Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Vocht vasthouden
Auteur Onderwerp: Vocht vasthouden
fleur_ceres
BerichtGeplaatst: 18-06-2010 13:29 Reageer met quote

Heee,


Ik heb een geschiedenis van 2.5 a 3 jaar anorexia en ben nu aan het herstellen ervan maar ik loop steeds tegen een probleem aan waardoor het niet optimaal gaat.

ik probeer al een tijdje op tebouwen met eten en te herstellen. maar dat lukt niet echt..
Want ik denk zelf dat ik heel veel vocht vasthoud vooral in mijn benen en dan is de ene been iets erger dan de andere. Nou hou ik vanwege dat om de maand een ''fruit dag' en na zo'n dag ben ik al het vocht kwijt en een broekmaat geslonken e staat er weer me echte gewicht op de weegschaal.
Na zo'n dag begint het dus eigelijk weer opnieuw, zodra ik wat begin te eten ( en dan vooral zetmeelrijke producten) voel ik binnen een paar uur me broek strakker worden en trekken. De eerste dag valt het nog wel mee maar met de dag word het alleen maar erger tot dat ik me huidige broek niet meer aankan.
Het is trouwens geen oedeem waar je een puntje ofzo in kan prikken. ik kom binnen 4 dagen ook zo'n paar kilo aan. elke dag steeds meer. me benen zien er ok echt dikker uit. Ik drink veel en eet weinig tot nauwelijks zout. In de loop van de dag word het ok steeds erger.
Verder plas ik ook niet echt goed. Ik heb steeds het gevoel dat ik moet plassen maar dan komt er bijna niks. pas savonds als ik slaap kan ik 3 x me bed uit want dan moet ik opeens wel terwijl ik dan vanaf 18..00 savonds bijna nix meer heb gedronken. Ik was gister naar de huisarts geweest maar die nam me niet echt serieus, of dat ze haar oordeel al klaar had voordat ik binnen was. Dat ze me niet serieus nam was niet de eerste keer, vorig jaar had ik erg last van mijn darmen en een opgezette buik maar daar wou ze ook allemaal niet zo naar luisteren. Ondanks ze me niet serieus nam heeft ze me vandaag wel bloed laten afnemen en moest ik me urine inleveren.
Ik zit heel erg met dit probleem want ik wil echt herstellen en zelfs wat aankomen en dingen proberen te eten die ik normaal gesproken nie durf maar zodra ik ga eten, komt dat vocht gewoon en dat is heel demotiverend. ik durf gewoon niets meer te eten vanwege dat ( ik doe het wel maar met tegenzin)
Als ik dus al 3 weken vocht heb en het is zo'n beetje op ze ergst voel ik me lichamelijk ook niet lekker. Ik slaap slecht, word heel veel wakker, heb zware benen, hooftpijn en moe. dat laatse ben ik trouwens altijd wel.

Alvast bedankt!!
Index > Diabetes > Vocht vasthouden
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring