Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Altijd geeuwen om te kunnen ademen
Auteur Onderwerp: Altijd geeuwen om te kunnen ademen
Qutac
BerichtGeplaatst: 08-07-2011 22:42 Reageer met quote

Hey,

ik heb al enkele onderwerpen gelezen maar ze komen nooit volledig overeen met wat ik voel.

Sinds 2 jaar heb ik het zeer moeilijk met ademen.
Ik adem in zeer kleine hoeveelheden en ik voel dat ik adem te kort krijg, het lijkt dat mijn luchtpijp kleiner wordt. Dan moet ik half geeuwen om een volledige luchthap te kunnen nemen. Dan adem ik terug 'normaal' (voor mij toch, in kleine hoeveelheden dus).
Ik moet ook zeer veel zeer goed geeuwen , anders geraak ik in paniek door adem tekort. als iemand me dan stoort, lukt het geeuwen niet en krijg ik opnieuw dat benauwd gevoel. Het lijkt dat ik een strakke band rond me heb en die maar af en toe voor een paar seconden los is, zodat ik dan goed kan ademen.
Ik merk dat ik dit meer voorheb als ik stress, maar nu ik dit berichtje typ, heb ik het ook nogal neig, terwijl ik ontspannen ben.

Het is zéér lastig want ik kan niet meer sporten. Ik ben moe na 3 minuten joggen of fietsen lukt me ook niet door dit ademen. Ik heb dan ook véél pijn aan mijn longen, een koud gevoel alsof ik ze ga ophoesten.

Ik heb een test bij de dokter gedaan voor de capaciteit van mijn longen maar deze zijn prima in orde volgens hem.

Kan een van jullie me helpen ? Het bepaalt echt mijn leven :S
Angelique68
BerichtGeplaatst: 09-07-2011 7:55 Reageer met quote

Hallo Qutac,

Heb je inderdaad een longfunctietest bij de dokter gedaan? Alleen zo kunnen ze de capaciteit van je longen meten. Anders zou ik een verwijskaart voor het ziekenhuis vragen, of je daar een test mag doen.

Heb je misschien ( onbewust) last van je maag? Probeer eens als je op je middenrif druk. ( kuiltje onderaan je borstbeen) of je dan makkelijker kan ademhalen.

Heb er zelf ook last van. Heb dan wel problemen met mijn longen maar dit wordt verergerd door mijn maagproblemen. Was gisteren nog bij de longarts en die zei inderdaad dat maagproblemen kunnen zorgen voor een benauwd gevoel, niet goed door kunnen ademen zeg maar.

Heel veel sterkte en als je vragen hebt....

Groetjes
Angelique
Qutac
BerichtGeplaatst: 09-07-2011 17:02 Reageer met quote

Heey,

als ik op mijn middenrif duw, verbetert dit niets.
En ik heb inderdaad een longfunctietest laten uitvoeren bij de dokter Smile
Maar ik ga binnenkort eens naar een cardioloog gaan, mijn vriend denkt dat ik misschien een probleem heb met mijn hart (omdat ik deze soms nogal neig voel bonken). Misschien pompt hij niet genoeg zuurstof door.

Ik kan niet echt schatten of ik last heb van mijn maag. Ik heb wel nooit honger .. (maar heel af en toe). Dus ik eet smiddags uit verplichting, of uit gewoonte om het zo te zeggen. Kan dit ermee te maken hebben? Ik heb geen zure oprispingen enzo..
Maar ik heb wel een zwakke maag, dus vanaf ik te veel eet of iets door elkaar eet, geef ik over.

Groetjes xx
Angelique68
BerichtGeplaatst: 09-07-2011 20:42 Reageer met quote

Hey Qutac,

Dat is mooi dat je wel een echte longfunctietest bij de HA heb laten doen, huisartsen doen dat tegenwoordig ook.

Ik heb inderdaad destijds mijn hart ook na laten kijken, was toen niks mis mee maar snap wat je bedoelt. Hij slaat en bonkt af en toe even hevig. Maar dat kan ook door maagzuur komen.

Ik zou voor je eigen geruststelling inderdaad naar de cardioloog gaan. Maagzuur hoef je niet altijd te voelen of te proeven om het toch te hebben. Misschien een breukje in het middenrif? Heb ik ook jarenlang zonder klachten mee rondgelopen.

Het feit dat je toch een onrustige maag heb kan al wel veel ophelderen. Zou het gewoon eens aan een internist vragen. probeer anders eens een huismiddeltje...gaviscon tegen maagzuur. je merkt snel genoeg of het iets doet.

Anders misschien een lichte vorm van chronische hyperventilatie? Hoef je je ook niet altijd bewust van te zijn en ook niet stijf van de stress voor te staan. Maar het kan wel je ademhalingspatroon in de war schoppen zonder dat je eigenlijk andere klachten erbij heb. Feit dat het door stress erger wordt schrijf je, zou er op kunnen duiden. Nu krijg je zowiezo stress als je niet goed door kunt ademen ( heb ik ook). Dus probeer je eens bewust van je ademhaling te zijn. Buikademhaling en dan paar tellen inademen, even vasthouden en dan langzaam door de mond uitademen ( 8 seconden) Niet te veel doen achter elkaar doen, maar het proberen waard.

Waarscihijnlijk loop of zit je ook met opgetrokken schouders ( onbewust) mensen doen dat vaak die niet goed kunnen ademen. Probeer daar eens op te letten.

Misschien heb je er geen bal aan maar wie weet? Razz

Dokter Angelique heeft gesproken..Razz Razz

Heel veel sterkte
Qutac
BerichtGeplaatst: 14-07-2011 18:38 Reageer met quote

Hey,

ik heb ondertussen een afspraak bij de cardioloog, volgende week Smile
Als het daar niet aan ligt ga ik inderdaad eens naar de maagspecialist. Ik moet echt weten wat dit is, want het beïnvloedt mijn leven enorm.

Ik heb vroeger inderdaad al enkele keren gehyperventileerd (dit als ik lang moet joggen, stomme testen op school , je kent het misschien wel). Het kan dus ook zijn dat ik inderdaad chronische hyperventilatie heb.

én ik heb inderdaad ook last van opgetrokken schouders. Het is nu vakantie, school is gedaan, maar mijn schouders zitten nog steeds vast. Ik voel me nog steeds stressy, gespannen,... Ik geniet precies niet van de rust.

Seg dankje voor je hulp! Hopelijk helpt je advies van dat ademhalen.

Groetjes, Sanne
backtoindia
BerichtGeplaatst: 02-08-2011 19:20 Reageer met quote

Ik ook!sinds twee jaar na een bewusteloosheid in India..Bij mij kwamen ze er na anderhalf jaar achter dat het probleem veroorzaakt werd door de verlamming aan een van mijn stembanden...Hoewel niet elke specialist dit erkent.stembandvelamming kan een vreselijke benauwdheid veroorzaken, je stem is soms gewoon normaal, als de stemband in de sluitpositie is blijven staan, maadr de ademhalingsweg is dan vernauwd....laat dus in elk geval je keel nakijken door een keel neus en oor arts, die kijkt met een spiegeltje of de stembanden goed functioneren....succes!!
backtoindia
BerichtGeplaatst: 02-08-2011 19:22 Reageer met quote

Nog een tweede mogelijkheid is, omdat dit bij mij ook gevonden werd, de ziekte van lyme, tekenbeten en coinfecties maken ook heel benauwd,,,
Pika
BerichtGeplaatst: 08-08-2011 14:13 Reageer met quote

Hoi Qutac,

Ik heb precies hetzelfde, heel erg vervelend. Hierdoor voel je je ook constant supermoe, draaierig, ongemakkelijk, gespannen.
Op http://www.adviesallergie.nl/ademhaling.html staan wat tips op goed te kunnen ademen. Dat heb ik eerst maar geprobeerd voordat ik aan me laat 'sleutelen' of allerlei middeltjes ga gebruiken.
Wat bij mij helpt is om door de neus in te ademen, buik uit te zetten, adem even vast houden en het uitademen vanzelf los te laten. Het werkt niet altijd, want als ik er heel erg op let, krijg ik zo een paniekerig gevoel, waardoor de lucht weer in mijn keel blijft steken.
Bij mij lijkt het erop dat ik gewoonweg niet goed adem haal. Ik raad je dan ook van harte aan om dit ook eens te proberen (tenzij je dat al gedaan hebt natuurlijk)
Succes!!
MisterB
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 12:59 Reageer met quote

Zoals jij het beschrijft heb ik het precies hetzelfde Quatac, constant het gevoel dat je zuurstof te kort komt, heel diep inademen of gapen is de enige manier om heel even wat rust op je borst te krijgen en de spanning weg te halen.
Vooral s'avonds als op bed lig is het af en toe zo erg dat ik zwetend uit bed ga om maar even diep adem te kunnen halen.
In het ziekenhuis longfoto's gemaakt en die zagen er mede omdat ik niet rook perfect uit, inspannings (fiets) oefeningen gedaan en het hart gecontroleerd en ook daar kwam niets uit, ademhalingsoefeningen gedaan maar ook dat hielp niets ik heb het nu al bijna 4 jaar en word er af en toe vreselijk naar van want een normaal leven leiden is niet meer mogelijk.
Het is er niet af en toe, het is er elke seconde van de dag en ik ben op dit moment elke ademhaling zelf aan het regelen terwijl je lichaam dat automatisch zelf allemaal moet doen.
Ben benieuwd of jij al weer wat meer te weten bent gekomen.
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 19:52 Reageer met quote

Ik denk dat als je eenmaal dat probleem hebt, dat je er ook steeds op let. En daardoor kun je je niet ontspannen. Heb zelf vaak hyperventilatie gehad vroeger. Dezelfde klachten.
Nu niet meer? Nee. Heeeel af en toe als ik me druk maak over iets. Ik heb leren ontspannen. Neem voldoende rust.
Ik zeg niet dat het iedereen helpt hoor, maar ik ben wakker geschud door te beseffen dat je gewoon bang ben niet meer te kunnen ademhalen. Eigenlijk vertrouw je dan je eigen lichaam niet meer. Deze hoort dat automatisch te doen en dat doet ie ook.
Maar goed, dit is gebaseerd op stress en geen lichamelijk gebrek...
Hoop dat jullie gauw opknappen. Ik weet hoe het voelt.
ongeduld
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 22:37 Reageer met quote

Mij klinkt het echt i de oren als een hyperventilatie probleem. Het verkeerd ademhalen. Ik heb het zelf ook gehad en moest dat idd heel diep ademhalen, wat dan voor je gevoel niet lukt, paniek en het enige wat dan helpt is idd gapen. Ik had het altijd in periodes. Ook longarts/kno arts/ cardioloog gezien. Alles goed. Door zoveel op je ademhaling te letten, ga je mijn inziens verkeerd ademhalen en krijg je dat benauwde gevoel. Hopelijk kom je er snel vanaf, want het is wel heel vervelend. Je kunt ook eens ontspanningsoefeningen oid proberen.
Jels Everaerts
BerichtGeplaatst: 18-03-2016 16:53 Reageer met quote

hey,

Ik ben 12 jaar maar ik heb de laatste tijd last van slecht ademen,ik ben een gamer ga af en toe wandelen/fietsen met de familie,het gaat niet over het sporten soms zit ik achter men pc en kan ik ineens niet zo goed meer ademen maar het gelukkig is ik heb het maar heel af en toe,het is gewoon heel vervelend en dan begin ik te panikeren vaak ga ik even naar buiten om wat verse zuurstof in te adememen maar dat werkt niet.Kan ik wat hulp ?
Vincenttttt
BerichtGeplaatst: 06-03-2017 21:20 Reageer met quote

Het is hyperventilatie. Je denkt dat je lucht tekort komt maar dat is het niet. Ik heb het een week meegemaakt en heb bijna alle symptomen gehad die jullie hier beschreven: geeuwen om meer lucht binnen te krijgen, heel diep ademenen (het doet nu nog pijn en dit komt omdat je longen tegen je borstkas drukken). Maar je moet gewoon denken dat het simpelweg hyperventilatie is. Er is niets mis met je.
Ik ben wel blij dat ik dit forum tegenkwam, dit bevestigt nog maar eens dat er niets is om je zorgen over te maken.
Index > Longziekten > Altijd geeuwen om te kunnen ademen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring