Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Verslaafd aan internet & laptop, hoe geraak ik ervan af?
Auteur Onderwerp: Verslaafd aan internet & laptop, hoe geraak ik ervan af?
Alex20
BerichtGeplaatst: 14-01-2012 7:00 Reageer met quote

Dag liefste mensen,

ik ben een 23-jarige magere jongen (ondergewicht) en heb een vorm van autisme.

Ik ben al altijd een stille jongen geweest die moeilijk een spontaan gesprek kan starten of die moeilijk initiatief kan nemen.

Als er iets gevraagd of gezegd wordt dan reageer ik daar op, wat ik zelfs heel graag heb, dat mensen met mij praten, maar door mijn klachten, of afwijkingen misschien beter gezegd ben ik altijd eenzaam en alleen geweest.

Niet dat ik een fobie heb voor de mensen maar gewoon omdat ik bij sommige momenten blokkeer en dan voel ik me heel slecht doordat er niks uit mijn mond en hersenen komt.

Eigenlijk voel ik me niet slecht maar ik besef dat dit niet plezant is voor de mensen met wie ik dan omga Sad

Niet dat ik dom of stom ben hoor maar er is iets met mij aan de hand dat mij anders maakt dan normaal communicatief functionerende mensen.

Sinds mijn pubertijd kamp ik al hiermee waardoor ik moeilijk contacten kan opbouwen met mensen en hierdoor vaak binnen zit en de meest van mijn tijd op mijn laptop en internet doorbreng. Sinds 2009 woon ik alleen, dus weg van thuis uit wegens bepaalde redenen en heb de band met mijn ouders zo goed als verbroken.

Ik ben verslaafd aan mijn laptop en internet want ik kan ‚??s avonds gewoon niet in slaap vallen hierdoor. Verder kamp ik al een tijdje met angst en paniekstoornissen en hyperventilatie waardoor ik kortademig ben, dit houd mij dan ook extra wakker 's nachts...

Het is zo ver gekomen dat ik een psychiater moest raadplegen voor mijn klachten en ik kreeg 2 verschillende antidepressiva mee die ik ‚??s ochtends en ‚??s avonds voor het slapen moet gebruiken. ‚??s Ochtends 10mg Sipralexa en ‚??s avonds 7,5mg (halve dosering van 15mg) Remergon.

De ene is een SSRI het ander een TCA ofzo met een antihistaminerge effect waardoor ik hierdoor in slaap zou moeten vallen, maar ik ben er voorlopig nog niet mee begonnen, maar binnenkort wel Sad

Ik wil terug beginnen sporten, heel veel sporten zodat ik ‚??s avonds makkelijker in slaap zou vallen maar zo lang mijn laptop en zelfs mijn gsm (smartphone) die ook over internetopties beschikt hier in mijn kamer aanwezig blijft kan ik er zeer moeilijk van afblijven en zeer moeilijk in slaap vallen Sad

Ik heb de laatste tijd zo iets van "verkoop je laptop en je smartphone zodat het me niet meer zo fel bezig zou houden" en dat ik in de plaats hiervan 1x per week naar de bibliotheek zou gaan om mijn belangrijke mails te lezen maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan uiteindelijk Sad

Zo lang mijn laptop en mijn smartphone in de buurt liggen kan ik er moeilijk van af geraken en dit houd me heel de nacht wakker waardoor ik pas in de vroege ochtend ga slapen en pas 's namiddags wakker word, een zielig leventje zoals je ziet Sad

ik ben echt moedeloos, machteloos en radeloos en eenzaam en ik weet echt niet wat te doen

Dit moest er even uit Sad misschien hebben jullie wel een aantal tips of adviezen die ik kan gebruiken en toepassen, hopelijk krijg ik een aantal handige reacties

veel liefs
Estellia
BerichtGeplaatst: 24-01-2012 10:51 Reageer met quote

Dat is heel vervelend voor je. Ik heb er zelf ook vaak last van.
Ik probeer ook niet meer om er volledig van af te blijven, maar te beperken.

Dus als ik zin heb om te gamen doe ik dat alleen voor twee uur en dan dwing ik mezelf om te stoppen en iets anders te gaan doen (boodschappen doen, buiten lopen, boek lezen, tv kijken).
Dit kan je het beste doen om een timer op je smartphone in te stellen. In het begin zal dit lastig zijn, maar als je dicipline opbouw zal je trots op jezelf zijn.

Nog een tip: Computerschermen en smartphones laten jou niet met rust. Als je 's avonds te lang doorgaat blijven je hersens actief en kan je niet door slapen.
Stop dus twee of drie uur van tevoren met je laptop en smartphone intensief te gebruiken voor je gaat slapen.
TV kijken kan wel, maar kijk wel iets ontspannends, geen enge griezelfilm dus Wink.

Mijn laatste tip, zoek een tweede hobby dat geen schermen heeft. Dit kan alles zijn, schaken, lezen, munten tellen, hout bewerken, gitaar spelen. Eigenlijk alles waar je je aandacht op moet vestigen en je je handen voor nodig heb.
Op die manier "verveel" je jezelf niet en ben je niet geneigd om naar je laptop of smartphone te grijpen.

En als je het heel moeilijk vind kan je je laptop en smartphone ook in een kast opbergen. Op die maner zie je ze niet en word de verleiding kleiner.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips heb. Succes.
Agathe
BerichtGeplaatst: 26-01-2012 8:22 Reageer met quote

Je verhaal komt mij zeer bekend voor om eerlijk te zijn.

Mijn broer ( ook licht autistisch) zat ook uren aan de pc.. werd zelfs boos als ik vroeg of ik eraan mocht voor huiswerk.
Hij ging er dan wel uiteindelijk achter vandaan en was dan aan het smsen tot hij terug op de pc kon..

ik zou inderdaad proberen een tijd erop te zetten en het gaan gebruiken als 'cadeautje'
Bijvoorbeeld als je een uur bent gaan sporten mag je 3u op de laptop.
En op die manier kun je het afbouwen
Dit vraagt natuurlijk veel discipline maar probeer het eens.Als dat niet écht NIET lukt ( worst case scenario)
Meldt je dan aan bij kliniek van Keith Bakker ( Den Haag)
Mijn broer heeft daar gezeten en we zijn nu 2,5 jaar verder en hij doet het super
Hij gebruikt de pc bijna niet meer
Heeft de afgelopen tijd super veel vrienden gemaakt
en is zelfs aant studeren ( waar hij vroeger nooit doorzettingsvermogen voor had)

En ik weet dat keith in de media slecht naar voren is gekomen, maar zoals ik de man heb ervaren en mn broer heeft hij geen kwade bedoelingen en probeert mensen echt te helpen
kittyparty
BerichtGeplaatst: 03-02-2012 20:39 Reageer met quote

Ten eerste , je mag blij zijn dat jij niet de enige bent die er laast van hebt. Heb ik ook wel eens gehad, ik heb zelfs mijn laptop weggedaan maar nu zit ie weer bij me.

In dit soort gevallen moet men nieuwe hobbies ontdekken. Dat eenzaam zijn hoeft ook niet een probleem te zijn, weet dat het leven ontwikkeld zich per fases, weet je wel zoals een golf match. Mischien is het sprake van een fase in jou leven waar jij alleen hoef te zijn juist om je beter te leren kennen en weten waar je passies en hobbies liggen. Aan eenzame types hebben wij veel te danken. Probeert in jou gedachten te gaan jaar je kindertijd en ontdekken waar jij goed in was, mischien geeft that jou een teken van waar je talenten aanliggen.. Was je goed met schrijven, verhalen vertellen?, verven, biologie? wat vond jij het allerleukste.

Probeert een plek van je huis te stellen alleen voor jou computer, dat er een associatie wordt gemaakt in je hoofd, Zo van "Deze is de post van mijn laptop, alles wat heeft te maken met internetten zal ik voortaan hier doen en nergens anders".

Probeert je bed gebruiken alleen om te slapen, als je het voorelkaar krijg dat jij nooit met aparatuur in je bed ga liggen dan leert je je brain ook dat als je op bed ligt doe jij dat omdat je wilt slapen.

Probeert een dagboek bij te houden dat je kan noteren elke dag hoe het gaat.

Lees de bijbel of een soortgelijke boek. Een goede verhouding met God kan alles, echt alles veranderen. Praat gewoon met God die altijd luistert. Weet dat in jou hart een een vonk van God zit. Je weet wat een vonk dan veroorzaken in een kammer die vol met gas zit. Pomp jezelf op met de woord van de heer en laat de rest over aan dat kleine vonk van God die in je hart zit.

Blijf van die pillen af, dat hoef helemaal niet, als ik jou was zou ik daar niet aanbeginnen. Beslist niet.

En ten laatste, als geen van antowoorden jou bevallen, blijf zoeken, de wereld zit vol met mensen die andere mensen willen helpen.

May the force be with you broth!..
Index > Een gezonde levensstijl > Verslaafd aan internet & laptop, hoe geraak ik ervan af?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring