Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Branderig gevoel, tintelingen, zenuwpijn, spierschokken
Auteur Onderwerp: Branderig gevoel, tintelingen, zenuwpijn, spierschokken
Jac82
BerichtGeplaatst: 27-10-2009 17:16 Reageer met quote

Beste mensen,

Graag uw aandacht voor het volgende.

Ongeveer 4 maanden geleden begonnen de volgende lichamelijke klachten.

- Tintelingen op de gehele kin en onderlip (alsof er een verdoving het uitwerken is)
- Spierschokjes in benen en armen, soms vrij heftig maar niet constant. Zeg maar spiersamentrekkingen zonder dat mijn been of iets beweegt.
- branderig gevoel en tintelingen onderrug
- branderig gevoel in benen, scheenbeen, bovenbeen en kuiten.
- zenuwsteken, niet constant
- bekneld gevoel in halsspier/tongspier, spanning
- stijve kaakspier
- gevoelloosheid in tenen (niet constant)
- koude sensatie op armen en rug (soms)
- trillende benen bij het slapen/liggen, niet trillend zoals je handen doen bij lang iets vasthouden maar vrij constant in de spier zelf.

De voorgeschiedenis, heb vaker lichamelijke klachten, hoofdpijn, duizeligheid, tintelingtje hier en daar, stijve spieren, rugpijntje, weleens een migraine aanvalletje gehad.

Ook hoor ik vaak een soort raar geluid in mijn nek/achterhoofd. Vooral als ik wakker wordt. Het is te vergelijken met het geluid als op je achterhoofd tegen je haarrichting in wrijft. Maar zit bij mij het geluid ''uiteraard'' in m'n hoofd/nek.

Onderzoeken: CT scan, MRI scan (een wit plekje te zien, niks bijzonders volgens neuroloog), bloedonderzoek (niks uitgekomen, alleen iets verhoogd suiker). Longfoto (niks), ademhalingstest (niks). foto van bekkengewricht i.v.m. Bechterew (niks). EMG volgt nog.

Ik ben 27 jaar en heb een redelijk druk leven.

Roept u maar! Meer mensen met soortgelijke klachten?
Iemand advies? Stress? Iets anders?

Groet!
Jacqueline P.
BerichtGeplaatst: 09-12-2009 9:21 Reageer met quote

Hoi,

heb je wel een B12 laten prikken. Bij een tekort krijg je de meest vreemde klachten.

In Nederland wordt dit nog wel eens over het hoofd gezien.

Kijk maar eens op internet bij B12 tekort.

Succes.
Jay24
BerichtGeplaatst: 19-07-2010 12:14 Reageer met quote

Hallo Jac82,

Ik heb veel vergelijkbare klachten (branderig gevoel, tintelingen, zenuwpijn,...) en heb dit nu voor meer dan 6 maanden. Van onderzoeken heb ik het volgende 'doorstaan':
NMR (hoofd, en rug), Bloedonderzoek (volledig), RX, Reumatoloog, Ruggenmerg punctie, EMG, echo, Orthopedist, huisdokter, reflextest, ...

Uiteraard was ik blij te horen dat elke onderzoek negatief was, maw niets gevonden! Echter mijn klachten blijven en ik weet niet meer wat doen. In het ziekenhuis hebben ze mij gewoon naar huis gestuurd met de woorden 'we weten en vinden niet wat je hebt'. Ik heb goeie en slechte dagen maar nooit 'normale' dagen. Ik ben sportief, eet relatief gezond, rook en drink niet.

Ik vroeg me af als je ondertussen beter was? Heb ze iets gevonden?

Met vriendelijke groeten,
Jay
Jacqueline P.
BerichtGeplaatst: 19-07-2010 19:31 Reageer met quote

Jac 82,

Als je een B12 tekort hebt kan je veel problemen krijgen maar ook in het algemeen bij tekorten zoals vitamine D, ijzer, ZInk, magnesium etc. Vaak denkt men daar niet aan. Als je malabsorptie hebt of je stofwisseling is in de war krijg je ook van alles.

Belangrijk is dat de huisarts (de basis voor jou) mee blijft denken en je wil helpen. Huisarts niet behulpzaam of echt luisteren dan wegwezen en naar een ander. Verdoe je tijd niet. Ik ben ook heeeeeel lang onverklaarbaar ziek geweest maar mijn huisarts gaf niet op. Hij was echt mijn redding.

Laat je niet afschepen met stress en dergelijke als ze niet alles onderzocht hebben.

Vraag een verwijzing naar een endocrinoloog, dat is een specialist hiervoor.

Probeer ook eens vitamine B complex te slikken en vitamine D. Drink ook vifit en neem activa yoghurt. Als je dan na een week of 2 beter voelt dan zit het echt zeg maar tussen mond en kont niet goed.

Laat ook insuline prikken (dus geen glucose).

Succes en echt laat je niet wegsturen.
Olav
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 10:30 Reageer met quote

Hallo Jac,
Ik heb sinds ruim een jaar vergelijkbare klachten, maar ook nog geen oplossing gevonden. Ben jij al verder?
Jacqueline P.
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 18:50 Reageer met quote

ik ben ook best benieuwd. In Nederland werd bij mij ook steeds niets gevonden. Telkens op vakantie in Spanje werd wel wat gevonden. En nu 9 maanden later ben ik als nieuw. Ik lag in het ziekenhuis met een meisje wat ook an alles mankeerde en men niets vond en in de vakantie in Turkije werd ik ziek en daar vond men ook wat er met haar was. Toevallig waren we allebei al 7 jaar aan het kwakkelen.

Misschien een second opinion over de grens of gewoon in Nederland. Ik vraag zelf ook altijd al mijn uitslagen op en neem deze mee.

Je moet gewoon heel mondig zijn,

Gestest op MS? Schrijf ook je vraag op het forum van VSN, vereniging spierziekte nederland.

Artsen weten gewoon niet alles. Het is geen onwil.

Succes!!!!
Jac82
BerichtGeplaatst: 22-11-2010 10:09 Reageer met quote

Late reactie, maar geen idee gehad dat er nog gepost werd op het forum.

Hier gaat gelukkig alles beter, maar toch nog veel vragen. Het blijft lastig, want zo nu en dan komen er toch weer kleine klachten om de hoek kijken.

Olav, Jay en Jacqueline P.; post maar eventuele vragen, misschien kunnen we elkaar helpen.

Groeten
Lisanne69
BerichtGeplaatst: 23-02-2011 11:47 Reageer met quote

Hallo,
Ik herken dat gevoel en geluid in mijn achterhoofd, is er nog wat bij jou uitgekomen? Zo te horen gaat het beter met je...dus ik ben benieuwd:-)!
Lisanne
Nally_111
BerichtGeplaatst: 30-03-2011 23:43 Reageer met quote

Als ik jullie een tip mag geven: zoek het allemaal niet te ver en zoek het allemaal niet zo dramatisch... Zoek eens op het internet wat de symptomen zijn voor 'chronische hyperventilatie' http://chronischehyperventilatie.nl/symptomen en je zal merken dat er enorm veel zaken overeenkomen. Het is de 'ziekte' van deze eeuw! Er wordt zoveel antidepressiva voorgeschreven de laatste jaren, gewoon omdat de mensen op hun limiet leven. Alsmaar presteren en nooit stilstaan bij de noden van je eigen lichaam, geloof me, ik ken het! Doe meer aan sport ter ontspanning of ga eens langs bij een kinesist die de spanningen uit je spieren kan wegwerken en je zal merken dat je lichaam geleidelijk aan terug zal kunnen ontspannen en de tintelingen en zenuwpijnen zullen verbeteren. Zoveel mensen hebben hier last van, zonder dat ze het zelf beseffen en leven jaren in onzekerheid door allerhande onderzoeken zonder resultaat! Lees de lijst met symptomen en besef dat je er ook toe behoort!
Cb1966
BerichtGeplaatst: 26-11-2012 21:58 Reageer met quote

Beste jac82, ik hoop dat je nog ooit op dit forum kijkt.....hoe gaat het met je? Jouw klachten zijn zeer herkenbaar voor me, bij de neuroloog ben ik klaar na een emg en bloedtesten? Hebben ze bij jou ooit een diagnose gesteld?

En jaqueline had jij dezelfde klachten? Kun je vertellen wat ze in het buitenland ontdekt hebben?
MissBilly
BerichtGeplaatst: 27-11-2012 13:04 Reageer met quote

Als je het mij vraagt zijn het overduidelijk klachten van chronische hyperventilatie.
Ik heb dit ook en heb het jarenlang niet willen geloven dat het iets psychisch/ emotioneel is. Allerlei testen gedaan en specialisten bezocht. Vaak is het onbewuste spanning/stress/onverwerkte emoties. Het voelt allemaal heel lichamelijk en zo uit zich dat ook, maar grote kans dat je een super gezond lichaam hebt en alleen veel te veel in je hoofd zit en niet kan loslaten..
Ontspannen, therapie, rust nemen helpt.
Succes!
Cb1966
BerichtGeplaatst: 07-12-2012 1:41 Reageer met quote

Was het dat maar missbilly.....
MissBilly
BerichtGeplaatst: 07-12-2012 18:29 Reageer met quote

Cb1966 schreef:
Was het dat maar missbilly.....


Waarom zou dat het niet kunnen zijn??
TG2610
BerichtGeplaatst: 28-04-2013 18:44 Reageer met quote

Ik heb vergelijkbare klachten, maar alleen beperkt tot handen en voeten. Na een EMG is er inderdaad ook een afwijking in mijn zenuwen gevonden - het gaat daadwerkelijk om neuropathy.

Anderhalf jaar geleden heb ik meerdere chemotherapien ondergaan ivm kanker, neuropathy is een veel voorkomende bijwerking van chemo maar om anderhalf jaar later pas last te krijgen is onwaarschijnlijk.

Daarom heb ik op verder onderzoek aangedrongen, er is o.a. gekeken naar Diabetes/mijn nier functie/ schildkier functie/ vitamine tekorten.

Sinds vrijdag is de oorzaak duidelijk geworden, ik heb blijk een overdosis vitamine B6 in mijn bloed te hebben. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door de multiavitamine die ik slik! Een tekort aan vita B kan neuropathy veroorzaken, maar een overschot aan B6 kan dat ook! Kijk daarom uit met het zomaar nemen van (vita B) supplementen. Ik zou iig ook specifiek naar je B6 waarde laten kijken, en hoop dat ze de oorzaak kunnen vinden.
SupaDupaFly
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 13:34 Reageer met quote

Iedereen op dit forum heel veel sterkte en een Mad voor miss Billy. Er zijn teveel mensen die met deze onzin aankomen over stress en psychische oorzaken. Wake up! Het gaat slecht met de wereld, we moeten met elke stap die we nemen uitkijken voor de chemicalieen die zij verspreiden, in de lucht, in het water, in de levensmiddelen... Niet opgeven en houdt je hoofd omhoog
hans63
BerichtGeplaatst: 01-03-2017 20:27 Reageer met quote

Ik lees dat het al een tijdje geleden is geweest dat iemand heeft gepost onder dit onderwerp.
Maar ik ben heel nieuwsgierig of er iemand met zijn of haar problemen is geholpen, maar zeker ook hoe hij of zij is geholpen.
Want ik ben ook naar de Neuroloog geweest met dezelfde klachten zoals is omschreven ( tintelen, prikkelen en schokken in beide benen ) maar ook ik kreeg te horen dat men niets kon vinden.
Graag, heel graag een reactie van iemand die mij wil helpen.

b.v.d.
Hans.
mcl
BerichtGeplaatst: 05-03-2017 20:30 Reageer met quote

Ik heb ook al verschillende maanden branderige pijn in mijn billen, achterwerk en dit vooral in zittende houding. De laatste weken heb ik ook enorm pijn in de schouders en bovenarmen, ook regelmatig pijn in de polsen. Heb ook heel wat onderzoeken ondergaan en men vindt niets. Heeft er nu iemand ergens hiervoor een oplossing gevonden, daar ik hopeloos word. Dank voor uw antwoorden.
MC
Ans Surfer
BerichtGeplaatst: 24-05-2017 15:35 Reageer met quote

Tip voor mensen die last hebben van zenuwpijnen.
Het medicijn Lyrica, 2x daags 225 mg. zorgt ervoor,
dat ik veel minder last heb van de zenuwpijnen.
Vraag aan de huisarts.
Kev1995
BerichtGeplaatst: 25-02-2018 7:17 Reageer met quote

Iemand met deze klachten die -ooit- met antidepressiva is gestopt? Dat kan namelijk deze klachten geven en onbekend de duur ervan.
ivanbre
BerichtGeplaatst: 25-06-2018 13:16 Reageer met quote

Dit kan ook BFS zijnā€¦.
Index > Neurologie > Branderig gevoel, tintelingen, zenuwpijn, spierschokken
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring