Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > is dit slaapapneu?
Auteur Onderwerp: is dit slaapapneu?
yvonne76
BerichtGeplaatst: 04-03-2016 18:08 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn naam is Yvonne en ik ben 41 jaar. Ik denk al een hele tijd dat ik slaapapneu heb en ben benieuwd wat jullie ervan denken. Vorig jaar november begon dit te spelen, achter het stuur was ik een beetje weggedoezeld. Ik schrok wakker maar kon niet goed lucht krijgen. In paniek begon ik te shaken en uiteindelijk lukte het me wel weer.

Eigenlijk heb ik sinds dat moment elke nacht wel last van een stokkende adem. Een beetje uit angst, ik had hier: http://www.apneuvereniging.nl/kno-ingrepen/de-behandeling/kno-ingrepen/meer-over-operaties gelezen over verschillende operaties, ben ik naar de dokter gegaan. Ook zij noemde weer apneu en gaf aan dat een belangrijk symptoom snurk was.
Nooit op gelet eigenlijk.
Toen ik mijn man er naar vroeg moest deze eerst een beetje lachen en vertelde toen dat ik inderdaad soms “flink zaagde”. Niet zo leuk om te moeten horen!

De dokter gaf aan dat ik eerst maar eens moest wachten en kijken of het wegging. Het kon ook nog het gevolg zijn van een angstaanval. Ik heb na enkele maanden op https://www.snurkexpert.nl uiteindelijk wat hulpmiddelen gekocht naar aanleiding van dit onderzoek http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/snurken_en_slaapapneu.pdf .'s nachts werkt t prima maar overdag kun je er weinig mee.

Toch schrik ik nog wel van tijd tot tijd wakker en merk ik dat mijn adem stokt. Ik hap dan gewoon naar lucht en dit maakt me echt heel bang.
Volgende week dinsdag is mijn afspraak bij de huisarts. Hoop dat hij me wel doorstuurt ofzo want ik denk dat het apneu is.

Is er iemand die dit ook heeft of herkent? Wat zouden jullie doen? Ik ben zelf best bang voor een operatie en vind dat voor de kinderen ook niet prettig. Maar ja, als dat helpt..

Liefs Yvonne
PPieter
BerichtGeplaatst: 24-04-2016 21:26 Reageer met quote

te weinig info om echt te zeggen of het slaapapneu is, maar de kans is zeker aanwezig. Vraag om een verwijzing naar de longarts of KNO-arts voor een slaaponderzoek.

Zie ook:

http://keelneusoor.com/slaapapneu/
evitalolita
BerichtGeplaatst: 12-09-2016 20:28 Reageer met quote

Dit lijkt meer op nachtelijke angst. Of angst van een nachtmerrie. Bij slaapapneu is het meestal zo dat mensen tijdens het slapen een tijdje stoppen met ademen, en dan weer doorademen, maar niet naar adem happen. Sommige mensen stoppen zelfs zo lang met ademen dat ze te weinig zuurstof binnen krijgen waardoor hun hard stopt met kloppen. Als je echt wilt weten of je slaapapneu hebt vraag het dan aan je man om het eens een keer in de gaten te houden of hij je goed hoort ademen gedurende de nacht, ja of nee.

Ook wordt je bij slaapapneu niet ineens paniekerig wakker en tegelijkertijd happend naar adem, dat lijkt meer op een paniekaanval.

Hopelijk kun je er iets mee!
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > is dit slaapapneu?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring