Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > wel honger, geen eetlust
Auteur Onderwerp: wel honger, geen eetlust
anoniem27
BerichtGeplaatst: 13-05-2007 12:50 Reageer met quote

Ik zit met een heel apart probleem.
Heel vaak overkomt het me dat ik 'geen eetlust' heb en dat ik dan ook weinig of niets eet.
Het meest vreemde is nog wel dat ik wél honger/trek heb, echt een gevoel dat vanuit mijn maag komt dat ik zou moeten gaan eten.
Toch krijg ik dan geen hap door mn keel, omdat ik geen eetlust heb.

Het is niet zo dat ik niets lust (integendeel) of dat ik mezelf wil vermageren of iets dergelijks.
Het is moeilijk uit te leggen, het is net of mijn mond het kauwen en slikken tegen wil houden.
Het is ook niet zo dat het pijn doet, dus waar het door komt weet ik ook niet.

Heeft iemand tips of weet iemand hoe ik er aan kan werken meer eetlust te krijgen?
Annieone
GastBerichtGeplaatst: 08-06-2007 23:09 Reageer met quote

Hey, ik heb dit ook soms heel erg. Vooral in de ochtend wanneer je maag echt aan het rommelen is maar je geen hap door je keel kunt krijgen..
leeuw20
BerichtGeplaatst: 07-08-2007 19:32 Reageer met quote

hey hey,

ik herken dit ook !
ik voel me dan ook echt af en toe duizelig, maar ik heb dan gewoon geen zin om een broodje te maken.
en als ik het doe, kauw ik er vet lang op en laat de helft staan, terwijl ik wel honger heb.

wat ik heb gedaan is lekkere dingen halen, en makkelijke dingen zoals een muslie reep, of lekkere yoghurt die je zo weg slikt.

heel veel liefs, leeuw
alfah
BerichtGeplaatst: 16-07-2008 23:11 Reageer met quote

Ik herken dit ook allemaal.

Ik rook 1 á 2 jointjes per dag. Dus iedereen in mijn omgeving die zegt dat het door het blowen komt. Blowen jullie ook?
Silesia
BerichtGeplaatst: 09-10-2008 21:09 Reageer met quote

Hebben jullie veel stress of iets traumatisch meegemaakt ?

Vinden jullie jezelf te dik ?

Ik heb het namelijk als ik echt me heel erg druk maak om iets.( dan lijk ik een soort blokkade in me keel te hebben die, ondanks mijn honger, zorgt dat ik geen hap door me keel krijg )
alfah
BerichtGeplaatst: 10-10-2008 22:58 Reageer met quote

Silesia schreef:
Hebben jullie veel stress of iets traumatisch meegemaakt ?

Vinden jullie jezelf te dik ?

Ik heb het namelijk als ik echt me heel erg druk maak om iets.( dan lijk ik een soort blokkade in me keel te hebben die, ondanks mijn honger, zorgt dat ik geen hap door me keel krijg )Nou, ik heb geen fijne jeugd gehad. Maar dat heb ik al verwerkt.

Ik vind mezelf niet te dik maar te dun.
ChemicalChic
BerichtGeplaatst: 06-09-2009 15:08 Reageer met quote

Ik heb dat probleem ook, elke dag. Mijn maag begint eerst met echt hongerig knorren en als ik dan nog niks eet gaat het heel erg steken. Maar ik heb ook geen eetlust. Toch probeer ik gewoon normaal te eten, ook al heb ik geen eetlust, maar ik merk aan mijn maag dat ik toch nog te weinig eet.
Maar ik weet dat de reden bij mij de trauma's zijn die ik heb meegemaakt en de depressie. En alfah, ik wil je een goede tip meegeven: DENK niet dat je het verwerkt hebt. Ik weet niet wat je hebt meegemaakt natuurlijk. Maar een jaartje geleden liep ik ook nog te roepen dat ik alles heb verwerkt. Ik heb veel meegemaakt, maar ik heb er altijd gewoon over gepraat en gehuild en ik had het echt verwerkt in mijn ogen. Maar dat blijkt nu dus niet het geval te zijn. Misschien heb je toch wat meer last van je ongelukkige jeugd dan je denkt.
Ik ben trouwens ook te dun, daarom probeer ik al helemaal zoveel mogelijk te eten. Kom ook nog nergens van bij.

Maargoed, alfah... ik las dat je jointjes rookt, dus het zou misschien ook daaraan kunnen liggen. Maar als je er echt langer last van hebt zou ik gewoon eens naar de huisarts gaan. Vertel hem dan ook over je jeugd en dat je het gevoel hebt dat je het hebt verwerkt. Misschien komt er dan wel uit dat dat misschien toch niet zo is. En als het iets anders is zal de huisarts dat ook wel kunnen uitvogelen Smile

EDIT: Zie nou pas dat de berichten van 2008 zijn, excuses.
marlies195
BerichtGeplaatst: 04-10-2009 16:05 Reageer met quote

dat heb ik ook heb ik trek zit ik naar twee happen al vol
Papertissue
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 13:46 Reageer met quote

Ik heb hetzelfde probleem! het rare is dat ik enorm snel afval erdoor(ok dat kan wel normaal zijn) en dat ik echt zin heb achter het eten op m'n bord. ik lees hier dat het kan zijn door de stress maar ik zou niet weten welke stressfactoren er zich rond mij bevinden eigenlijk... dat kan toch ook niet van de ene dag op de ander gebeuren?
wiltje
BerichtGeplaatst: 04-01-2011 18:52 Reageer met quote

Hoi allemaal,

ik ken jullie probleem heel goed, ik ben al mijn hele leven (2Cool dun en heb nooit echt honger. Mijn moeder zou zeggen, als je de pannen op het gas al ruikt, zit jij vol. hahaha, maar zo was het ook echt.
Ik ben dus bij een electro acupunctuur terecht gekomen. Niet dat je daar naartoe moet gaan, maar hij adviseerde mij om Zink tabletten in te nemen. En wat denk, ik heb nu meer trek, en lust me eten ook met gemak op. Het is niet zo dat ik nu onbeperkt kan door blijven eten, maar gewoon net als een ander, heerlijk, en dat na 28 jaar. Sterkte allemaal, wat er zijn weinig mensen die ons begrijpen.
denis23
BerichtGeplaatst: 10-01-2011 8:31 Reageer met quote

heej ik heb de laatste maanden geen zin meer om te eten, heb wel enorme trek en honger maar dn heb ik het gekookt of een boterham of gewoon een tussendoortje na de eerste 2 happen heb ik al geen zin meer om te eten dan voel ik me al misselijk en als ik het onder me neus vandaan haal dn voel ik me alweer wat beter,klinkt stom mar tis waar...

iemand een oplossing?

greetz denis
saartje1
BerichtGeplaatst: 21-08-2011 16:24 Reageer met quote

Ik zit ook met hetzelfde probleem dat mijn eetlust bijna nihil is. Mijn maag grolt wel, maar ik kan maar heel weinig eten. Ik voel me dan ook absoluut niet goed in mijn veel. Duizelen en moe zijn. IK moet wel zeggen dat ik ADD heb en concerta moet nemen, wat enorm op mijn eetlust werkt. Ik werk veel en heb redelijk wat stress maar ik vraag me toch af of dit de reden kan zijn. Ik vind het vreselijk vervelend. Ik probeer mezelf te forceren. Vandaag at ik 1 boterham en een halve banaan. Ik krijg het echt niet ingeslikt. Ik blijf maar bijten op mijn voedsel en het doorslikken is een ramp. Ik drink veel suikers om mij een beetje recht te houden. De kilo's vliegen eraf en ik heb echt niet de behoefte te vermageren. Ik ben 1m60 en weeg nu een kleine 45 kilo. Ik vind het echt heel vervelend. Ik wil me zo graag beter voelen en kunnen genieten van mijn eten. Mijn koelkast ligt vol met eten die ik heel graag eet maar ik heb er geen beetje zin in... Ik weet niet hoe ik dit nu moet gaan oplossen. Wanneer ik geen concerta neem ben ik totaal onhandelbaar naar anderen toe... Dus stoppen met die verdomde medicatie is geen optie... This sucks!!!
Charchotta
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 9:56 Reageer met quote

Ik wil zo graag wat eten.. vanochtend was het weer schrikken op de weegschaal. nog maar 59Kg.. al 9 kg kwijt.. Dit is dan natuurlijk niet wat ik wil.. Ik heb nu pillen van de dokter gehad voor een prikkelbare darm.. Ik wil zo graag dat dit stopt en ik weer zoals vroeger kan genieten van eten!
Stilic
BerichtGeplaatst: 28-10-2011 14:14 Reageer met quote

alfah schreef:
Ik herken dit ook allemaal.

Ik rook 1 á 2 jointjes per dag. Dus iedereen in mijn omgeving die zegt dat het door het blowen komt. Blowen jullie ook?


Blowen heeft er helemaal niets mee te maken, THC stimuleert juist bepaalde delen van je hersenen zodat je juist enorme trek en dus een vreetkick krijgt. Dat is zowel op het moment na het blowen als de ochtend na het blowen (bij mij dan). Cannabis wordt bij veel kankerpatiënten voorgeschreven om de eetlust op te wekken die zij verliezen door bijvoorbeeld bestraling.

Het kan zijn als je te laat in de avond eet dat je 's ochtends niet echt honger hebt, het duurt namelijk een tijdje voordat het voedsel verteerd is.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 30-10-2011 0:40 Reageer met quote

Hai,
Als je 's morgens wel honger hebt (een knorrende maag soms) en je bent duizelig en moe, maar je kunt NIET ETEN en/of wordt er misselijk van, denk dan eens aan een te lage bloeddruk! Die kan nl. deze klachten geven... (soms zelfs met overgeven).
Groetjes, Musje.
Keesvi
BerichtGeplaatst: 03-11-2011 7:17 Reageer met quote

wiltje schreef:
hij adviseerde mij om Zink tabletten in te nemen. En wat denk, ik heb nu meer trek,

Precies, meestal is ondervoeding de oorzaak van een gebrek aan eetlust en daar bedoel ik tekorten aan voedingsstoffen mee. Zink speelt daarbij een sleutelrol maar je kunt er gif op innemen dat je meer tekorten op spoorelementen en vitamines oploop tals je een tijd slecht gegeten hebt. Om over essentiële vetzuren nog maar te zwijgen in dit vetfobische tijdperk. Very Happy
Gwenny88
BerichtGeplaatst: 03-01-2013 21:05 Reageer met quote

Ik heb soms ook moeite met eten, ook met drinken.. dat komt door iets waar ik al sinds mn 14e last van heb.
Het voelt aan als een brok lucht in mn keel dat heen en weer gaat dus ook naar mn maag.. waardoor ik last kan krijgen van maagzuur en ook last krijg van hartwater..ik moet dan heel snel een toilet of wasbak kunnen vinden om het eruit te spugen en ook nog braken. Heb er medicatie voor gekregen, die hielpen niet, en heb nu sterkere pillen.. hoop dat dat helpt want het is best zwaar
inuyasha
BerichtGeplaatst: 25-06-2013 15:28 Reageer met quote

Ik heb ook problemen met eetlust. Ik krijg nauwelijks eten door mijn keel, wel knorrende maag, een beetje hongergevoel maar niet zoveel kan inslikken. Ik probeer mijn best om te eten om te overleven. Ik voel me erg zwak. Nog geen oplossing voor mezelf. Sad, maar misschien zal ik zink tabletten nemen.
Hypercube
BerichtGeplaatst: 25-08-2013 2:40 Reageer met quote

Ik herken me erg in wat ik allemaal lees. Ik heb in mijn jeugd intensief en op hoog niveau gesport (stijldansen). Nadat ik hiermee was gestopt ben ik in een depressie terecht gekomen. Sindsdien ben ik zowat elke avond gaan blowen zodat ik zorgeloos in slaap kon vallen. Nu (7 jaar later) zit ik op hetzelfde gewicht als voorheen (50 kilo, 178 cm, man, BMI: ± 15) en ben ik een punt achter het blowen aan het zetten. Verder heb ik destijds psychologische hulp gekregen (o.a. NLP).
Ik ben van mening dat je nooit volledig hersteld naar het punt voor de depressie. De ervaring zit in je rugzak en maakt je tot wie je nu bent. Ik heb het geaccepteerd.

Ik erken nog niet al te lang dat ik een eetstoornis heb. 's Ochtends eten is voor mij geen optie. Mijn buik knort en rommelt, maar ik kan mezelf niet aan het eten zetten. Meestal in de middag eet ik iets uit noodzaak. Ik ben vaak draaierig en voel me dan slapjes. Zelfs dan is het nog moeilijk om eten binnen te krijgen.

Het eindeloos kauwen op het voedsel is ook zeer herkenbaar. Ik kan makkelijk een half uur over een broodje doen. Tijdens het eten raak ik verveelt en gooi ik het eten vaak weg omdat ik ongeduldig raak of omdat het eten koud is. In de avond krijg ik vaak wel honger. Als de zin er is maak ik dan wat eten klaar (halfvolle kwark gemengd met aanmaaklimonade, hamburgers uit braadpan, noodles) en kan ik eindelijk eten. Ik ben wel altijd een goede drinker geweest. Overal waar ik naartoe ga wil ik drinken bij hebben. Dit zijn dan vooral koolzuurhoudende frisdranken. Sinds kort probeer ik enkel aanmaaklimonade met Spa rood te drinken i.p.v. frisdrank. Al met al schat ik dat ik per dag gemiddeld 1500kc binnen krijg. Sommige dagen zijn het 2 worstenbroodjes (thats it), andere dagen eet ik iets beter en raak ik wellicht 2000kc aan.

Ik wil al erg lang aankomen. Vanaf mijn 16e weeg ik 50kg (ik ben nu 24), en voel mezelf abnormaal. Verder voelt het aan alsof mijn probleem niet serieus wordt genomen. Ik weet heel goed wat ik zou moeten doen, alleen ben ik niet in staat om het uit te voeren. In de ochtend kan ik hele erge honger hebben, maar kan ik geen hap door mijn keel krijgen. Zelfs kwark of melk met cornflakes gaan er dan niet in.

Verder zorgt mijn lichaamsgewicht (en dus verschijning) voor veel onzekerheid, vooral bij vrouwen. Ik voel me dan snel minderwaardig en minder 'man' omdat ik zo slank ben (ik ben niet vel-over-been maar wel mager). Heel dit thema zorgt voor veel stressoren, waardoor ik me vaak nog onzekerder ga voelen.

Ik probeer in episodes iets aan mijn situatie te doen, met tot dusver een falend gevoel. Wel vind ik het 'fijn' om te lezen dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft. Het geeft me geen oplossing, maar straks wel iets meer rust als ik in bed lig misschien.
Gwenieexx
BerichtGeplaatst: 27-10-2013 18:07 Reageer met quote

Ik heb dit probleem nu al een paar dagen. Ik heb steeds wel veel trek maar na een paar happen hoef ik echt niet meer en als ik door eet word ik misselijk. Het enige dat ik wel kan eten is chocola en verderest niets ook geen patat, kroket of andere lekkere dingen. Ook voel ik me een beetje zwak
Index > Een gezonde levensstijl > wel honger, geen eetlust
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring