Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Gezonde levenstijl voor een student
Auteur Onderwerp: Gezonde levenstijl voor een student
Erikhuis
BerichtGeplaatst: 08-10-2010 14:59 Reageer met quote

Mijn naam is Frans Jespers. Ik ben 19 jaar en woon sinds een jaartje op mezelf! Heel leuk natuurlijk, maar ook een grote verantwoordelijkheid.

Ik was altijd heel sportief. Deed aan voetbal, en ging graag badmintonnen met mijn vrienden. Sinds ik op mezelf woon doe ik dit allemaal niet meer.. en tja, je raad het al: bier, bier, bier en nog eens bier. Daarbij ook nog eens ongezond eten en je snapt wat de uitkomst is. Ik heb last van overgewicht. In 1 jaar tijd ben ik 14,5 kilo aangekomen. Hier schrok ik best van.

Ik wil graag iets aan mijn levenstijl veranderen. Hebben jullie tips voor een gezond studenten leven? Ik stel het zeer op prijs!

Groeten, Frans.
roske
BerichtGeplaatst: 03-12-2010 19:26 Reageer met quote

Het is een kwestie van discipline denk ik in dit geval.
Er zijn namelijk genoeg studenten die wel gezond eten, op kamers. Maar ik kan me voorstellen dat het moeilijk is je in te houden, als je alles zelf voor het zeggen hebt(heb zelf ook op kamers gezeten). Eet je met je huisgenoten? . Geef aan dat je wat gezonder wil eten, en ga vaak meee de gezamenlijke boodcshappen doen. Zorg er dan voor dat er altijd groente bij het avondeten is. Je kunt dan extra veel groeten eten, als het eten verder ongezond is. Haal daarnaast ook veel gezonde voeding in je eigen kamer. Veel fruit. Ook brood mag je zoveel eten als je wilt, als het maar gezond belegd is. Dan heb je in ieder geval als je thuis bent gezond eten. Daarnaast ga je waarschijnlijk ook veel met vrienden weg, denk ik. Zorg er dan voor dat je niet te veel geld hebt, zodat je gewoon wat minder kan eten. Bier is opzich niet het grootste probleem, alleen ga je dan vaak vette hap eten daarna. Zorg ervoor dat je dat niet meer doet. En tjaa, minder bier drinken is gewoon gezonder, dus bedenk wat om minder bier te drinken. Houd je glas langer in de hand, met een laagje bier, zodat ze je niet steeds een rondje bieden(zeg maar wat)
Verder weet ik het ook niet echt..
anoukblom
BerichtGeplaatst: 22-02-2011 17:20 Reageer met quote

Index > Een gezonde levensstijl > Gezonde levenstijl voor een student
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring