Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Zenuwpijn en tintelingen in linkerbeen
Auteur Onderwerp: Zenuwpijn en tintelingen in linkerbeen
Taart
BerichtGeplaatst: 06-11-2009 21:59 Reageer met quote

Hallo,

Sinds 2 jaar heb ik tintelingen en zenuwpijnen in mijn linkerbeen. Ik heb een MRI van mijn hoofd en rug en een lumbaal punctie gehad en daar is niets uitgekomen. Ik ben naar een fysiotherapeut, manueel therapeut en chiropractor geweest (en vele andere alt. genezers); zij konden niets vinden. Ik heb de klachten voornamelijk na inspanning zoals lang lopen of ballet, niet direct maar een dag erna. Ik kan niet op mijn zij liggen en iets op mijn schoot leggen doet enorm pijn (brandend/zeurend/stekend). De pijn loopt vanaf mijn heup (deels onderrug) en dan door mijn gehele been, binnen- en buitenkant. Overigens niet aan de achterkant van het been, een hernia is uitgesloten. Iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn?
chantal*
BerichtGeplaatst: 07-11-2009 5:25 Reageer met quote

Mischien een beknelde zenuw ergens wat die pijn en tinteling veroorzaakt.
Laat je eens doorsturen naar een neuroloog zou ik zeggen.
Taart
BerichtGeplaatst: 07-11-2009 13:14 Reageer met quote

Ik ben bij de neuroloog geweest en ze komen er niet uit. De zenuwen in mijn rug zien er goed uit, geen beknelling. Hersenen waren goed, geen afwijkingen, en schoon ruggenmerg, geen tumor. Ook ben ik onderzocht op Lyme. Zelf denk ik aan een verkeerde verbinding in mijn hersenen door een onverklaarbare reden of toch een zenuwbeknelling/geirriteerde zenuwen in mijn bekken of daar ergens in de buurt.
chantal*
BerichtGeplaatst: 07-11-2009 13:40 Reageer met quote

En toch kan er een zenuw zijn die dan niet bekneld zit maar wel de pijn afgeeft. (wat ik zelf heb gehad )
Laat je dan doorsturen naar een pijnkliniek/poli, daar kunnen
ze de zenuw behandelen zodat je geen pijn meer hebt.
Babinski
BerichtGeplaatst: 09-11-2009 12:55 Reageer met quote

Hebben ze ook de zenuwen doorgemeten middels EMG? Een zenuw kan ook elders bekneld raken zoals hierboven is gezegd. Dat het wordt uitgelokt door lopen kan wijzen op bijvoorbeeld een recessus lateralis stenose/wervelkanaalstenose, maar dat het de dag erna pas ontstaat vind ik dan weer gek. Problemen met het SI-gewricht kunnen ook soortgelijke klachte geven, maar daar hebben de therapeuten denk ik wel na gekeken.

Lastig probleem Taart. Het is inderdaad mogelijk de zenuw op allerlei manieren te verdoven, een soort van pragmatisch beleid; als het helpt dan weet je dat het de zenuw is. Helpt het niet dan moet je weer verder kijken.
Jac82
BerichtGeplaatst: 17-11-2009 10:22 Reageer met quote

Hoi,

Ik herken je klachten. Heb ook al aardig wat onderzoeken gehad en probeer nu via andere wegen af te komen van deze kwaal.

Ik denk toch dat het een zenuw ergens is. Triggerpoints zou ook mogelijk kunnen zijn.

Misschien interessant om eens contact te onderhouden?

Groet,
Octavie
BerichtGeplaatst: 29-11-2016 15:51 Reageer met quote

Beste, hebben jullie een oorzaak gevonden voor die zenuwpijnen van uit onderdruk/bil naar been tot onderaan ? En wat is de oorzaak dan geweest ?,want jullie bericht dateert al van 2010. Ik heb nu hetzelfde probleem. Dit is niet te houden en ik zoek, zo vlug mogelijk ,naar hulp ! Dank voor jullie antwoord.
Index > Neurologie > Zenuwpijn en tintelingen in linkerbeen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring