Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Vraagje ivm diabetes
Auteur Onderwerp: Vraagje ivm diabetes
Munz
BerichtGeplaatst: 27-10-2010 10:52 Reageer met quote

Ik heb de laatste tijd last van een droge mond en drink meer dan vroeger. Dat zou één van de symptomen zijn voor diabetes.
Ook heb ik soms ontstekingen aan mijn ogen (iets roder) maar daar heb ik zelf niet echt last van (kan bv ook zijn van constant naar een scherm te kijken ofzo).
Daar bovenop komt nog dat ik kan eten wat ik wil(ook heb ik rapper honger dan de rest), ik kom geen gram bij. Ik ben vrij mager sinds m'n 8ste. (Ben nu 19)

Nu, deze zomer moest ik op sommige momenten gigantisch veel naar het toilet (een grote drang) en heb dus mijn urine laten onderzoeken. Daarin werd volgens de dokters 'niets speciaals' teruggevonden. Zo'n onderzoek kan ook diabetes aantonen via verschillende elementen. Nu is mijn vraag: Mocht ik dan toch diabetes hebben, zou dat onderzoek dat dan niet aangetoond hebben?

Ik weet niet hoe zo'n urineonderzoek werkt, vandaar. Kan iemand mij helpen?

Het was toen GEEN onderzoek naar diabetes welteverstaan.
ChantalT
BerichtGeplaatst: 27-10-2010 12:41 Reageer met quote

Volgens mij wordt het eiwitgehalte bepaald. Ik weet dat de urine dan ook een zoete geur heeft. Het beste kun je gewoon 's ochtends voordat je hebt gegeten nuchter je suiker laten meten.
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 27-10-2010 20:23 Reageer met quote

Je kunt diabetes in de urine aantonen door te testen op glucose (suiker) in de urine. Normale mensen plassen geen glucose uit, mensen met diabetes doen dit wel. Of je huisarts daar op getest heeft is afhankelijk van wat voor soort test hij gebruikt heeft. Je kunt hem daarover het beste even bellen.
Je kunt diabetes ook aantonen in het bloed, bijvoorbeeld door een vingerprik. We spreken hierbij van gestoorde glucose tolerantie als de bloedsuikerspiegel nuchter (dus voordat je gegeten hebt) tussen de 5.6 en de 6.0 ligt. Van diabetes spreken we als de bloedsuikerspiegel nuchter hoger is dan 6,0 en niet nuchter hoger is dan 11,0.
Als je het zeker wil weten, laat dan bij de huisarts een keer nuchter je bloedsuiker controleren. Is hij dan te hoog dan zal er een tweede keer op een ander moment getest worden. Is hij dan weer te hoog dan zal er gestart worden met therapie.
geertje1996
BerichtGeplaatst: 24-01-2011 15:58 Reageer met quote

maar al die nuchter 4.1 is, zit je dan te laag of goed?
ChantalT
BerichtGeplaatst: 24-01-2011 21:15 Reageer met quote

Geertje, met 4.1 zit je nuchter goed.
geertje1996
BerichtGeplaatst: 24-01-2011 21:57 Reageer met quote

gelukkig maar:) alleen overdag zit ik wel altijd te laag. nou ja sinds deze week dan:(
Tim11
BerichtGeplaatst: 27-02-2011 12:58 Reageer met quote

Wetenschappers hebben ontdekt dat diabetes type 1 waarschijnlijk kan worden genezen. Uit experimenten met muizen blijkt dat het uitschakelen van een hormoon ervoor zorgt dat de insulinespuit aan de wilgen kan worden gehangen. ??We zijn allemaal grootgebracht met de gedachte dat zonder insuline geen leven mogelijk is, maar dat klopt niet,? stelt onderzoeker Roger Unger.

De onderzoekers ontdekten dat insuline totaal overbodig is en dat een tekort eraan ook geen diabetes veroorzaakt zolang de acties van het hormoon glucagon maar worden onderdrukt. Glucagon wordt geproduceerd door de alvleesklier en voorkomt bij gezonde mensen dat hun bloedsuiker te laag wordt. Bij mensen met diabetes type 1 veroorzaakt het hormoon echter een te hoog bloedsuiker.
NaturalScience
BerichtGeplaatst: 28-03-2011 21:26 Reageer met quote

Hallo Munz,

De symptomen die je in je openingspost beschrijft zijn wel symptomen om in de gaten te blijven houden.

Je moet goed oppassen dat een lichte metabole ketoacidose niet doorslaat naar een non-ketotic hyperglycaemia.

Ik verwacht absoluut niet dat iets dergelijks van kracht zal raken, maar de symptomen die je beschrijft laten wel een lichte neiging richting dit geheel zien.

Stel gerust je vragen! Daar ben ik hier ook voor Smile
probly
BerichtGeplaatst: 26-09-2011 16:52 Reageer met quote

men zoon heeft diabetis van toen hij geboren is.Type 1 dus.Hij is nu 33 en reeds vele jaren wordt ons vertelt dat dit geneesbaar zou zijn.Hij gaat om de zes weken naar het zieknhuis ter controle,en daar zegt men niks over "genezen".
Soms lezen we een artikel in een krant,maar als we dat vragen in het ziekenhuis wordt dit meteen afgewimpeld.
Index > Diabetes > Vraagje ivm diabetes
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring