Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Suiker, of iets zeldzaams? Tell me please!
Auteur Onderwerp: Suiker, of iets zeldzaams? Tell me please!
Answer-man
BerichtGeplaatst: 12-10-2009 13:20 Reageer met quote

Beste mensen,
mijn vriendin heeft al jaren klachten. Vanaf dat ze 14 was is het begonnen. Ze heeft toen veel onderzoeken gehad. Van kleine dingen tot een week lang een hongerdieet in het ziekenhuis waarbij dan van allerhande dingen worden getest. Niks werd er gevonden. De arts die ze destijds had gaf het op, hij kwam er niet achter. Ze had nog steeds klachten en kreeg een nieuwe arts. Deze wil niet opgeven, maar onderzoeken tot nu toe hebben nog geen resultaat gegeven.
Mn vriendin heeft een soort van dieet waarbij ze geen suiker eet en zeer regelmatig moet leven. (eten, slapen etc.) Ze is inmiddels 21, studeert en heeft zo af en toe weleens zin om te gaan stappen. Dit kan maar zelden natuurlijk want alcohol is suiker. Ze wil heel veel, maar haar lichaam niet. Ze wordt moe, krijgt pijnlijke benen, koude handen en voeten, trilt 's nachts in haar slaap en ook overdag als haar suikerspiegel weer eens veel te laag is. Het gebeurt geregeld dat ze haar suikerspiegel meet en dat deze dan op 2,5 zit. Zeker in de periode rond haar menstruatie schommelt haar suikerspiegel zonder enkele aanwijzing.
Ook heeft ze wondjes op haar voeten. Deze genezen maar heel langzaam. (een wondje van 2 weken terug kan ineens weer gaan bloeden) Blauwe plekken heeft ze ook bij t minste of geringste. Ze liep vandeweek tegen de deurkruk aan, en de plek leek bijna direct een open wond. Blauw eromheen, en een bloedrode streep in het midden.
Toen ze deze vakantie een keer totaal niet nadacht dronk ze een blikje red bull. Per direct begon ze te trillen en werd ze duizelig.
Met andere woorden, je zou zeggen dat suiker er wel degelijk mee te maken heeft... Of is dat dan toch de caffeïne? Koffie kan ze namelijk ook niet echt hebben. Het lijkt wel of haar lichaam reageert op alles wat ze binnenkrijgt.

Mijn vraag dus:
Zijn er mensen die iets dergelijks hebben? Ik wordt er namelijk een beetje moe van. Niet van mn vriendin, maar van de artsen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je kunt reacties uitlokken schijnbaar met een blikje red bull. En dat zeg ik dan tegen mijn vriendin, en dan zegt ze: Ja, de volgende keer zou ik zomaar heel anders erop kunnen reageren. Komende herfstvakantie ondergaat ze opnieuw zo'n hongerdieet. Het is natuurlijk vooral heel erg voor haar en ik zal r ook zeker bijstaan, maar ziet deze arts misschien iets zeldzaams over het hoofd??

Heel graag heel veel reacties! Ik ben erg benieuwd. T zou haar zo ontzettend helpen!

Met vriendelijke groeten, Answer-man
Answer-man
BerichtGeplaatst: 12-10-2009 14:12 Reageer met quote

Ik lees inmiddels ook vanalles over reactieve Hypoglykemie. Suiker bij een lage suikerspiegel als benzine bij vuur. Een heel artikel waarin gesproken wordt over problemen met de suikerspiegel waarin reguliere artsen het probleem niet kunnen vinden, waar alternatieve geneeskunde al lang oplossingen kent. Mensen met ervaring?
Link naar het artikel:
http://www.skepsis.nl/suiker.html
bomo
BerichtGeplaatst: 13-10-2009 21:23 Reageer met quote

Hallo Answer-man,

Inderdaad een vaag verhaal. Normaal gesproken wordt diabetes gelijk ontdekt.
Het lijkt wel dat de hoge en lage suikerspiegel een symptoom is van iets anders. Dus niet de oorzaak.
Caffeine is ook van invloed op de suikerspiegel.

Ik heb zelf ook last van slecht genezende wondjes maar bij mij was al snel diabetes vastgesteld.
Maar het kan bv. ook van de bijnier komen.

Nou ja, ik ben geen dokter. Hoop voor haar dat er wel iets gevonden wordt.

Als ze hypo's blijft houden lijkt het me wel verstandig dat ze altijd dextro bij zich heeft.

Veel sterkte in ieder geval.

Bomo
Answer-man
BerichtGeplaatst: 13-10-2009 21:49 Reageer met quote

Dank voor je reactie Bomo. En ik denk dus ook dat t niet zomaar diabetes is.
Alleen dat dextro verhaal is jammergenoeg niet waar. Als ze een hypo heeft en ze neemt suiker dan is de reactie van haar lichaam onvoorspelbaar. Soms blijft de waarde onveranderd, soms schiet die direct omhoog naar een waarde van veel te hoog, 15 bijvoorbeeld. En op een ander moment daalt haar suikerspiegel dan juist nog verder. Heb inmiddels wel begrepen dat suikers echt gevaarlijk kunnen zijn voor mensen met zowel hypo's als hypers. Duss, adviesje terug: Niet zomaar adviseren dat mensen suiker moeten pakken, dit kan ook een levensgevaarlijk effect hebben. (zie hiervoor overigens ook het artikel) Ik hoop echt op nog meer reacties van mensen met ervaringen!
bomo
BerichtGeplaatst: 13-10-2009 22:19 Reageer met quote

Hallo Answer-man,

Na 10 jaar diabetes dacht ik veel te weten maar dit is nieuw voor me.
Had het artikel nog niet gelezen, was slimmer geweest (ondertussen wel gelezen hoor).

Ik hoop voor jullie dat er mensen zijn die er iets meer over kunnen vertellen.

In ieder geval succes
Index > Diabetes > Suiker, of iets zeldzaams? Tell me please!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring