Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Gezocht mensen met een natriumarm dieet
Auteur Onderwerp: Gezocht mensen met een natriumarm dieet
Anke4
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 14:57 Reageer met quote

Ik ben op zoek naar mensen die ik wat vragen kan voorleggen over hun dieet en waar hun behoefte ligt.

In de supermarkt is niet veel zonder zout verkrijgbaar; denk aan bijvoorbeeld soep zonder zout, tapenades, echt lekkere chips etc.

Ik zou graag willen horen welke producten jullie missen in de reguliere supermarkt.

Ik ben benieuwd.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 30-10-2011 0:32 Reageer met quote

Hoi Anke,
Er zijn wel wat potjes groenten zonder zout van Hak, maar b.v. geen worteltjes... Ook heb ik vergeefs gezocht naar zoutarme piccalilly; en de zoutarme bouillonblokjes bleken erg vet! Kant-en-klare tomatensaus of tomatenpuree is er ook niet in een zoutarme variant. En ik weet ook nog niet hoe ik zoutarme Lasagne kan maken...
Groetjes, Musje.
Anke4
BerichtGeplaatst: 30-10-2011 12:09 Reageer met quote

Hallo Musje

Fijn dat je reageert op deze topic. Voor de lasagne heb ik wel een alternatief. Nog een vraag van mij: gebruik je wel eens lavas en lavaswortel? Dit biedt echt een betere ondersteuning voor het gemis aan zout. Ook tomatensaus is goed zelf te maken, en lekker, zonder zout. Misschien kun je je mailadres geven zodat ik je hier een recept voor kan mailen. Zo helpen we elkaar dan weer Smile

Succes.
Anke
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 31-10-2011 0:26 Reageer met quote

Hoi Anke,
M'n mailadres mag ik hier niet zetten en op m'n profiel wil ik 'm niet zetten... Maar je kunt hier op dit topic wel een recept voor een lekkere tomatensaus kwijt en ook voor lasagne (of lasagnette).

Zoutloze Maggi heb ik ook nergens gezien en LAVAS kan ik niet in de supermarkt vinden; zit dat gedroogd in een potje? (ik heb niets gezien). Mijn man moet sinds enkele maanden zoutloos en ik heb weinig tijd en energie om te koken (veel pijn door chronische ziekte/handicap), dus moet allemaal snel klaar zijn.

Groetjes, Musje.
Anke4
BerichtGeplaatst: 31-10-2011 11:22 Reageer met quote

Hoi Musje,

Je schrijft ook dat je de zoutloze bouillons vet vindt, ik heb dit gecheckt met de mijne (groentebouillon van Damhert) en deze is minder vet 0.4 g per 100 ml dan de zoute bouillons. Welke heb je ?

Over lavas, ik weet wel hoe je daar aan komt maar dan wordt ik een verkoper en dat is mijn bedoeling niet. Als je kijkt op: http://ongezoutenlekker.blogspot.com dan zie je rechts een pagina: lavas. Daar staat hoe je eraan kan komen. Daar staan gelijk ook andere goede tips. Anderzijds kun je de lavas bij mij kopen, mijn site is nog in ontwikkeling dus dat gaat via mail.

Ik verkoop zoutarme soepen, maaltijdsoepen en gewone soepen. Wanneer je in tijdnood komt kan dat altijd.

Maar ik heb hier niet gepost om soep te verkopen maar om te kijken waar en met welke producten ik mensen een behoefte kan helpen vervullen. Ik wil je dus graag helpen. Ik zal binnenkort op mijn blog de tomatensaus posten. Ik heb zelf ook een ziekte aan mijn hart en moet daarom ook zoutarm eten maar bij mij is het moeten ook willen geworden.

Heel veel succes, en op de blog zie je mijn mailadres. Je kan me dus gewoon mailen.
Anke
w24
BerichtGeplaatst: 31-10-2011 12:46 Reageer met quote

hallo mensen.

ik zie dat hier over een dieet word gesproken.
ik ben sinds gister gestart met het 40 punten dieet.
ik vind het nu al ideaal omdat ik zo precies bij kan houden wat ik eet en wat ik mag en kan hebben op de dag.
mijn bewustzijn van eten is veel meer in balans Very Happy.
ben benieuwd of dit ook echt gaat werken.
ben zelf 1.77 en weeg 86 kilo en wil er ongeveer 5 a 10 kilo af.

voor iedereen veel succes

gr w24
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 01-11-2011 0:54 Reageer met quote

Hoi Anke,
Ik heb ook die groentebouillon van Damhert, maar die bevat toch nog 0,8 g./100 ml (waarvan 0,4 g. verzadigd). Een kopje bouillon ervan was smakeloos en vet; en ik heb er 1 X groentesoep mee gemaakt en die was blergh!
Oja, ik verdraag geen knoflook (vinden wij vies en ik krijg er buikpijn van) en geen paprika (lust ik ook niet en blijf 't de hele dag opboeren).

@ W24:
Goed van je dat je meer bewust gaat eten; om blijvend af te vallen is het nodig om ook meer te gaan bewegen, min. 1/2 u. p.dag. Verder is 't heel belangrijk om de dag te beginnen met een stevig ontbijt... Een goed ontbijt zet de stofwisseling aan de gang en daar heb je de hele dag plezier van, je valt meer af! Idea
Succes. Groetjes, Musje.
w24
BerichtGeplaatst: 01-11-2011 1:05 Reageer met quote

Ja ben benieuwd of et echt werkt.. Ga binnenkort beginne met zwemmen fitness ofzo heb ik een hekel aan.

Bedankt.

Gr w24
Anke4
BerichtGeplaatst: 01-11-2011 16:38 Reageer met quote

Hoi Musje,

Die ervaring heb ik niet met Damhert maar ik combineer het dan ook altijd met kruiden en groenten. Je kan er heerlijke dingen mee maken. Anders zou je die van het blauwe huis, bio winkel moeten proberen, maar die vind ik persoonlijk dan weer niet lekker.

succes verder
MiekeBerkers
BerichtGeplaatst: 20-07-2012 11:39 Reageer met quote

@Anke4 bedankt voor je tip over Lavas, ga het eens proberen in mijn recepten.

Lavas kun je overigens ook bij de orientaalse supermarkt kopen, ze hebben daar echt alle kruiden!!! Ook mixen voor bami, nasi etc. (zonder zout).

Ik kook overigens altijd ZONDER BOUILLON, kan heel goed hoor!

Gr Mieke
Index > Een gezonde levensstijl > Gezocht mensen met een natriumarm dieet
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring