Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Vochtpercentage
Auteur Onderwerp: Vochtpercentage
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 11:57 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb een vraag over wat een gezond vochtpercentage is. Volgens de handleiding van de weegschaal die ik heb zou dat tussen de 47 en 57% moeten zijn. Echter hoeveel ik ook drink, ik kom met moeite net boven de 40% uit. Nu vind ik het niet erg dat de percentages niet overeen komen, wat natuurlijk ook aan de weegschaal kan liggen. Maar het zet me nu wel aan het denken. Ik heb altijd, sinds zo lang ik me kan herinneren al de hele dag door dorst. Ik drink dus ook onwijs veel, gemiddeld tussen de 6 en 8 liter water per dag, verder drink ik ongeveer om de dag 1 kopje koffie, verder niks geen andere dingen. En toch blijf ik dorst houden. Ik ben er al eens mee naar de dokter geweest, die zei dat het gewoon een rare tik was en dat ik maar moest proberen rond de 2 liter water per dag te drinken. Nou, dat heb ik een paar dagen geprobeerd, maar voelde me zo slap en duizelig dat ik steeds bijna flauw viel, dus ben ik maar weer gewoon gaan drinken als ik echt dorst had. Verder heb ik ook al jaren huidproblemen. Ik heb altijd al een droge huid, en heb erg vaak last van ringworm en heb psoriasis. Nu is mijn vraag eigelijk, wat kan ik doen om mijn vochtpercentage goed te krijgen, en vooral wat kan ik doen waardoor ik niet de hele dag dorst heb en mijn huid beter wordt.
Een paar dingen die ik al heb geprobeerd zijn: Minder zout eten, ik doe nu zelf nergens meer zout op. Minder gekruid eten (terwijl ik juist heel erg van kruiden hou) Afvallen (volgens andere forums zou je vetpercentage te maken hebben met je vochtpercentage. Maar mijn vetpercentage is nu 24.7, wat goed zou moeten zijn, en mijn vochtpercentage is nog geen halve % verhoogd)
Iemand nog andere tips?

Alvast bedankt
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 13:43 Reageer met quote

8 liter water per dag drinken is waanzin en bovendien zeer gevaarlijk....Je brengt je hele electrolyten huishouding in de war zoals daar zijn de Natrium, kalium en magnesium concentratie's in je lijf...........

Google maar eens op "watervergiftiging"
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 16:17 Reageer met quote

Hey ladypiano,

Ik weet dat het niet gezond is om zoveel water te drinken. Daarom ben ik ook al meerdere keren bij de dokter geweest. En die zegt alleen maar dat ik minder moet drinken. Maar ik voel me er alleen maar zieker door als ik zo weinig drink :S Ik heb ook al een paar keer bloedonderzoek gehad, maar daar is verder niks uit op te maken waarom ik altijd dorst heb.
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 17:51 Reageer met quote

justme88 schreef:
Hey ladypiano,

Ik weet dat het niet gezond is om zoveel water te drinken.


Waarom doe je het dan? Question Question
Is er misschien sprake van dwangmatig gedrag, of teveel fixatie op je eigen lijf, of anorexia?

Ik denk dat 99,99% van de bevolking het een worst zal zijn wat het vochtpercentage in zijn of haar lichaam is..... Embarassed

De moderator kan beter een slotje op dit onderwerp zetten.
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 18:14 Reageer met quote

Pfff, ben jij slechtlezend ofzo? Ik heb nu al meerdere keren vermeld dat ik elke keer duizelig wordt en me slap voel als ik weinig drink! Het heeft dus niks te maken met dwangmatig gedrag of te veel fixatie op mn lijf of anorexia ofzo. Ik heb gewoon altijd dorst! Het vochtpercentage kan me ook niks schelen, ik hoopte hier alleen iets van tips te kunnen krijgen over wat ik kan doen om niet altijd zo dorst te hebben.
Heleen
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 18:46 Reageer met quote

heb je 's nachts ook veel dorst, dat je bijvoorbeeld wakker wordt van de dorst?
maura
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 18:50 Reageer met quote

Hoi justme: is je bloed als eens onderzocht op suikerziekte misschien? Ik zeg niet DAT het zo is maar het feit dat je zo waanzinnige dorst hebt KAN een teken van suikerziekte zijn.

FF nog n vraagje: je zegt dat je slap en duizelig word als je te weinig drinkt. Hoe gaat het als je te weinig of te veel eet? Heeft dit ook invloed op hoe je je voelt? Ik vraag dit omdat als je suikerziekte hebt en te veel of te weinig eet (en dus te veel of weinig insuline in je bloed zit) een hypo of hyper kan krijgen wat er ook voor kan zorgen dat je je slap en duizelig voelt.

Ik zou proberen te achterhalen of de arts je al eens op suikerziekte heeft laten prikken en zo niet, hier dan op aandringen. Ik hoop dat je iets met dit antwoord kan.

Groetjes Maura.
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 18:54 Reageer met quote

Hallo Heleen.

Ja, ik wordt 's nachts ook meerdere malen wakker omdat ik dorst heb. Gemiddeld drink ik 1 a 2 flesjes water per nacht. Als ik echt doodmoe ben en een hele nacht doorslaap heb ik smorgens onwijs hoofdpijn en ben ik altijd erg blij dat ik nog een flesje water naast me heb liggen.
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 18:59 Reageer met quote

Hallo Maura,

Ja, aan suikerziekte dacht mijn huisarts ook vrij vlot. Dat hebben ze ook al getest, maar uit het bloedonderzoek kwam geen suikerziekte. Ik heb eind vorig jaar in het ziekenhuis gelegen omdat ik opeens vrijwel niks meer kon zien en enorme steken aan de linkerkant van mijn navel had. Toen hebben ze ook nog meerdere testen gedaan, omdat ze eerst ook dachten dat dat iets te maken had met dat ik zo'n dorst had. Toen heb ik 3 dagen in het ziekenhuis gelegen en mocht ik dus bijna niet drinken en niet uit bed. Dat was echt een ramp. Dat jaar daarvoor heb ik ook al in het ziekenhuis gelegen omdat mijn hals zo opgezet was dat ik niet goed meer kon slikken en omdat ik toen zo verslapt was dat ik amper kon lopen. Dus toen is mijn bloed ook nog getest. Het enige wat ze toen konden vinden was dat mijn lever niet zo goed werkte, maar verder niks.
Als ik te weinig eet voel ik me ook erg duizelig, maar ik denk dat dat ook wel normaal is. Als ik te veel suikers eet en koffie drink enzo wordt ik wel erg druk.
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:18 Reageer met quote

die hoofdpijn heb je omdat je elecrtolytenbalans verstoord is,met name veel natrium plas je uit daardoor wordt er veel vocht aan het lichaam onttrokken, dus ook aan de hersenen, deze krimpen enigszins door vochtgebrek en dat veroorzaakt de hoofdpijn, als je dus na het wakkerworden meteen water gaat drinken gaat die hoofdpijn weer weg.......

Je arts moet je bloed laten onderzoeken op Natrium, Kalium, Magnesium, ADH, ACTH.
Er kan een blokkade voor ADH in het spel zijn.

Gr.
Ladypiano
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:30 Reageer met quote

Okay. Misschien een rare vraag, maar is het dan beter om een lange tijd te proberen maar 2 liter per dag te drinken en te hopen dat daardoor mijn electrolytenbalans weer in orde komt? Ookal voel ik me dan een paar maand kut :S Of is dat juist helemaal geen goed idee?
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:48 Reageer met quote

Ik zou als ik jou was zorgen dat ik weer voldoende natrium,kalium en magnesium binnen zou krijgen, dit kan je aanvullen met OBS wat je bij de apotheek kan kopen daarna niks geen extra water gaan drinken, maar gewoon voldoende koffie ,thee, melk, vruchtensappen, GEEN frisdranken één maal per dag een ei, verse groenten en wel volle melkprodukten, dan komt het allemaal wel goed, maar je moet wel ff geduld hebben want het gaat niet één, twee, drie,!

Bij een normaal voedingspatroon HOEF je helemaal geen extra water te dinken!!!

Ik weet ook niet welke gek dat ooit bedacht heeft om de mensen zoveel water te laten drinken, zal wel uit dat achterlijke Amerika ofzo gekomen zijn Twisted Evil

moet je nagaan: 1000 liter kraanwater kost ongeveer ? 2,50...............1000 liter mineraal of bronwater kost je zo ongeveer ? 7000,00 of meer zelfs.

Gr.
Ladypiano
justme88
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:55 Reageer met quote

Hey ladypiano,

Nou, dat gaat allemaal ook niet echt lukken. Ik drink namelijk niet voor niks bijna alleen water, ik vind ander drinken meestal echt vies. Frisdrank, sappen en thee lust ik helemaal niet. Koffie drink ik zeer zelden. En melk ben ik allergies voor :S Eieren eet ik ook niet (vegetarier) Groente eet ik wel voldoende.
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 23:13 Reageer met quote

justme88 schreef:
Hey ladypiano,

Nou, dat gaat allemaal ook niet echt lukken. Ik drink namelijk niet voor niks bijna alleen water, Groente eet ik wel voldoende.


Dan kom je ook niet van je klachten af...... Rolling Eyes

Sterkte verder...........
justme88
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 16:42 Reageer met quote

Er moet vast wel een andere manier zijn. Er zijn zoveel meer mensen die vegetarisch of veganistisch eten, of allergies zijn voor melkproducten. En ik ben vast ook niet de enige die alleen water lekker vind om te drinken. Trouwens, ik vind alle andere soorten drinken ook helemaal niet dorstlessend :S
rosalynn
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 23:16 Reageer met quote

Hallo,

Mag ik vragen hoe je een vochtpercentage en vetpercentage kunt meten ?
Met behulp van een weegschaal ????

Zoveel water als jij drinkt is idd niet gezond.
Het is ook gevaarlijk. Ik heb ergens gelezen
dat dit probleem wel bekend is bij sporters.
Het zou kunnen zijn dat teveel drinken,
ook weer tot dorst leidt, ik meen me te herinneren
dat ergens te hebben gelezen.
Dat water het best de dorst lest klopt.
Ik heb eens gehoord van iemand die in een warm land
op vakantie was, dat citroen helpt bij dorst,
misschien is het een idee wat citroensap in het water te doen.

Wat betreft een vegetarisch/veganistisch dieet:
Heb je ook al eens geprobeerd of sojamelk wat voor je is ?
Weet je dat zo'n dieet kan leiden tot o.a. tekort aan vitamine b12 ?
De nederlandse vegetariersbond heeft informatie op de website staan
over voedingstoffen, vitaminen en mineralen.

Voor de nodige mineralen genoemd door iemand anders zou ik advies vragen aan je arts.


Rosalynn
justme88
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 23:29 Reageer met quote

Hey Rosalynn,

Ja, met behulp van weegschaal idd. Niet dat dat erg nauwkeurig is volgend mij, maargoed.

Nee, k denk dat zoveel water drinken idd ook niet gezond is, mja je moet toch wat als je dorst hebt idd. K vind citroen echt heel vies, maar ga het toch maar eens proberen. Zou me niks verbazen dat dat ook werkt tegen dorst.

Ja, sojamelk heb ik ook al geprobeerd, maar daar zit zo'n vies nasmaakje aan. Net als bij sojavla en sojayoghurt enzo. Beetje raar chemisch smaakje, niet erg lekker. Ik weet idd over B12 tekort etc, daar heb k ook pilletjes voor enzo. Plus dat ik ook al ruim 10 jaar vegetarier ben, en ook daarvoor al altijd dorst had.

Maargoed, ik zal het citroen nog maar eens proberen.
rosalynn
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 9:03 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb net even met google gezocht,
en lees op een website dat 4 liter per dag al teveel is.
Ook dat er mensen zijn overleden door teveel water drinken.

Ik heb ook gezocht op hypoglecemie omdat dat ook
verband heeft met suiker, ik zie dat
veel dorst ook hiermee verband zou kunnen hebben

Kun je me vertellen hoe dat moet vochtpercentage en vetpercentage vaststellen.
Ik zou het voor mezelf willen weten.


Rosalynn
justme88
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 9:50 Reageer met quote

Hey Rosalynn,

Idd, 4 liter per dag is eigelijk ook al te veel. Ik ben ook maar weer aan het kijken of het ook minder kan. Al bevalt het me niet echt. Ik zal zelf ook nog ff zoeken op internet op hypoglycemie.
In mijn profiel heb ik een link gezet naar de website waar je je vetpercentage kunt berekenen. Al weet ik niet of die nauwkeurig is of niet. Het makkelijkst is natuurlijk met een weegschaal die ook vet en vochtpercentage meet. Al weet ik ook niet hoe nauwkeurig dat is. Maargoed, van vochtpercentage ken ik geen website, lijkt me een ietswat lastigere formule ook.
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 11:59 Reageer met quote

Een mens bestaat voor ongeveer 80% uit water..... mijn hemel, waar maak je je druk om........... Rolling Eyes .Ga iets nuttigs doen.....
Index > Een gezonde levensstijl > Vochtpercentage
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring