Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Tia gehad maar ben 36
Auteur Onderwerp: Tia gehad maar ben 36
Mirrie73
BerichtGeplaatst: 13-03-2010 11:24 Reageer met quote

3 weken geleden heb ik een tia gehad en heb 4 dagen op de stroke gelegen, ben me rot geschrokken.
DIT VERWACHT je gewoon niet, we hebben een jong gezin met 4 kids wat nu.
Wie heeft dit ook meegemaakt?
Volgende week heb ik weer allerlei onderzoeken!

Groetjes Mirrie
Consider
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 21:12 Reageer met quote

Een tia is inderdaad heel zeldzaam op zo'n jonge leeftijd maar het kan je zomaar overkomen. Ik ken ook iemand die dat heeft gehad en die was binnen 24 uur hersteld en er was verder niks aan de hand.
De Co
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 22:27 Reageer met quote

Dat er niets aan de hand is dat is wat simpel gezegd. Er mogen dan geen restverschijnselen zijn er iswel een oorzaak voor de TIA die behandeld moet worden om herhaling te voorkomen.
Maar daar zullen ze in het ziekenhuis uitgebreid naar gezocht hebbe.
Mirrie73
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 11:16 Reageer met quote

Gistermiddag weer naar het ziekenhuis geweest, heb daar een uitgebreide echo van het hart gehad.
Ze hebben een infuus geplaatst en daardoor vocht met luchtbelletjes gespoten zo konden ze goed bekijken of er een gaatje in het hart zou zitten die misschien de oorzaak van een propje richting het hoofd kon zijn maar dat zag er goed uit. Maandag weer naar de cardioloog voor de officieele uitslag.
Morgen heb ik weer een afspraak bij de neuroloog heb nog wel vragen.
Mijn hoofd voelt niet goed kan me slecht of kort concertreren en kom sloom over het lijkt wel of informatie pas later land, ook heb ik moeite om soms op woorden te komen of kom ik niet meer uit mijn eigen zinnen, dwaal af in mijn gedachten ik lijk wel te dromen.
Ook mijn gehoor is raar zo komt alle geluiden erg op me af alsof deze niet gefilterd worden in hart en zacht en ver of dichtbij en wordt het mij teveel ga dan dubbel zien en raak in paniek want weet niet meer wie er tegen me praat en wat ze zeggen. Ook de supermarkt is dus een probleem ook de massa in de schappen maakt dat ik in de war raak en ik niet meer weet wat ik nodig heb en loop doelloos door die winkel ga dubbel zien en wil weg en een drukkend gevoel in mijn hoofd niet echt hoofdpijn en ik wordt er misselijk van en ga turen met mijn ogen net of ik niet helder kan zien.
Ook naast mijn man in de auto zitten gaat moeilijk en kan ik erg duizelig worden en misselijk doordat ik niet kan volgen in m ijn hoofd en het me te snel gaat.
Ook blij f ik last houden van mijn linker schouder die pijnlijk aanvoeld, verder heb ik wel weer mijn volledige kracht terug in mijn linker arm en af en toe nog wel tintelingen in vingers.
Ik kan me maar op een ding tegelijk richten en raak in paniek als ik onverwachte opdrachten moet doen.
Ik ben nog niet de oude en vind het erg moeilijk om mezelf niet te herkennen.

Groetjes Mirrie
macka
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 13:59 Reageer met quote

Lieve mirrie...
Hier ben ik dan heb je verhaal gelezen en als ik eerlijk ben (maar goed de medici zullen het best bij het rechte eind hebben) heb je geen TIA gehad maar echt een CVA met een tia zijn nl. de verschijnselen binnen 24-72 uur compleet verdewenen je hebt totaal geen restverschijnselen bij een CVA daarentegen hou je restverschijnselen die alleen met de juiste therapie en hulp (deels) kunnen verdwijnen. Ook met een CVA kan je volledige kracht terugkrijgen in je ledematen maar hoe jij het beschrijft zijn het echt restverschijnselen. Ik zou vragen om therapie aan de neuroloog maar misschien komt hij er zelf wel mee.
(heb op revalidatieafdeling van een verpleeghuis gewerkt waar we mensen zo van de stroke unit kregen om te revalideren vandaar dat ik er wel van op de hoogte ben)

Liefs Macka (succes bij de neuroloog morgen!!)
macka
BerichtGeplaatst: 17-03-2010 17:14 Reageer met quote

Mirrie hoe was het bij de neuroloog????
nappy
BerichtGeplaatst: 19-12-2010 11:00 Reageer met quote

hoi, ik heb hetzelfde meegemaakt 3 jaar geleden en lichamelijk geen letsels maar psychisch oh zo veel, tintelingen, onecht gevoel, trillend ooglid, zeer zwakke concentratie en overgevoelig voor licht en geluid, ik weet wat het is als je ondertussen nog eens mama bent ook. ik kan mijn gezin en het gezinsleven niet meer aan maar doe verder, weet wel dat het zo niet verder kan maar wat moet ik doen?? geloop van ene dokter naar andere, altijd maar pillen die ik tot op heden geweigerd heb, heb ook verantwoordelijke job die ik nog steeds doe, wel 4/5 maar moest je eens weten hoe ik daar mijn dagen doorbreng.. ik heb alles al geprobeerd qua homeopathie, ben ook einde raad maar verberg alles voor iedereen hoewel je het aan me ziet daar ik 10 jaar ouder geworden ben op die 3 jaar. groetjes
Dusanka
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 10:18 Reageer met quote

Hoi hoi,

Hier ook een 'gevalletje' ...35 jaar en 3 kleine koters 4, 3 en 1 jaar jong. In juli 2010 voelde ik wat knappen in mijn hoofd en verloor echt halfzijdig het bewustzijn...kon niet meer praten, bewegen etc. Na een 'gewone'MRI scan kwam er niets uit...behalve een tumor aan de rechterkant..klein en goedaardig dus dat scheelt dan weer, het werd bij mij dus afgedaan als een 'Migraine' yeah right !! .....Ik kwam door de tumor bij een neurochirurg terecht en die vertrouwde het niet..geen historie met migraine dus doorsturen naar een neuroloog..die regelde per direct een vasculaire MRI scan kwam naar voren dat het dus een bloedprop was geweest en dus geen migraine maar een klein herseninfarct....via via had ik dus snel een afspraak kunnen regelen bij de neuroloog...normaal gesproken een wachtlijst van 3 maanden.. gelukkig kon ik na 1.5 week terecht en maar goed ook 2 wkn na scan en afspraak bij de neuroloog kreeg ik weer een klein infarct...gelukkig bloedverdunners dus schade bleef beperkt. Alle klachten die jij noemt heb ik dus ook gehad en sommige nog steeds...ik zou zeker nog eens langs een neuroloog gaan en om een vasculaire scan vragen...de gevolgen van een herseninfarct/beroerte. zijn voor zover mij verteld altijd nog te zien met een scan.
Wat ik hier dus mee wil zeggen...als ik geen tumor had gehad was er nooit een vasculaire scan gemaakt omdat ik dus 'te jong' ben voor dit... ziektes kennen geen leeftijd en je hebt altijd uitzonderingen op de regel...als jij door de trombose geen medicijnen krijgt en geen vervolg onderzoek kan het nog wel eens heel vervelend aflopen een volgende keer.... blijven aandringen dus !!!!!!
Dusanka
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 10:37 Reageer met quote

@ .Nappy...ik snap niet dat jij het jezelf zo moeilijk maakt...ik zou toch echt eea eens gaan schrappen uit mijn leven...want wat je nu doet is géén leven !!
En hoezo medicijnen weigeren...dat begrijp ik niet ?!?!

Je hebt een fikse waarschuwing van je lichaam gehad handel daar dan ook een beetje naar.... ik ben door de neuroloog dus op 'non acief' gezet en dat is maar goed ook...al wil ik heel graag ik kán het gewoonweg niet... wat ik wel doe is genieten van mijn kindjes en dat is me alles waard... door wat er in juli is gebeurd is me weer eens duidelijk geworden waar het om gaat ...en dat is genieten van de mensen van wie je houdt en genieten van je leven !!!!!! Het is geen aanval begrijp me goed...ik vind het alleen erg jammer dat je nu op standje 'automaat' staat en dat is alles behalve nodig !!!! liefs
Babinski
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 11:48 Reageer met quote

nappy schreef:
hoi, ik heb hetzelfde meegemaakt 3 jaar geleden en lichamelijk geen letsels maar psychisch oh zo veel, tintelingen, onecht gevoel, trillend ooglid, zeer zwakke concentratie en overgevoelig voor licht en geluid, ik weet wat het is als je ondertussen nog eens mama bent ook. ik kan mijn gezin en het gezinsleven niet meer aan maar doe verder, weet wel dat het zo niet verder kan maar wat moet ik doen?? geloop van ene dokter naar andere, altijd maar pillen die ik tot op heden geweigerd heb, heb ook verantwoordelijke job die ik nog steeds doe, wel 4/5 maar moest je eens weten hoe ik daar mijn dagen doorbreng.. ik heb alles al geprobeerd qua homeopathie, ben ook einde raad maar verberg alles voor iedereen hoewel je het aan me ziet daar ik 10 jaar ouder geworden ben op die 3 jaar. groetjes


Dit klinkt totaal niet als een TIA of beroerte. Ik zou maar eerst een goede diagnose vragen, voordat je de handdoek in de ring gooit.
Babinski
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 11:49 Reageer met quote

Dusanka schreef:

Ik kwam door de tumor bij een neurochirurg terecht en die vertrouwde het niet..geen historie met migraine dus doorsturen naar een neuroloog..


Wie maakte die eerste scan dan? De huisarts?
nappy
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 11:52 Reageer met quote

ben al bij neurologen geweest, hebben ook mri en scans gedaan, weet niet of het vasculaire scan betrof maar ze vinden niets en normaal bij tia of cva is er altijd iets te zien op de scan.
mbt medicijnen bedoel ik dat ze andidepressiva willen voorschrijven tegen de vermoeidheid maar dat weiger ik. ik neem wel bloedverdunners en geen anticonceptie meer daar dit de oorzaak was. kan u mij misschien helpen? ben bij neuroloog in aalst geweest. zou ik nogmaals bij een andere gaan voor andere opinie?
Dusanka
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 12:06 Reageer met quote

@ Babinski, de dienstdoende arts op de 1e hulp, ik ben daarna dus 2 wkn opgenomen geweest A voor de mri scan omdat ik anders maanden zou moeten wachten en B omdat de internist van mening was dat de tumor verwijderd moest worden... wat de neurochirurg dus niet nodig vindt omdat de risico's groter zijn dan wat de tumor nu veroorzaakt...weinig klachten dus.

@ Nappy, nee niet dus...ik heb een normale mri scan en een ct scan gehad en daar was dus niets op te zien...met de vasculaire scan kwam dus een dissectie naar voren dus een klein infarct door trombose
Dusanka
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 12:07 Reageer met quote

kleine aanvulling..ik lag in Marbella in het ziekenhuis en daar hebben ze geen afdeling Neurologie en ik moest wachten op een bed in het zkh in Malaga...gespecialiseerd in Neurologie..dit is wat duidelijker !
Mirrie73
BerichtGeplaatst: 10-01-2011 15:34 Reageer met quote

Hallo,
Dacht al dat ik de enigste was maar leuk dat jullie ook reageren ook al is de reden daarvan minder.
Maar ik ben nu inmiddels bijna een jaar verder en loop nog steeds voor controle bij de neuroloog.
Mijn klachten zijn nog precies dezelfde, slechte consetratie, snel moe, en bij spanning/stress snel hoofdpijn.
Ik ben inmiddels wel begonnen met medicijnen en moet zeggen dat die de scherpe kantjes wel verlichten, en moet binnenkort weer naar de neuro.
Ik ben dus wel gestopt met werken ik werkte naast 4 kids ook nog 2 dagen in het ziekenhuis maar kon dat totaal niet aan zeker niet omdat ik ook spierreuma heb dus nu dubbele handicap, en het stoppen met werken bevalt me prima ook al was de stap niet eenvoudig financieel enzo. Maar het is me veel waard en ik kan nu alle energie stoppen in de kindjes.
Ik heb wel enorme last van nek, schouders en snel last van dubbel zien of wazig, bij vermoeidheid moeilijk op woorden komen of soms zelfs niet weer weten, korte consentratie koude vingers en tenen, en vooral links waar ik ook de uitval heb gehad dove vingers pijnlijke schouder/elleboog.
Ze gooien het bij mij ook op chronische hoofdpijn nu, ben wel benieuwd hoe het verloopt.
Liefs Mirrie
Dusanka
BerichtGeplaatst: 25-01-2011 14:06 Reageer met quote

Hoi Mirrie, maar krijg je geen arbeidsongeschiktheids toelage of iets dergelijks...je bent ziek dus ik vraag me dan af hoe het bij jullie gaat dan ?? ( ja met 4 kids moet je natuurlijk op de finacieen letten ) Wat betreft jouw klachten...ik heb exact hetzelfde...ik heb trouwens 3 wkn geleden nog eens 'kortsluiting' gehad het voelt als 'out' gaan zoals het 1e infarct maar dan zonder verlammingsverschijnselen...nu na de 3e korstluiting is mijn geheugen echt vreselijk....ik gooi vaak de boodschappen dubbel in het karretje omdat ik niet meer weet dat ik het dus net gedaan heb....bizar...als iemand wat vraagt kan ik heel onnozel kijken en weet soms echt niet wat ze bedoelen ook al is het net gebeurd.... als ik moe ben is het idd. erger...veel begint te tintelen, licht in mijn hoofd en ben dan erg opgejaagd.... volgende maand weer scan en kijken hoe alles ervoor staat... liefs D. FIjn dat er meerdere lotgenoten zijn..merk in mijn omgeving dat ze proberen het te begrijpen maar dat gaat niet altijd op omdat ik dus alles nog kan en er gewoon normaal bijloop....hoe is dat bij jullie ?!?!
bvg
BerichtGeplaatst: 14-02-2012 9:52 Reageer met quote

Hoi allemaal,

ik heb mijn eerste tia gehad toen ik 24 was! ben inmiddels 35 en heb er al 6 gehad.. bij mij kwam het door pilgebruik en roken, ik gebruik nu levenslang bloedverdunners. dus het kan gewoon ook al ben je jong.. kijk maar naar mij. xxx bvg
nique12
BerichtGeplaatst: 22-03-2017 12:57 Reageer met quote

Vorig jaar januari, in AH, stond in een gang bij iets, om wat te pakken, het werd helemaal zwart voor mijn ogen, hoorde niks meer. Dacht moet niet vallen, dus ik pakte me ergens aan vast. Heb wel de boodschappen afgerekend, met mijn zoon naar huis gegaan, en nog gestreken, maar het voelde niet goed on mijn hoofd. als EHBO er dacht ik, kan wel mijn lotus slachtoffer een berichtje sturen om te vragen wat ik moest doen. Nou ik stuurde haar onzin zinnen, en ik zat echt te kijken, wat typ je nou.Ze zei, direct naar huisarts, en die overlegde met de neuroloog. En ja hoor richting SEH.Het hele stuk van arts naar ziekenhuis is weg. In het ziekenhuis, ging het lopen moeilijk, en het praten,ook mijn linker arm was slecht. Nou opname, en gauw door de scan. Niets te zien, dus ik werd op Braincare gebracht. Het hele weekend tot Dinsdag toe, kon ik nauwelijks lopen, met rollator ging wel, maar linkerbeen bleef slepen, en praten, nou ik leek wel dronken. Woensdag pas MRI gehad, en de uitslag was goed, niets te zien, dus het was geen CVA. Maar ik ben nu dik een jaar verder. Gauw moe, kan niet op woorden komen, niet tegen drukte, sporten is met teveel muziek een straf. Ik die zo graag las, dikke boeken, moet dat ook laten. Maar ik heb niks. Zeggen de artsen. Tot mijn mondhygiëniste zei, ja maar je hebt altijd al hersen activiteit vanwege je epilepsie. Dus dat heeft ervoor gezorgd, dat dat propje is weg gegaan, Heb ook last van onrustige benen, en zeker vlak voor wat er gebeurde. het is geen aanval geweest, maar als je niet kan lopen, en niet praten,en geen gevoel hebt in je ene voet, dan is het toch duidelijk.
ondertussen hoor ik van veel mensen om me heen, je hebt een cva gehad.de artsen zeggen van niet,op een neurologe na. Boodschappen doen, als het druk is, ik loop bijna weg. Met veel mensen in een kamer, die allemaal praten, nee ik kan het niet meer. Een verpleegster zei op Dinsdag tegen me, u bent erg jong, ben 58, en u gaat een lang revalidatie proces te gemoed. Naar mijn huisarts gaan.... hmmm nee ik denk dat ze toch zeggen, het was niets. Maar een cva hoef je nooit te kunnen zien op een MRI, volgens die lieve neurologe die ik tegen kwam in Eindhoven op een terrasje.
inneke
BerichtGeplaatst: 31-03-2017 13:05 Reageer met quote

Mijn man is 53 , verstokte roker en niet erg sportief aangelegd . Normaal postuur en hij lust graag een glaasje...
Vorige week voelde hij zich moe , ziek , draaierig en tintelde zijn linkerkant. De huisarts stuurde hem door naar een cardioloog waar ze een hoge bloeddruk vaststelden en nu en dan een bloeddrukval. Anders niets bijzonders . Ze stuurden hem door naar een Neuroloog op afspraak 3 weken later. S'Avonds verergerde de toestand en de huisarts stelde toch voor binnen te gaan via spoed om de neuroloog te zien. Daar stelden ze een TIA vast. Na twee dagen onderzoeken mocht hij terug naar huis met de nodige medicatie en verzoek tot rust.
Zijn linker arm blijft opgetrokken en zijn vingers helemaal in elkaar gekruld . Hij kan er niets mee doen. De huisarts zegt dat we nu geduld moeten hebben en afwachten. Kine is volgens hem niet nodig...
Is dit correct ? Moeten we geen andere artsen raadplegen ivm de arm ? Iemand advies ?
Index > Neurologie > Tia gehad maar ben 36
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring