reageer met quote

Hoi dames,

Mieke, in de herfst en de winter is het hier inderdaad stiller dan lente en zomer.
Op zich vind ik dat wel jammer, want het is gezellig en in deze seizoenen zijn de vlekken niet meteen weg.

Wat je schrijft herken ik wel, zoveel proberen, zoveel doen, zoveel uitgeven, om maar resultaat te krijgen, alleen bijna niks werkt.
Dat is een kwestie van er in berusten, wat niet makkelijk is.
Alleen, Cathelijne komt van ver en zij weet dat dit dus wel degelijk kan!

Zorg dat je verzorgingsritueel zo 'eenvoudig' mogelijk is. Reinigen is heel belangrijk, daarna een toner. Dan of gewoon je moisturizer en dan overdag een spf.
In de avond gebruik ik nog of het vitamine A serum van Jetske Ultee (uncover) of de exfoliant glycolzuur van hetzelfde merk.
Dit geeft zoveel rust en ik weet gewoon dat het goed is voor mijn huid.
Het mooie is, sinds ik deze producten gebruik, is de eeuwige zoektocht naar huidverzorging gewoon weg en hou ik tijd over Wink
Voorheen probeerde ik altijd van alles, van de hele goedkope tot de hele dure merken, die overigens niks doen voor je huid.

Wel ben ik heel blij dat ik toch een foundation heb aangeschaft. Niet vanwege de vlekken, maar als ik eens een etentje of een feestje heb, mag make up best wel, dus ook foundation. En diegene die ik heb is prachtig, zo blij mee!
(clinique, even better glow)


Cathelijne, ik ben even benieuwd of jij de afspraak bij het Skincentre al heb gehad? En hoe dit dan was?
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 26-12-2017 16:11 Reageer met quote

Hoi!
Over mijn afspraak bij het Skin Centre van Jetske Ultee. Dat was wel even een reality check. Ik gebruik al heel lang haar producten en ik vind dat mijn huid echt onwijs opgeknapt is. Ook omdat ik altijd een SPF smeer is mijn huid een stuk egaler geworden. Maar bij de huidmeting bleek wel dat ik heel veel zonschade in mijn huid heb zitten. Niet dat dat perse zichtbaar is maar het zit er wel. Ze meten dat adv foto’s die ze met verschillende lenzen maken. Daarmee wordt ook de gladheid van je huid gemeten, rimpels, acne etc. Het is best confronterend en ondanks dat ik alles qua producten (surprise surprise want ik gebruik alleen Uncover, niet echt objectief dus..) goed doe is mijn huid er niet zo best aan toe. Ik scoorde overal superlaag. En dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Het is ook niet wat ik in de spiegel zie. Mijn huidleeftijd bleek ook 2 jaar hoger te zijn dan mijn werkelijke leeftijd om er nog een schepje bovenop te doen...

Ik werd wel fijn geholpen door Hanneke Helder. Maar ik ging niet juichend de deur uit. We hebben nog gesproken over peelings. Maar ik weet nog niet of ik zin heb om daar aan te beginnen. Al met al was het informatief maar voor mij persoonlijk niet perse heel leuk haha. Ik kan het je wel aanraden omdat je in ieder geval wel informatie krijgt over de staat van je huid. Ook weet ik nu dat mijn huidtype droog is (en daar producten op moet afstemmen) En dat de PH waarde, vochtbalans en huidbarriere wel in orde zijn. Dat wordt ook met speciale apparatuur gemeten.

Die huidschade heb ik overigens waarschijnlijk opgelopen in mijn kindertijd. Veel buiten zonder zonnebrand. Want het was toen gewoon nog niet zo vanzelfsprekend om je altijd in te smeren. . Al heb ik zelf ook aardig wat liggen bakken hoor. Had ik toen maar geweten wat dit voor mij zou betekenen.

Fijne dagen iedereen
EstherLouwerse
BerichtGeplaatst: 08-01-2018 15:51 Reageer met quote

Hi CathelijneT,

Begrijp ik uit jouw berichtje dat je nog steeds opzoek bent naar een oplossing voor jouw huidprobleem?
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht
Pagina 235 van 236  

Vorige  1, 2, 3 ... , 234, 235, 236  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring