Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Te Dik
Auteur Onderwerp: Te Dik
pj12345
BerichtGeplaatst: 09-04-2011 13:09 Reageer met quote

hallo ik ben 11 jaar en ik weeg 40 kilo wat moet ik doen?
missyhart12
BerichtGeplaatst: 23-04-2011 21:02 Reageer met quote

ik ben een meisje van 12 en ik weeg 65 ik heb 3 vetrollen en mijn buikomterek ik 100 ik wil telkens beginnen met afvallen maar als ik wil beginnen word ik juist dikker
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 24-04-2011 10:34 Reageer met quote

Zoek hulp bij een dieetiste via je huisarts. Er zijn tegenwoordig projecten voor kinderen, jeugd zoals jij en die worden picobello begeleid. En geen uitlachen .... allemaal lotgenoten. Alleen is heel erg moeilijk.... doe het samen, dat is beter. Ga eens langs bij een gezondheidscentrum... kun je vrijblijvend rondkijken en vragen stellen.
probly
BerichtGeplaatst: 21-07-2011 12:42 Reageer met quote

veel jonge mensen vinden "zichzelf te dik" en spiegelen zich aan de graatmagere modellen in boekjes en tv.
Als je natuurlijk steeds zoetigheden en snacks eet dan ga je de verkeerde kant op.Eet fruit er is keus genoeg en ga sporten en je zal zien dat je lichaam meteen andere vormen krijgt.Als je zo jong bent heb je tijd genoeg om aan je conditie te werken en ga je meteen een gevoel van zelfzekerheid krijgen.Maar kankeren en zeggen "ik ben te dik" en verder snoepen zal je niet vooruit helpen.Dus ga er voor en wees gelukkig dat je gezond bent, er zijn veel ergere dingen in het leven dan "denken ik ben te dik".
GG90
BerichtGeplaatst: 02-08-2011 21:59 Reageer met quote

misschien moet jullie is niet zo naar het ideaal plaatje kijken wat ons voorgeschoteld word
osmo97
BerichtGeplaatst: 25-03-2012 15:04 Reageer met quote

Hee allemaal,
Ik ben een meisje van 15 jaar, lengte 178 en ik weeg 67 kg, is dat te veel? Ik denk van wel, maar ik kan niet van het lekkere eten afblijven. Ik heb best wel dikke benen, maar iedereen zegt dat dat van atletiek komt. Ik heb wel soms geprobeerd af te vallen maar dat lukt niet. Ik sport wel 2x in de week, en 2x gym. Heeft iemand tips?????
wendeline
BerichtGeplaatst: 25-03-2012 16:49 Reageer met quote

Hoi,
Als je veel wil snoepen moet je eigenlijk proberen helemaal geen suiker meer te eten en drinken.
Behalve fruitsuikers en een lepeltje honing door de koffie.
Neem ook geen light producten met zoetstoffen. Je lichaam herkent dat namelijk niet en slaat ze op als vet...
Neem 3x een maaltijd. 2x 2boterhammen met licht beleg en savonds een niet te gevuld bord avondeten.1 aardappel max want aardappels en pasta zijn wel dikmakers. Neem liever veel groente.
Als tussendoor kun je fruit,rijstewafels of paprika en komkommer nemen bijv. Of rozijnen of ander gedroogd fruit als snoep.
Drink veel kruidenthee...ook groene thee en fiets naar je werk en school.
Ga een paar keer per week hardlopen of sporten en je zult zien dat je op een gezonde manier slank wordt..
Geen suiker eten zorgt ervoor dat de trek naar snoep weggaat.
Als je af en toe wat wil snoepen neem dan liever een handje chips, snoep met fructose of rietsuiker(zonatura vak in de supermarkt) of een waterijsje.
Succes!!!
Keesvi
BerichtGeplaatst: 04-04-2012 6:49 Reageer met quote

wendeline schreef:
Hoi,
Als je veel wil snoepen moet je eigenlijk proberen helemaal geen suiker meer te eten en drinken.
Da's goed maar vervolgens:
Quote:
Behalve fruitsuikers en een lepeltje honing door de koffie.
Wat is er beter aan 'fruitsuikers' (fructose?) en honing dan tafelsuiker?
Quote:
Neem ook geen light producten met zoetstoffen. Je lichaam herkent dat namelijk niet en slaat ze op als vet...
Kunstmatige zoetstoffen die opgeslagen worden als vet? Waar haal je die kolder vandaan?
Quote:
Als je af en toe wat wil snoepen neem dan liever een handje chips, snoep met fructose of rietsuiker(zonatura vak in de supermarkt) of een waterijsje.
Succes!!!
Tuurlijk, allemaal snelle koolhydraten... Rietsuiker is gewone suiker met een kleurtje en fructose geeft weliswaar geen insulinerespons maar verandert de lever wel in een op hol geslagen vetfabriek. Jouw adviezen leiden grotendeels tot overgewicht, niet alleen omdat je met zo'n dieet de hele dag gierende honger hebt zodat je wel móet snaaien maar ook door de keuze van allerlei dikmakers als snelle koolhydraten.
RogierWaterman
BerichtGeplaatst: 04-04-2012 12:19 Reageer met quote

Probeer veel te bewegen (iedere dag een minimaal een half uur) en gezond te eten.

Het is van belang dat je zo weinig mogelijk verzadigde vetten eet. Kijk hiervoor naar de verpakkingen van de producten die je koopt.

Succes! Very Happy

Gr. Rogier
Keesvi
BerichtGeplaatst: 04-04-2012 17:35 Reageer met quote

RogierWaterman schreef:
Probeer veel te bewegen (iedere dag een minimaal een half uur) en gezond te eten.
Voeding is een vele malen invloedrijkere factor om je gewicht te beïnvloeden maar beweging is wel een essentiële factor om je stofwisseling op gang te houden. Als verbrandingsfactor werkt het gewoon niet als je na een uur fitness een zakje chips leegeet. Laat liever dat eerste zakje, dat je vóór dat fitnessuur eet, staan. Da's echt een stuk makkelijker.
Quote:
Het is van belang dat je zo weinig mogelijk verzadigde vetten eet.
Dat is dus gewoon onzin, net als die eieren die zo slecht zouden zijn. Nergens zijn de mensen gezonder dan waar in verhouding veel verzadigd vet wordt gegeten. Omdat de voedingsindustrie daar niet aan verdient maar wel aan spotgoedkope plantaardige olie en de veel duurdere producten die ervan worden gemaakt wordt dat feit verdonkeremaand. We worden voor de gek gehouden. Juist de veel gepropageerde meervoudig onverzadigde vetzuren zijn slecht voor hart- en bloedvaten, zeker als die olie ook nog eens kunstmatig wordt gehard.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 05-04-2012 0:29 Reageer met quote

@ Keesvi,
Stop met je blablabla! Meervoudig onverzadigde vetten zijn NOOIT verhard, dat zijn juist de verzadigde vetten!!!
Ga met jouw theorieén de cardiologen en hartfalenverpleegkundigen overtuigen, maar geen andere goedwillende mensen meer lastigvallen... Sad
Keesvi
BerichtGeplaatst: 05-04-2012 6:51 Reageer met quote

MUSJE2 schreef:
Ga met jouw theorieén de cardiologen en hartfalenverpleegkundigen overtuigen, maar geen andere goedwillende mensen meer lastigvallen... Sad
Je slaat de spijker op z'n kop, Musje. Veel professionals die beter zouden moeten weten volgen slaafs de aanbevelingen van de farmaceutische en voedingsindustrie. Dit terwijl er geen enkel bewijs is dat verzadigd vet en cholesterol schadelijk zijn, laat staan dat er bewijs is voor gezondheidswinst door cholesterolverlaging.

Quote:
Stop met je blablabla! Meervoudig onverzadigde vetten zijn NOOIT verhard, dat zijn juist de verzadigde vetten!!!
Ik had het over kunstmatig geharde plantaardige olie (vaak grotendeels meervoudig onverzadigd, zoals zonnebloem- en sojaolie) door hydrogenatie. Van de schadelijkheid daarvan zijn zowel de industrie als de gezondheidsprofessionals (waaronder ik) langzamerhand wel overtuigd maar dat betekent nog niet dat deze levensgevaarlijke vetzuren uit onze voeding verdwenen zijn.

Wees maar niet bang dat ik mijn mond zal houden tegenover collega's die de dwaalleer van de industrie uitdragen. 'Dwaalleer' omdat juist die industrie ons producten aansmeert waarvoor GEEN wetenschappelijk bewijs is. De industrie en zijn handlangers zoals de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum zouden er goed aan doen zich wat beter te verdiepen in wetenschappelijke rapporten. En die dan helemaal doorspitten in plaats van alleen maar de door de industrie gemanipuleerde samenvattingen.

Tenslotte stimuleer jij me met je uitspraken alleen maar om hier nog wat langer te blijven. Blijf vooral je mond open doen maar probeer ook eens te luisteren naar mensen die zich er echt in verdiept hebben. Ik mag toch aannemen dat je weet dat er nergens zoveel onzin wordt beweerd als op het internet? Tuurlijk, dat mag je ook van mij beweren maar je mag me altijd vragen om een onderbouwing met wetenschappelijk feitenmateriaal, dan wel het ontbreken daarvan, in welk geval jij natuurlijk in actie moet komen om dat materiaal wél boven tafel te halen. Goedwillendheid is prachtig, Musje, maar niet voldoende. Je moet ook weten waar het over gaat.
henri14
BerichtGeplaatst: 25-12-2013 16:11 Reageer met quote

hallo ik heet henri ik ben 1.69 en ben 78kg zwaar mij buik is blubberrig en mijn biuk tialle is 95cm mijn bmi is 26 ik ben veel te dik
philip12
BerichtGeplaatst: 03-01-2014 11:14 Reageer met quote

The most common causes are genetic factors, lack of physical activity, unhealthy eating patterns, or a combination of these factors. Only in rare cases is being overweight caused by a medical condition such as a hormonal problem.
Index > Een gezonde levensstijl > Te Dik
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring