Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Wanneer stoppen met Metformine?
Auteur Onderwerp: Wanneer stoppen met Metformine?
RachelNaomi
BerichtGeplaatst: 08-01-2011 13:15 Reageer met quote

Ik heb in het ziekenhuis gelegen met de Mexicaanse griep, het was op mijn longen geslagen. Ik ben acht dagen van de wereld geweest en aan de beademing gelegen. Daarna nog een week geïsoleerd van de buitenwereld en toen mocht ik weer naar huis.

Doordat ik Pretnison toegediend kreeg steeg mijn bloedsuiker. Het hoogst gemeten, nog in het ziekenhuis was 21.7. Nu kreeg ik daar rechtstreeks insuline ingespoten, maar naar huis kreeg ik Metformine mee. Die is door de huisarts verhoogd naar twee keer duizend gram per dag.

Maar nu na drie weken geen Pretnison meer is mijn bloedsuiker gezakt naar 6.4. Nu heb ik gisteren de huisarts gebeld. Als de waarde 5 is moet ik stoppen met de Metformine.
Nu zit mij dat niet lekker. Kan ik zomaar van de één op andere dag stoppen met de Metformine of moet ik dit rustig afbouwen?

Even voor de duidelijkheid, ik kreeg de assistente van de huisarts en ik heb de man zelf niet gesproken...Heeft iemand hier een antwoord voor me??

alvast bedankt
RachelNaomi
De Co
BerichtGeplaatst: 17-01-2011 1:58 Reageer met quote

Door prednison gebruik kan je suikerspiegel ontregelen. Als je ermee gestopt bent zal de normale regulatie weer hersteld worden.
Metformine zorgt dat het lichaam gevoeliger wordt voor insuline.
Direct stoppen lijkt me niet verstandig, maar afbouwen en kijken hoe het gaat. Voor ontwenningsverschijnselen hoef je niet bang te zijn.
goldenfan
BerichtGeplaatst: 08-07-2011 12:33 Reageer met quote

ik gebruik al jaren metformine sinds een half jaar 3x daags 850 mg met daar bij 1x daags galvus 50 mg. mijn suiker spiegel zit gemiddeld rond de 9 en nu zegt de dokter steeds dat als het niet beter gaat moet ik spuiten. maar er is toch nog een hogere dosis dan 850 mg?
Index > Diabetes > Wanneer stoppen met Metformine?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring