Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Transient Global Amnesia (TGA)
Auteur Onderwerp: Transient Global Amnesia (TGA)
Lotttt
BerichtGeplaatst: 11-04-2011 9:07 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben een jonge vrouw van 20 jaar en heb een TGA gehad. TGA staat voor Transient Global Amnesia..
Dit is tijdelijk geheugenverlies waarvan de precieze oorzaak onbekend is.

Die middag dat ik het kreeg ben ik opgesprongen en vertelde ik aan mijn vriend dat ik me niet lekker voelde en hele stukken van mijn dag kwijt was. - Dit is overigens allemaal van horen zeggen want ik weet hier zelf niks van -

Ik wist niet meer dat ik naar mijn werk was gebracht, dat ik naar school was geweest en wat ik had gegeten. Wel wist ik nog wie ik zelf was en waar ik was en had ook geen uitvalverschijnselen.
Verder was ik erg verward, geagiteerd en achterdochtig. Dingen die ik normaal gesproken totaal niet ben.
Vervolgens heeft mijn vriend de huisartsenpost gebeld en die vroegen mij aan de telefoon. Ik bleef continu dezelfde vragen stellen.
Uiteindelijk zat ik een uur later bij de huisartsenpost en is een beroerte uitgesloten.. De dokter vond dat ik goed aanspreekbaar was en dat het leek of het weer beter ging. Dat ging het niet want ik kan me er niks meer van herinneren.
Ik kan me weer heel licht dingen herinneren vanaf een uur of half 11.
De periode van geheugenverlies heeft ongeveer 7 uur geduurd.

Om een lang verhaal kort te maken heb ik een EEG en hersenscan gehad waar niks op te zien is.
Vandaar dat de diagnose TGA is.

Ik heb regelmatig migraine en los daarvan ook oogmigraine (flitsen in oog). Er is mij verteld dat er misschien wel een verband is tussen migraine en TGA. Ook ben ik aan het afstuderen en daarom kan stress ook een uitlokkende factor zijn. Een andere neuroloog zei dat een uitlokkende factor ook kan zijn: warmte op mijn hoofd. Ik was namelijk in de middag ook onder de zonnebank geweest.
Eigenlijk allemaal speculaties want het is gewoon onduidelijk wat de oorzaak geweest is.

TGA komt over het algemeen voor bij mensen van boven de 50/60.
Ik ben 20!! Confused
Er is mij gelukkig wel verteld dat het in principe onschuldig is en dat maar 5 tot 10% van de mensen die een TGA hebben gehad het vaker krijgen.

De reden dat ik hier mijn verhaal doe is omdat ik wil weten of er andere (jonge) mensen zijn die dit ook hebben gehad??
Wat zijn jullie ervaringen? En is het bij jullie vaker voorgekomen?
margaret
BerichtGeplaatst: 28-04-2011 8:45 Reageer met quote

Mijn man (43) heeft 17 april jl ook een tga aanval gehad. Heel vreemd mijn dochter kwam thuis van mama papa reageert zo raar. Ze zijn samen met de auto naar huis gekomen. (iets wat op de automatische piloot altijd goed schijnt te gaan). Vroeg mij hoe hij thuis was gekomen en wat hij thuis deed midden op de dag. Nou hij had een voetbalwedstrijd staan vlaggen en wist zich daar niets meer van te herinneren. Hij bleeft contintue dezelfde vraag stellen. Uiteindelijk zijn we via de huisartsenpost op de eerste hulp terecht gekomen. S avonds tussen 7 en 9 kwamen langzaam vele herinneringen terug. Er is een scan gemaakt waarop niets te zien was. De zaterdagmiddag is overigens nooit terug gekomen, de zaterdagochtend is onbekend, hij vraagt zich nu af of hij het echt weet, gedroomd heeft, of vanuit onze verhalen. Hij herkende de familieleden overigens wel. Maar wist bv niet meer hoe hij zijn telefoon moest uitzetten. Welk jaar het was. Op welke school hij vroeger had gezeten enz. Hij is overigens s maandags wel weer gewoon gaan werken. We moeten half mei terug voor controle. Het enige wat hij nu heeft is een drukkend gevoel op zijn borst, iets wat overigens telkens in de loop vd ochtend verdwijnt. Is dit herkenbaar voor iemand?
lan
BerichtGeplaatst: 29-04-2011 13:27 Reageer met quote

Hoi ik ben Lan,42 jaar en ik herken jullie problemen.Alleen de druk op de borst niet.(Kan dit niet komen omdat je angstig bent geworden ?)In 1 jaar tijd is mij dit nu 3 x overkomen.Ik weet dus nu,als dit weer gebeurd (want je voelt het nl aankomen!,alleen de 1e keer weet je niet wat het is.en dat maakt het beangstigend)hoe ik moet reageren.Meteen iemand in je naaste omgeving inschakelen,je werkzaamheden neerleggen en te bed gaan.Rusten en je kalm houden ,is de enige remedie.Hoe vervelend het ook is.Het wil trouwens niet zeggen dat je het voor een 2e keer mee maakt.Dat is voor een ieder anders.Mijn vraag aan jullie is of jullie ook hebben ervaren na die 24 uur,een gevoel van zeebenen te hebben ,net of dat je zeg maar een beetje te veel op hebt.Ik ben nu na de laatste "aanval" inmiddels 48 uur verder en voel me nog steeds niet "je van het".

greetz Lan
bussum
BerichtGeplaatst: 19-03-2012 11:41 Reageer met quote

ik ben een vrouw van 62 en heb een week geleden een TGA gehad na een behoorlijke griep met hoge koorts. Ik ben er erg emotioneel onder ,herkennen jullie dat ? Slikken jullie rustgevende middelen en helpt dat ? Is er een patientenvereniging ,waar je adviezen kunt inwinnen hoe hiermee om te gaan . Gaan jullie gewoon op vakantie.en kunnen julie dat zelfstandig. of moet er altijd iemand mee voor het geval je weer een aanval krijgt. Wat hebben jullie gehoord,komt het vaker voor en vooral in stressvolle periodes? Zijn er medicijnen voor ?
Eer
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 11:56 Reageer met quote

Hallo,ik ben 66 en heb 5 dagen geleden een TGA gehad.
Ik had al een week of 4 bijna elke nacht een migraine aanval.
Ik werd mij weer bewust van alles in een ziekenhuisbed.Wat een rare ervaring,ik wist van de laatste 10 uur niets meer.
Ik had wel mijn schoondochter gebeld dat het niet goed met me was maar daar weet ik niets meer van.
Ik voel mij nu heel nerveus net als de mevrouw uit Bussum en heb een raar hoofd en bibberbenen.
Ik probeer nu valdisper om wat rustiger te worden.
Ik voel mij nu erg onzeker en durf nog niet alleen weg.
Ik voel mij ook erg emotioneel.
ankebat
BerichtGeplaatst: 21-05-2012 13:11 Reageer met quote

Beste Lan,

ik zou heel erg graag willen weten hoe je een aanval van TGA aan kan voelen komen. Wat voel je? En is het voor jou niet heel angstig/vervelend dat je het al 3x hebt gehad? Afgelopen zondag, heb ik op op een atletiekveld voor de eerste keer een TGA-aanval gehad en ik kan mij er inderdaad helemaal niets meer van herinneren. Ik heb een hele middag doorgebracht op de eerste hulp in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, maar ik weet daar niets meer van. Ik ben 54 jaar oud en heb geen idee wat deze aanval bij mij heeft kunnen veroorzaken. Ik vind het een heel beangstigende ervaring, vooral omdat het, naar mijn gevoel zonder enige waarschuwing vooraf is gebeurd. Lan, ik zou dus heel graag van jou willen weten, wat jij voelt, als er weer een TGA-aanval aankomt. Dat zou mij een stuk geruststellen, dan is niet helemaal meer ongrijpbaar en dan kun je op tijd handelen. Na een week, voel ik me overigens nog steeds niet helemaal goed, ben nog steeds duizelig en heb ook, net als Lan het gevoel, alsof ik iets teveel heb gedronken. Het kost me nog steeds moeite om me te focussen en ben heel moe...waarschijnlijk van de paniek en de stress die de TGA-aanval heeft veroorzaakt. Ik vind daarom de tip om valdisper te gebruiken heel nuttig, want ik voel me ook nog steeds nerveus. En ook ik heb nog een raar hoofd en bibberbenen, kennelijk hoort dat er ook bij. Lan, ik hoop dat je reageert, want het zou voor mij echt een enorme geruststelling zijn, dat ik het van te voren kan voelen aankomen. Alvast enorm bedankt en ik wens iedereen sterkte met de verwerking van een TGA-aanval. Met vriendelijke groeten, Anke
Joanhol
BerichtGeplaatst: 10-06-2012 15:13 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van 74 jaar. Heb in 1985, 2001 en afgelopen nacht 10-06-2012 een TGA gehad. Ook ik heb een dizzy gevoel in mijn hoofd. Vannacht heeft de TGA ca. 7 uren geduurd. De 1e keer was het 45 minuten de tweede ca. 15 minuten en nu dus veel langer. Na de eerste keer heb ik een neurologisch onderzoek gehad en daar kwam niets uit. De tweede keer is er verder geen onderzoek geweest. Nu ben ik vannacht gecontroleerd door een arts bij de accute opvang. Wel begon de TGA vannacht met misselijkheid en heb ik overgegeven zonder het zelf te weten. Ook deze keer is er verder geen onderzoek gedaan en is er niets verontrustends geconstateerd bij het onderzoek. Ik zou de aanleiding van deze aanval niet weten. De voorlaatste aanval was 11 jaar geleden. Ik raak niet gauw in paniek en dus nu ook niet maar ik vind het wel vervelend dat de oorzaak onbekend is. Het overkomt je op geheel onverwachte momenten en ik heb het niet aan komen voelen alleen misselijkheid maar dat kan ook een toevalligheid zijn. Mijn moeder had verschillende TIA's voordat ze een flinke hersenbloeding kreeg. Ik weet niet of dat hetzelfde is geweest. Dat was in de jaren '90 en misschien was TGA toen nog niet bekend en werd het gemakshalve TIA genoemd??
groet van Joan
Joanhol
BerichtGeplaatst: 13-06-2012 16:52 Reageer met quote

Naar aanleiding van het vorige een vraag. Is er iemand die bekend is met TGA en enig idee heeft of zwaardere microfoontjes in hoortoestellen een TGA kunnen veroorzaken? Ik hoop dat er iemand is die daar een antwoord op kan geven.
Ik gebruik namelijk hoortoestellen en heb 10 dagen voordat de TGA zich voordeed power microfoons in mijn toestellen gekregen. Het is een behoorlijke verandering en soms doet het geluid gewoon pijn. Joan
MeesTGA
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 21:28 Reageer met quote

Hallo lezer,

Mijn moeder (69) heeft nu al 7x TGA gehad binnen 1 jaar tijd. Ze voelt iets "knappen" in haar hoofd en ze voelt zich niet lekker. Ze heeft dan nog een paar seconden om te roepen en dan valt ze flauw. Ze is vervolgens meteen weer aanspreekbaar en beantwoord vragen. Ze weet alleen nog dingen van vroeger. Maar bijvoorbeeld niet wat ze vandaag gaat doen en waar haar kinderen wonen. Het ziet er heel eng uit en het is heel beangstigend. De eerste keer duurde de verwardheid (aanval) 24 uur, daarna telkens ongeveer een paar uur. De artsen zeggen dat je er geen blijvende schade van krijgt. Maar dat is niet waar. Behalve dat ze de dagen van de aanvallen niet meer weet, weet ze nog veel meer niet. Ze is echt hele stukken uit haar geheugen kwijt. Zo weet ze niet meer dat ze op vakantie is geweest en niet meer dat ze een uitje heeft gehad. Maar ook niet dat ze al kaartjes voor de voorstelling heeft gekocht en ze nu dus dubbel heeft. Herkend iemand dit, dat je na een TGA aanval nog steeds een slecht geheugen hebt en veel vergeten bent?
Joanhol
BerichtGeplaatst: 23-01-2013 19:21 Reageer met quote

MeesTGA , als ik jouw bericht lees kan ik me niet goed voorstellen dat je moeder inderdaad TGA heeft gehad. Zo vaak in 1 jaar is ook al vreemd. Kan het niet zijn dat het Tia's zijn? Mijn moeder had de laatste jaren van haar leven ook regelmatig tia's. Ik heb zelf namelijk 3x een TGA gehad en heb er niets aan overgehouden en ben helemaal niets kwijt van mijn geheugen, alleen dan de tijd tijdens dat geheugenverlies. Je hersens kun je vergelijken met een harde schijf van een
computer. Wat er eenmaal op staat blijft er wel op staan en die dingen herinner je je ook altijd. Alles wat tijdens een TGA gebeurt wordt niet opgeslagen en dus weet je niets van die tijd.
gr. joan
MeesTGA
BerichtGeplaatst: 23-01-2013 21:13 Reageer met quote

Hoi Joan,

De eerste keer dat ze een aanval had, bleef ze vragen waar ben ik en dan 5 minuten later weer. Ook vroeg ze herhaaldelijk waar gaan we heen? Toen we onderweg waren naar de dokter. Het klopt idd dat er tijdens de TGA aanval geen nieuwe herinneringen worden aangemaakt. Ze kan zich er nooit iets van herinneren. Het is wel gek dat er toch meer geheugen weg is, ook als ze weer "normaal" is. Tia's zou je op een scan moeten kunnen zien toch? Ze denken ook aan een vorm van epilepsie? Ik kan dat niet goed rijmen met de permanente stukjes geheugenverlies. Mogelijk waren de eerste 2x TGA en inmiddels is het iets anders geworden. Ze krijgt een 24 uurs eeg, mogelijk komt daar iets uit.
Joanhol
BerichtGeplaatst: 24-01-2013 1:03 Reageer met quote

Hi mees
Je mag hopen dat er wat duidelijkheid komt voor je moeder. Ik vroeg ook steeds....hoe laat is het? Dat was midden in de nacht toen ik moest overgeven. Na een paar kreeg mijn man het door dat er iets met me was en ging hij me vragen stellen. Toen heeft hij de huisartsenpost gebeld en kwamen er twee broeders die constateerden een veel te hoge bloeddruk maar toen mijn man vertelde dat ik eerder 2 x een TGA had gehad zijn ze er van uit gegaan dat het dat nu weer was en stuurden ons naar de arts. Ik weet daar allemaal ook niets van. Je doet wel de normale dingen zoals aankleden wat ik moest doen enz. Ik vroeg in het ziekenhuis waar het toilet was dus dat soort dingen blijfbje gewoon doen. De volgende ochtend bij het ontwaken was mijn geheugen weer terug en keek ik vreemd op dat er dingen op het nachtkastje lagen die ze gebruiken bij een hartfilmpje. Toen vertelde mijn man wat er in de nacht allemaal was gebeurd. Het is heel raar om zoiets te oren terwijl je er totaal niets van weet. Ik was weer helemaal normaal de volgende dag. Het blijft steeds weer een vreemde gewaarwording.
Sterkte me je moeder.
Groetjes van Joan
Babinski
BerichtGeplaatst: 01-02-2013 20:37 Reageer met quote

Beste,

7 keer een TGA in 1 jaar is inderdaad erg veel. Het recidiefrisico wordt geschat op ongeveer 5% per jaar. Cumulatief houdt dat in dat je na 20 jaar pas een 2de TGA verwacht, maar eerder kan natuurlijk wel.

Bij recidiverende 'TGA's' moet je bedacht zijn op of het geen transient epileptic amnesia betreft, wat epileptisch van aard is in tegenstelling tot de onschuldige TGA, hoewel verschillende auteurs het niet helemaal eens zijn over de etiologie.

Wat pleit voor een transient epileptic amnesia zijn:
- Korte duur (vaak niet langer dan een uur, maar kan wel)
- Wisselend beloop (TGA wordt na het begin alleen beter, een TEA fluctueert nogal eens waarbij het bijvoorbeeld 15 minuten beter gaat waarna het weer slechter gaat met het geheugen).
- De aanwezigheid van aura's (vaak vreemde smaken of geuren voordat het begint).

Bij meerdere TGA's in 1 jaar is het zeker aangeraden beeldvorming te doen van het hoofd (liefst MRI) en een EEG te verrichten.

Groet,

Babinski
Batyka
BerichtGeplaatst: 30-08-2013 12:02 Reageer met quote

Ben man van 76 jaar. Heb enige weken geleden een tga gehad. Totaal heeft het ongeveer 15 minuten geduurd. Kon me direct na de aanval niet herinneren wat ik de vorige dag gedaan had maar dat kwam m.b.v. anderen snel terug. Inderdaad is het zo dat er tijdens het optreden van de tga niets wordt opgeslagen. Ik herinnert daar niets meer van, het viel anderen op dat ik verward reageerde. 15 a 20 jaar geleden heb ik dat ook gehad in een hotel onderweg naar ons vakantieadres. Inmiddels ben ik door de neurologische en cardiologische molen gegaan maar er is niets gevonden. De eerste keer was ik de volgende dag minder fris en veel minder zeker van mij zelf tijdens het autorijden dan normaal. Deze keer waren er helemaal geen bijverschijnselen. Heb me ook in het geheel niet druk gemaakt over de toestand en vond het vreemd dat mijn omgeving het wel deed.
Jovermln
BerichtGeplaatst: 17-09-2013 12:24 Reageer met quote

Ik ben een man van 63 en kreeg last van epilepsie op 45 jarige leeftiijd. Op ongeveer 60 jarige leeftijd heb ik mijn eerste TGA gehad, ofschoon de diagnose TGA pas sinds enkele weken dankzij dit forum waarschijnlijk is geworden.
De verschijnselen sluiten naadloos aan op wat door verschillende deelnemers is beschreven: volledig verlies van bewustzijn zónder de tegenwoordigheid van geest te verliezen. Dat klinkt contradictief, maar ook ik blijf allerlei handelingen bekwaam verrichten en gesprekken zinnig voeren echter zonder het te beseffen en het mij later te herinneren. Langzaam keert het besef "dat ik bestá" dan terug, het begint met herhaald te vragen naar de voor omstanders bekende weg: waar ben ik, wat doe ik daar, hoe laat is het, welke datum is het.....
En dat keer op keer herhalen.

Ik heb alles van horen zeggen, mijn geheugen is volledig leeg ten aanzien van de beschreven gebeurtenissen.

Ik moet nog met mijn neuroloog bespreken of het TGA danwel TEA is, maar het feit dat het bij mij regelmatig (dit jaar al 4 keer) overkomt doet mij voor TEA vrezen.

Eén keer is het gebruik van een antibioticum, Cirofloxacine, de vermoedelijke trigger geweest. Ongelukkige samenloop met een blaasontsteking.

Overigens had ik bij mijn eerste epileptische ervaringen 18 jaar geleden geen enkel geheugenverlies, mijn ervaringen destijds waren misselijkheid, duizeligheid, even wegvallen en weer OK. Eén aanval is in het ziekenhuis "gevangen", ik had toen elektrodes op mijn hoofd die de hersenactiviteit registreerde.

Ik slik 2 keer 100 mg Depakine per dag.

Reacties, suggesties, ik houd mij warm aanbevolen!
Tamara nieuw
BerichtGeplaatst: 08-12-2013 22:15 Reageer met quote

Na het lezen van alle verhalen, denk ik dat onze zoon ook TGA heeft gehad. Hij past echter niet in de leeftijdscategorie. Hij is pas 10 en heeft afglopen maandag voor het eerst een TGA aanval gehad. Hij wist niks meer, niet waar zijn ogen zaten en ook niet wie wij waren. We zijn hier erg van geschrokken en in het ziekenhuis zijn allerlei testen gedaan (EEG, CT en MRI). Hier is niks uitgekomen en na 3 uur had hij zijn geheugen ook weer terug.

Hij is op woensdag ontslagen uit het ziekenhuis en vrijdag heeft hij weer precuies hetzelfde gehad. Helaas voelde ik me door de arts niet echt serieus genomen, hij dacht volgens mij een beetje dat het niet echt was omdat hij alle gevraagde handelingen wel kon uitvoeren (na uitleg). Weer is er niks uit te testen gekomen, maar TGA is nooit genoemd. Nu ik alle verhalen lees, zou het best eens kunnen zijn dat hij dit ook heeft gehad.

De arts heeft ons alleen doorverwezen naar de kinderpsycholoog. Hoewel ik overal voor open sta en we dit wel gaan proberen zie ik dit niet als een aannemelijke oorzaak. Ik ken mijn zoon, hij zit lekker in zijn vel en is heel open van aard.

Zijn er meer mensen die verhalen kennen van kinderen die dit hebben gehad? Hij is nu wel wat angstig om weer naar school te gaan, ik hoop dat het weer wat slijt.

Groet Tamara
Froukje Linde
BerichtGeplaatst: 27-12-2013 14:17 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van bijna 62 jaar en heb inmiddels 4 keer een aanval GTA gehad. 1 keer duurde de aanval bijna 24 uur. Ik was toen heel erg emotioneel en stelde voortdurend dezelfde vragen. Ik was op de sportschool toen het mij overkwam. Ik ben toen naar huis gegaan met de mededeling dat ik mij niet lekker voelde. Ik was op de fiets en ben zo ook weer naar huis gegaan. Gewoon mij in het verkeer begeven en veilig thuis gekomen (weet ik allemaal niks van). Door mijn buren naar het ziekenhuis gebracht en daar een MRI gehad (weet ik ook niets van). Mijn man heeft mij daar weer opgehaald en gezegd dat ik alles op moest schrijven. Dat heb ik gedaan en daardoor kon ik later teruglezen wat er zich allemaal heeft afgespeeld tijdens mijn geheugenverlies. Het hele gebeuren heeft mij lange tijd onzeker gemaakt en durfde ik eigenlijk niet alleen de deur uit. Toen ik voor nacontrole bij de neuroloog kwam heeft hij mij min of meer uitgelegd wat er aan de hand was. De overige informatie heb ik van internet gehaald. Daar stond ook dat het eigenlijk niet meer dan zo'n drie keer voorkwam.
Nu heb ik het 1e kerstdag 's-avonds weer gehad. Niet zo erg als die laatste keer (daarvoor had ik het ook al twee keer gehad, maar dan minder lang), maar toch... Het ging nu gepaard met vreselijke hoofdpijn, die ook niet echt is weggegaan. Ik belijf ook min of meer dizzy. Is het niet raar dat ik het nu voor een 4e keer heb gehad? Ik word hier niet echt vrolijk van en behoorlijk onzeker...
supertje229
BerichtGeplaatst: 10-01-2014 2:08 Reageer met quote

Vandaag kreeg ik verschrikt een telefoontje van mijn zus.
Ze was zwaar in paniek en zei dat er iets ergs was met me mamsie.
gelijk richting het ziekenhuis gegaan!
en wist gewoon niet wat ik zag! Een moeder met angst in haar ogen zwaar in de war.
Verschrikkelijk om te zien.
ze vroeg heel dw tijd......hoe ben ik hier gekomen? Wat doe ik hier? Droom ik dit? Of is dit echt? ......ik zei het is echt mam.
waarom ze antwoorde echt echt echt echt?
Dokter heeft bloed afgenomen en zei dat het geen beroerte of ieta anders was.
Hij kwam met de diagnose tga! Mm moeder is niet onder de scan geweest en zit nu met angst
Een scan had me zoveel geruster gesteld.
ik had nog nooit van een tga gehoord.
maar het is echt griezelig om te zien.
Ze herkende gewoon heel de familie etc.
Ze zei ook ik weet dat er wat mis is maar kan het allemaal niet plaatsen en vind dat heel eng.
Nee lijkt me verschrikkelijk om mee te maken.
ook al weet je er vaak zelf niets meer van.

Nee echt verschrikkelijk om mee te maken dit.
hikkel
BerichtGeplaatst: 06-06-2014 23:53 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van 69 jaar. Kerngezond, maar afgelopen week na het sporten kreeg ik ook een TGA.
Ik ben gewoon zelf met de auto naar huis gereden met mijn man naast me. Hij merkte het, doordat ik de weg vroeg(die ik drie keer per week rijd) en allerlei vragen steeds herhaalde. Naar de huisarts met me en daarna naar het ziekenhuis. Na bloeddruk meten en wat vragen stellen werd de diagnose snel gesteld. Waar ik was en wie ik was wist ik gewoon maar dat ik allerlei vragen steeds herhaalde, dat heeft mijn man me allemaal later verteld. Geen enkel symptoom gehad ook daarna niet.Raar idee alleen dat je urenlang blijkt antwoorden niet op te slaan, zonder dat je ervan bewust bent..
Memory
BerichtGeplaatst: 22-09-2014 18:51 Reageer met quote

Hallo mensen, ik ben een vrouw van 58 jaar en heb vandaag weer een TGA aanval gehad. Dit was de vierde in 4 maanden. In juli ben ik via de EHBO bij de neuroloog terecht gekomen en een week erna een EEG gehad. Alle onderzoeken waren goed. De neuroloog zei dat het waarschijnlijk niet meer zou voorkomen. Dus toch... inmiddels alweer twee keer. Alle aanvallen waren 's morgens na het wakker worden, en duurden tot 's middags. Die dag heb ik totaal geen eetlust en een rare smaak in de mond. Ook heb ik de laatste maanden een versterkt reukvermogen. Ik ben een zéér actief mens, en heb een gezonde levensstijl, maar heb wel de nodige emotionele stress. De aanvallen maken mij en mijn man zeer angstig. Graag reacties. Groetjes. Marjo.
Index > Neurologie > Transient Global Amnesia (TGA)
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring