Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > herpes genitalis
Auteur Onderwerp: herpes genitalis
Ilse7
BerichtGeplaatst: 12-03-2015 17:16 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje,
Wij gebruiken geen condoom/beflapje. Hebben inderdaad totaal onbevangen seks met elkaar en nemen (hij) het risico.
Groetjes!
amazing
BerichtGeplaatst: 29-03-2015 16:37 Reageer met quote

Hoi medeforumleden,

Helaas zijn wij ook besmet met het virus, maar vooral mijn vrouw heeft hier last van. Ze had altijd al wel af en toe een vlekje maar na het overlijden van haar Ma is het helemaal mis. Blaasjes over vagina en anus en dus is het een drama om naar de WC te gaan. Vooral de "grote boodschap" is een ramp. Waar het aan de voorkant nu aardig aan het genezen is gaat de achterkant nog niet echt over. Hebben jullie een goed idee waarmee dit sneller zou kunnen gaan?

Bedankt!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 29-03-2015 23:17 Reageer met quote

Hoi Amazing, wat vervelend dat het nu bij je vrouw zo heftig is uitgebroken. Waarschijnlijk heeft haar weerstand een enorme tik gehad door het overlijden van haar moeder en ja, dan kan het virus weer de kop op steken. Hoe was het bij haar toen jullie voor het eerst besmet raakten? Was dat toen ook zo erg? En hoe lang hebben jullie het virus al?
Ik neem aan dat je al een en ander op dit forum hebt gelezen over wat je zoal kunt doen om je weerstand te verhogen en de symptomen te verminderen? Zo niet, dan wil ik je wel wat tips geven, alleen wil ik geen dingen schrijven die je eventueel al weet, snap je?
Sterkte!
amazing
BerichtGeplaatst: 30-03-2015 0:23 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje, (leuke naam overigens)

We hebben het forum al doorgespit maar we zien door de bomen het bos niet meer. Onze h.a. heeft wel zalf meegegeven maar die helpt maar gedeeltelijk.
Mijn vrouw heeft het virus al vanaf haar geboorte en we kwamen erachter toen ze ook wat bobbeltjes bij haar oog kreeg. Toen vielen de puzzelstukjes ook voor haar samen en kon ze eigenlijk wel herleiden dat ze dit al haar hele leven moest hebben gehad. Een praatje met haar Ma gaf de doorslag, die had het ook. Nu hebben we een ha die liever geen medicatie voorschrijft vanwege de bijwerkingen. En laten we eerlijk zijn het is nu ook voor het eerst echt goed raak. Wel zou ik graag weten hoe we de weerstand kunnen verhogen, dat kan ik eigenlijk niet vinden in/op het forum.

Maar het gaat al veel beter, ontlasting brand nog wel een beetje maar de plekjes verdwijnen nu snel. Ik hoop alleen dat dit nu niet vaker de kop op gaat steken door deze aanval, zou dat kunnen gebeuren?

Bij elkaar heeft het nooit veel effect op ons sexleven gehad, ikzelf heb nog nooit echt een uitbraak gehad op enkel vervelende jeukende plekjes op mijn balzak na. We nemen het zoals het is en we zijn er ook vrij open over. Onze goede vrienden en ouders/broers/zussen zijn op de hoogte. Maar we gaan het ook niet aan de grote klok hangen, het is nu niet echt iets om mee te koop te lopen..

Maar tips zijn altijd welkom!
Missp
BerichtGeplaatst: 17-07-2015 0:04 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Ik ben ook de niet zo gelukkige eigenaar van het HG-virus.
Ik heb dit al ongeveer 6 jaar en totaal nog maar 2 uitbraken gehad.
Mijn partner heb ik gelukkig niet besmet. Ik heb het helaas opgelopen door een koortslipvirus van iemand.
Mijn eerste aanval was zoals bij de meeste best heftig. Veel pijn en last.
De tweede aanval kwam een kleine drie jaar later. Precies op dezelfde plek (voorin) kreeg ik blaasjes, maar het was lang niet zo pijnlijk als de eerste keer hooguit ongemakkelijk.

Nu heb ik weer een uitbraak. Weer een kleine drie jaar later. Het vreemde is dat het nu niet op dezelfde plek zit, maar meer naar achteren.
Ik moet zeggen dat dit wel weer een heftige uitbraak is. Erg moe, opgezette kliere, jeuk en branderig.

Komt iemand dit bekend voor? Dat ineens op een andere gedeelte blaasjes zitten?
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 30-07-2015 10:42 Reageer met quote

Hoi Missp,
Er wordt niet echt gereageerd op jouw vraag of iemand het feit herkent dat de uitbraak nu op een andere plek terug komt. Ik denk dat het niet zo vaak gebeurt, maar ik heb er wel over gelezen. Zelf heb ik sinds twee jaar HG en volgens mij, na mijn eerste uitbraak die bijzonder heftig was ( 5 weken ziek, koorts, doodmoe, pijn in onderrug en liezen, "slechts" 3 wat grotere plekken, leken eerder een soort aften, zeker geen blaasjes)heb ik volgens mij geen uitbraak meer gehad. Ik zeg "volgens mij" want ik heb wel momenten gehad van geïrriteerde plekken rond de vagina ( alleen in gevoel, niks te zien)en plotselinge moeheid, maar voor mij is het helemaal niet zeker dat dat door HG komt ( ik ben een verwoed spinning beoefenaar). Wel heb ik een half jaar na de eerste besmetting irritatie rond de anus gehad, maar mijn huisarts zag daar eerder een soort eczeem in dan herpes blaasjes...
Ik weet het dus niet. Ik hoop gewoon stiekem dat er een "vals positief" was bij de test destijds en dat ik eigenlijk geen HG heb, omdat k bij andere forum leden zo vaak las over zeer herhaaldelijke uitbraken, maar nu lees ik bij jou dat je al 6 jaar HG hebt en nog maar twee keer een uitbraak...
Zijn het bij jou echt de karakteristieke blaasjes ( groepjes met vocht gevulde blaasjes, die later indrogen?) Daar ben ik echt benieuwd naar. En hoe is destijds bij jou de diagnose gesteld?
In ieder geval wens ik je beterschap en hoop ik voor jou dat het voorlopig bij deze uitbraak blijft.
gelaarsdekat
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 21:41 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ennnn jullie hebben er een nieuwe lotgenoot bij. Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik mijn eerste uitbraak. Ik ben nog steeds zo gefrustreerd... mijn vriend en ik hadden allebei een SOA-test gedaan voordat we zonder condoom aan de slag gingen. Maar ja, wisten wij veel dat ze niet testen op herpes Sad We weten nu dus dat de lichte jeukklachten van mijn vriend waarschijnlijk herpessymptomen zijn geweest: hij heeft het virus onverhoopt aan mij doorgegeven.

Sinds mijn eerste uitbraak heb ik geen zichtbare blaasjes meer gehad, maar ik heb ELKE DAG een kriebelig gevoel in en rondom mijn vagina. Vlak voor mijn menstruatie is dat gekriebel het ergst, dan vaak in combinatie met opgezette klieren in mijn lies. Dit alles zorgt ervoor dat ik dagelijks met deze kwaal bezig ben en er telkens weer verdrietig van word. Het enige dat me er nog een beetje doorheen sleept is lidocaïnezalf (dat verdooft de boel nog enigszins) maar sjonge... ik heb het idee dat ik gek begin te worden.

Aangezien ik liever niet aan de Valaciclovir ga, ben ik al maandenlang bezig met een aangepast leefpatroon. Ik hoop namelijk nog steeds dat mijn lichaam ooit sterk genoeg zal zijn om dit virus zélf aan te kunnen. Twee liter water per dag, een lysinerijk dieet, weinig snelle koolhydraten, veel vitaminen, veel slaap en ga zo maar door... maar tot nu toe heeft niets geholpen.

Ik ben pas 20 en maak me vaak zorgen over wat er komen gaat. Wat als mijn relatie straks stukloopt en ik weer ga daten? Hoe vertel je zoiets aan iemand? En zal ik ooit nog onbezorgd de liefde met iemand kunnen bedrijven? In mijn hoofd heb ik al duizend verschillende manieren bedacht om deze informatie aan iemand over te brengen, maar nee: ik heb niet het idee dat ik hier ooit rust in ga vinden.

Ik ben het intussen beu om me suf te Googlen, me zorgen te maken, alles te overpeinzen en me down te voelen. Ik zou zo graag ervaringen met anderen delen, want ik denk dat dat het enige is dat mijn psychisch leed zal kunnen verachten. Heeft iemand misschien tips of iets dat me wat gerust kan stellen?

Veel liefs,

Een bezorgd meisje
Pimsalabim
BerichtGeplaatst: 04-02-2016 23:35 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Dit forum gaat al lang terug zeg. Is hier nog iemand actief? Ik ben een man en bij mij is ook herpes geconstateerd. Ik heb zo enorm veel last dat ik gewoon niet weet wat ik moet doen. Ik kan mijn penis ook amper wassen want kan deze niet onder stromend water houden, dan verga ik van de pijn.

Met heel erg veel pijn en moeite kan ik mijn voorhuid weg trekken en wat licodaine zalf met een watte staafje aanbrengen. Millimeter voor millimeter want het is zo enorm gevoelig. Mijn vraag is eigenlijk hoe ik nu het beste mijn penis schoon kan houden? Als ik de zalf sochtends op doe moet deze er toch einde middag of in de avond weer afgespoeld worden? Die crème kan ik onder mijn huid toch niet laten zitten? Dadelijk krijg ik ontstekingen en ben ik verder van huis... Heeft iemand hier ervaring mee? Het doet zo'n erge pijn!
Pimsalabim
BerichtGeplaatst: 04-02-2016 23:37 Reageer met quote

En gelaarsde kat hoe is het verder bij jou verlopen? Hoor graag van je
miss42
BerichtGeplaatst: 21-02-2016 17:51 Reageer met quote

hoi allemaal , ik zie idd dat er lang niet gereageerd is op dit onderwerp. ik ben een vrouw van 52 en ben al zo n 20 jaar alleen , alleen een keer een korte relatie en wat date s gehad.tot ongeveer 3 jaar terug had ik soms nog sex met een ex vriend. de afgelopen 3 jaar geen sex meer gehad. een week of 4 had ik iemand leren kennen via eendating site en het klikte helemaal.
precies mijn type en heb veel ellende achter de rug dus na een zenuwendag kwam hij s avonds , heel stom heb ik onbeschermd sex met hem gehad omdat hij zei dat hij gesterralisserd was en na een wijntje dacht ik ach waarom ook niet. zo n 4 keer sex met hem gehad in 3 dagen maar hield er een rot gevoel aan over wilde niet alleen iemand voor de sex. op een donderdag was het de laatste keer en op zaterdag erna ( ik had een verjaardag ) voelde me niet lekker leek net griep maar ook jeuk en branden van onder , dacht toen aan een schimmelinfectie. had s avonds medicijnen voor een schimmelinfectie op kunnen halen bij de huisarts. maar de zondag erna werd het steeds erger en kon haast niet plassen zo n pijn. maandag naar de huisarts gegaan en die had gekeken en gaf me een antibiotica kuur en een uitstrijkje om te testen op soa. dinsdag avond hield ik het niet meer viel bijna flauw v d pijn en weer naar de huisartsenpost. de dokter die me zag zei zo wat moet jij een pijn hebben ! hij zei het zou herpes kunnen zijn en gaf me aciclovir. en een gel om te verdoven.had die dagen het gevoel of het nooit meer over zou gaan. moest ook de antibiotica kuur afmaken omdat ik ook een blaastontsteking had maar daar kreeg ik zo n ernstige diarree van dat ik na een paar dagen mocht stoppen . het was niet te doen had ook anaal veel last en dan die diarree nog eens. inmiddels zit ik aan mijn derde kuur want heb nog steeds blaasontsteking , diarree is gelukkig sinds 2 dagen over. mijn sex partner ingelicht maar die werd boos kon niet van hem zijn want hij had nergens last van. na lang zoeken en bellen met de soa lijn begreep ik dat hij ook drager kon zijn zonder het zelf te hebben.inmiddels ga ik week 3 in en nog steeds veel pijn niet meer zoals eerst maar nog behoorlijk net of je een flinke smak hebt gemaakt. aangezien ik een aantal keren vaginaal ben geopereerd zal het waarschijnlijk wat langer duren de genezing. heb lichen scleroses , m bowen en hidratinitus , de partner heb ik nog contact mee , maar durf niet goed meer. ook als is hij drager ben zo bang als het genezen is hij mij weer besmet zodra we weer sex hebben. kennen jullie dit ook ??
Rosa Jasmijn
BerichtGeplaatst: 29-02-2016 0:21 Reageer met quote

He Misse

wat akelig voor je. Ik hoop dat het ondertussen al wat minder is de pijn. Ik las dat het soms wel 3 weken kan duren. Ik hoop het niet... Ik loop er nu 1 week mee... en kan niet wachten tot het over is. Ik ben 20 jaar trouw geweest in mijn relatie. De laatste 10 jaar hadden we steeds minder sex. uiteindelijk vertrok mijn partner naar boven. En hield het helemaal op. Uiteindelijk hield ik het niet meer uit. heb 1 januari verteld dat ik een ander huis zoek en aan het daten ben. maar ben nu dus gelijk besmet.. januri en febr. heeel intens genoten. Meestal deed ik veilig. ! keer deed de ander halverwegen de condoom af en 1 keer dacht ik dat het veilig was. vertrouwde hem heilig... maar was dus niet oke. En nu voel ik letterlijk mijn grote fout. Ik kan nu niet aan sex denken auw...maar hoop het wel weer te kunnen hebben. Helemaal nu ik weet wat ik al die jaren gemist heb. Voel me hier ook heel erg onzeker over.
Treintje
BerichtGeplaatst: 23-04-2016 21:54 Reageer met quote

Zijn er mensen die ervaren dat een vuil huis, herpes genitalis uitlokt?
NonsensD
BerichtGeplaatst: 02-07-2016 23:25 Reageer met quote

Beste lotgenoten,

wat ontzettend fijn ten eerste dat ik hier mijn verhaal kwijt kan Smile
Wat is HG HELL!! dat wens je niemand toe.
Vrijdag 17 juni heb ik heel lang paard gereden savonds heeft mijn vriend mij oraal bevredigd...
Zaterdag 18 jun. hele dag naar een festival wel een beetje last maar dacht dat het van het lange paardrijden was...
Zo 19 jun weer wedstrijd met mijn paard dus lang op het paard gezeten savonds nog steeds branderig gevoel.
Maandag 20 jun had ik een plekje (blaartje wel beetje op een rare plek maar dacht aan een ingegroeide haar dus aan zitten pielen)...
Dinsdag middag begon de hell onwijze pijn bij het plassen die nacht niet kunnen slapen ik schreeuwde het uit van voor tot achter had ik blaasjes (zoals ik ze ook wel eens in mijn mond had 'aftes') woensdag ochtend naar de dokter geweest...
Overduidelijk Herpes Genitalis (OLEEE!!!)
Ik heb al 6 jaar met mijn vriend en dit is mijn eerste uitbraak (mijn vriend had dus een koortslip... en mij nu ook een downstairs koortslip bezorgd).
Ik heb idd ook een kuur gekregen en zalf dit verlichte gelukkig al een hoop.

Waar ik alleen GIGA last van heb is bilspierpijn en dat heb ik nog steeds.
Ook jeukt het nu daar onder en ben ik onwijs MOE! ik voel me gewoon echt nog steeds niet lekker en we zijn 2 weken verder.... Sad
Die spierpijn is gewoon heel irritant staan, zitten lopen eigenlijk irriteert het de hele tijd.. (voelt als verzuring).
MIsschien komt het ook van de onwijze koorts die ik vorige week heb gehad.

Ik ga gewoon door met gezonde voeding en slik extra L-Lic (hoe heet het spul) ik kan gelukkig weer een beetje 'normaal' plassen nog steeds niet lekker maar schreeuw het niet meer uit.

bedankt voor het lezen en vroeg mij af of meer mensen die spierpijn ervaren?
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 31-07-2016 11:14 Reageer met quote

Hoi NonsensD, ja, ik ken die bilspierpijn heel goed; ik heb na jaren nu ( voor het eerst) een uitbraak van herpes, alleen op een andere plek dan eerst, namelijk op mijn heup, heel raar en heel onverwacht. De huisarts dacht eerst dat het gordelroos was, maar ze heeft een kweek genomen en daar kwam toch weer HSV-2 uit, dus dat is echt balen; het kan zomaar op een hele andere plek terugkomen dus; zij verklaarde het doordat het virus zich terugtrekt in een zenuwknoop, maar dat de zenuwen in het onderlichaam met elkaar verbonden zijn, het ook via een andere weg naar buiten kan komen, alleen dan wel in dat gebied ( rondom de genitaliën , dus niet ineens achter je oor of zo. Voordat die plek op mijn heup kwam had ik rugpijn en bilspierpijn en eigenlijk heb ik dat nu nog steeds. Het is een rare pijn, soms weet ik niet eens hoe ik lekker moet zitten. Is het bij jou al minder? En zijn de blaasjes helemaal verdwenen? Sterkte en ik hoop van je te lezen!
sofie789
BerichtGeplaatst: 29-03-2017 15:20 Reageer met quote

Op een dag kreeg ik in de schaamstreek een ganse reeks rode bobbels die snel dikker werden en open gingen. Bij toiletbezoek huilde ik van de pijn ; gewoon plassen was een marteling ! Het verdict ; herpes genitalis.
Bijna twee jaar lang kreeg ik met de regelmaat van aanvallen van herpes genitalis ; 11 aanvallen ! Ze waren minder erg waren dan de allereerste aanval, maar toch duurde het telkens al snel 3 weken vooraleer het zaakje weer toonbaar werd. Dus tel maar uit ; bijna de helft van de tijd was ons sexleven om zeep.
Koortsachtig speurden we internet af naar middeltjes. We probeerden van alles maar na de ene aanval volgde een paar weken later alweer de volgende aanval, een echte nachtmerrie.
Toen kwamen we via via bij een dokter terecht die onze redding werd. Na het toepassen van zijn methode VERDWENEN de aanvallen !
Sedertdien heb ik 3 jaar lang slechts 2 MINIEME opstootjes gehad ; de ene keer 2 flinke bobbels die echter niet open gingen en weg ebden in minder dan een week, de andere keer een ganse serie minieme uitslag die 4 dagen later niet meer te zien waren. 3 jaar lang hielden we hout vast en durfden het nog niet uitspreken maar nu weten we zeker ; het werkt, het is gelukt om de vreselijke aanvallen van herpes genitalis te voorkomen.
PUNT 1 ; de beide aanvallen die ik kreeg in de 2 jaar sedert het toepassen van de methode waren beide op momenten van emotionele stress, de ene keer tijdens de plotse familiecrisis bij mijn zus en de andere keer toen ik tijdens onze reis te horen kreeg dat mijn vader allicht kanker had.
Dus bovenop de methode moet stress vermeden en beheerst worden wil je herpes onder controle houden !
Ademhalingsoefeningen bij stressaanvallen, de wijsheid het verschil te weten tussen wat je wél en niét kan veranderen, en aanvaarden wat je niet kan veranderen ; er het beste van maken zoals het is, plus het besef dat je de ander niet helpt door jezelf ziek te maken. Oftewel ; pragmatisch omgaan met ongewenste situaties.
PUNT 2 ; geraffineerde suiker moet absoluut vermeden worden ; dus frisdrank met suiker, koekjes, snoep enz zijn heel slecht, suker triggert herpes.
PUNT 3 ; in voeding zitten de twee stoffen arginine en lysine. Ivm herpes moet uw voeding méér lysine dan arginine bevatten. Je kan tabellen opzoeken met hoeveel van elk voedingsmiddelen bevatten en sommige dingen vermijden (oa geen noten en chocolade eten ! ). Als eerste remedie tegen herpes moet je extra lysine slikken om de verhouding tussen arginine en lysine goed te krijgen. Lysine kan je in reformwinkels vinden, er zijn meerdere merken die lysine in capsulevorm verkopen. Van lysine moet je 1000 mg per dag slikken en bij vermoeden van opstoot verdriedubbel je de lysine tot 3000 mg per dag.
PUNT 4 ; 1 X 's ochtends plus 1 X 's avonds Olijfblad extract 1000 mg, gestandardiseerd op 20 % oleuropeîne, tevens te verkrijgen in reformwinkels. Bij vermoeden van opstoot de dosis verdriedubbelen.
PUNT 5 ; vitamine C is heel belangrijk ; overdag eet u eerst een vrucht die veel viamine C bevat zoals een kiwi of sinas. 'S avonds neemt u 1 tablet van 1000 mg vitamine C maar opgelet ; dit moet vitamine C van natuurlijke oorsprong zijn, vb op basis van Acerola. Ook dit vind u in reformwinkels, allicht ook in de apotheek. Het is belangrijk eerst het fruit te eten en later op de dag de tablet te nemen ; niet omgekeerd ! De dosis van vitamine C niet verhogen !
PUNT 6 ; 's avonds voor het slapen smeer ik de ganse zone van de schaamstreek, vanaf bovenaan op de venusheuvel en dan langs opzij langs beide kanten van de vagina tot helemaal onderaan tot aan mijn staartbeen in met een speciale zalf. Dit doe ik op bed na het laatste toiletbezoek als ik daarna niet meer moet rondlopen zodat de zalf kan intrekken. Slapen zonder slipje ! Deze zalf is heel belangrijk, zoniet het belangrijkste. Eens je besmet bent, blijft het herpes virus voor de rest van je leven sluimeren onderaan de ruggegraat en volgt het virus bij een aanval telkens weer hetzelfde pad dat leidt naar de plaats waar je de herpes blazen krijgt.
Het herpes virus heeft een buitenwand, en de zalf zorgt ervoor dat de buitenwand van het virus kapot gaat waardoor het virus er niet in slaagt een aanval met blazen te veroorzaken.
Enkel bij acute stress ( waardoor uw weerstand keldert ) zal het virus er nog in slagen een begin van aanval te veroorzaken. Maar door de zalf zal u ten eerste slechts nog een paar aanvallen krijgen die ook nog milder zullen zijn en na deze paar mildere aanvallen zal je uiteindelijk vrij worden van herpes aanvallen. Enkel bij acute emotionele stress die u niet snel door ademhalingsoefeningen tot een halt roept zal u nog een beperkt begin van herpes krijgen die na een paar dagen reeds verdwenen zal zijn, doordatu geen open zweren meer zal krijgen ( tenzij door schuren door uw broek ) doordat de zalf de buitenwand van het herpes virus afbreekt. Het onderliggend mechanisme is dus vooral dat de buitenwant van het herpes virus door de zalf aangetast wordt, dus het zal u wel duidelijk zijn dat deze zalf van cruciaal belang is. Misschien is alleen de zalf al voldoende, maar dit durf ik me niet te riskeren, ik ben er als de dood voor dat deze nachtmerrie herbegint.
Het is zeker ook belangrijk de bovengenoemde voedingsaspecten in acht te nemen en de combinatie van Lysine + Olijfblad + Acerola vitamine C te nemen en emotionele stress te beheersen.
U kan dus in de reformwinkel of via internet al het nodige zelf terugvinden. Wil je weten welke producten ik gebruik dan mag u mij contacteren via gleiss.lutz@gmail.com , dan geef ik ook aan hoe u aan de zalf kan komen.
Alle nodige producten zijn volledig natuurlijk, en daar wringt het schoentje ; op natuurlijke producten kan men geen patent nemen, u zal wel begrijpen wat ik bedoel. Maar u kan dus wel degelijk verlost worden van deze nare herpes aanvallen.
Carpes
BerichtGeplaatst: 03-10-2017 17:59 Reageer met quote

Beste allemaal,
Sinds ruim 3 maanden heb ik ook herpes genitalis. Ik baal er zo van! Hoewel ik er aan het begin echt dagelijks mee bezig was, is dat nu wel iets minder geworden. Ik heb alleen sinds de aanval altijd een veranderde afscheiding, daarnaast heb ik ontzettend vaak last van vaginale en anale jeuk. Dit is zo vervelend en maakt dat ik er dan steeds mee bezig ben. Ook heb ik diverse anale klachten gehad, waarvoor ik nu bij een bekkenbodemfysio loop. Ik vroeg me af of iemand die al langer herpes heeft deze symptomen herkent en of het hebben van jeuk langzaam afneemt.
Graag hoor ik jullie verhalen!
Reiro
BerichtGeplaatst: 31-12-2017 10:42 Reageer met quote

Hoi Carpes,
Het lijkt wel of de site een beetje stilligt, er wordt nauwelijks meer iets gepost, maar toevallig stuitte ik op jouw berichtje met je vragen. In de eerste periode na mijn besmetting met herpes genitalis had ik ook veel last van jeuk en branderigheid, ook naar de anus toe. Dat duurde ongeveer een jaartje denk ik, dat weet ik niet meer precies. Ik liep de herpes op in juni 2013; het eerste jaar was ik er wel voortdurend mee bezig, steeds maar controleren of ik niet iets zag als het weer jeukte. Gaandeweg neemt dat af. Eigenlijk heb ik nu nooit meer jeuk en slechts twee keer in al die jaren een herpes opleving gehad, alleen dan op een andere plek van mijn lichaam ( mijn heup). De arts zei dat dat kon, omdat het virus zich manifesteert via zenuwbanen en die kunnen wel rondom je bekken lopen. Vaginaal heb ik dus nooit meer een uitbraak gehad. Je lichaam maakt antistoffen en kan het virus daarom beter in toom houden. Wat voor anale klachten heb jij? Ik heb sinds 2015 ook anale klachten, die, naar blijkt veroorzaakt worden door een darmverzakking, hetgeen niets te maken heeft met herpes. Als je erover wil praten, mailen, dan hoor ik dat wel, ok? Sterkte
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > herpes genitalis
Pagina 8 van 8  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring