Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > aangezichtspijn
Auteur Onderwerp: aangezichtspijn
jimmy voogt
BerichtGeplaatst: 09-01-2012 19:57 Reageer met quote

Leuk dat je gereageert hebt op mijn bericht.
Jammer dat de Jannetta operatie bij je niet geholpen heeft. Ik moet morgen de 9e naar Tilburg de anesthesist. En ze hebben me ingepland in maart voor de operatie.
De medicijnen die ik nu gebruik zijn Lyrica,diphantoine, lamotrigine. Me gezicht kan ik nu wel aanraken maar eten pffffff elke keer weer een probleem. En dan nog dat ik de hele dag moe ben afwezig een film kan ik niet redelijk afkijken.
Wat ik je graag zou willen vragen is, is de operatie zwaar? en hoe gaat het als de operatie gedaan is?
Ik ben ook nog een diabeet die erg slecht is ingestelt doordat ik natuurlijk moeilijk kan eten.
En daar ga ik nu ook de gevolgen van krijgen maar ja het is niet anders

groetjes Jimmy
Irma A.
BerichtGeplaatst: 10-01-2012 14:15 Reageer met quote

Hallo,

Ik vind het wel moeilijk om iets over de operatie te schrijven omdat het geen positief verhaal is. Alle bijwerkingen die er eventueel zouden zijn na de operatie, heb ik gehad. Ik was redelijk doof aan 1 oor, ik kon niet meer slikken, een groot deel van mijn hoofd bleef verdoofd en 1 stemband bleek niet meer goed te werken. Ik ben nu ruim 5 maanden verder en de doofheid is weg (dat was al na een paar weken), slikken gaat redelijk goed (nog niet helemaal), de stemband is bijna weer goed en het verdoofde gevoel heb ik nog maar aan een klein deel van mijn hoofd.
Ik heb 8 dagen in Tilburg gelegen. Ik ben uiteindelijk met een maagsonde naar huis gegaan en daardoor werd ik gevoed. Thuisgekomen heb ik een poosje thuiszorg gehad, maar al vlug deed mijn man en mijn zus de sondevoeding. Op een gegeven moment kreeg ik een raar gevoel in mijn keel alsof er een droog watje in zat en daardoor moest ik veel hoesten. Dat werd op een gegeven moment zo erg dat ik alleen nog maar aan het overgeven was. Ik ben toen weer in het ziekenhuis opgenomen (in mijn woonplaats) met uitdrogingsverschijnselen. Daar heb ik aan het infuus gelegen. Na een week weer naar huis met alleen nog de maagsonde. Vervolgens heb ik af en toe redelijk goede weken gehad maar ook hele slechte, dat wil zeggen helse pijnen, bijna nog erger als voor de operatie. Weer na verloop van tijd kon ik beter slikken en dus weer drinken en aan de dieetvoeding (vloeibaar). Nu, na 5 maanden, ben ik zover dat ik af en toe kan eten en redelijk goed kan praten maar nooit zonder pijn. De aanvallen waarbij de pijn zo heftig is dat je denkt dat je gek wordt, heb ik nu ongeveer 3 weken niet meer gehad. Al met al denk ik dat bij mij de operatie niet heeft geholpen. Dr. Beute heeft al gezegd dat hij niets meer voor me kan doen. Nog een keer opereren heeft geen zin. Hoe het verder gaat, weet ik niet, maar ik hoop dat het misschien toch nog wat gaat verbeteren. Het is niet alleen voor mij erg, maar ook voor de mensen om mij heen is het verschrikkelijk: ze staan zo machteloos. Nogmaals het is geen positief verhaal, maar ik heb wel goede hoop voor jou. Jij hebt, als ik het goed begrijp, trigeminus neuralgie en bij mij is het glossopharyngeus neuralgie. De Jannetta operatie wordt veel vaker (met goed gevolg) bij mensen met de trigeminus uitgevoerd dan bij de glossopharyngeus. Dat is een veel zeldzamer vorm en daar is dus ook veel minder ervaring mee.
Ik laat het hierbij en wens je heel veel sterkte en succes.
Groeten van Irma.
kruijfie
BerichtGeplaatst: 17-01-2012 16:40 Reageer met quote

Hallo, ik ben Marian (43 jaar) en ik ben nieuw hier!
Ik heb een heleboel verhalen gelezen en schrik er toch wel erg van... Sinds 2 weken heb ik ook erge last van mijn rechter kant van mijn gebit, net of je met aluminiumfolie op een vulling zit, en erge druk. Ik was ook erg verkouden dus dacht eerst dat het voorhoofd holte ontsteking was. Ik ben naar de dokter geweest en die schreef me een neusspray voor, en ik mocht paracetamol met ibuprofen slikken voor de pijn, want niet alleen mijn gebit , ook mijn hoofd deed erg pijn.
Afgelopen weekend werd de pijn aan mijn kiezen heel erg heftig, zelfs de druk van de zijkant van mijn tong deed ontzettend pijn, laat staan dat ik er mee kon eten, of tandenpoetsen.. Gisteren maar weer contact met de huisarts opgenomen.. die schreef me Lyrica voor, omdat hij aan aangezichtspijn dacht. Ik moet zeggen dat het gisteren wel wat hielp, vooral de eerste, maar na 5 uur was de werking weg, bij de 2de tablet al na 3 uur... en ik mag er 2 per dag..
Vandaag helpt het iets, maar niet zo dat ik pijnloos ben, dus slik ik er maar iboprufen bij.
Bij iedereen lees ik dat de pijn in scheuten is, en dat is iets wat mij aan het twijfelen brengt, of het wel aangezichtspijn is, ik voel het namelijk bijna continu, al is het het enen moment wel erger als de andere.
Ik heb soms ook pijn naast mijn neus, en nog steeds vreselijke hooftpijn.
Mijn vader had vroeger ook jaren aangezichtspijn, heeft er vanalles aan gedaan, maar het hielp allemaal niets. Ik was toen nog heel jong, dus heb nooit goed gevraagd wat de pijn nu was, ik weet alleen dat het aan de zijkant van zijn gezicht zat en dat het heel erg zeer deed, als hij er last van had, was ik ook altijd erg voorzichtig met hem.
Hij kreeg bij toeval een keer voor wat anders diclofinac voorgeschreven, en sindsdien is het bij hem zo goed als weg.
Ik heb die tabletten vorige week geprobeerd en bij mij deed het weinig Sad
Zo dit is een heel verhaal geworden, mijn enige vraag is: zijn er mensen die de pijn ook continu voelen, of ben ik de enige?
Groetjes, Marian
appelflapje
BerichtGeplaatst: 20-02-2012 21:57 Reageer met quote

Hallo allemaal!
Hoop dat iedereen hier een oplossing vind!

Ik (ik ben 28 en mama van een peuter van 2) loop onderhand een aantal maanden met pijn.
Dacht eerst zelf aan een wortelontsteking maar de tandarts kon niks vinden (bitewing fotos, kloppen o kiezen etc) - naar huis met een gevoelige tandenkuur.
Over de weken erna werd de pijn alleen maar erger dus net voor kerst (gezellig...) nog maar even naar de huisarts die gaf me diclofenac hetgeen niet hielp en niet goed leek te combineren met de sertraline die ik slik...
Goed na oud en nieuw (waren een paar dagen weg... extra naproxen/ibu en parac mee...) weer huisarts nu parac met codeine en een antibioticakuur - behalve een dagje happier te zijn op de codeine geen positief resultaat weer naar de tandarts een overzichtsfoto gehad weer die testjes en sterkere antibiotica... Hielp weer niet. Onderhand pijn nog wat erger en tramadol erbij (de tramadol helpt een beetje). Doorverwijzing neuroloog op advies tandarts nu een week tegretol 200mg p/d weet eigenlijk nog niet of het werkt misch dat het de aanvallen een ietsiepietsie vermindert/uitsteld maar kan het echt nog niet duidelijk merken... Heb de 28e een mri hoop gelijktijdig wel en niet dat ze wat vinden.
Maar ben onderhand echt op - had al zeer weinig energie (mn zoontje was ziek toen hij geboren werd jaar ziekenhuis in/uit en de nasleep daarvan + de depressie/sociaalangst waar ik de sertraline natuurlijk al voor slikte en daar bovenop dit is iet wat veel voor me moet ik bekennen).
Eten doet pijn (niet elke keer even veel soms kan ik een broodje eten soms loop ik na twee happen weg omdat ik een "pijnaanval" heb en het even niet meer weet), liggen/bankhangen doet pijn, tandenpoetsen mn gezichtafdrogen etc etc. Maar nou heb ik ook al de hele tijd een gezwollen klier in mijn nek (links waar de pijn ook zit) en begin die nu ook achter op mn nek te krijgen denk ik... Ik heb ook "knoopjes" oid op mijn linkerschouder zitten (de nasleep van operaties is oa dat mn zoontje veel nachtmerries had en dus bij mama wou slapen - altijd aan mijn linkerkant waardoor ik idd al een hele tijd pijn in die schouder heb, weten de artsen ook allemaal) en begin me nu toch wel enge dingen in mijn hoofd te halen lol.

Vind het het ergste dat het me beinvloed in mama zijn. Samen op de bank een filmpje kijken hou ik niet meer uit, ik loop vaak weg tijdens het eten, die kleine hoort regelmatig nu even niet mama au... Terwijl hij er niks aan kan doen. Het enige wat ik redelijk uit hou is voor de computer hangen, niet echt iets wat leuk voor hem is.

Goed hopen dat het verbeterd!
Mirantjawi
BerichtGeplaatst: 08-03-2012 2:59 Reageer met quote

Jeetje, wat een ellende vaak om tot de juiste diagnose te komen ! Misschien kan mijn verhaal ook iets toevoegen wat "speuren" betreft en ook wat de reactie van mijn werkgever betreft.
Na een burn-out had ik lekker weer zin om te werken. Helaas 1 week later verschrikkelijke pijn in kiezen, tanden en nek. Meteen werd er aan gedacht dat het stress was omdat ik net weer begonnen was met werken.
Enfin, eerst een spoedafspraak bij tandarts. Die kon niets vinden. Doorverwezen naar een andere tandarts, die een OPT (Overzichtsfoto van het gehele gebit)heeft gemaakt. Weer niets te zien. Doorverwezen naar Kaakchirurg en uiteindelijk doorverwezen naar een gnatoloog (gespecialiseerde kaakchirurg)Hij constateerde dat ik mijn kiezen klemde, op mijn wangen beet en in mijn lip stonden afdrukken van mijn tanden. Tevens waren mijn nekspieren door jarenlange spanning behoorlijk strak.
In eerste instantie wordt er een splint aangemeten. Een soort flexibele plaatje voor mijn boventanden, zodat de kiezen niet meer geklemd kunnen worden. Deze krijg ik over 1½ week, dus ik heb er nog geen ervaring mee. Misschien een tip voor andere "speurders" Ondertussen had de kaakchirurg paracetamol/codeïne voorgeschreven, die de pijn iets dempte.Twee weken geleden (na 3 maanden hevige pijn) heb ik Amitriptylin via de huisarts gekregen. Dat betekende even doorbijten omdat deze medicatie laat aanslaat en ik kon geen auto rijden.
De dag na deze medicatie stortte ik in omdat de pijn hevig was en er onbegrip op mijn werk is wat re-integreren betreft (stress kan de pijn dus verhogen). Toen bij huisartsenpost Carbamazepine gekregen 2 x 200mg. Dit lijkt iets te helpen maar de bijwerkingen zijn voor mij hevig. Inmiddels is de doses ook weer verhoogd. Heb het er wel voor over als het de pijnklachten weg neemt. Ook even niet in de auto. Omdat het bij mij lijkt op een atypische aangezichtspijn, hoop ik dat deze uiteindelijk net zo snel verdwijnt als deze is gekomen. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn verhaal. Voor mij is het heerlijk om e.e.a. even van mij af te schrijven. Trouwens ik verheug mij ooit weer op een hete kop thee of koffie, want dat is nu te pijnlijk.
appelflapje
BerichtGeplaatst: 08-03-2012 16:12 Reageer met quote

doet het meer pijn bij warmte? en mogelijk minder bij kou?
dat had ik namelijk (na de mri en aangezp meds etc) bleek een dode kies en ontsteking te zijn die helaas niet op alle fotos te zien was (bij zoveelte tanda bezoek voelde ik in die kies geen "kou" van de koud test).

als n slok koud water in je mond houden helpt even - tandarts!!

succes Smile
Mirantjawi
BerichtGeplaatst: 08-03-2012 17:25 Reageer met quote

Zowel met kou als warmte, zoet en zuur heb ik last. Alhoewel nu de doses Carbamazepine (4 x 200 mg) opnieuw verhoogd is, lijkt dat iets minder te zijn. ( de bijwerkingen niet minder ) Er is dus hoop ! Ik heb wel veel nachtmerries van de medicatie. Herkent iemand dit. En slapen is per definitie dus een probleem. Wel ietjes beter nu wij de achterkant van het bed iets omhoog hebben staan, maar zo'n bed moet je maar hebben.
Drempels in de weg voelen tevens als onaangenaam. Heeft iemand anders dit toevallig ook. Moeilijk als je een klein kind hebt (die van ons zijn de deur uit) en je zo'n pijn hebt, maar een kind kan heel veel hebben. Maar ik begrijp je gevoel wel.
roosje37
BerichtGeplaatst: 15-04-2016 18:12 Reageer met quote

hoi allemaal
ik sins halfjaar ongeveer last van stijf brandend gevoel bij mijn wenkbrauw recht en zijkant oog soms met zenuwtrekjes ik heb soms het gevoel dat mijn rechter oog hangt door het druk gevoel heb het allemaal aan 1 kant krijg binnen kort een scan ik heb heel de dag dat drukkend verdoofd stijf gevoel
maar ik dacht dat je aanzichtpijn met aanvallen krijgt het is even beter gegaan maar nu weer hevig terug vind het allemaal eng iemand hier ervaring mee gr roosje
poco
BerichtGeplaatst: 26-07-2016 17:52 Reageer met quote

Zo daar was ik weer ff... 6 jaar na mijn laatste post.

Stand van zaken tot vandaag: Onveranderd. Klaar! Sad
Fadma sakkali
BerichtGeplaatst: 25-09-2017 23:11 Reageer met quote

Halllo allen,
In 2005 heb ik een verstandkies laten trekken! Daarbij is toen een zenuw geraakt en beschadigd! Sindsdien heb ik een doof gevoel in mijn wang. Maar sinds afgelopen april ga ik dood van pijn in mijn kaak! Ook erg veel last van mijn tanden. Bij de tandarts geweest en die zegt dat mijn tanddn gezond zijn. Via de huisarts ben ik bij de neuroloog in het umc terecht gekomen, hij heeft mij medicijnen gegeven die ook voor epelepsie worden gebruikt. Ik slik nu 300 Mg maar voel nog geen verbetering. Maar hij heeft het niet over de jenneta operatie gehad. Weet iemand waarom?
Heeft iemand het zelfde meegemaakt als ik? Ik hoor het graag!
Index > Neurologie > aangezichtspijn
Pagina 37 van 37  

Vorige  1, 2, 3 ... 35, 36, 37

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring