Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > trillende handen
Auteur Onderwerp: trillende handen
Chanellee
BerichtGeplaatst: 17-06-2012 13:27 Reageer met quote

Ik heb een probleem .
Ik zit momenteel in de examens en dan snoep ik veel en drink ik ook veel cola .
Tijdens mijn ontspanning loop ik dan 3 km (elke dag) .
Maar achter dat ik had gelopen zat ik op de computer en begon mijn rechterhand heel hard te trillen . Ik kon het niet meer stoppen ! Ik dacht er niet direct het ergste van en ik ging die avond gewoon slapen. 's Morgens bij het eten zat ik nog eens mijn samenvattingen te lezen terwijl ik 2 tassen koffie dronk. Het trillen begon weer maar deze keer was het heel erg ! Maar weer dacht ik dat het wel weer over ging gaan . Die ochtend ging ik naar school en terwijl ik mijn examen maakte begon mijn hand weer heel hard te trillen . Nu dacht ik er is echt iets mis ! Toen ik thuis kwam ging ik op de computer opzoek naar wat ik zou kunnen hebben . Ik tikte in bij Google : 'trillende handen oorzaak' . Ik kwam uit op een te lage bloedsuikerspiegel . Er stond bij dat het je dan vermoeid was,veel suiker eet,veel sport,veel koffie drinkt,... Dat zijn al de symptomen die ik had .
Kan er iemand vertellen wat dat precies is en wat je eraan kan doen ?
Bedankt ! Smile
elsaline
BerichtGeplaatst: 22-08-2012 9:17 Reageer met quote

Hoi Chanelle,
Een hypoglycemie kan inderdaad trillingen veroorzaken. Zelf heb ik daar ook weleens last van, en aangezien ik een bloedglucosemeter heb, kan ik gelijk meten en weet ik of het daaraan ligt.
De oplossing is dan om iets heel zoets te nemen (ik zet dan gewoon een kop thee voor mezelf met 6 suikerklontjes) en daarna stijgt je bloedglucose weer en gaan je klachten weg!
Aangezien jij zegt dat je veel cola dronk en snoepte, lijkt het me niet dat je een hypoglycemie had. Dan zouden de klachten namelijk overgegaan moeten zijn. Of, hoeveel tijd zat er tussen het nemen van iets zoets en het ontstaan van de trillende handen?
Kan het niet evt. door examenstress komen? Had ik zelf ook last van met m'n autotheorie examen, haha.

Groetjes, Elsaline
The artist
BerichtGeplaatst: 05-09-2012 17:45 Reageer met quote

Chanallee

Een hypoglycemie lijkt me hier niet de reden waarom je handen beven. De inname van cafeïne-rijke dranken wel. Soms komt het voor, maar dit wel sporadisch dat niet-diabeten last hebben van een hypoglycemie, in normale omstandigheden zal onze bloedsuikerspiegel altijd normaliseren, door wanneer nodig de juiste hoeveelheid insuline te produceren, welke instaat voor de afvoer van suikers die je inneemt. Personen die erg veel suikerrijke dranken consumeren krijgen vaak te maken met klachten van een hypoglycemie, je pancreas (in de bèta-cellen wordt insuline geproduceerd) raakt overgestimuleerd en gaat zorgen voor een te hoge hoeveelheid afgifte aan insuline, welke je bloedsuiker volledig zal laten dalen. Dit is echter niet gezond, want o.a. door het gebruik van teveel suikers ga je diabetes type 2 ontwikkelen, omdat onze alvleesklier resistent wordt voor de suikers die we innemen. Ik raad je dus absoluut niet aan om veel suikerklontjes bij je thee te nemen als je je zwakjes voelt, want zo wordt het een vicieuze cirkel. Beweging stimuleert ook de insulineafgifte, jij zal dan perfect gezond functioneren en zelfs net iets té, probeer daarom je suikerinname te beperken of meer eiwitten/vetten te consumeren, welke uiteindelijk ook suikers leveren maar op een gezondere (trage) manier. Indien je echt niet anders kan neem je best druivensuiker, deze werkt meteen daar het een snelle suiker is. Nu, of je een hypoglycemie had betwijfel ik, het komt zoals ik zei niet erg veel voor bij een gezonde persoon. Wellicht was hij dat beetje lager dan gewoonlijk.

Daarbij; de symptomen die jij aanhaalt zijn eerder van een HYPERglycemie; veel drinken, vermoeidheid e.d.

Let een beetje op wat je drinkt/eet, blijf bewegen en maak je niet zenuwachtig tijdens je examens, want ook hiervan ga je trillen (adrenaline). Ik voel volledig met je mee, zelf ben ik ook een student en als ik 300 pagina's moet beginnen voorbereiden ondervind ik zelf ook tal van kwaaltjes Wink.
Index > Diabetes > trillende handen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring