Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > wel honger, geen eetlust
Auteur Onderwerp: wel honger, geen eetlust
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 28-10-2013 0:50 Reageer met quote

Hai Gweenie,
Lijkt mij verstandig om naar de huisarts te gaan om te kijken of er een medische reden voor is, b.v. bloedarmoede, lage bloeddruk, maagklachten ofzo.
Groet, Musje.
Exhaust
BerichtGeplaatst: 11-12-2013 3:13 Reageer met quote

Ik herken mijzelf heel veel in je situatie, alleen vind ik ook heel veel sociale fobie bij mij terug. Ik heb in mijn verleden ook heel veel thuis meegemaakt, wat tot gevolg onbewust toch stress heeft meegegeven. Ik ken mezelf vrij goed en kan bewust met mezelf omgaan, maar toch zijn er ondanks de kennis die je over jezelf hebt nog veel zaken waardoor je een vorm van stress kan hebben.

Het eten in de ochtend is voor mij ook vaak geen optie. Het feit dat ik een kwartier nodig heb voor 1 boterham laat mij beslissen het ontbijt maar te "skippen".
Ik weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, waardoor ik mijzelf dwing in de middag iets te eten. ("Al is het maar wat kleins, ik kan dan ten minste iets verbranden") Het gaat alsnog lastig. Op sommige dagen lukt het ook niet het avondmaaltijd vervolgens te gaan eten.

Ik blow elke dag vanaf het moment dat ik mijn verplichtingen gedaan heb. Stoppen is heel lastig in verband met emotionele uitbarstingen die ik niet kan vertonen op het werk.

's Avonds als ik klaar ben met mijn bijbaan naast school, rook ik dus altijd een jointje. En verbazingwekkend genoeg heb ik dan trek en kan ik mezelf helemaal vol eten.

Ik wil al een hele lange tijd aankomen, maar dit lukt al een lange tijd niet, door mijn onregelmatige slechte voedingspatroon welke het gevolg is van mijn slechte eetlust. Ook ben ik erg onzeker (wat mij zeer beperkt in mijn doen en laten in het dagelijks leven), maar niet zo zeer over dat ik mager ben, want dat is (nog) niet het geval.

Ik heb dit niet ALTIJD.. Ik merk dat het gaat met ups en downs. Gek vind ik dat ik op momenten dat ik zo weinig eetlust heb (volgens mij) niet zoveel stress ervaar.

Misschien is het wel zo dat je lichaam door het regelmatig krijgen van een "vreetkick" op een gegeven moment zelf niet zo goed meer kan beslissen of je kan eten of niet. Ik weet het niet. Het is voor mij ook een raadsel.

Ik ben een man en ben 22 jaar, 190 cm en weeg 80 kg.
Ik was op zoek naar hetzelfde antwoord. Smile

Sterkte ermee en gewoon sterk in je schoenen blijven staan. Ik snap dat het zwaar vervelend is.
Index > Een gezonde levensstijl > wel honger, geen eetlust
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring