Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > PDS en afvallen
Auteur Onderwerp: PDS en afvallen
Lucy 34
BerichtGeplaatst: 24-02-2017 21:36 Reageer met quote

Goedenavond!
Vandaag te horen gekregen dat ik PDS heb.
Nu moet ik het FODMAP dieet gaan volgen.
Nu gaat me dat lukken denk ik maar...
Ik wil ook graag 25/30kg afvallen. Dit dieet is daar niet op gericht, heeft iemand hier ervaringen mee? Hoe dit te doen dan zeg maar?
Groetjes Lucy
evitalolita
BerichtGeplaatst: 20-06-2017 13:42 Reageer met quote

Hoi, ik heb ook pds en ik ben ook bezig met afvallen. Naast dat ik pds heb, heb ik ook nog eens een lactose intolerantie. Wat je eigenlijk moet doen om klachten van je pds the vermijden is gezond eten en alle toegevoegde suikers en verzadigde vetten vermijden. Verder kun je ook beter koolsoorten vermijden en dingen die daar op lijken. Ga vooral geen volkorenproducten vermijden want deze helpen je darm juist bij een betere flora! Eigenlijk gewoon veel producten eten met eiwitten en onbewerkte producten!

Wat ik ook altijd doe is om de 3 tot 4 dagen een kruidenthee/soep drinken, gemaakt van gekookt water, 1theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen zwarte peper, wat gemalen gember, een vers blaadje basilicum(niet gedroogd of voorgesneden maar vers van de plant) en een kippen bouillon blokje naar smaak.

Ik kook het water, doe alle kruiden in een theeglas behalve de kippenbouillon en het basilicum blaadje, dan giet ik het gekookte water in het glas en doe ik eerst de kippenbouillon erbij en daarna het basilicum blaadje. Dit laat ik 10 min trekken en dan kun je hem drinken met af en toe tussendoor even roeren.

Dit helpt bij een betere darmfunctie en het is ook nog eens goed voor je huid! Plus het helpt je met afvallen en beschermen tegen kanker. Je moet het niet iedere dag drinken want teveel kurkuma en basilicum veroorzaakt juist kanker. Verder hebben de kurkuma, gember en de basilicum ontstekingsremmende eigenschappen en zijn ze een natuurlijke pijnstiller.

Ga ook sporten in de sportschool, minimaal 3x per week! Drink ook genoeg water anders val je niet af waardoor je je afvalstoffen niet kwijt kunt en door afvalstoffen word je dik! Ongeveer tussen de 1,5 en 2L per dag drinken.

Hopelijk heb ik je geholpen!
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 8:53 Reageer met quote

Bij overgewicht speelt vaak insulineresistentie een rol. Door de vele suikers die we binnenkrijgen krijg je schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat kan zorgen voor vetopslag en vele klachten. Dus zorgen voor een goed voedingspatroon en middelen die helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren, zoals magnesium, vitamine B en D, omega 3, inuline enz.
bij Pds kunnen ook bepaalde tekorten een rol spelen, zoals vitamine D.
Index > Een gezonde levensstijl > PDS en afvallen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring