Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Pijn bij inademen
Auteur Onderwerp: Pijn bij inademen
Melsy
BerichtGeplaatst: 11-05-2013 1:34 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Sinds een week of 4 heb ik steeds pijn bij inademen.
De pijn zit telkens onder men linker schouderblad.
Soms heb ik een dag geen pijn, en dan andere dagen kan ik gewoon bijna niet diep inademen of ik zou het uitroepen van de pijn. Moet ik me zorgen maken? Ik heb zo een schrik nu dat ik zelfs niet naar de HA wil gaan. Rolling Eyes

Melsy xxx
VanVelzen
BerichtGeplaatst: 12-05-2013 5:58 Reageer met quote

Beste Melsy,

U spreekt van pijn die al een lange tijd aanwezig is maar ook weg gaat en weer terug komt. Het kan van alles zijn gezien dit om de borstkast gaat. Het doet mij echter vermoeden dat dit hoogstwaarschijnlijk gewoon het syndroom van Tietze is.

Ga naar uw huisarts toe, er is een minimaal risico dat er iets ergers aan de hand is.
Melsy
BerichtGeplaatst: 12-05-2013 11:30 Reageer met quote

Beste VanVelzen

Dank je wel voor je antwoord.
De pijn zit niet aan mijn borstkas maar telkens aan mijn rug net onder mijn linker schouder blad. Pijn gaat soms iets verder tot tussen de schouderbladeren en zijkants van mijn ribben. Gisteren en eergisteren ontzettend veel pijn gehad. Nu vandaag terug niks. Ik denk dat ik morgen een bezoekje breng aan de ha en zal vragen om een scan ofzo te doen.

Melsy xx
VanVelzen
BerichtGeplaatst: 19-05-2013 19:00 Reageer met quote

Beste Melsy,

Tietze zit als het ware op het kraakbeen rondom de ribbenkast. Voornamelijk voelt men de pijn rond het borstbeen maar er zijn ook veel gevallen waar de pijn aan de zijkant van de ribben zit of zelfs de rib aanhechting op de rug. Bij het syndroom van Tietze ziet men bijvoorbeeld dat de borststreek of de locatie waar de pijn zich bevind dat de huid rood is door de ontsteking van het kraakbeen. Bij costochondritis is dit niet het geval en kan men dezelfde pijn hebben zonder een oppervlakkige reactie van de huid.

Beide aandoeningen kan uitstraling geven naar de armen, rug, nek.

Ook is het mogelijk dat u een lichte rug spier/wervel aandoening heeft die van tijdelijke aard is door verkeerde houdingen aan te nemen. Maar omdat u spreekt van plotselinge pijn die opkomt en weg gaat verdenk ik toch dat een ontsteking van het kraakbeen uw probleem is. Ik denk dat het sowieso verstandig is om röntgen foto's te maken om toch te kijken of er alles wel in orde is, helaas is het zeer moeilijk om costochondritis te diagnosen en vaak wordt dit door afvinken van andere mogelijkheden als enigste optie vastgesteld.

Sterkte!
Index > Longziekten > Pijn bij inademen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring