Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Constant drukkend gevoel op hoofd met dagelijks pijnsteken
Auteur Onderwerp: Constant drukkend gevoel op hoofd met dagelijks pijnsteken
semicolon
BerichtGeplaatst: 28-12-2014 1:14 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Ik hoop heel erg dat er iemand is die mij verder kan helpen.

Sinds ruim 3 jaar (!) heb ik erg last van mijn hoofd. Het is een constant drukkend gevoel. Het drukkende gevoel zit aan de linkerkant van mijn hoofd, voornamelijk bovenop, aan de zijkant tot iets boven mijn oor en aan de linker achterkant van mijn hoofd. Naast het constante drukkende gevoel heb ik ook dagelijks erg pijnlijke steken in mijn hoofd, wat gepaard gaat met duizeligheid en vaak zie ik dan ook veel minder, voornamelijk met mijn linkeroog. De steken komen soms een paar keer per dag en soms een paar keer per uur. Het leek een paar maanden iets beter te gaan, waarbij de steken nogsteeds dagelijks kwamen maar minder vaak. Maar de afgelopen weken wordt het opeens weer veel erger, waarbij het regelmatig zo erg is dat ik verga van de pijn en het gevoel heb zo mijn bewustzijn te verliezen. De laatste weken gaat het ook vaak gepaard met benauwdheid en de steken komen zo plotseling opzetten dat ik vaak echt op de grond moet gaan zitten omdat ik anders gewoon omval.

Ik ben inmiddels al bij 4 (!) verschillende huisartsen geweest die elke keer weer iets anders er van zeggen. De eerste zei dat het kwam doordat ik daarvoor een antibioticakuur had gehad in verband met een longontsteking, en dat het wel een tijdje kun duren voordat dat weer uit mijn lichaam was. Toen het een paar maanden later nog niet over was zei hij dat ik maar paracetamol moest slikken als ik hoofdpijn had. De tweede zei dat het door stress kwam en dat ik maar even een tijdje rust moet nemen. Ik heb toen een "break" van vier maanden genomen, maar gedurende die periode is het niets beter geworden. De derde heeft mij doorgestuurd naar een neuroloog die een CT-scan heeft laten maken. Hierop was niets te zien en de neuroloog verweet het vervolgens aan het gebruik van paracetamol :S Wat ik overigens nauwelijks gebruik en al helemaal niet voor hoofdpijn, omdat ik anders wel constant pillen kan gaan slikken. Mijn huidige huisarts zei dat het komt door slaapgebrek. Zij zegt dat ik niet diep genoeg slaap en te vaak wakker wordt. Ik word inderdaad ook vaak wakker, gemiddeld wel 10-15 keer per nacht, maar dat heb ik al sinds ik heel klein was en ik val dan ook altijd binnen no-time weer in slaap. Verder onthoud ik erg vaak waar ik over gedroomd heb, dus blijkbaar kom ik toch echt wel diep genoeg in slaap (anders droom je ook niet, toch?). Maargoed, van haar moest ik een week lang met zo'n app bijhouden wanneer ik wakker werd enzo. Maar daar kwam eigenlijk vrij weinig uit. Haar advies was om maar de laatste twee uur voor het slapen gaan, geen tv en computer meer aan te hebben en niets meer te drinken en eten. Maar ondertussen wordt het drukkende gevoel en de pijnsteken alleen maar erger en ik krijg meer en meer het gevoel dat ik echt niet serieus genomen wordt.

Heeft iemand enig idee wat ik kan doen om van deze pijn af te komen? Ik ben echt ten einde raad. Alles begint er onder te leiden en ik wil er echt heeeeeeeeel erg graag vanaf Sad Weet iemand een specialist waar ik heen kan of iets wat ik kan vragen aan mijn huisarts waar ze me heen kan verwijzen of iets anders. Ik ben normaal helemaal niet iemand van alternatieve geneesdingen enzo, maar ik ben nu echt bereid om alles te proberen om maar van de pijn af te komen.

Ik hoop dat iemand iets voor me kan betekenen.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 29-12-2014 1:12 Reageer met quote

Hoi Semicolon,
Al 3 jr. met hoofdpijn lopen en nog geen diagnose of verbetering... dat valt niet mee!
't Lijkt een beetje op migraine-aanvallen.
Dromen doe je overigens juist tijdens je lichte slaap, niet tijdens je diepe slaap.

Er zijn ziekenhuizen met een speciale hoofdpijnpolikliniek; daar zou ik naar op zoek gaan. Mogelijk weten ze daar een oplossing.
Heel veel sterkte en succes, Musje.
Magnesium
BerichtGeplaatst: 13-10-2015 21:34 Reageer met quote

Hallo Semicolon,

Jij hebt ook veel op je bordje liggen zeg!
Onder het kopje chronische hoofdpijn heb ik met mijn gebruikersnaam magnesium
een stukje geplaatst. Daar verwijs ik na het instituut neuropathie in Soest/Bosch en duin
Kijk eens even op hun site misschien kunnen ze iets voor jou doen.

Heel veel sterkte verder.
Index > Neurologie > Constant drukkend gevoel op hoofd met dagelijks pijnsteken
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring