Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > te dik
Auteur Onderwerp: te dik
Kees12456
BerichtGeplaatst: 17-10-2011 18:26 Reageer met quote

Hallo ik ben een jongen van 13 jaar en 1.63 en 57 kilo ik sport 4x in de week (wel 3x als handbalkeeper en één keer tennis ik en toch ben ik dik en heb ik een blubber buik en lacht iedereen mij uit
Stilic
BerichtGeplaatst: 19-10-2011 20:31 Reageer met quote

Let je op met wat je eet? Je kunt zoveel sporten als je wilt, maar als je voeding niet goed is dan is het dweilen met de kraan open. Overigens, krijg je ook conditie training met handbal of alleen techniek training? Want alleen techniek training lijkt me niet voldoende en een keeper is toch een beetje een stilstaande positie.
Lova Falk
BerichtGeplaatst: 23-10-2011 15:13 Reageer met quote

Het is heel moeilijk als je 13 bent om te weten wat goed voedsel is en waar je dik van wordt. Weet je bv dat je dik kunt worden van frisdrank? Als je na de training cola drinkt, krijg je er meer caloriën bij dan je verliest door het trainen.
Iemand moet kijken naar wat je eet en drinkt en je leren wat wel en niet verstandig is. Kunnen je ouders je niet meenemen naar een diëtiste?
Kees12456
BerichtGeplaatst: 23-10-2011 22:53 Reageer met quote

ik krijg ook conditie training bij handbal want ik krijg 1 keer in de week conditie en 1 keer techniek ik ga sinds kort ook naar een diëtist en het gaat een stuk beter ben nu nog maar 55 kilo
Keesvi
BerichtGeplaatst: 03-11-2011 7:26 Reageer met quote

Qua BMI (verhouding lengte-gewicht) zit je vlak onder de grens van overgewicht. Zoals anderen ook al suggereerden heeft voeding vele malen meer invloed op je gewicht dan lichaamsbeweging. Van dat laatste krijg je namelijk een enorme trek in eten. Als je die stilt met frisdrank, vruchtensap, candybars (ook die zogenaamde gezondheidsrepen), pizzapunten, witbrood en ander onvolwaardig voedsel dan stil je niet goed je honger en het zijn voedingsmiddelen die makkelijk worden omgezet in lichaamsvet. Neem liever water of een glas volle melk, een volkorenboterham met fatsoenlijke boter en kaas en eet fruit in plaats van sap te drinken. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk volwaardig voedsel te kiezen.

Overigens is het voor kinderen met een matig overgewicht beter om ernaar te streven op gewicht te blijven. Je groeit dan vanzelf naar je goede gewicht toe. Bovendien is snel afvallen slechter dan geleidelijk. De kans op succes is groter en dat wens ik je uiteraard toe!
Index > Een gezonde levensstijl > te dik
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring