Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Chemische Longontsteking behandelen
Auteur Onderwerp: Chemische Longontsteking behandelen
Joodse Jongen
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 13:25 Reageer met quote

Beste mensen, ik zoek al sinds mei 2005 hoe een chemische longontsteking het beste behandeld kan worden. Ik probeer eerst te zeggen wat er is gebeurt.

Op 28 mei ben ik mishandeld door 2 sterk uitziende mannen, het enige wat ik zeker weet is dat ze mensen zoals mij haten. Ik durf niet goed te vertellen wat ze hebben gedaan omdat het heel erg is.

Nadat ze mij mishandeld hadden, kreeg ik de volgende dag brandwonden over mijn lichaam, tijdens de mishandeling begon ik van binnen te branden en kon ik steeds moeilijker ademhalen. Tijdens de mishandeling gebruikten ze een mij onbekend middel dat werkt op de ademhaling. Ik weet alleen dat als het pepperspray was de pijn en andere dingen weg zouden moeten zijn. Voor ze begonnen met mij te mishandelen schreeuwde een van hen 'je wordt vermoord met een dubbelle longontsteking'.

Mijn vraag is niet wat ze zouden kunnen hebben gebruikt.

Van de dokter heb ik toen in mei 2005 de volgende dag antibiotica gekregen. Mijn rug en buik smeerde ik in met lotion die je ook gebruikt als je verbrand bent in de zon. Mijn borstkas bleef van binnen echter branden. Het branden duurde vanaf mei 2005 tot ongeveer midden augustus, toen verdween het gevoel alsof je van binnen in brand staat. In oktober 2005 kwam de pijn heftig terug maar nu anders, eigenlijk vooral bij de schouderbladen alsof je verkrampt bent en erg stekende pijnen. In februari 2006 kreeg ik puffertjes zoals ipatropium dat binnen een week de pijn liet verdwijnen. Op de foto in oktober 2005 gemaakt was niks te zien. In Juni 2006 begon de pijn terug te komen weer die steken maar niet het gevoel alsof je een brandwond van binnen hebt. Echter midden 2007 begint dat van binnen helemaal verbrand zijn brandende pijn weer terug te komen, iedere dag slik ik dus tramadol wordt iedere ochtend wakker met verschikkelijke pijn, vanzelfsprekend heb ik vaak moeite met ademhalen.

Ik heb veel verdriet en denk hoe kunnen mensen dit soort dingen iemand aandoen, en kan er niet goed over praten. In Nederland hebben sommige mensen pepperspray en ook traangas kan iemand makkelijk verkrijgen. Van traangas weet ik dat mensen er erg ziek van worden van pepperspray vind ik alleen dat mensen na een dag niks geen last meer hebben.

Op internet kan ik alleen vinden 'er kan alleen palitatief behandeld worden en met onstekingsremmers.'

Verder vind ik dat er meer mensen zijn die door iets dat ze hebben ingeademd ernstig ziek worden zoals mensen die in de haven werken en containers los maken die uit china komen en dan zomaar een ernstige longziekte krijgen.

Samengevat er moet een betere behandeling en beschrijving hier van zijn, omdat ik niet de enige ben die vermoedelijk een chemische longonsteking oploop door het noodlot.

Informatie over behandeling is eigenlijk niet te vinden, met pallitatief denk ik aan de tramadol die ik krijg, de huisarts heeft wel fluxotide (corticost.) voorgeschreven en ventolin, ik heb wel eens gevraagd om prednison omdat dat ook als een van de behandelmethoden wordt omschreven bij een chemische longonsteking.

Alstublieft help mensen die net zoals ik door het noodlot getroffen zijn. Het is heel erg als je gezond en sterk was en dan komen er gemene mensen, ja ook als je in de haven werkt en je opent een container en je wordt ziek, en zo zullen er vast meer mensen zijn die door een chemisch middel ziek worden.

De laatste foto die is gemaakt is schoon, gewone rontgenfoto, de longcapaciteit zoals gemeten op een goede dag is 95 procent zonder en 105 procent met, maar het is vooral de zware 'onverklaarbare' pijn die na al die jaren mij dagelijks nog steeds kwelt.

Ik vermoed dat mijn longcapaciteit van dag tot dag wisselt want soms heb ik -ongeveer 3 keer per week- erg veel moeite met ademhalen, mijn hartslag blijft normaal, ik heb ook een keer gehyperventileerd en dan gaat de hartslag wel omhoog, maar dit herken ik niet als hyperventilatie, neem dan ventolin en dat helpt na 10 minuten.
marjan27
BerichtGeplaatst: 26-09-2009 0:50 Reageer met quote

Jeetje wat verschrikkelijk wat jou is aangedaan,lees je verhaal echt met grote onbegrip!
Helaas heb ik geen idee wat er gebruikt kan zijn,ik hoop andere mensen op dit forum wel!

Bij deze wil ik je veel sterkte wensen en hoop dat iemand iets weet.
Scarlet
BerichtGeplaatst: 24-06-2015 12:45 Reageer met quote

O, soms schaam ik me toch zo diep een mens te zijn als ik dergelijke verhalen lees! En het lijkt wel of de mensheid steeds verder wegzakt naar een meer dan duivels niveau. Zou je nu werkelijk lekker slapen na wat je je medemens zo gruwelijk hebt aangedaan? Ik hoop van harte dat er een dag voor je komt dat ze een middel hebben om je te helpen en voorgoed van die brandpijn te verlossen! Zou willen dat ik je kon helpen, maar helaas ... ik bezit daar noch de kennis nog de middelen voor. Het enige wat ik kan doen is je alle sterkte toewensen en je te overtuigen van mijn diepe medeleven! Ik schaam me zo voor zulk menselijk gedrag dat maar 1 doel lijkt te hebben, hoe verziek ik het leven van mijn medemensen op de meest gruwelijke wijze? Kan alleen maar hopen dat dergelijke lieden op een dag worden geraakt door de driedubbele werking van karma, zodat ze kunnen voelen wat ze anderen aan hebben gedaan. Heel veel sterkte gewenst!
Monza
BerichtGeplaatst: 17-01-2017 19:43 Reageer met quote

Na gebruik van het middel Treffer ontvlekker (op basis van citrus) op 12 nov. jl. kreeg ik een uur later klachten in keel en met slikken. Twee dagen later was het weg nagenoeg weg om op dinsdag weer terug te keren.

Ook klachten in nekspieren...

Bus is gaan lekken en hoewel ik meerdere malen buiten ermee gewerkt heb heb ik in de schuur met een doek het overtollige afgedept en toen kwam er veel damp vrij.

Het is op basis van citrus, sinaasappelschillen gemaakt en is volgens fabrikant en de winkel waar ik het kocht een NATUURLIJK en VOLLEDIG BIOLOGISCH AFBREEKBAAR PRODUCT. Dat staat ook op de bus. De doe het zelf winkel vertelde mij bij aankoop dat het ook VEILIG zou zijn.

Ook heb ik last van een brandende borst gekregen dagen daarna.

Bij div. huisartsen geweest (in totaal 7) en die konden niets vinden. Longfunctie is OK.

Tot op heden last en veel last van de keel: een branderig gevoel.

Ik ben heel bang!!!

Kan ook slecht slapen.

Huisartsen zeggen dat dit niet kan na eenmalige blootstelling...

en nog een kleine aanvulling:

volgens de huisarts kwamen de keel -en borstklachten door spanning en niet door inademing...

5 januari ben ik daarom naar mijn vaste fysiotherapeut geweest die mij helpt met Thoracic outlet syndrome.

er is geen enkele sprake van spanning in het keel gebied of in de borstregio...

huisarts heeft me 60 stuks Xanax gegeven omdat klachten psyschisch zijn, NIET ingenomen...

2 pogingen tot verhanging gedaan, geen overdrijving.

nu Oxaxepam dat niet helpt. zelfs 2 stuks in 10 uur tijd doen niets. kan niet meer goed slapen ook. uurtje of 5...

Nu al 5 oxaxepam per dag. en totale onrust en pijn in longstreek. als ik kijk bij longoedeem herken ik mijn klachten. maar er is een foto gemaakt en niets te zien...

ben bang dat het een Chemische Longontsteking is...

Heb hulp van GGZ en er is onvoldoende medisch onderzoek volgens hen gedaan. huisarts doet niets meer...

ben volkomen wanhopig. ook veel keel pijn nog

nu heb ik al veel: door medische fouten heb ik een testikel verloren, heb ik Thoracic outlet syndrome, meer dan 400 migraine aanvallen in 12 jaar gehad en ben ik onlangs doof geworden door een niet serieus genomen oorinfectie met als gevolg ook evenwichtsproblemen.

toch maakte ik nog altijd iets van de dag en had ik toekomstplannen en maakte zelfs altijd grapjes. nu is het een zwart gat...

ik wil iedereen waarschuwen voor die zgn. biologische spuitbussen. ik ben altijd oplettend en voorzichtig maar heb in een klap mijn mooi leventje verwoest. Snap niet dat dit verkocht mag worden!
Monza
BerichtGeplaatst: 18-01-2017 7:08 Reageer met quote

Chemische longontsteking is een verergering van de bekleding van de longen als gevolg van het inademen van huishoudelijke chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen of bug sprays. Het is niet een besmettelijke vorm van longontsteking. De primaire focus bij de diagnose van chemische longontsteking is om te bepalen welke chemische veroorzaakt de aandoening, waarna de behandeling wordt afgestemd op het tegengaan van de gevolgen van die chemische meestal met medicatie. Burning Sensation

chemische longontsteking begint te stellen in, ziet u een branderig gevoel in sommige delen van je lichaam. De meest voorkomende plaatsen om dit te voelen zijn ogen, lippen, neus, mond en keel. U kunt ook pijn ondervinden wanneer u probeert te ademen dat ook lijkt op een brandend gevoel in de longen.
Hoesten

Hoesten
is een veel voorkomend symptoom van chemische longontsteking. U kunt beginnen met een droge hoest ervaren op het eerste, en als uw conditie vooruitgang kan het u opvallen dat u ophoesten vloeistoffen. U kunt beginnen te hoesten slijm of slijm in een verscheidenheid van kleuren, waaronder geel of groen, en u kunt ook ophoesten een heldere vloeistof ook. Het is mogelijk dat je kan beginnen te hoesten bloed, en uw bloed kan mengen met de andere vloeistoffen die u ophoesten om een ​​roze stof met de consistentie van slagroom te vormen. U kunt ook beginnen te knevelen en stikken zonder duidelijke reden.
Griepachtige symptomen

Chemische longontsteking
kan een verscheidenheid van griepachtige symptomen te creëren. Je kan beginnen te spoelen voelen, of dat je begint een koorts ervaren. U kunt beginnen pijn te doen over je hele lichaam, en je kan ook beginnen met pijn op de borst ervaren. Je zou kunnen beginnen te lijden aan kortademigheid, en dit kan laat je duizelig. U kunt ook beginnen met buikpijn die kunnen leiden tot misselijkheid en braken.
Psychologische Symptomen

U kunt beginnen om desoriëntatie ervaren als gevolg van chemische longontsteking. Het is mogelijk dat u tekenen van delier kunnen vertonen, en je kan het moeilijk vinden om zich te concentreren op eenvoudige dagelijkse taken. U kunt ook beginnen met tekenen van verwarring zien, en het is mogelijk dat je bewustzijn zou kunnen verliezen.
Breathing Symptomen

De ademhaling symptomen die gepaard gaan met chemische longontsteking zijn normaal een snelle ademhaling die een snelle en oppervlakkige ademhalingen neemt. Uw stem kan beginnen te raspende geluid, en u kunt vinden het uiterst moeilijk om te ademen. Uw huid kan beginnen te verbleken en je nagels kan beginnen te blauw wordt. Deze symptomen kunnen te wijten zijn aan een gebrek aan zuurstof, of ze kunnen worden de chemische reactie in je lichaam.

http://gezondheid.11665.com/nl/gezondheid/201307/102035.html
Index > Longziekten > Chemische Longontsteking behandelen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring