Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Chronisch spanningshoofdpijn
Auteur Onderwerp: Chronisch spanningshoofdpijn
Tranquilo
BerichtGeplaatst: 05-03-2017 20:35 Reageer met quote

Beste forumleden,

Ik ben nieuw op dit forum, en ik wil graag jullie hulp om van mijn chronische spanningshoofdpijn af te komen.

In het kort:

Sinds een aantal jaar geleden kamp ik met een chronische spanningshoofdpijn aandoening. Door deze aandoening heb ik onder meer mijn baan verloren en ben ik heel erg prikkelbaar geworden. Uiteraard heb ik hulp gezocht bij een aantal specialisten.

- diverse huisartsbezoeken;
- diverse gesprekken gevoerd met psychologen;
- Manuele therapie;
- Osteopathie therapie;
- Wellnessen;
- 4 keer in een week sporten;
- Acupunctuur;
- Mindfulness;
- MRI scan;

Daarnaast ben ik ook naar een hoofdpijn centra geweest. Na een gesprek met de neuroloog heb ik Mirtazapine als medicatie gekregen. Deze medicijn heb ik een half jaar ingenomen. Helaas zonder resultaat. De neuroloog kan mij ook niet meer verder helpen.

Ik zat een lange tijd in de ziektewet en nu werkloos. Ik heb letterlijk een half jaar niks gedaan met de hoop dat het weer goed zou gaan.

Ik ben nog maar 30 jaar oud en mijn toekomst zit er niet rooskleurig uit. Ik ben de wanhoop nabij.

Heeft iemand een oplossing of advies om van mijn spanningshoofdpijn af te komen. Het is niet prettig om dagelijks met hoofdpijn klachten te leven.

Alvast erg bedankt voor jullie reactie!
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 21-03-2017 18:39 Reageer met quote

Als het spanningshoofdpijn is is het goed om wat te doen aan de oorzaken. Om te ontspannen kunnen dingen als yoga of zwemmen helpen. Ook zorgen voor de juiste ademhaling. Veel mensen ademen te hoog en te frequent.
Dan speelt verder je dagelijkse voeding een rol. Beter om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment te zorgen voor voldoende eiwitten, vetten en vezels. Groente dus ook.
Dan kunnen er verder nog overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen spelen. zo kunnen stoffen als tyramine en histamine zorgen voor flinke ontregelingen. Die stofjes zitten in onder andere kaas, eieren en zuurkool en vette vis. Dan reageert ook niet iedereen goed op koffie. Kan meespelen. Smaakversterker, zoals in soepen en kant en klare producten zoveel mogelijk vermijden.
Dan kan je nog tekorten hebben, onder ander magnesium, zink, vitamine D en B, omega 3, bepaalde aminozuren.
Niks doen heeft in elk geval geen zin. Beter zorgen voor een dagritme en voldoende lichaamsbeweging, liefst in de natuur.
Index > Neurologie > Chronisch spanningshoofdpijn
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring