Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Rare trekjes. Vorm van Epilepsie?
Auteur Onderwerp: Rare trekjes. Vorm van Epilepsie?
Civetta
BerichtGeplaatst: 04-07-2009 22:53 Reageer met quote

Hallo ik ben Didi, een meisje van 21 en in ben 2 maanden geleden bevallen van mijn zoontje.

Toen mijn zoontje 3 weken oud was kreeg mijn vriend (20) een gran mal in de babykamer. (gelukkig had ik mijn zoontje vast!) Ik wist in de eerste instantie niet goed wat er aan de hand was, ik doe het laatste jaar van mijn verpleegkundige opleiding, maar misschien omdat het mijn vriend betrof herkende ik de aanval niet gelijk. Pas toen ik het bloed uit zijn mond zag door de tongbeet en dat hij begon te rochelen was ik enigzins opgelucht dat het om epilepsie ging en geen hartstilstand waar ik eerst aan dacht.

Hij is gelijk opgehaald door de ambulance en er is een ct scan gemaakt en een EEG waar we de uitslag deze dinsdag van horen. Op de CT scan was niets te zien. De neuroloog heeft toen epilepsie geconstateerd. Hij slikt nu depakine alleen hij is er niet echt serieus mee bezig omdat hij zich niets van de aanval kan herinneren en denkt dat het allemaal wel meevalt. Hij wist ook niet wat epilepsie was.

Nu zie ik vaak, met name 's morgens dat hij opeens heel verschrikt kan kijken. Hij blijft dan meestal wel in een houding zitten of liggen maar hij kijkt met grote ogen een beetje nerveus om zich heen. Als ik vraag wat er aan de hand is zegt hij verschrikt 'Niks!' en meestal verschijnt er een soort zenuwtrekje net onder zijn oog. Omdat hij wel reageert, weliswaar wat verward, soms kraamt hij ook nog wat onzin uit, dacht ik dat dit niet om een absence kan gaan. Ik weet niet beter dat je dan echt even afwezig bent.

Dus ik vreoeg mij af of er hier iemand is die dit herkent en/of weet wat dit is. Zoals ik al zei belt de neuroloog mij dinsdag over de uitslag van de EEG, maar omdat dit verschijnsel nogal frequent voorkomt (ongeveer elke dag, met name 's morgens) Was ik benieuwd of iemand mij hier misschien al antwoord op kan geven.

Ik ben erg geschrokken en het heeft een grote invloed gehad op de gezinssituatie. Ik vertrouw mijn zoontje nog amper aan hem toe, alleen als hij ergens zit of ligt en van alleen met hem zijn is al helemaal geen sprake. Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat deze trekjes inhouden. De vorige keer heeft hij dit ook gehad een paar minuten voordat hij die gran mal kreeg.

Groetjes
Babinski
BerichtGeplaatst: 04-07-2009 23:08 Reageer met quote

Civetta schreef:
Dus ik vreoeg mij af of er hier iemand is die dit herkent en/of weet wat dit is. Zoals ik al zei belt de neuroloog mij dinsdag over de uitslag van de EEG...

Ik vertrouw mijn zoontje nog amper aan hem toe, alleen als hij ergens zit of ligt en van alleen met hem zijn is al helemaal geen sprake.Ik zou zeggen; wacht lekker tot dinsdag en laat papa aub ook zijn zoontje vasthouden. Daarnaast vind ik het raar dat hij meteen een anti-epilepticum krijgt...
Civetta
BerichtGeplaatst: 04-07-2009 23:16 Reageer met quote

Natuurlijk is hij ook met ons zoontje. Alleen niet zonder toezicht meer. Ik vind het zelf ook erg vervelend maar totdat er geen uitslag bekend is lijkt het e niet echt verstandig om hem alleen met hem te laten. Zeker nu met die rare trekjes.

Hij heeft een anti epilepticum gekregen omdat hij eerder (ongeveer 3 maanden terug) ook al een keer door zijn oom is aangetroffen in de badkamer op de grond waar hij zich niks van kan herinneren. Dus de neuroloog is er van uitgegaan dat dat ook een aanval is geweest.
marjo70
BerichtGeplaatst: 10-08-2009 11:39 Reageer met quote

Hoi Civetta,

Is er al iets bekend?

Ik heb zelf epilepsie, complex partiƫle aanvallen, en het nerveus om zich heen kijken en onzin "uitkramen" kwamen me wel bekend voor.

In oktober is het voor mij 3 jaar geleden dat ik een aanval heb gehad. Toen ben ik geopereerd maar vaak ben ik nog bezig met praten met mensen die epilepsie hebben of mensen die er meer over willen weten.
Civetta
BerichtGeplaatst: 10-08-2009 18:10 Reageer met quote

Hoi Marjo70
Ja we zijn inmiddels al een paar keer naar de neuroloog geweest, hij moet nu 2 tabletten elke ochtend en avond innmene inplaats van 1. Bij bloedonderzoek bleek dat zijn lichaam de medicijnen te snel afbreekt. En nu gaat het eigenlijk wel beter. Hij heeft nog 1 keer een grote aanval gehad (op z'n werk in de keuken, gelukkig niet met een pan kokend water in zn handen) en voorderest niet meer. Die kleine aanvalletjes zijn vrijwel helemaal weg. Dus wij zijn weer opgelucht, en hopen dat het zo blijft Smile

Groetjes Didi
Index > Neurologie > Rare trekjes. Vorm van Epilepsie?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring