Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Te lage bloedsuiker na de maaltijd
Auteur Onderwerp: Te lage bloedsuiker na de maaltijd
lotte13
BerichtGeplaatst: 12-09-2012 7:31 Reageer met quote

Ik heb een dochter die al geruime tijd last heeft van onverklaarbare vermoeidheid, zich futloos voelen, angst ‚??aanvallen‚?Ě, slecht slapen, extreme honger buien (vooral ineens trek hebben in zoet), braken, zich vanuit het niets trillerig en duizelig voelen, woede uitbarstingen, stemmingswisselingen en soms hartkloppingen. Per toeval is enige tijd geleden bij bloedcontrole geconstateerd dat haar glucose (niet nuchter 2 uur na het eten) 3.5 was. Op zich zou dit best een keertje kunnen, maar op advies van de HA hebben we 3 dagen een dag (glucose) curver bijgehouden. Wat we zien in deze curver is dat de glucose waarde na de maaltijd een stuk lager is als een half uur voor de maaltijd. Ik zal wat waardes benoemen: ochtend nuchter 4.1 twee uur na het eten 3.0, vervolgens voor het avondeten is de waarde 4.6 en twee uur na de maaltijd 3.9. Dag erna: nuchter 4.3 twee uur na ontbijt (flink bord brinta) 3.5, vervolgens voor het avondeten 5.2 en twee uur daarna 4.0 (dit gebeurt ook bij de lunch) en herhaald zich dagelijks. In eerste instantie werden bovengenoemde klachten door de arts als zijnde psychische klachten benoemd waarvoor zij nu behandelt wordt, maar na het ontdekken van een steeds terugkerende glucose waarde komt daar nu grote twijfel in. De HA zegt: de waardes zijn idd wat aan de lage kant en het is vreemd dat deze na de maaltijd zo zakken. We hebben een doorverwijzing naar een internist, ik ben erg benieuwd of er mensen op dit forum zijn die dit herkennen.
dirk.vl
BerichtGeplaatst: 12-10-2012 22:10 Reageer met quote

oh ja hoor, ik herken mezelf hier in.
Sinds mijn 20ste jaar voel ik mij beroerd, ondertussen ben ik het 46ste levensjaar gepasseerd.
Van het ene onderzoek ben ik in het andere beland, meer dan een jaar liep ik van de ene dokter naar de andere. Telkens kreeg ik te horen dat alle testen en waardes normaal waren en dat 'mijn ziekte' waarschijnlijk psychisch zou zijn. Echt alle soorten supplementen heb ik geslikt, dit heeft mij ondertussen pakken geld gekost. Nog steeds zonder resultaat.Ik heb een paar vragen voor je, is je dochter ook een zoetebek, eet ze ook veel lege koolhydraten (wit brood,witte rijst,witte pasta)? deze koolhydraten worden snel opgenomen in onze bloedbaan en daardoor stijgt de glucosespiegel te snel waardoor de pancreas insuline afgeeft om de glucosespiegel te laten dalen. Niet veel later geeft de hersenen een signaal dat de glucosespiegel laag is en komt de drang naar zoet of koolhydraten weer naar boven en ga je weer het lichaam voorzien van snelle suikers.Daar volgt weer dezelfde reaktie op van de pancreas en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.
Probeer de lege koolhydraten eens te vervangen door volwaardige producten zoals volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkorenbrood.
Eet minder per maaltijd, maar frequenter.
Om de 2 à 2,5u een volkorenproduct, zeker geen geraffineerde suiker of een product waarin dit is toegevoegd.
Sinds kort pas ik deze methode ook toe en ik merk dat mijn lichaam protesteert tot en met.
Een constant hongergevoel, een grote drang naar koolhydraten en meer voedsel.
Ik zal je de link geven waar je over dit alles kan lezen, misschien past de puzzel bij jou daar ook in elkaar.

***
Index > Diabetes > Te lage bloedsuiker na de maaltijd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring