Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Auteur Onderwerp: Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
ps
BerichtGeplaatst: 18-07-2015 16:36 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 25 jaar en heb na lange tijd toch maar besloten hier een berichtje te plaatsen 'in de hoop' dat meerdere mensen zich in mijn verhaal kunnen vinden en tips/adviezen hebben.

Ik zit inmiddels al ruim 8 maanden thuis met een hele reeks aan klachten. Het begon op 9 november 2014 (om 15.00uur om precies te zijn) toen ik ineens een soort duizelig/zweverig werd. Het was alsof ik van de grond opsteeg. In eerste instantie dacht ik slaap tekort (was wezen stappen, twee uurtjes geslapen en had zes ontzettend drukke weken achter de rug i.v.m. mijn nieuwe baan/traineeship)en misschien te weinig gegeten. Dus ik even gaan zitten, maar het zakte niet weg. Ook niet na gegeten te hebben. Ik had hierbij ook last van hartkloppingen en ik voelde mijn ledenmaten niet goed meer. Mijn ouders en zusje vertrouwden het niet en zijn met me naar de weekendarts gegaan. Hyperventilatie zei ze. In eerste instantie kon ik dit niet echt geloven. Ik was namelijk helemaal niet kortademig of paniekerig. Later bleek dat er ook zoiets bestaat als chronische hyperventilatie, waarbij je dus helemaal geen last hoeft te hebben van acute hyperventilatieaanvallen. Na een aantal keren bij de huisarts te zijn geweest en bloed geprikt te hebben ben ik min of meer maar ingestemd met die chronische hyperventilatie. De symptomen kwamen in ieder geval heel erg overeen. De symptomen waarvan ik toentertijd last had waren:
zweverig/duizelig gevoel; erg vermoeid; zuchten; benauwd (voor korte tijd); zere, vermoeide benen; tintelingen in linkerhand en voet; zere kaken; 's ochtends werd ik brak wakker, alsof ik de avond ervoor flink had gedronken; zere, rode, brandende ogen, m.n. 's nachts; ik kon mijn ogen niet focussen (schoten continu van links naar rechts);erg slap en trillerig; geen kracht in benen; erg overgevoelig voor licht en geluid; kon niet fatsoenlijk rechtop staan; gevoel alsof de omgeving en vloer bewoog (alsof ik op een boot stond); megazwaar hoofd (zat continu met ondersteuning achter mijn hoofd); kon niet goed vooruit kijken, vnl. naar beneden; op den duur ook last van nek en schouders, wat niet zo gek is als je continu zit of ligt.

Ik zal ongetwijfeld wat symptomen vergeten zijn, maar het waren er ongeveer 35. Ze waren ook zo extreem dat ik soms echt dacht dat mijn laatste uurtje had geslagen. Ik mocht en kon ook niets meer alleen. Ik was 24 toen en mocht en kon gewoon niet meer zelf de deur uit. Ik lag alleen maar op de bank en moest natuurlijk ook regelmatig een keer douchen. Er was ook altijd iemand bij me. Heel veel onderzoeken verder gehad; KNO-arts, longfunctietest (hyperventilatie); hartfilmpje; Internist, 2 Neurologen; MRI-Scan. Was allemaal prima. Ik vertoonde alleen lichtelijk hyperventilatiesymptomen. Ow ja, en 3x op Lyme getest. De eerste twee keer was de uitslag dubieus (gewoon hier in NL) de 3e keer was hij negatief (Lyme afdeling Radboud Ziekenhuis). Ik heb hiervoor overigens wel medicatie op natuurlijke basis voor ingenomen, op aanraden van een alternatieve therapeut.

Maar goed, zoals al gezegd kwamen veel symptomen overeen met die voor CHV. Ik ben dus naar een ademtherapeut gedaan die de Cesartechniek hanteerde en heb een Buteykocursus gevolgd. De hyperventilatieklachten verminderde hierdoor (zere kaken, zuchten etc.), maar de meest beangstigende en frustrerende bleven (bewegen van vloer en omgeving, zwaar hoofd, zweverig en slap gevoel, trillerig). Ik had overigens ook Oxazepam gekregen wat de scherpe randjes er vanaf haalde (TIP: begin hier niet aan, tenzij je bijna tegen het plafond spring!).

Na vijf maanden kwam dan eindelijk het verlossende antwoord. Per toeval kwam ik bij een chiropractor terecht die het meteen zag: ik had een evenwichtsstoornis. Vandaar dat mijn ogen zich niet konden focussen op één punt. De oorzaak zou zijn dat ik die nacht mijn hoofd had gestoten (en 2weken laten ook nog de diepvriesklep op mijn hoofd gehad). Dit was alleen geen standaard evenwichtsstoornis, dus geen Ménière of BPPD/V. Vandaar dat de KNO-arts ook niets vond. Een deel van mijn linker evenwichtsorgaan werkte niet goed. Doordat spieren, ogen, hersenen en evenwichtsorganen samenwerken kon ik niet rechtop staan en waren mijn ogen zo flexibel. Ik heb toen een aantal behandelingen gehad, waarna het duidelijk beter ging. Ik heb nu nog steeds het gevoel alsof ik op een boot loop, een ontzettend zwaar hoofd dat ik veel moet ondersteunen, overgevoelig voor vooral licht en ben nog steeds erg slap. Maar..ik kan inmiddels wel weer zelf naar de supermarkt, ik rijdt af en toe weer auto, kan soms weer mee op visite of uit eten en in plaats van een rondje van 2 min (ik heb al die tijd wel iedere dag minstens 1x gewandeld) loop ik nu een rondje van 20 min, 2x per dag, alleen. Daarbij wii ik regelmatig op advies van de chiropractor om zo mijn evenwicht te trainen. Als het goed is werkt het orgaan ook weer grotendeels, maar mijn hersenreflexen nog niet, waardoor alles vertraagd binnenkomt. Ik heb ook een minitrampoline aangeschaft wat ook zou moeten helpen om je evenwichtsorgaan en reflexen te trainen, zodat het deinende gevoel overgaat. Verder moet ik oogoefeningen doen (voorwerp volgen) en rondjes draaien op een bureaustoel.
Ook loop ik nu sinds een paar weken bij een Acupuncturist en dit maakt het ook wel iets beter. Vooral de stress in mijn lichaam neemt hierdoor af.

Ik heb al op verschillende fora gekeken, maar ik heb nog niemand gevonden die hetzelfde heeft als ik. Over het algemeen heeft men last van draaiduizeligheid en dit heb ik (nog) niet. Hopelijk zijn er mensen die zich wel in mijn situatie kunnen vinden en zijn zij er nu vanaf. Tips en adviezen zijn van harte welkom! En vragen kunnen ook gerust gesteld worden.

Excuses voor het lange verhaal (en dan te bedenken dat dit nog de verkorte versie is, haha).

NB: ik heb ook al o.a. vit b12 (260), D en magnesium laten testen en de Atlaswervel schijnt ook goed te zitten
Thomas3
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 11:04 Reageer met quote

Quote:De oorzaak zou zijn dat ik die nacht mijn hoofd had gestoten (en 2 weken later ook nog de diepvriesklep op mijn hoofd gehad).

Wat voor behandeling had je toen gedaan?
Ijs klontje erop?
ps
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 12:13 Reageer met quote

Hoi Thomas,

Nee, eigenlijk heb ik toen niets gedaan. Ik was stappen en heb alleen tegen mijn vriend gezegd: 'als ik morgen hoofdpijn heb weet ik waar het van komt'. Nog voordat ik ging slapen kreeg ik dus ook daadwerkelijk ontzettende hoofdpijn, maar ik had er niet meer bij stilgestaan dat ik mijn hoofd had gestoten. Naar mijn idee was het ook niet heel erg hard, maar alcohol werkt natuurlijk pijnstillend. Volgens de chiropractor maakt alcohol zo'n klap ook 3x zo erg.

In eerste instantie heb ik dus alleen twee uurtjes geslapen na die kopstoot en vervolgens ben ik weer verder gegaan met mijn studie. Ik kon immers toch niet meer slapen. Tijdens het autorijden en typen op de laptop merkte ik al wel dat het extreem 'stroef' ging om van links naar rechts of boven naar beneden te kijken, vooral bij het kijken van het papier naar het scherm van de laptop. Na een uurtje zo doorgegaan te zijn begonnen het zweverige/duizelige en net alsof ik mijn ledenmaten niet meer voelde.

Omdat de weekendarts zei dat ik aan het hyperventileren was en waarschijnlijk gewoon slaaptekort had ben ik 's avonds vroeg naar bed gegaan, de dag erna nog wat rustiger aan gedaan (wel iets gedaan voor mijn werk), maar de twee dagen daarop wel volop aan de studie weer. Aan het einde van die 2e dag, toen ik klaar was, begon alles weer opnieuw, precies zoals het die eerste dag ook was gegaan. Vanaf dat moment kon ik eigenlijk vrijwel niets meer.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 12:32 Reageer met quote

Toen koorts gehad na het hoofdpijn?
ps
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 18:15 Reageer met quote

Voor zover ik weet niet, maar ook niet gemeten. Ik weet nog wel dat ik het erg koud had, ondanks dat ik voelde dat het wel warm was. Ik zat ook rillend bij de weekendarts, maar dat kon volgens hem geen kwaad. Waar denkt u dan aan?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 19:23 Reageer met quote

Met je informaties denk ik dat ik de oorzaak al weet.
Paar jaar geleden heb ik dit puzzel opgelost.
De oorzaak van dit rare aandoening.
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/artic ... lijk.dhtml
Mal de Debarquement Syndrome, een luchtziekte die last van misselijkheid en duizelingen.

Je oorzaak verschilt niet veel.Maar wel met een afstoot (ongeval). Deze mevrouw met een schudding.

De oplossing denk ik dat niet moeilijk is. Omdat je bent nu bij een erkende behandelaar bezig. Dan wens ik u succes.

Mocht je over 1 maand geen verbetering dan kan ik je een handje helpen voor een verbetering tot een genezing aangezien je moed, je wil en vriendelijkheid.

Very Happy
ps
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 20:31 Reageer met quote

Thomas3 schreef:
Met je informaties denk ik dat ik de oorzaak al weet.
Paar jaar geleden heb ik dit puzzel opgelost.
De oorzaak van dit rare aandoening.
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/artic ... lijk.dhtml
Mal de Debarquement Syndrome, een luchtziekte die last van misselijkheid en duizelingen.


Very Happy


De link doet het niet?

Ik heb overigens geen last gehad van misselijkheid. Toevallig de laatste twee weken pas, maar dit kan ook komen doordat ik ben gestopt met de Oxazepam.

En hoe zou u me dan een handje kunnen helpen als ik vragen mag?

Groetjes
Thomas3
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 21:12 Reageer met quote

google: Mal de Debarquement Syndrome, een luchtziekte die last van misselijkheid en duizelingen.
Dan vind je dit gebeurtenis.

Deze vrouw was na het eten aan het medicijn of alcohol toen Onderweg kreeg het vliegtuig te maken met veel turbulentie.

Waarom gaan wij eten aan tafel, zitten op de stoel?
Wat heeft alcohol invloed op de hersenen in hun geheel en op bepaalde zones in het bijzonder?

Dat is de basis kennis voor evenwichtsstoornis.

Jullie hebben allebei pech op een verkeerde moment. Voor jou misschien dubbel pech (en 2 weken later ook nog de diepvriesklep op mijn hoofd gehad).

Quote: En hoe zou u me dan een handje kunnen helpen als ik vragen mag?

De probleem in de Hypofyse oplossen. Very Happy
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-07-2015 15:19 Reageer met quote

Waarom gaan wij eten aan tafel, zitten op de stoel?
Omdat bij het eten heeft de Maag rust nodig om de voedsel te verwerken, De verwerkte voedsel naar de dunnedarm, de gedeeltelijke "vocht" naar de longen. Deze "vocht "noemen wij "Maag Qi". Deze Maag Qi zie je niet onder de Ct-scan. Dat zie je niet maar voel je wel en het bestaat wel.

Een voorbeeld: Een auto kan niet rijden zonder benzine. Zonder benzine is een auto als een dode voorwerp. Met benzine brengt het "leven" in de auto. Je kan vergelijk auto als de Maag, Benzine als voedsel. De verbranding van de benzine als Maag Qi. De uitlaatgas als de uitlaat maag Qi. Hier heb je dan een goede uitlaatgas en een slechte afval uitlaatgas.

Als je dit voorbeeld beetje kan volgen dan kan je later je oorzaak vinden alsnog genezen. Als niet, dan hoef je verder niet te lezen. Ook zal je verder niet begrijpen hoe Reflux, klep sluit niet goed bij kinderen. Maagzuur bij volwassen. Barret slokdarm tot slokdarmkanker tot stand te komen.

Een normale proces bij het eten en direct na het eten is de Maag Qi eerst naar de Longen daarna vanuit de longen richting de Blaas naar andere organen.

Wanneer bij een ongeval dit normale proces verstoort en dit direct naar de hersenen of vanuit de longen niet naar de blaas, maar naar de hersenen. Dan wordt een bedreiging voor de activiteiten voor de hersenen.

Nu slaan wij even over naar de alcohol en hersenen.

Alcohol is een verdovend middel en werkt dus ook verdovend op alle hersencellen, waardoor de communicatie tussen de neuronen vertraagt. De hersencellen gaan ook anders functioneren. Op termijn zullen er ook hersencellen verloren gaan. Het verlies aan hersenweefsel wordt zeer duidelijk vanaf het dagelijks drinken van 6 glazen. Dit verlies heeft o.a. te maken met het feit dat alcohol giftig is voor de hersencellen en met tekorten aan vitamine B1, als gevolg van alcoholgebruik. Jarenlang overmatig drinken zorgt voor het krimpen van de hersenen. Bij zeer zware drinkers kan het volume met 10 tot 15% afnemen, na 10 tot 15 jaar.
Alcoholgebruik heeft een sterke invloed op de frontale cortex (voorste gedeelte van de hersenen). Dit gedeelte is verantwoordelijk voor zelfcontrole en het sociale functioneren, maar ook voor doelgericht handelen, redeneren en problemen oplossen. Schade aan de frontale cortex zorgt dus voor een achteruitgang in intellectuele vaardigheden. Door het verminderen van de zelfcontrole is er meer kans op impulsieve reacties en zijn er minder remmingen, o.a. om verder te blijven drinken.
O.a. door het effect op de hippocampus worden herinneringen van het korte termijn geheugen niet doorgegeven aan het lange termijn geheugen. Hierdoor ontstaan black-outs. Langdurig drinken heeft dikwijls ook belangrijke gevolgen voor de geheugenwerking in het algemeen.
Zie ook: geheugenstoornissen »
De invloed van alcohol op het cerebellum (kleine hersenen, achteraan het hoofd) zorgt voor stoornissen in motoriek, coördinatie en evenwicht. Dit is reeds merkbaar wanneer iemand eenmalig stevig doordrinkt. Langdurig overmatig drinken kan soms leiden tot permanente beschadigingen.
De medulla in de hersenstam is verantwoordelijk voor een aantal autonome functies zoals ademhaling en hartslag. Wanneer dit gedeelte verdoofd wordt door veel drinken kan er coma optreden en kan men overlijden. Vooral binge drinkers die op korte tijd grote hoeveelheden alcohol drinken, lopen dit risico.
De hypofyse is een klier die zich midden in het hoofd onder de hersenen bevindt. De hypofyse is verantwoordelijk voor een heel aantal hormonen, waaronder het groeihormoon. Veel drinken op jonge leeftijd kan daardoor groeistoornissen in de hand werken.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 24-07-2015 17:18 Reageer met quote

Drugs en medicijnen zijn ook verdovend middel en werkt dus ook verdovend op alle hersencellen, waardoor de communicatie tussen de neuronen vertraagt. De hersencellen gaan ook anders functioneren.

Even afdwalen naar de oorzaak van Dementie.
Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase alzheimer. Het gehalte van een bepaald eiwit, neurogranine, in het hersenvocht kan in de toekomst mogelijk helpen bij het vroegtijdig opsporen van de ziekte van Alzheimer.
Dit blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Maartje Kester van VUmc. De resultaten zijn gepresenteerd tijdens de Internationale Alzheimer’s Association Conferentie 2015 in Washington DC. De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie. Symptomen zijn onder andere geheugenverlies en verwarde gedachten. Behandelen van de ziekte is lastig en helpt vaak niet. De verwachting is dat het aantal mensen met alzheimer wereldwijd de komende jaren fors toe zal nemen.

Eenmaal bezoek naar de bejaardenhuis dan zie je meer dan 90% bejaarden dagelijks meer dan 5 soorten medicijnen moeten slikken. 3 keer per dag.
Wanneer iemand overleden ging. Bij opruimen van zijn kamer dan vind je allerlei dozen vol medicijnen. Dit moet helaas allemaal weggooien.

Medicijnen en alcohol gebruiken o.a. door het effect op de hippocampus worden herinneringen van het korte termijn geheugen niet doorgegeven aan het lange termijn geheugen. Hierdoor ontstaan black-outs. Langdurig drinken heeft dikwijls ook belangrijke gevolgen voor de geheugenwerking in het algemeen.

De andere factoren voor dementie is de obstipatie. De Damp van de ontlasting per ongeluk ongewenst naar de hersenen stijgen. Kans voor hartklopping is dit damp ongewenst naar de Hart en naar de Longen circuleren. Marco van Basten is de slachtoffer hiervan. Het hart gaat kloppen om dit ongewenste damp naar de dikkedarm te versturen. Een behandeling om de hartklopping tegen te houden of onderdrukken is geen goede oplossing. Sad
Thomas3
BerichtGeplaatst: 27-07-2015 13:04 Reageer met quote

De 3e oorzaak van dementie is de risico van ruggenprik, verdoving in de ruggenmerg of infuus.
Een ruggenprik (lumbaalpunctie) is een onderzoek waarbij een hele kleine hoeveelheid (ongeveer 10 cc) hersenvocht (liquor) wordt weggehaald. Het onderzoek van liquor kan informatie opleveren over aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwwortels.
3 acupunctuurpunten mogen absoluut niet geprikt worden op belang van de patiënten. 1 ervan is de ruggenmerg. De 2e is de pols waar ader en slagaders plaats vinden.

Pas een vrouw gezien die een borstkanker operatie onder narcose 5 dagen in de coma werd, gelukkig ontwaakt.

De kennis van Maag Qi is heel belangrijk voor de goede medische behandeling. Baarmoederverzakking heb je met Nier Qi te maken. Herstel van Nier Qi dan is de verzakking genezen zonder operatie. Ook voor sommige Blaasontsteking en prostaatontsteking.

Even terug op de onderwerp evenwichtsstoornis.
De Brandt Barendoff oefening werkte niet bij jou, omdat de probleem lag niet in de middenoor, maar in de hersenenstam vanuit de Maag.
Daarom schreef ik eerder dat De Brandt Barendoff oefening soms voor een genezing is net tekort. Voor diegene net tekort met die therapie moet de zwarte bonen recept gebruiken.

Dit zwarte bonen recept is zeer geschikt voor de ziekte huidaandoening pigmentvlekken gezicht. Met een speciale Ruby crème zalf uitwendig gebruik smeren, die zorgt de pigmentvlekken verdwijnen en de nieuwe huid aanmaak.
Een kunst van de geneeskunde.


Laughing
winnie76
BerichtGeplaatst: 27-07-2015 18:08 Reageer met quote

@Thomas3.......het gaat hier over evenwichtsstoornis.

Laat al je andere "medische kennis" die hebt over onderwerpen als dementie en weet ik veel wat nog meer je loopt teschrijven hier buiten. Hou het bij het onderwerp van het topic waar het over gaat!!!!!
ps
BerichtGeplaatst: 31-07-2015 20:21 Reageer met quote

@Thomas..

Ik snap nog steeds niet zo goed hoe dat zwarte bonen recept kan bijdragen? U springt van evenwichtsstoornis over op huidaandoeningen, pigmentvlekken en Ruby crème. Wat doet het zwarte bonen recept dan precies en hoe vaak zou je dat moeten eten? En hoe komt u aan die wijsheid? Op internet kan ik er verder niets over vinden.
mike65
BerichtGeplaatst: 04-08-2015 0:48 Reageer met quote

Hoi PS!

Ik heb hetzelfde als jij Wink
Dat speelt sinds augustus 2013.

Zwaar hoofd, altijd het idee deze te moeten ondersteunen.
Een vreemd duizelig gevoel in het hoofd.
Het is geen draaiduizelen, maar meer een instabiel gevoel.
Of je constant op een boot woont. Ik zeg ook wel, DRONKEN zonder gedronken te hebben.

Als ik onder de douche sta moet ik me aan de wanden vasthouden omdat ik anders het idee heb om te vallen.
In ieder geval lijkt het of de vloer schuin staat.

Ik heb in april van dit jaar, via de KNO arts, een evenwichtstest ondergaan in het ziekenhuis. Dat was een hele ervaring. Maar ze konden geen bijzonderheden vinden. In september 2013 is er een CT-scan van mijn hoofd gemaakt, ook niets.

In de tussentijd ben ik hypochonder geworden.
Is de ene klacht weg, dan komt er iets nieuws. Je verzint het niet, maar de meest vreemde klachten ontstaan.

De rode draad is wel dat deinende gevoel in mijn hoofd.
Mijn nek en schouders staan superstrak.

Ik ben geweest bij een manueel therapeut, haptonoom, osteopaat, mensendieck en ongeveer 50 x bij de huisarts tot nu toe.

Ik heb daarbij al jaren last van tinnitus, de pieptoon in je hoofd. Maar of dat er nu iets mee te maken heeft?!?

Mijn ogen doen ook vaak "raar". Dan kunnen ze opeens niet focussen. En... en dat is ook heel gek, kom ik in een drukke winkel of supermarkt dan word ik helemaal gek.
De drukte, de indrukken... ik krijg er een paniekaanval van.

En altijd weer die schuine vloer of een deinend gevoel in mijn hoofd. Behalve!!! als ik auto of op een scooter rijd. Dan is er niets, maar stap ik af dan komt het weer.

Ik word er zo langzamerhand horensdol van. Ik hoor van iedereen dat ik er maar mee moet leren leven en dat we allemaal wel iets hebben. Dat is natuurlijk zo, maar dit beperkt mij toch wel hoor.

Er zijn dagen dat het heel vervelend is en andere dagen zijn redelijk. Maar helemaal weg is het nooit.

Binnenkort ga ik een drietal BODY STRESS RELEASE behandelingen volgen. Misschien dat de stress eens uit mijn lichaam kan. Want, stress is natuurlijk ook niet goed. Ik zit dus in een vicieuze cirkel waar ik maar niet uit kom.

De volgende stap is toch kijken of ik misschien naar het evenwichtscentrum in Apeldoorn kan.

Mijn familie is begripvol maar kunnen niet begrijpen wat ik voel en waarom ik soms geen zin heb in uit eten, feestjes en leuke dagjes weg. Immers, aan de buitenkant zie je niet dat ik n mijn hoofd voorover hel of mijn voeten raar neerzet.

Ik heb niet de ultieme tip. Wel merk ik dat ik soms even een time-out op de bank neem of zeg ik nee tegen uitnodigingen en zo. Dat rustmoment helpt mij de dag beter door te komen. En ik blijf mijzelf aansporen gewoon door te leven.
ps
BerichtGeplaatst: 04-08-2015 13:48 Reageer met quote

Hoi Mike!

Jij bent echt de eerste die min of meer precies hetzelfde heeft als ik! Niet fijn voor jou natuurlijk, maar wel fijn voor mij om te weten dat het echt niet alleen aan mij ligt. Druktes kan ik inderdaad ook slecht hebben, al gaat dat inmiddels wel beter. Soms lukt het me wel om een hele dag met drukte om me heen door te komen, zoals bv. een bruiloft, maar daar moet ik dan 4 dagen van bijkomen en dan is dat deinende gevoel dubbel zo erg. Ik beschrijf het ook alsof ik dronken op een boot loop met de kater er al bij. Heb je ook dat het lijkt alsof de vloer of omgeving op je af komt/naar je toe beweegt?
Supermarkten en andere winkels gaat inmiddels ook wel beter dan voorheen, maar ik heb nog steeds erg veel last van de lichten (geluiden inmiddels niet meer) en ik heb gewoon heel veel moeite met langs de producten kijken. Daar word ik dol van en ik voel mijn benen dan niet meer. Het is net of dat de coördinatie tussen mijn hersenen en benen dan niet meer goed gaat. Ik zou dan zomaar ergens tegenaan kunnen lopen, ondanks dat ik het wel zie staan. Nieuwe omgeving/gebouwen heb ik overigens ook veel moeite mee.

Kun jij inmiddels wel gewoon weer rechtop staan? Of sta je nog wel erg onstabiel en wiebelig? Of misschien helemaal nog niet fatsoenlijk rechtop? Ik vind het ook lastig om met de schouders naar achteren te staan. Nek en schouders zitten vaak helemaal vast, wat natuurlijk helemaal niet gek is als je continu je evenwicht moet houden. Ik heb het nu meerdere malen los laten maken door een chiropractor en dat helpt wel, maar na +/- 1,5 week bouwt het zich weer op. Mijn schouderbladen beginnen dan ook gewoon een beetje krom te staan. Heb je ook zo'n ontzettende last van je benen? Die van mij zijn echt extreem vermoeid en doen zeer. Soms lijkt het wel alsof ik op mijn knieën loop en of ik er ieder moment doorheen kan zakken. Vaak voel ik ze ook gewoon niet meer (maar dan op een onprettige manier).

Piep in mijn oren of hoofd heb ik maar heel af en toe. Een beetje alsof ik ben wezen stappen, bedoel je dat?

Maar jij loopt er gewoon al ruim een jaar langer mee dan ik! Dat is niet echt een positief vooruitzicht. Ben je al weleens bij een chiropractor geweest? Zij hebben bij mij geconstateerd dat het een evenwichtsstoornis was en na een aantal behandelingen voelde ik me stukken beter. Ik kon in ieder geval weer vrij rechtop staan en alleen de deur uit. IK heb ook een mini-trampoline aangeschaft om van dat deinende gevoel af te komen, maar in combinatie met die vermoeide, zere benen is het lastig dat echt frequent te doen. Ook moet ik op een bureaustoel rondjes draaien. Of naja, ik ben begonnen met een half rondje en steeds een half rondje erbij. Het doel is bijna drie rondjes te kunnen en ik ben nu bezig met 2,5. 2 rondjes lukt me over het algemeen dus wel, met de ogen open dan.

Heb je verder überhaupt weleens oefeningen gedaan? En wie heeft het uiteindelijk vastgesteld dat je een evenwichtsstoornis hebt? Bij de KNO testjes kwam er bij mij ook niets uit. Bij geen enkel onderzoek overigens. Ik zou kerngezond zijn!

Als ik het goed begrijp ga je dus wel nog de deur uit naar feestjes e.d.? Heb je dit vanaf het begin af aan gewoon gedaan of heeft dit wel even geduurd. Ik heb mezelf voorgenomen niets meer af te zeggen, maar vind het soms toch nog wel lastig. Vooral omdat ik mijn hoofd moet ondersteunen.

Ik ben gisteren trouwens bij een Osteopaat geweest en morgen moet ik terugkomen. Er zou weinig beweging in mijn schedel zitten, iets met mijn hersenvlies en met de beenderen aan de achterkant van mijn schedel. Daar zou dat zware hoofd door kunnen komen, maar het blijft natuurlijk giswerk. Ik ben benieuwd weer. Daarnaast loop ik ook nog bij een Acupuncturist om de stress uit mijn lichaam te krijgen. Kortom, ik sponsor de medische wereld genoeg!

Sorry voor al die vragen en dat hele verhaal hoor, maar ik vind het haast een verademing dat ik niet de enige ben. Al was het natuurlijk mooi geweest als je de gouden tip had gehad, haha. Als ik hem heb gevonden laat ik het meteen weten! Heb jij wel al van meerdere mensen gehoord/gelezen dat ze hetzelfde hebben?

Groetjes
mike65
BerichtGeplaatst: 04-08-2015 21:00 Reageer met quote

Hoi PS... dat is zeker een lang verhaal Wink maar niet erg hoor.

Ja, ik heb in augustus van 2013 hier al op het forum over mijn problemen geschreven.
Niet alle problemen zijn er constant, maar ik merk wel dat ik al twee jaar niet voor 100% functioneer. In ieder geval niet als voorheen. Ik ben nu inmiddels 50 jaar.

Ik weet dan ook niet meer wat er nou eerder was. De duizeligheid (licht in mijn hoofd) of mijn nek.

Ik kan wel gewoon rechtop staan. Het is alleen dat ik mijn hoofd constant moet ondersteunen als ik bijvoorbeeld achter de pc zit of aan het eten ben. Ik kan het al aardig verbloemen Smile

Ik ben nog niet bij een chiropractor geweest. De dokter heeft mij geadviseerd niet bij 1001 specialisten langs te gaan. Het kost me ook een berg geld. Ik ben al geruime tijd over mijn maximum heen bij de verzekering. Ik heb ook wel gelezen dat een chiropractor niet altijd bevalt en dat het kraken van botten niet altijd goed is. Soms zelfs gevaarlijk.

Ik heb NU geen last van mijn benen. Maar, dat kan zo maar weer gebeuren. In de slechte tijden heb ik ook het idee dat ik er doorheen zak. Op andere momenten (de klachten houden gemiddeld 3 weken aan) tintelen ze als eens gek. Wel heb ik het idee dat ik mijn ene voet vaak een beetje vreemd neerzet. Net of hij er een beetje achteraan komt. Hmmm, vreemd. Je ziet het overigens niet aan mij.

De andere keer ben ik weer doodmoe. Dan ben ik echt een uur heftig aan het gapen. Iets wat ik de laatste tijd niet echt meer heb. Maarrrrr... het kan zo weer komen.

Ik heb echt van alles gehad en gevoeld in mijn lijf. Daar waar je nooit aan denkt ga ik voelen en dan is er ook iets, weer voor gemiddeld 3-4 weken. Soms zijn er meerdere dingen tegelijk. Ik word dus soms echt moe van mijn lichaam, dat zal je kunnen begrijpen.

De piep in mijn oren is gekomen na het gebruik van anti-depressiva een paar jaar geleden. Het is niet meer weg geweest helaas.

Niemand heeft echt geconstateerd dat ik een evenwichtstoornis heb, maar wat kan het anders zijn? Ik heb zelfs echte evenwichtsonderzoeken in het VU gedaan waarbij ze bijvoorbeeld warm en koud water in je oor spuiten. Dan denk je dat je echt gek wordt .. hahaha
Ze meten en ze onderzoeken maar kunnen niets vinden. En ik, ik blijf het gewoon voelen. Soms heb ik daardoor last van depersonalisatie of derealisatie. Of mijn hersenen zijn de weg kwijt. Maar hoe dat komt en of dat over gaat? Wie zal het zeggen.

Ik probeer zoveel mogelijk te ondernemen, met die handicap dan. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Ik probeer in ieder geval wel op mijn ademhaling te letten.

Ik ben ook al bij een OSTEO geweest. Maar voor mij heeft het niet veel gedaan behalve mijn portomonee een stukje lichter gemaakt.

Dat deinende gevoel is er niet altijd even erg. Wel heb ik het gevoel dat de aarde schuin loopt. Ik heb wel erge dagen gehad, bijvoorbeeld in een restaurant. Dan leek het over in een FUNHOUSE (van de kermis) liep. Zo golvend was de grond. De benen deden raar man, ik ben eerder weg gegaan.

Ik heb ook al diverse bezoeken naar de 1e hulp gebracht. Soms heb ik zo'n druk op mijn borst dan denk ik dat een hartaanval krijg. De andere keer heb ik last van een zenuw die vanuit mijn nek over mijn schedel loopt. Dan voel je tintelingen dat je denkt dat je ter plekke een hersenbloeding krijgt. En dan vooral "rustig blijven" Smile

Ik heb op mijn manier al vaak gedacht dat mijn laatste uurtje geslagen had.

Maagklachten, keelklachten, darmklachten, tintelingen hoofd/kuiten, vreemde warme gloed in mijn buik, hartkloppingen, paniekaanvallen, kortademig, deinen, steken in mijn rug, steken in mijn lies, wankelig lopen, wollig gevoel in hoofd, soms niet op woorden komen, wazig zicht in één oog, gevoelig voor harde geluiden, niet tegen drukte kunnen, paniek bij kassa, trillende polsen ... en vast nog wel andere dingen.
Ik weet niet of het ene aan het andere gelinkt is.

Ik doe geen oefeningen behalve sporten op een crosstrainer en natuurlijk probeer ik de dag gewoon door te komen met mijn werk. Dat lukt aardig, zoals gezegd. Afleiding is goed. Als ik mijn werk doe gaat het best goed, al ben ik soms wel wat instabiel.

Nou, tot zover even mijn verhaal.. ook wel heel erg lang Smile

Als je liever verder per prive bericht verder gaat vind ik dat ook prima (of zelfs beter).
gvs
BerichtGeplaatst: 07-08-2015 18:25 Reageer met quote

Hallo PS en Mike,

Ik heb sinds drie maanden last van dezelfde soort duizeligheid als die jullie beschrijven. Ik herken zo ontzettend veel in jullie verhalen! Ik zou graag in contact komen met jullie. Hebben jullie hier nog contact via privé-berichten?

Groetjes
ps
BerichtGeplaatst: 07-08-2015 20:33 Reageer met quote

@mike: ik vind het prima privé verder te gaan!

@gvs: Nee, we hebben nog niet privé berichten uitgewisseld. Wat voor een klachten heb jij?
mike65
BerichtGeplaatst: 11-08-2015 21:31 Reageer met quote

De laatste dagen gaat op en af. Soms prima, bijna geen evenwichtstoornis. Maar dan HOPPA, is het weer.

Ik heb ook iets gelezen over vestibulaire migraine.
En daarnaast ben ik aan het lezen over Disequilibrium.
Voornamelijk op Engelse sites.
ps
BerichtGeplaatst: 12-08-2015 16:42 Reageer met quote

Is er veel zinvols te vinden in/op Engelse artikelen/websites? In Amerika zijn ze inderdaad veel verder met onderzoek naar evenwichtsstoornissen. Ik dacht altijd dat we in Nederland wel erg goed zaten qua medische zorg, maar ik ben hier de afgelopen maanden toch wel erg aan gaan twijfelen. Tuurlijk, we hebben niets te klagen in vergelijking met heel veel andere landen, maar het valt me toch wel tegen hoe algemeen de kennis vaak is en hoe groot de afkeer is tegen nieuwe bevinden.

Ow en Mike, ik had nog niet op je vorige bericht gereageerd, omdat ik dacht dat we privé contact zouden hebben, maar het is niet mogelijk om via deze site privé te chatten of e-mailadressen uit te wisselen...
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring