Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Auteur Onderwerp: Ruptuur achillespees
MrSmith
BerichtGeplaatst: 13-07-2015 22:11 Reageer met quote

Ik heb mijn best gedaan om een (schriftelijk) stappenplan te krijgen maar dat was blijkbaar niet mogelijk. Slapen met de brace klinkt wel veiliger, maar het ding is nog zwaarder dan het gips en dat lag ook al niet erg comfortabel. Verder is deze nog beter geisoleerd dan mijn huis en dus behoorlijk warm bij nachttemperaturen van 25 graden of hoger. De Achillotrain ziet er een stuk comfortabeler uit.
Morgen ga ik maar weer eens rond bellen want ik ben niet bepaald tevreden over de gang van zaken.
Vanavond maar eerst met brace proberen te slapen want op complicaties zit ik ook niet te wachten en zeker niet in het buitenland.
Mijn eerste controle afspraak is pas 19/08.
Mark Stoopman
BerichtGeplaatst: 16-03-2016 18:46 Reageer met quote

2,5 week geleden gewoon in de huiskamer een beetje gek dansen en knal!, achillespees rechts volledig geknapt.
Dit gebeurde op vrijdag om 21:00 uur en de zaterdag erop lag ik om 13:00 uur onder het mes.
Slechts met een ruggeprik, dus ik kreeg veel van de operatie mee (geen pijn) maar wel veel info wat ik wil delen.
Tijdens de operatie die ik kreeg zijn er twee ankertjes in het hielbot gezet waaraan draadjes zitten, deze zijn vast geknoopt aan het bovenste deel van de gebroken pees en de pees zelf is met krammen weer vast gezet. De ankers houden de pees verder wat ontlast.
Na 2 weken gips waarbij de voet in spitzstand stond heb ik een achillotrain gekregen waarmee ik nu ruim een halve week mee aan het voortbewegen ben.
Ik heb gelukkig geen pijn meer, wat ik de eerste dagen na het verwijderen van het giops wel had. Nog wel een gezwollen voet en onderbeen. Het lopen zonder krukken gaat mits ik mijn linkervoet maar niet voor mijn rechter zet. Ik kan/durf noeg geen grotere stappen te maken omdat het allemaal heel straks voelt staan van binnen. echt pijn tijdens het lopen heb ik gelukkig niet.
Ben nu begonnen om met krukken mijn rechtervoet wel af te wikkelen terwijl mijn krukken mijn gewicht opvangen en zo nu en dan zet ik kracht met mijn tenen tijdens het afwikkelen.
Zonder krukken doe ik kleine stapjes.
Het gaat wel van dag tot dag al beter wat me erg meevalt.
Ik ben wat kilootjes aangekomen vanwege al dat stilzitten, dus vanmorgen ingeschreven in de sportschool. Ik begin alvast met mijn bovenlichaam Smile
bacardilee
BerichtGeplaatst: 05-07-2016 13:31 Reageer met quote

Het is 14Mei, een mooie zaterdag met Pinksteren in het vooruitzicht! Om 12uur nog even de laatste wedstrijd van het seizoen spelen met PPSC 3 tegen Schipluiden 3. Laatste tijd wat lichte pijn in beide achillespezen, maar eenmaal warm gelopen verdwijnt dat weer dus niks aan de hand. Met een mooie voorsprong en doelpunt ga ik tevreden de rust in. Na de rust weer even "warm" worden. Ik zou nog 15minuten spelen en dan vervangen worden door mijn broer. In de 60e minuuut krijgen we nog een vrije trap en ik kon gaan wisselen, maar onze linkshalf rent ineens naar voren waardoor ik nog snel even die vrije trap wil nemen om hem voor de keeper te zetten...Toen hoorde ik het alom bekende geluid in mijn linkerbeen(standbeen)..."KNAP" en nog eens "KNAP"...Ik lag ineens achterover en keek kwaad achter me welke idioot me nu van achteren had neergeschopt tijdens het nemen van een vrije trap!! Tja...niemand te zien....wel veel verbaasde gezichten. Ik wist meteen dat het helemaal fout was. Tijdens het afscheuren deed het even pijn, maar kan ook de schrik zijn geweest of het geluid...De pijn werd ieder geval snel minder, wat ook een teken is dat de AP volledig is afgescheurd. Meteen naar het Sint Fransiscus ziekenhuis gebracht, alwaar ik, na het invullen van wat formulieren, in de wachtkamer terechtkwam. Hier ben ik onderzocht door 3 verschillende mensen met alledrie dezelfde conclusie...volledige achillespeesruptuur. Er werd nog gekeken om direct te opereren maar de chirurg prefereerde een geplande operatie. Nu terugkijkend ben ik daar blij mee. Haastige spoed....Gevolg was dat ik werd ingegipst met mijn linkervoet in spitsstand. Dit was zwaar gips met aan de scheenbeenzijde een inkeping over de lengte om een eventuele zwelling de ruimte te geven. Ik kreeg Fragmin spuitjes mee die ik dagelijks zelf moest spuiten om trombose te voorkomen. UIteraard mocht ik het linkerbeen totaal niet belasten.
17 Mei : Stoppen met Fragmin ivm operatie
18 Mei : Dag van operatie
In de ochtend naar het ziekenhuis (SFG) en middels een ruggenprik klaar gemaakt voor de operatie. Chirurg Soesman was erg tevreden over de operatie en dat gaf een goed gevoel. Ik kan die chirurg sowieso aanbevelen, heel vakbekwaam. Hij heeft ook een teamgenoot van mij geopereerd aan een zeer lastige tibia plateau breuk en die kan nu, na 8 maanden, alweer korte sprintjes doen.
Na de operatie werd ik wederom ingegipst in 150graden spitsstand en kreeg ik een nieuwe afspraak mee om na 14 dagen op de gipskamer te verschijnen. Uiteraard tijdens de gehele gipsperiode spuiten met Fragmin. Ook werd geadviseerd om te oefenen met mijn tenen, naar je toe en van je af...aantal keer per dag.
1 Juni : Afspraak gipskamer
De gipsmeester ging aan de slag om het gips weg te zagen. Eenmaal zonder gips voelde het heel raar en onveilig. Ik kon mijn voet al in 125graden krijgen en in die stand werd ik weer ingegipst. Deze 125 graden was al aardig wat zei de gipsmeester, normaal zou zo'n 135 tot 130 graden zijn.
Dit geeft de burger moed!
10 Juni : Afspraak gipskamer
Mijn linkervoet kon nu tot 94 graden, maar mij werd aanbevolen om nog een weekje gips te nemen in die stand. Uiteindelijk voelde dat ook gewoon veiliger voor mezelf. Verder met oefenen en spuiten van Fragmin dus...
17 Juni : Afspraak gipskamer
Eindelijk mocht het gips er helemaal af en speciaal voor mijn verjaardag kreeg ik een achillotrain. Dit is een speciale brace met hakverhoging, waardoor de AP niet gelijk volledig belast wordt. Er zit een extra hakverhoging bij. Ik moest 3 weken met dubbele hakverhoging onder het geopereerde been (links). Daarna moest ik 1 hakverhoging verplaatsen naar mijn rechterbeen om gelijk te lopen. Ook dit voor een periode van 3 weken. Verder kreeg ik niet veel info en heb dus veel gegoogled.
24Juni : 1 week met dubbele hakverhoging en krukken gelopen. Door het ongelijk lopen kreeg ik er pijn in mijn onderrug bij. Dat vond ik meer dan genoeg en heb 1 hakverhoging verplaatst naar mn rechterbeen om weer gelijk te lopen. Dit ging heel goed en de pijn in mijn rug verdween ook langzaam weer.
30Juni : Eerste fysio dag. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat een lange voetbalkous onder de brace erg prettig voelt. Extra stevigheid, ook vooral voor mijn kuit die wel pijnlijk en dik wordt aan het einde van de dag. Dit lijkt me echter wel logisch aangezien ik zo'n 5 weken gips heb gehad. De oefeningen bij de fysio zijn best eng in het begin en je denkt da je het niet kunt, maar uiteindelijk lukt het gewoon. Alles beheerst en onder controle. Volgens de fysio is de AP 6weken na de operatie op treksterkte.
04 Juli : Geen achillotrain meer.
Ik heb besloten geen brace meer te dragen bij de dagelijkse dingen. Wel heb ik speciale instappers gekocht : Salomon RX Slide 3.0, deze hebben een zeer goed voetbed en zijn lekker luchtig met dichte voorkant. Dat is wel een aanrader.
Momenteel wordt mijn linker enkel wel dik aan het einde van de dag, maar dan ga ik weer even ijzen. Al met al denk ik dat mijn herstel goed gaat en ik het goed aan het opbouwen ben in samenspraak met de fysio. Volgende week op vakantie en dan neem ik de brace nog wel mee, maar zal meer gebruik maken van die nieuwe sloffen.
Verder gebruik ik sinds de operatie de volgende supplementen :
Glucosamine,Chrondroitin&MSM van Body&Fit
Arnica D6 druppels (3x daags 10druppels) van A. Vogel
Multivitamine
Vitamine C1000
en uiteraard bekertjes ijs of een gelpack standaard in de vriezer.
Voor de vakantie en bij lang lopen/staan heb ik een wandelstok. Op advies van de gipsmeester. Ook al heb je hem niet echt nodig, je laat aan anderen zien dat ze een beetje uit je buurt moeten blijven.
Morgen weer naar de fysio en dan wat oefeningen voor de vakantie vragen. Zwemmen,etc
Mijn tip : wees tot 6 weken na je operatie extra voorzichtig...een andere vriend van mij scheurde zijn AP 5 weken na zijn operatie weer door in de ochtend zonder na te denken naar de wc te lopen....ik deed dit altijd met krukken. En luister heel goed naar je lichaam, niemand weet wat je voelt. Pijn = stoppen!
Nu ik terugkijk heb ik meerdere waarschuwingssignalen van mijn achillespees genegeerd. Ik deed naast voetbal ook fitness, krav maga en was 6 dagen aan het trainen. Vooral de oefening voor je kuiten met zwaar gewicht heeft denk ik de overbelasting veroorzaakt, waardoor mijn AP is afgescheurd.
Ik hoop dat mede lotgenoten hier iets aan hebben en ik zal het verdere herstel ook opschrijven. Succes allen!
bacardilee
BerichtGeplaatst: 05-07-2016 13:31 Reageer met quote

Het is 14Mei, een mooie zaterdag met Pinksteren in het vooruitzicht! Om 12uur nog even de laatste wedstrijd van het seizoen spelen met PPSC 3 tegen Schipluiden 3. Laatste tijd wat lichte pijn in beide achillespezen, maar eenmaal warm gelopen verdwijnt dat weer dus niks aan de hand. Met een mooie voorsprong en doelpunt ga ik tevreden de rust in. Na de rust weer even "warm" worden. Ik zou nog 15minuten spelen en dan vervangen worden door mijn broer. In de 60e minuuut krijgen we nog een vrije trap en ik kon gaan wisselen, maar onze linkshalf rent ineens naar voren waardoor ik nog snel even die vrije trap wil nemen om hem voor de keeper te zetten...Toen hoorde ik het alom bekende geluid in mijn linkerbeen(standbeen)..."KNAP" en nog eens "KNAP"...Ik lag ineens achterover en keek kwaad achter me welke idioot me nu van achteren had neergeschopt tijdens het nemen van een vrije trap!! Tja...niemand te zien....wel veel verbaasde gezichten. Ik wist meteen dat het helemaal fout was. Tijdens het afscheuren deed het even pijn, maar kan ook de schrik zijn geweest of het geluid...De pijn werd ieder geval snel minder, wat ook een teken is dat de AP volledig is afgescheurd. Meteen naar het Sint Fransiscus ziekenhuis gebracht, alwaar ik, na het invullen van wat formulieren, in de wachtkamer terechtkwam. Hier ben ik onderzocht door 3 verschillende mensen met alledrie dezelfde conclusie...volledige achillespeesruptuur. Er werd nog gekeken om direct te opereren maar de chirurg prefereerde een geplande operatie. Nu terugkijkend ben ik daar blij mee. Haastige spoed....Gevolg was dat ik werd ingegipst met mijn linkervoet in spitsstand. Dit was zwaar gips met aan de scheenbeenzijde een inkeping over de lengte om een eventuele zwelling de ruimte te geven. Ik kreeg Fragmin spuitjes mee die ik dagelijks zelf moest spuiten om trombose te voorkomen. UIteraard mocht ik het linkerbeen totaal niet belasten.
17 Mei : Stoppen met Fragmin ivm operatie
18 Mei : Dag van operatie
In de ochtend naar het ziekenhuis (SFG) en middels een ruggenprik klaar gemaakt voor de operatie. Chirurg Soesman was erg tevreden over de operatie en dat gaf een goed gevoel. Ik kan die chirurg sowieso aanbevelen, heel vakbekwaam. Hij heeft ook een teamgenoot van mij geopereerd aan een zeer lastige tibia plateau breuk en die kan nu, na 8 maanden, alweer korte sprintjes doen.
Na de operatie werd ik wederom ingegipst in 150graden spitsstand en kreeg ik een nieuwe afspraak mee om na 14 dagen op de gipskamer te verschijnen. Uiteraard tijdens de gehele gipsperiode spuiten met Fragmin. Ook werd geadviseerd om te oefenen met mijn tenen, naar je toe en van je af...aantal keer per dag.
1 Juni : Afspraak gipskamer
De gipsmeester ging aan de slag om het gips weg te zagen. Eenmaal zonder gips voelde het heel raar en onveilig. Ik kon mijn voet al in 125graden krijgen en in die stand werd ik weer ingegipst. Deze 125 graden was al aardig wat zei de gipsmeester, normaal zou zo'n 135 tot 130 graden zijn.
Dit geeft de burger moed!
10 Juni : Afspraak gipskamer
Mijn linkervoet kon nu tot 94 graden, maar mij werd aanbevolen om nog een weekje gips te nemen in die stand. Uiteindelijk voelde dat ook gewoon veiliger voor mezelf. Verder met oefenen en spuiten van Fragmin dus...
17 Juni : Afspraak gipskamer
Eindelijk mocht het gips er helemaal af en speciaal voor mijn verjaardag kreeg ik een achillotrain. Dit is een speciale brace met hakverhoging, waardoor de AP niet gelijk volledig belast wordt. Er zit een extra hakverhoging bij. Ik moest 3 weken met dubbele hakverhoging onder het geopereerde been (links). Daarna moest ik 1 hakverhoging verplaatsen naar mijn rechterbeen om gelijk te lopen. Ook dit voor een periode van 3 weken. Verder kreeg ik niet veel info en heb dus veel gegoogled.
24Juni : 1 week met dubbele hakverhoging en krukken gelopen. Door het ongelijk lopen kreeg ik er pijn in mijn onderrug bij. Dat vond ik meer dan genoeg en heb 1 hakverhoging verplaatst naar mn rechterbeen om weer gelijk te lopen. Dit ging heel goed en de pijn in mijn rug verdween ook langzaam weer.
30Juni : Eerste fysio dag. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat een lange voetbalkous onder de brace erg prettig voelt. Extra stevigheid, ook vooral voor mijn kuit die wel pijnlijk en dik wordt aan het einde van de dag. Dit lijkt me echter wel logisch aangezien ik zo'n 5 weken gips heb gehad. De oefeningen bij de fysio zijn best eng in het begin en je denkt da je het niet kunt, maar uiteindelijk lukt het gewoon. Alles beheerst en onder controle. Volgens de fysio is de AP 6weken na de operatie op treksterkte.
04 Juli : Geen achillotrain meer.
Ik heb besloten geen brace meer te dragen bij de dagelijkse dingen. Wel heb ik speciale instappers gekocht : Salomon RX Slide 3.0, deze hebben een zeer goed voetbed en zijn lekker luchtig met dichte voorkant. Dat is wel een aanrader.
Momenteel wordt mijn linker enkel wel dik aan het einde van de dag, maar dan ga ik weer even ijzen. Al met al denk ik dat mijn herstel goed gaat en ik het goed aan het opbouwen ben in samenspraak met de fysio. Volgende week op vakantie en dan neem ik de brace nog wel mee, maar zal meer gebruik maken van die nieuwe sloffen.
Verder gebruik ik sinds de operatie de volgende supplementen :
Glucosamine,Chrondroitin&MSM van Body&Fit
Arnica D6 druppels (3x daags 10druppels) van A. Vogel
Multivitamine
Vitamine C1000
en uiteraard bekertjes ijs of een gelpack standaard in de vriezer.
Voor de vakantie en bij lang lopen/staan heb ik een wandelstok. Op advies van de gipsmeester. Ook al heb je hem niet echt nodig, je laat aan anderen zien dat ze een beetje uit je buurt moeten blijven.
Morgen weer naar de fysio en dan wat oefeningen voor de vakantie vragen. Zwemmen,etc
Mijn tip : wees tot 6 weken na je operatie extra voorzichtig...een andere vriend van mij scheurde zijn AP 5 weken na zijn operatie weer door in de ochtend zonder na te denken naar de wc te lopen....ik deed dit altijd met krukken. En luister heel goed naar je lichaam, niemand weet wat je voelt. Pijn = stoppen!
Nu ik terugkijk heb ik meerdere waarschuwingssignalen van mijn achillespees genegeerd. Ik deed naast voetbal ook fitness, krav maga en was 6 dagen aan het trainen. Vooral de oefening voor je kuiten met zwaar gewicht heeft denk ik de overbelasting veroorzaakt, waardoor mijn AP is afgescheurd.
Ik hoop dat mede lotgenoten hier iets aan hebben en ik zal het verdere herstel ook opschrijven. Succes allen!
Softy?
BerichtGeplaatst: 03-08-2016 13:51 Reageer met quote

Hallo AP-patienten, net als iedereen ook bij mij het klassieke verhaal. Sporten (squash) en de plof/knal na een net nog gehaalde bal. Direct naar huisartsenpost en doorverwezen naar SEH ( 1 deur verder). Volledig gescheurde AP, in spalk naar huis, volgende dag geopereerd (6 juni) Ruggeprik gehad, dus bij tijdens de ingreep, komt de chirurg vertellen dat de AP niet alleen dwars door is (had hij weer aan elkaar gezet) maar ook . afgescheurd van het hielbeen. Belde tijdens de ingreep een collega om te overleggen hoe dit het best kon worden vastgezet, en vertelde na de operatie dat hij de pees naar beneden toe heeft opgerekt, en met hechtdraad onder en achter het hielbeen door heeft vastgezet. Hierdoor duurde de ingreep in totaal 1,5 uur en had ik een wond van ongeveer 16 cm verticaal van halverwege het hielbeen omhoog. Daarnaast 2 kleine gaatjes aan weerszijde van het hielbeen, om de hechtdraad achter en onder het hielbeen door te kunnen halen. Na 1 nacht in het ziekenhuis (met de spalk van de SEH om) en helse pijn, omdat de anesthesist vergeten was om pijnmedicatie voor te schrijven, de volgende dag naar huis in spitsgips. 2 weken in gips gezeten, naar gipskamer voor controle. Hechtingen moesten blijven zitten ( wond was nog niet dicht) wel nieuw gips stand dichter bij 90 graden. Week later zelfde, hechtingen deels verwijderd (op hak moesten blijven zitten) en weer gips. Na 4e keer gips ( in totaal dus 5 weken) werden laatste hechtingen verwijderd en kreeg ik een achillotrain en hakjes voor in schoenen ( beide voeten). De achillotrain kon ik niet verdragen (2 dagen geprobeerd) ivm open wond, naar gipskamer en andere trauma-arts zei: de achillotrain gaat herstel van wond tegen, dus pas weer gebruiken als de wond het toelaat ( 19 juli). Inmiddels 2 weken verder, wond heeft nu eindelijk een korst gevormd, en ik loop met hakken in schoenen op 2 krukken. Al met al nu bijna 2 maanden verder en nu heb ik, sinds paar dagen erg veel pijn tijdens het lopen onder mijn hak. Moet wel eerlijk vertellen dat ik de afgelopen 2 weken ook al stukjes zonder krukken heb gelopen, zonder veel pijn. Misschien wel teveel belast? Ik heb nu 2 concrete vragen, waarop ik graag respons zou krijgen:
Zijn er meer mensen die zolang problemen hadden met het openblijven van de wond?
Wat kan ik doen aan de pijn onder mijn hak, tijdens het lopen?

Ik wens iedereen alvast een voorspoedig herstel, en wacht op jullie reactie.

Laatst aangepast door Softy? op 03-08-2016 14:09, in totaal 1 keer bewerkt
Softy?
BerichtGeplaatst: 03-08-2016 13:52 Reageer met quote

Hallo AP-patienten, net als iedereen ook bij mij het klassieke verhaal. Sporten (squash) en de plof/knal na een net nog gehaalde bal. Direct naar huisartsenpost en doorverwezen naar SEH ( 1 deur verder). Volledig gescheurde AP, in spalk naar huis, volgende dag geopereerd (6 juni) Ruggeprik gehad, dus bij tijdens de ingreep, komt de chirurg vertellen dat de AP niet alleen dwars door is (had hij weer aan elkaar gezet) maar ook . afgescheurd van het hielbeen. Belde tijdens de ingreep een collega om te overleggen hoe dit het best kon worden vastgezet, en vertelde na de operatie dat hij de pees naar beneden toe heeft opgerekt, en met hechtdraad onder en achter het hielbeen door heeft vastgezet. Hierdoor duurde de ingreep in totaal 1,5 uur en had ik een wond van ongeveer 16 cm verticaal van halverwege het hielbeen omhoog. Daarnaast 2 kleine gaatjes aan weerszijde van het hielbeen, om de hechtdraad achter en onder het hielbeen door te kunnen halen. Na 1 nacht in het ziekenhuis (met de spalk van de SEH om) en helse pijn, omdat de anesthesist vergeten was om pijnmedicatie voor te schrijven, de volgende dag naar huis in spitsgips. 2 weken in gips gezeten, naar gipskamer voor controle. Hechtingen moesten blijven zitten ( wond was nog niet dicht) wel nieuw gips stand dichter bij 90 graden. Week later zelfde, hechtingen deels verwijderd (op hak moesten blijven zitten) en weer gips. Na 4e keer gips ( in totaal dus 5 weken) werden laatste hechtingen verwijderd en kreeg ik een achillotrain en hakjes voor in schoenen ( beide voeten). De achillotrain kon ik niet verdragen (2 dagen geprobeerd) ivm open wond, naar gipskamer en andere trauma-arts zei: de achillotrain gaat herstel van wond tegen, dus pas weer gebruiken als de wond het toelaat ( 19 juli). Inmiddels 2 weken verder, wond heeft nu eindelijk een korst gevormd, en ik loop met hakken in schoenen op 2 krukken. Al met al nu bijna 2 maanden verder en nu heb ik, sinds paar dagen erg veel pijn tijdens het lopen onder mijn hak. Moet wel eerlijk vertellen dat ik de afgelopen 2 weken ook al stukjes zonder krukken heb gelopen, zonder veel pijn. Misschien wel teveel belast? Ik heb nu 2 concrete vragen, waarop ik graag respons zou krijgen:
Zijn er meer mensen die zolang problemen hadden met het openblijven van de wond?
Wat kan ik doen aan de pijn onder mijn hak, tijdens het lopen?

Ik wens iedereen alvast een voorspoedig herstel, en wacht op jullie reactie.
JaBa
BerichtGeplaatst: 09-12-2016 23:10 Reageer met quote

Mijn Achilles pees is 19 mei 2016 afgescheurd. Operatie, 3x gips. Krukken, loopgips ( al lukte lopen niet) Nu al 16 weken fysio. Ik ga nog steeds wat vooruit. Ik kan bijna weer op mijn teen staan. Iedereen schrijft een verhaal over het begin, de operatie en het gips. Ik zou graag horen of het helemaal weer goed is gekomen. En hoelang heeft dat dan geduurd? Een jaar moest ik er voor uitrekken. Een half jaar is om, heel veel dingen gaan goed maar nog niet alles. Komt het wel weer goed?.
Softy?
BerichtGeplaatst: 18-12-2016 18:33 Reageer met quote

Begin juni 2016 achillespees doorgescheurd en afgescheurd van hielbeen. Geopereerd en lang last gehad van wond op de hak die niet wilde helen. Inmiddels is wond gelukkig dicht. Na periode in gips en op krukken gestart met fysiotherapie, dus ongeveer eind augustus. 2x/week behandeling, vooral kuitspier losmaken en enkelgewricht mobiliseren.
Doe veel oefeningen, rekken, op bal van voet gaan staan, door knie zakken, sprongetjes maken, en lopen.
Gaat elke week iets beter, maar tergend langzaam vooruit. Ben nu dus ongeveer halfjaar onderweg en vraag me ook af of het ooit weer echt goed komt. Probeer bijvoorbeeld voorzichtig wat te joggen, maar langer dan 200-300 meter lukt niet ivm pijn. Moet zeker nog sterker worden, mis nog behoorlijk wat spierkracht. Ik maak me wel zorgen over de stijfheid in de pees na een rustperiode. Moet elke morgen eerst behoorlijk rekken, voordat ik een fatsoenlijke stap kan zetten. Blijft dit zo of komt de "soepelheid" weer terug in de pees? Wie heeft hier ervaring mee.
brijn
BerichtGeplaatst: 26-12-2016 14:04 Reageer met quote

Hallo allemaal,
vrijdag 23-september 2016 tijdens een potje voetbal kreeg ik het alom bekende verhaal, van de schop van achteren. ik ben toen met veel pijn naar huis gefietst en dacht dat ik een zweepslag had.De dag erna was er jaarmarkt in het dorp en ben rondjes gaan lopen. (had gelezen dat je bij een zweepslag veel moet bewegen) Die zondagavond moest ik werken en dit is ook met veel pijn en" een dikke kuit na afloop" gelukt. Ben toen maandag middag naar mijn fysiotherapeut gegaan en die kwam, via de tomsontest tot de conclusie, dat mijn achillespees was afgescheurd. Hij heeft mij toen doorgestuurd naar de huisarts, die op zijn beurt mij weer doorstuurde naar de spoedeisende. Ik ben die vrijdag (dus een week na dat het gebeurd was) geopereerd en heb 6 weken met een walker om gelopen. Eerst twee weken in spitsstand, toen twee weken vlak en daarna twee weken met afwikkelen. Daarna de walker weer ingeleverd en direct door naar de fysio. Rekken, rekken en nog eens rekken en moksa therapie (om de hechtingen los te houden van de pees), veel fietsen (20 a 30 km) 3x per week en ben naar 10 weken weer gaan werken. Dit gaat allemaal zeer voorspoedig. Heb nog wel veel pijn in de hak en de pees voelt stram. Ben vorige week (11 weken na de ruptuur) weer gaan hardlopen, ik liep technisch zeer beroerd maar het ging zonder pijn, dus heb er direct maar 5km van gemaakt. Hier heb ik 3 dagen spierpijn van gehad en last van de pees. Heb nu het idee dat ik niet meer vooruitkom. Durf eigenlijk niet goed meer te sporten, ga dit nu weer oppakken via mijn fysio.
serenasandra
BerichtGeplaatst: 29-01-2017 9:39 Reageer met quote

Koop hoge kwaliteit Nembutal en ander onderzoek chemicaliën voor de verkoop.


beste van Nembutal (natriumpentobarbital), geen speciale aanbiedingen missen, bestel
Nembutal (natriumpentobarbital) online en krijg kortingen en verbazingwekkende
prijzen! Veilig online kopen Nembutal (natriumpentobarbital).

Onze kwaliteit van het product is het beste wat je kunt vinden rond en we verkopen in kleine / grote hoeveelheden met gegarandeerde discrete delivery.All van onze producten zijn voorzien van zuiver kristal en poedervorm en zijn van de hoogste zuiverheid available.We doen leveren andere producten op aanvraag van de klant en wij verkopen tegen redelijke prijzen

Voordelen: pentobarbital natrium (Nembutal) is een recept medicatie die soms wordt gebruikt voor kortdurende behandeling van slapeloosheid. Het kan ook worden gebruikt als een pre-anesthesie of voor de spoedbehandeling van epilepsie. Nembutal is een barbituraat dat verslavend met uitgebreide of zware gebruik kan worden.

Neem contact met ons op voor meer details en info op ......... serenasandra10@gmail.com


Contact met mij opnemen via e-mail voor meer details en info op (serenasandra10@gmail.com)
nieuwe_ervaring
BerichtGeplaatst: 03-05-2018 13:16 Reageer met quote

Ik heb de afgelopen weken veel aan dit onderdeel van het forum gehad, vandaar nu mijn eigen (korte) bijdrage. Wat mij opvalt zijn de diverse behandelingen en revalidatie tijd. Ik moet zeggen dat ik nu bijna 4 weken onderweg ben het mij allemaal mee valt (tot nu toe)

Op 9 april jl. tijdens het (kick) boksen mijn AP gescheurd. Lullige oefening (niet tijdens het sparren o.i.d.) Het voelde anders dan de gebruikelijke blessures. Ik kon mijn hak niet meer goed op de grond plaatsen en het voelde dof en alsof mijn been korter was.

Aangezien ik nog redelijk kon lopen en weinig tot geen pijn had zelf nog een km of 10 met de auto naar huis gereden, niet ideaal met het intrappen van de koppeling maar ik moest en zou zelf naar huis komen. Thuis aangekomen besloten om een paracetamol te nemen en het een nachtje aan te kijken. Volgende ochtend proberen om de kinderen op de fiets naar school te brengen, fietsen ging echt niet. Toch maar even langs de huisarts. Een km of 2 moeten lopen weer, ging redelijk. Geen pijn, eerder wat ongemakkelijk gevoel in mijn hiel ook voelde het alsof mijn been korter was dan de ander.

Huisarts had na de Thomson test genoeg gezien, duidelijk mijn AP gescheurd en stuurde mij gelijk door naar de EH post van het ziekenhuis. Daar aangekomen gekozen om niet te opereren, dit kon na 5 dagen alsnog volgens de EH arts. Uiteindelijk ingegipst en daar een week onbelast mee rondgehuppeld. Precies 1 week later voor controle naar het ziekenhuis. Chirurg gaf gelijk aan dat opereren niet zinvol meer is, (was het niet eens met de EH arts die gezegd heeft dat opereren na een week nog kan) genezing is al in werking gezet en opereren zou alleen maar extra schade aanrichten in het proces.

Traject volgens de arts/chirurg:

1 week onbelast gips
2 weken loop gips
3/4 weken Achillotrain i.c.m. 3 weken fysio
na 3 weken fysio 100% belasting

Volgens de gipsmeester (al 16 jaar werkzaam op de afdeling) de "beste" manier van behandelen waar veel goede resultaten mee geboekt zijn de afgelopen jaren.

Daarna dus 2 weken loopgips gekregen. Geen pijn, kramp of ongemakken aan de hand van de AP. Vrij snel zonder krukken kunnen lopen.

Na 2 weken gips eraf en de Achillotrain om mijn voet. Wat een opluchting met de warme dagen zeg! Gips voelt wat veiliger maar het idee om 24/7 met een soort van skischoen te moeten rondlopen en te moeten slapen is echt niet fijn.

Tijdens het aanpassen van de Achillotrain in het ziekenhuis voerde de arts nog een aantal testen uit om te bekijken of de pees al aan elkaar zit, en dat was gelukkig al zo. Ik loop nu één dag met de Achillotrain rond, voelt nog wat zwakjes allemaal en zit weinig rek in nog (logisch) afwikkelen van de voet gaat nog niet, ik loop nog een beetje mank.

Vandaag ook voor het eerst naar de fysio voor oefeningen etc. Tot nu toe gaat het allemaal redelijk soepel en zonder al te veel tegenslagen. 2 jaar geleden 6 ribben gebroken en ik kan je vertellen dat dat vervelender was (tot nu toe)

Ik zal na een paar fysio bezoeken weer een update plaatsen hier.
Daansim
BerichtGeplaatst: 09-05-2018 11:24 Reageer met quote

Hallo Kickbokser, allereerst sterkte met je herstel!
Ik heb op 14 april achillespees met sporten doorgescheurd. In het VU arten gesproken. Beleid als de pees verder dan een paar mm uit elkaar ligt opereren. Bij mijngas het dus 2 cm. Verschillende echo’s gehad. Na 6 dagen 20 april operatie. Kan volgens de artsen tot uiterlijk 2 weken na de rutpuur.
10 dagen spalk onbelast daarna belasten. Nu bijna 3 weken verder met krukken lopen licht belasten. Volgende afspraak ziekenhuis 15 mei. Doordat ik een spalk had heb ik vanaf het begin de spalk vaak kunnen afdoen als ik niets deed. Noodzakelijk want ik heb sinds de operatie last van een voetzenuw Sad
@Kickbokser, Ik kon na de reptuur nauwelijks iets doen. Jij wel? Was de pees wel helemaal door bij jou?
nieuwe_ervaring
BerichtGeplaatst: 11-05-2018 19:27 Reageer met quote

Dankje Daansim. Jij ook uiteraard!

Weer een andere aanpak bij jou lees ik. Volgens de huisarts en de EH arts en later de chirurg is de AP volledig gescheurd als de thomson test geen enkele beweging in de voet veroorzaakt. Dat was bij mij het geval. Ik kon na de ruptuur (in gips) vrij snel belasten zonder pijn. Vorige week tijdens een echo bij de fysio geconstateerd dat de pees nog niet volledig aan elkaar zit. Een groot gedeelte wel, blijft dus even rustig aan doen en voorlopig nog geen fysio oefeningen. Gisteren bij de fysio geweest voor controle, thomson test laat zien dat mijn voet weer meer beweegt en dat is positief!
nieuwe_ervaring
BerichtGeplaatst: 24-05-2018 22:40 Reageer met quote

Nu bijna 2 maanden onderweg. Vandaag echo bij de fysio gehad, de AP zit weer mooi vast aan elkaar. Uiteraard niet volledig op sterkte, dat duurt nog wel even. Krukken al 2 weken niet aangeraakt. Fietsen gaat goed, lopen gaat steeds beter. Wel focus houden en achillotrain blijven dragen komende weken. Ik zie het positief in!
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Pagina 41 van 41  

Vorige  1, 2, 3 ... 39, 40, 41

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring