Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > bioresonantie
Auteur Onderwerp: bioresonantie
Mijtje
BerichtGeplaatst: 03-06-2006 11:24 Reageer met quote

Ik heb een algemene vraag.
Weet iemand iets over Bicom bioresonantie, en zo ja is deze persoon er dan mee geholpen?

Ik hoor alleen maar succesverhalen maar negatieve verhalen kan ik nergens vinden.
Als dit werkelijk zo'n wondermiddel was, had toch iedere therapeut dit in zijn praktijk?
Nu moet ik zoeken naar een Bicom therapeut, want er zijn er naar verhouding nog best wel weinig en natuurlijk meestal uit de buurt. Het kost best veel, dus om zo maar hieraan te beginnen (hooikoorts) is best een risico.
Mirjam1
GastBerichtGeplaatst: 16-06-2006 21:50 Reageer met quote

Nou, mijn echtgenoot is erbij een geweest, en ik vind het persoonlijk nogal dubieus. De bedoeling was om op te sporen waar zijn onvruchtbaarheid vandaan komt, daar is nl. geen reguliere verklaring c.q. oplossing voor.Uiteraard vind de bioresonans-therapeut er een verklaring voor, een zeeeeeeeer onwaarschijnlijke...maar zij gebruikt de bioresonantie alleen om te diagnosticeren en gebruikt homeopathie voor de therapie, inmiddels zijn we ruim 4 maanden verder en is er nog niets verandert, wat mij sterkt in mijn reserves tegen deze manier van doen. Wat je over wetenschappelijke bewijzen leest is ook dubieus, slecht uitgevoerde onderzoeken etc. kijk eens op de site van de vereniging tegen de kwakzalverij of op www.skepsis.nl
Kwak
GastBerichtGeplaatst: 01-10-2006 17:12 Reageer met quote

Als ze iets wat zo technologisch aandoet nog niet aan ziekenhuizen hebben kunnen sluiten is het een goeie reden om de alarmbelletjes te doen afgaan. Let eens op de bewijsvoering is deze anekdotisch (een vrouw ergens in Timboektoe heeft er zo'n baat bij) of is het bewijs op een andere manier gepresenteerd? hoe meer technologisch het aandoet hoe meer het juist zijn nek uitsteekt voor sceptici. Het wordt hoogst onwaarschijnlijk geacht dat een zuignap op je lichaam temidden van zovele stoffen precies het juiste signaal van een bepaalde stof eruit weet te filteren. Als deze techniek echt doorzichtig was en verifieerbaar, hadden hospitalen het over genomen en was de uitvinder er gigantisch groot en rijk van geworden. Kijk eens bij al die skepsis m.n. op www.quackwatch.org om dit soort praktijken beter te kunnen beoordelen. Echte wetenschap gaat steeds preciezer en juist als er iets vermoed is, nóg meer proefnemingen doen tot exactheid is bereikt, en zal dus alleen maar preciezer en preciezer willen en in steeds bredere serieus wetenschappelijke kringen, homeopathie is nog nooit bewezen, dus dat riekt al.
margriet123
BerichtGeplaatst: 06-06-2008 21:37 Reageer met quote

het is ook zo, je hoort veel verschillende verhalen. het schijn dat het heel erg goed helpt bij allergieen maar dat het voor de rest niet echt goed helpt. zo ken ik van 1 iemand die er geweest is die volledig is genezen van haar hooikoorts en huismijt allergie maar ze was ook geweest omdat ze een trage schildklierwerking had en nu werkt haar schildklier helemaal niet meer..... maar ondanks dat is ze wel heel tevreden. maar zal ze het niet aanraden voor iets anders dan allegieen. tevens ken ik iemand die alles behalve van hocuspocus houd maar die wel genezen is... en dan denk ik: niet geschoten is altijd mis!! en als ze verzekering een gedeelte vergoed... al die medicijnen zijn ook niet goed voor je lichaam en kosten ook veel geld...
en ik vind het een beetje een scheve gedachte om te zeggen: er is geen onderzoek naar gedaan dus het zal wel niet waar zijn want "iemand in limboektoe" had er baat bij. er zijn veel meer mensen hebben er baat bij! maar goed iedereen mag zeggen en vinden wat hij of zij vind.
veel succes ermee en ik zou zeggen: wie niet waagt wie niet wint!!
groetjes!
Tinamem
BerichtGeplaatst: 14-07-2008 14:47 Reageer met quote

Hallo,

zelf werk ik in de gezonheidszorg, en ben natuurlijk ook wel sceptisch tegenover bepaalde alternatieve geneeswijzes.
Maar afgelopen jaar zijn wij ook bij een bioresonantietherapeut geweest met ons zoontje, hij had onverklaarbare urticaria aanvallen (galbulten) en dusdanig dat hij er compleet onder zat. (zelfs zwelling van handen en benen) De kinderarts kon geen diagnose stellen, en omdat ik als moeder alles wilde proberen om er maar vanaf te komen, zijn we daar terecht gekomen.

Ik moet zeggen na een aantal voedingswijzigingen die we meekregen als advies, zijn we zover dat hij volledig vrij is van de aanvallen. En binnen 1 week was de uritcaria weg, wel lag het nog op de loer wanneer het door die bepaalde voedingstoffen zou worden uitgelokt, maar nu 1 jaar verder ben ik dik tevreden.

Ook geeft onze therapeut aan dat hij bepaalde mensen ook niet kan helpen en dat geeft hij dan ook aan, dus ik ben ook bij de categorie gaan horen: wie niet waagt wie niet wint.
bonniee
BerichtGeplaatst: 25-09-2008 11:11 Reageer met quote

Ik heb ook bioresonantie therapie gehad, dan wel niet voor hooikoorts maar goed..

ik was eerst ook erg sceptisch, wist niet of het wel echt zou helpen, maar omdat de reguliere gezondheidszorg niets voor mij kon doen, toch geprobeerd..

en ik moet zeggen dat ik erg positief nu tegen over bioresonantie sta! Het heeft mij erg geholpen,
ik heb ziekte van pfeiffer gehad en daardoor erg last gehad van maag, darmen, leveroverbelasting en voedselintoleranties,
door middel van therapie, juiste voedingsadviezen en supplementen erg snel weer fit geworden,,,
ik was zo moe en uitgeput dat ik er depressief van werd en langzaam aan kreeg ik weer energie, rust, geen buikpijn meer etc!!
Ik zou er gewoon voor gaan, bij mij werd het ook vergoed door de verzekering, dus wat heb je te verliezen?


en om nog even terug te komen op de reactie; 'als het zo goed werkt, waarom hebben ziekenhuizen het dan nog niet overgenomen?' :
In Duitsland en nog een aantal andere landen, wordt deze methode al wel in veel ziekenhuizen gebruikt om bepaalde allergieen of tekorten op te sporen, men heeft daar veel ervaring met bioresonantie en ook de reguliere artsen beginnen er daar nu ook in te geloven
momo
BerichtGeplaatst: 23-01-2009 23:35 Reageer met quote

Als ervaringsdeskundige, natuurgeneeskundige en werkzaam met de biotensor (onderdeel van het bicom apparaat) weet ik heel goed wat het effect is van voeding, alternatieve geneeswijzen, en andere 'dubieuze' zaken. Ik wil niet boos overkomen, iedereen moet denken wat hij vind. Maar de scepsici komen wel erg kort door de bocht, dit is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. Mijn ervaring is na 2 x de ziekte van Lyme, chronische candida, trage schildklier, zware hooikoorts en nog wat kleine zaken die ik al vergeten ben doordat ik in het alternatieve wél geholpen kon worden en door de hh. of specialist op het reguliere vlak niet! Vraag jezelf eens af; hoe vaak gaat iemand naar de hh. terwijl die iets écht voor je oplost? Grotendeels worden symptomen bestreden terwijl je de boosdoener/bron moet aanpakken. Het welbekende domino effect. Dit is ook wat allergie is, een opstapeling van vervuiling in het lichaam totdat het lichaam het genoeg vind (het symptoom). Een symptoom is een uiting van het lichaam, daar moet je naar luisteren. Ik zou zeggen, de bicombioresonantie is niet de enige weg, er zijn meer wegen die naar rome leiden. Kijk gewoon in jou omgeving wat er voor je is, en wat ook nog vergoed word (of gedeeltelijk), en wat goed voelt. Maar.... geef de therapeut wel de kans, het duurt vaak wat langer als een hormoonzalf of een ander vies medicijn, maar is gelijk nog opbouwend voor je lichaam/geest. Iets wat je in 10 jaar of langer hebt opgebouwd ben je niet met een vingerknip kwijt.
hotmail
BerichtGeplaatst: 18-04-2012 17:33 Reageer met quote

Hallo,

Ik wil graag het volgende kwijt over dit onderwerp.
Ik heb in het verleden bij meerdere therapeuten gelopen en ben daarbij behandeld met de biotensor( bioresonantie en biotensor is niet hetzelfde , maar het heeft wel met elkaar te maken. Dat is op een gegeven moment heel naar verlopen. Ik kreeg erg nare en vreemde klachten. Ik voelde druk en pijn vooral rond mijn neus en oren. De behandeling is toen gestopt.
De klachten werden daarna steeds erger. Via via leerde ik een andere therapeut kennen. Deze therapeut heeft mij, ook met dezelfde biotensor, geholpen om met langdurige behandelingen de pijn weer weg te krijgen. Ik ben deze therapeut zeer dankbaar. En het ging een aantal jaren goed met mij. Onlangs is de pijn en de klachten echter teruggekomen en de therapeut kan me waarschijnlijk niet meer helpen. Ik heb wel klachten en kom daarmee nu terecht in de medische wereld. Het allermoeilijkste is dat de klachten onbegrijpelijk zijn voor de medische wereld en ik nu dus antipsychotica krijg. Ook mijn familie en de mensen om me heen begrijpen het niet en dat kan ook niet. Ik zou het zelf ook niet begrijpen, als het niet zelf zou meemaken.Ik wil graag iedereen waarschuwen voor behandelingen met een biotensor, want er zijn zeer goede reslutaten mee te behalen, maar het kan ook helemaal fout gaan. Mijn advies: doe het niet, begin er niet aan. Natuurlijk zijn er in de medische wereld net zo goed behandelingen die al dan niet goed gaan. Toch vind ik het belangrijk aan te geven dat dat in de wereld van de alternatieve geneeswijzen ook zo is. Dat wilde ik graag kwijt. Ik weet niet of ik kan reageren op mail, want ik weet niet hoe het me verder zal vergaan. Ik heb soms heel goede dagen en soms gaat het heel slecht, maar ik zal mijn best doen.Ook kan ik niet op alle vragen precies het antwoord geven dat men verwacht, maar ook daarbij zal ik mijn best doen. Nogmaals: Begin er niet aan! Liefs Hotmail
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 13:51 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Een gezonde levensstijl > bioresonantie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring