Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > aanvallen van algemene zwakte
Auteur Onderwerp: aanvallen van algemene zwakte
Elbereth
BerichtGeplaatst: 04-04-2011 20:41 Reageer met quote

Heeft er iemand een idee wat deze symptomen kan veroorzaken? Alvast bedankt voor het lezen!

Sinds enkele jaren heb ik af en toe een algemeen gevoel van slapte, alsof "de stekker eruit getrokken wordt". Ik zak dan in elkaar en kan amper praten of bewegen (helemaal slap) maar ben wel volledig bij bewustzijn; in mijn hoofd kan ik antwoorden en bewegen maar mijn lichaam reageert niet, voelt enorm vermoeid en krachteloos. Aanvankelijk kwam dit eens in de paar maanden voor, maar de laatste vier maanden heb ik het bijna wekelijks gehad. Zo'n aanval komt plots, duurt zo'n 10-20 minuten en is dan even plots (op enkele seconden) weer volledig voorbij (kan ik weer lachen, praten en heb weer energie).
Tijdens de laatste maanden zijn er ook enkele andere symptomen bijgekomen: korte golven (3 seconden?) van duizeligheid (soms één, soms enkele na elkaar) en een zichtstoornis (soms links, rechts of beide ogen) wat het meeste lijkt op hoe je de golfjes lucht ziet boven een verhit wegdek.
Soms lijkt het of ik even "uitval"; gedurende enkele seconden voel ik mijn gezicht slap worden en zak ik in elkaar, adem dan even met korte oppervlakkige stoten en kom dan weer bij.
Ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar het laatste jaar ben ik ook vaak meer extreem moe en heb ik moeite met korte termijn geheugen en concentreren (vooral bij spreken). Ik ben 29.

Iemand een idee? Bedankt! Elbereth
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 06-04-2011 0:40 Reageer met quote

Hai Elbereth,
Ben je wel eens getest op epilepsie? Daar doet 't mij aan denken (petit mal).
Groetjes, Musje.
Elbereth
BerichtGeplaatst: 07-04-2011 13:22 Reageer met quote

Hallo Musje, bedankt voor je reactie!
De huisarts heeft bloed genomen en dat was allemaal ok. Zij heeft me dan doorverwezen naar een neuroloog, daar hebben ze me inderdaad ook getest op epilepsie, maar dat was negatief. De neuroloog zelf heeft eigenlijk geen idee wat het kan zijn... Ze vermoedt lage bloeddruk en heeft me doorverwezen naar een cardioloog...
Babinski
BerichtGeplaatst: 09-04-2011 20:33 Reageer met quote

Heeft de neuroloog nog gedacht aan periodieke hyperkaliemische/hypokaliemische paralyse?

Een petit mal is synoniem voor absence epilepsie, daar lijkt het verhaal totaal niet op.
josian
BerichtGeplaatst: 07-07-2011 15:27 Reageer met quote

Eleberth,

net weer dezelfde aanval gehad. de eerste keer is nu zo een 20 jaar geleden. ben toen behandeld geworden voor ms. 10 jaar nadien een hartinfarct gehad ms diagnose bijgesteld. ik heb afwijkende hersenscans maar voor de rest weten de neurologen niet wat er scheelt. en als ik mijn verhaal doe, hetzelfde als jij, met die golven en zo, kijkt men of ze het in keulen horen donderen. ik was nu 2 jaar symptoomvrij, waarom?? kweet niet. en plots is het terug waarom ? weet ik ook niet. maar ik ben in ieder geval heel blij eens iemand anders tegen te komen die soortgelijks heeft. weet jij al iets meer.
jessy13
BerichtGeplaatst: 15-05-2012 20:00 Reageer met quote

hoi Elbereth,
zelf heb ik partiele epilepsie, maar sinds een paar weken heb ik ook iets wat sterk lijkt wat jij verteld.
momenten van zwakt dan voel ik me net 80 jaar ofzo ik ben 41 en zit nu tussen overdracht in van neuroloog naar SEIN. het maakt me best bang en vind nergens begrip. 1keer was er een arts bij die heeft mn fitale functies gecontroleerd en alles was goed alhoewel ik vond mn hartslag een beetje laag met 56 .
mischien is het toch een soort epilepsie? ik ben ook kompleet bij bewustzijn en kan me bewegen maar bewegen gaat zwaar en voel me dan ook traag. het is compleet anders dan mijn "normale" partiele epilepsie waarbij ik niet reageer en mn spraak verlies voor een aantal minuten. mvg en veel sterkte.
Index > Neurologie > aanvallen van algemene zwakte
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring