Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Overbelast? Of TIA/verstopping?
Auteur Onderwerp: Overbelast? Of TIA/verstopping?
cyborx
BerichtGeplaatst: 27-09-2016 12:05 Reageer met quote

Al ruime tijd ben ik erg moe. Iemand omschreef het eens als voorbij moeheid. Zo moe dat je de gewone moeheid al een tijdje voorbij bent. Ik kom moeilijk in slaap en word soms wakker, gedesorienteerd, en met een vreemd gevoel in mijn armen/handen. Alsof ze traag reageren, als ik aan mijn neus wil jeuken raakt mijn hand mijn mond. Coordinatieprobleempje dus. Als ik even rechtop ga zitten wordt het al snel wat beter.

Mijn gezicht raakt opgezwollen tijdens de slaap, mijn oogleden zijn dik en plakkerig. Na een douche loopt het vocht weer een beetje uit mijn hoofd weg en zie ik er weer een beetje normaal uit. Wel zitten er in de buitenhoeken van mijn ogen een soort witte vliesjes. Soort verdikking van het slijmvlies ofzo.

Verder heb ik grote moeite met het voeren van gesprekken met mensen, ik voel me paniekerig en moet heel veel moeite doen om het gesprek bij te houden en terug te praten. Hierbij heb ik vaak last van branderige ogen. Het lijkt wel alsof het me dan teveel is. 2 weken geleden ging ik zwemmen in de zee, na wat rustig poedelen trok ik een baantje borstcrawl van zo’n 1,5 minuut. Toen ik weer rechtop ging staan had ik een soort wegtrekker, ik werd heel duizelig en alles leek naar links te trekken. Ik had slappe benen en moeite om mijn ene been voor het andere te zetten. Ik moest met hulp uit het water worden begeleid. Na even zitten ging het beter en ben ik naar huis gereden op eigen kracht. Mijn werk leidt hier gigantisch onder, immers een gesprek voeren is al lastig. Als ik een e-mail moet typen dan maak ik meer spelfouten dan normaal, de volgorde van letters bijvoorbeeld, een woord als straks zou dan srtask worden. Mijn handen voelen licht aan, alsof ze niet helemaal doen wat ik wil. Mijn ademhaling is soms schokkerig en ik heb last van hartkloppingen.
Ik ben onlangs geheel gestopt met roken en drinken en eet gezond.
Hieraan is wel een periode van jaren voorafgegaan waarbij ik heel veel heb gewerkt, regelmatig in de avond 3 glazen alcohol dronk en op het einde van de dag een paar sigaretten rookte. Dan ging ik achter de TV of iPad zitten en staarde me letterlijk blind, wellicht om de drukte te vergeten.
Nu vraag ik me af… Heb ik tijdens het zwemmen in de zee misschien een soort van TIA gehad ofzo? Na die wegtrekker ben ik niet meer de oude geworden, blijft een beetje dizzy en raar in mijn hoofd. Of, ben ik gewoon gigantisch overspannen of burn-out?
Ik hoop op wat goede reacties, wellicht mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.
Mijn bloed is al onderzocht, heb al een MRI van het hoofd gehad, slaaponderzoek, overspannen-traject bij een psycholoog. Geen rare dingen, alleen bij de psycholoog kwam wel een vorm van overspannenheid boven. Maar gaan daar je handen van raar doen en kun je dan geen gesprekken meer volgen? Wordt je dan gedesillusioneerd wakker en kun je geen woorden meer goed typen? Ik ben zo bang dat er een adertje verstopt zit ofzo… dit kan toch geen gewone vermoeidheid zijn? De huisarts zit steeds maar op het psychologische vlak. Wie heeft goede (ervarings) raad?


Alvast dank!
D
Index > Neurologie > Overbelast? Of TIA/verstopping?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring