Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Mondproblemen-wie herkent dit?
Auteur Onderwerp: Mondproblemen-wie herkent dit?
nikka66
BerichtGeplaatst: 02-02-2012 9:56 Reageer met quote

Sinds 1,5 maand heb ik ineens hele erge last van mijn mond. Het begon met een branderige tong. Ik dacht eerst dat ik mijn tong verbrand had aan te heet eten of drinken. Maar ja, het bleef maar en werd steeds erger. Ook kreeg ik een hele droge mond (heb ik nog steeds) en mijn mond voelt heel ruw aan.

Daaraan voorafgaand heb ik 2 amalgaanvullingen laten vervangen voor witte vullingen. Ik heb toen een week lang last gehad van mijn tandvlees op de plek waar de verdovingsprikjes gezet waren. Ik kon daar ook niet poetsen ivm pijn. Gelijktijdig kreeg ik met ademhalen en vooral tijdens lang praten het gevoel alsof mijn neus en keel (en soms ook oren) helemaal warm/gloeiend waren.

Ik ben al bij huisarts, tandarts en mondhygiƫniste geweest, maar zij zien, behalve droogheid en ruwheid van de tong, verder geen afwijkingen.

Ik ben wel al 3 weken verkouden. Mijn holtes doen ook zeer. Ik heb geen koort, goede eetlust, val niet af.

Intussen ben ik de wanhoop nabij. Ik heb de hele dag pijn. Het punt van mijn tong is rood en het lijkt wel alsof dat puntje alles in mijn mond openhaalt (het is niet ruw). Als ik met mijn tong door mijn mond voel dan is het net alsof alles ruw is. Er zitten ook wel wat geirriteerde plekjes, kleine wondjes zeg maar.
Verder zie ik zelf geen gekke dingen.

Ik zit in de overgang (op mijn 41e in de overgang gekomen).

Zijn er hier mensen die deze klachten herkennen. Ik zit me suf te google-en, maar daar wordt een mens niet blij van, want dan loop ik tegen de meest verschrikkelijke dingen aan.

Alle tips zijn welkom.
thea
BerichtGeplaatst: 02-02-2012 14:59 Reageer met quote

hallo zou je eens kunnen laten testen op b12 tekort!!! dit geeft dezelfde klachten.zoek maar eens op het internet. heel veel succes ermee. Very Happy
nikka66
BerichtGeplaatst: 02-02-2012 17:04 Reageer met quote

Ik slik B12 pillen, iedere ochtend. Als ik me op B12 laat testen krijg je denk ik een vertekend beeld.
thea
BerichtGeplaatst: 03-02-2012 13:28 Reageer met quote

hallo,weet je zeker dat je b12 pillen wel opgenomen worden in je maag of darmen.bij mij dus niet omdat ik een opnameprobleem heb en het dus moet doen met injectie's.je kunt het proberen,veel succes Smile
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Mondproblemen-wie herkent dit?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring