Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Genezing na een hersenbloeding
Auteur Onderwerp: Genezing na een hersenbloeding
Sonjaaa
BerichtGeplaatst: 09-08-2008 14:35 Reageer met quote

Mijn vriendin heeft afgelopen zondag plots een herseninfarct gekregen, na even opgeknapt te zijn en zelfs weer een beetje te kunnen praten kreeg ze woensdag een terugval en achteraf blijkt nu dat ze er ook nog een een hersenbloeding bij heeft gekregen. (waarschijnlijk toen met die terugval afgelopen woensdag)
Gisteren was ik nog bij d'r in het ziekenhuis en leek het weer beter te gaan, ze deed echt d'r best om te praten en reageerde wel wat op me-ook gaf ze me duidelijk aan dat ze me herkende enzo, terwijl ze die dag van die hersenbloeding en de dag erna totaal nergens meer op reageerde enzo.
Ze is gistermiddag overgeplaatst naar een ander ziekenhuis waar ze haar beter kunnen helpen en daar ligt ze nu op de medium care.
Wat kan ik zo'n beetje verwachten, overleefd ze dit, hoe kan ze hier uit komen. Ze is pas 34 jaar en leefde toch vrij gezond enzo, alleen de laatste weken zeer veel stress gehad.
Kan iemand me er wat over zeggen?
Peter K
BerichtGeplaatst: 05-11-2008 13:42 Reageer met quote

Annemarieke schreef:
Hoi, nooit eerder heb ik in een forum gezeten, maar als er iets heftigs in je priveleven gebeurt, doe je allemaal dingen die je nooit eerder hebt gedaan! Mijn man heeft vorige week vrijdag een subarachnoidale bloeding gehad. Hij is momenteel stabiel en heeft verder ook geen verlammings- of uitvalsverschijnselen gehad. De schrik zit er bij mij goed in. Hij is heel positief en lijkt de situatie ook wel goed te begrijpen, maar ik maak me best zorgen over als hij weer thuis komt. Hij is altijd bezig en in de afgelopen 35 jaar nooit één dag ziek thuis geweest. Kan er iemand mij vertellen hoe lang een herstel van een hersenbloeding kan duren en of ik ooit, als partner, van die angst voor een nieuwe bloeding afkom?
Peter K
BerichtGeplaatst: 05-11-2008 13:51 Reageer met quote

Hallo Annemarieke
Ik wil graag weten hoe het nu is met je man. Mijn man heeft namelijk kortgeleden een zelfde bloeding gehad, ook geen uitvalsverschijnselen en nu 3 weken weer thuis. Ze kunnen geen oorzaak afwijkingen(aneurisma's) vinden op dit moment. Het blijft moeilijk omdat je toch bang bent dat ze iets over het hoofd hebben gezien.
Er wordt ons verteld dat dit wel meer voorkomt en dat dit waarschijnlijk een eenmalige bloeding is en er geen risico meer is op een volgende bloeding.
groet Trudy
tygertje
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 14:03 Reageer met quote

hallo mensen ik ben hier nieuw en ik heb een dringende vraag en ik hoop dat iemand mij kan helpen.

mijn vader heeft in april dit jaar een hersenbloeding gehad
hij heeft 5 weken in het ziekenhuis gelegen en daar in het roesingh geweest,
nu is hij gelukkig weer thuis en hij heeft alleen zijn rechterarm verlamt
hij loopt wel weer en heeft alles aan gepast.
maar ik zijn dochter woont niet meer thuis hij woont zamen met mijn moeder en mijn broer
maar hij heeft soms rare buien zoals.
boos,chagerijnig,hij heeft steeds de zelfde stopwoordjes van donderop.
en spaart geld om niks en is heel kort af de laaste dagen
soms is hij heel vrolijk en dan is hij in 1x weer heel boos.
vooral tegen mijn moeder en ze kan het niet meer aan.
ze is daar heel verdrietig onder want ze weet het niet meer
wat ze moet doen
heeft 1 van jullie meschien hier ervaring mee en zo ja wat kun je er tegen doen gaat het wel weer over.vrijdag hebben we een gesprek met de dokter ik zamen met mijn moeder want ze wil weten of er wat aan tedoen is.
kunnen jullie mij helpen
Ellen1958
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 19:00 Reageer met quote

Tygertje, ik heb zelf een herseninfarct gehad en ik vind veel begrip en steun op deze site: *******
Hier kan je terecht met al je vragen over de cva die je vader gehad heeft en hoe je daarmee om kan gaan. Veel sterkte!
Groetjes, Ellen

tygertje
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 20:10 Reageer met quote

oke heel erg bedankt ik zal gelijk even gaan kijken

groetjes nathalie
tygertje
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 20:13 Reageer met quote

ik kom niet op de sait je www pagina geeft niks aan kan er niet op klikken.je mag het als je dat wilt ook wel naar mijn e-mail sturen
nat26minnie@gmail.com
Ellen1958
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 22:01 Reageer met quote

Nathalie, ik heb je een mail gestuurd.

Groetjes,
Ellen
delangej
BerichtGeplaatst: 28-01-2009 2:16 Reageer met quote

Vorig jaar heb ik hier een stukje geschreven, net nadat mijn vader een hersenbloeding heeft gehad. Hij lag toen ik coma en het was de vraag of hij er uberhaupt nog uit zou komen.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Mijn pa is uit coma na 3 maanden en reageert over het algemeen goed op bezoek (herkent ons, motoriek is redelijk, hij voert opdrachten uit, schrijft of tekent een beetje etc.)

Echter is er veel hersenletsel opgetreden, waardoor hij blijvend zwaar gehandicapt zal blijven (persoonlijkheid, initiatief en spraak etc zijn aangetast.) Nu zit hij in een verpleegtehuis nog op een afdeling met comapatienten. De verzorging is wel o.k., maar hij wordt (te) weinig geprikkeld om zich nog wat verder te ontwikkelen. Heeft iemand goede ervaringen met een instelling (regio Amsterdam, als t ff kan) qua therapie en verzorging. Revalidatieklinieken zijn niet relevant. Hiervoor is hij "te slecht"

Bedankt weer!!
antoinella
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 12:34 Reageer met quote

Ik ben nieuw vandaag. Ik zag op het forum dat vele van jullie te maken hebben gehad met hersenen aneurysme
nou ik heb mijn schoonvader die heeft er een in het midden van zijn hersenen, die erg is gaan bloeden, hierdoor zijn de zenuwen die aan de ruggegraat vast zitten beschadigd en werd in een artificiele coma gelegd. Nu andere halve maand later wordt hij langzaam wakker en blijkt zijn lichaam grotendeels de bloeding te hebben opgeruimd en beweegt hij heel langzaam een beetje zijn lichaamsdelen
mijn vraag is: wat kunnen wij (zijn zoon, ik ect) doen om hem te stimuleren? we hebben muziek geplaatst en plaatjes opgehangen, maar hij ligt op de Intesieve Care , dus erg restrikt. we masseren hem de anderhalf uur dat we hem mogen bezoeken per dag, een beetje zijn benen en voeten.
en dan mijn tweede vraag: kan iemand mij vertellen hoe het is om daar te liggen, niet te kunnen praten en niet kunnen bewegen ect.. heeft iemand hier ervaring mee?
Kmbr
BerichtGeplaatst: 26-08-2009 11:13 Reageer met quote

Mijn naam is Kimberley en ik ben 18 jaar. Ik heb nog een broertje van 16 en een zusje van 13.
Afgelopen maart heeft mijn moeder op 42 jarige leeftijd een erge hersenbloeding gehad in combinatie met een bloedprop. Zij had nog maar 1% kans om te overleven maar door een geslaagde operatie en veel knokken heeft zij het toch overleefd.

Na 7 weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, mocht zij revalideren in De Vogellanden. Zij heeft hier 3.5 maand gezeten en mocht op 24 juli jl met vervroegd ontslag. Mijn moeder loopt gebrekkig en haar linkerarm is op dit moment nog verlamd. Wel zit er enige beweging in haar linkerarm vanuit haar bovenarm en dit verloopt met kleine beetjes.

Wat voornamelijk mijn moeder zou willen is in contact komen met lotgenoten van dezelfde leeftijd en met dezelfde gezinssituatie (getrouwd en oudere kinderen) om te informeren hoe ver deze mensen zijn. Wat heb je gedaan nadat je gestopt was met revalideren, wat is er allemaal nog gebeurd? Hoe ervaar je dit en hoe voel je je nu op dit moment? Waar kun je nu weer doen? Etc.. dit zijn vragen waar wij als gezin toch erg graag antwoord op zouden willen. Eigenlijk zou het fijn zijn als er iemand was die hetzelfde heeft gehad en die met ons in contact zou willen komen.

Ben jij degene die dit verhaal herkend en heb je informatie voor ons wat wij als gezin kunnen betekenen of eventueel nog kunnen ondernemen?
*********

Wij willen erg graag in contact komen met lotgenoten!
Ik hoop op reacties!

Bolynn
BerichtGeplaatst: 09-10-2009 18:53 Reageer met quote

Ongeveer een jaar geleden heeft mijn man een bloeding in zijn hersenen gehad en is daarvan volledig hersteld(dachten wij)Nu heeft hij veel last van hoofdpijn voelt zich depressief en herhaald hij dingen wel meerdere keren en dan nog weet hij niet dat hijhet al een keer heeft verteld. Kan dit een nasleep zijn? Hij wil niet mee naar een dokter maar ik maak mij nu wel heel veel zorgen..
Kmbr
BerichtGeplaatst: 09-10-2009 21:32 Reageer met quote

Hoi Bolynn,

Ik las net het bericht wat jij gestuurd had.
Mijn moeder heeft zoals je wel had kunnen lezen afgelopen maart een zware bloeding gehad. Zij is soms ook best vergeetachtig en vraagt zij dingen meerdere malen. Wat jij zelf eventueel zou kunnen doen, is zelf met je huisarts het een en ander bespreken. Leg uit wat je denkt en als de arts aanraadt om toch langs te komen, moet je toch echt kijken (ook al is het misschien echt heel moeilijk) of jij je man kan overhalen. Het zal er misschien allemaal bij kunnen horen maar als jij je echt zorgen maakt probeer eens met je huisarts te overleggen wat het beste is.
****
Gast nieuw
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 21:11 Reageer met quote

Hey kimberley,

Ik herken je verhaal.. ik ben zelf 19 jaar oud en mijn moeder heeft net een ernstige hersenbloeding gehad.. haar linkerhelft is gedeeltelijk verlamd.. ze bevindt zich nu in het revalidatiecentrum en is redelijk aan het herstellen.. ze kan nu al lopen met een driepoot.. maar haar linkerarm kan ze nog niet sterk bewegen..

. ik ben benieuwd hoe het nu met je moeder gaat??
groetjes
Jana90
BerichtGeplaatst: 29-09-2011 12:31 Reageer met quote

Hallo! Ik ben Jana, een meisje van 20 jaar en heb al een hele gebeurtenis achter de rug.. Ik heb een stollingsziekte... Heb ook een longembolie gehad, een TIA, een CVA (met halfzijdige verlamming), ... Had ook een gaatje in m'n hart tussen de boezems in m'n septum.. Dat gaatje hebben ze dicht gemaakt met een parapluutje maar daar is een infectie opgekomen waardoor het verwijderd moest worden + men hartklep was beschadigd.. dit aan de hand van een openhart operatie.. Nu ben ik aan't revalidere, wat goed lukt.. Maar ik blijf schrik hebben dat zo'n TIA weer opkomt.. Dit is helemaaaaal niet fijn! Je weet wat je wil zeggen maar het gaat gewoon niet.. :-s Zou dit weer kunnen voorkomen? En mijn nek en schouderspieren zijn stijf en pijnlijk, is dit normaal? Ook ben ik op zoek naar een coaguchek?? dankjewel!
Sanne Weiland
BerichtGeplaatst: 04-02-2014 16:50 Reageer met quote

Hallo,

Vorige week woensdag voelde mijn vader (4Cool zich ineens niet lekker. Twee uur later vond mijn zusje hem bewusteloos in zijn slaapkamer, wat bleek: hersenbloeding.

Ze hebben hem z.s.m. geopereerd en twee klemmen om zijn aneurysma aangebracht. De operatie is goed gegaan, dus de kans op een tweede bloeding is naar omstandigheden kleiner dan dat hij was in eerste instantie. Toch reageert hij nog steeds niet op prikkels van buitenaf: alleen op hele erge pijnprikkels. Zijn pupillen zien er nog goed uit en de scan is hetzelfde gebleven. Toch voel ik me er erg rot over omdat hij niet reageert op dingen om hem heen, en ik ben nog steeds elke dag bang dat het zijn laatste is. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? De artsen kunnen niks zeggen, geen garantie geven op overleven, maar ze zeggen ook niet dat hij het zeker niet overleeft. De spanning is om te snijden en ik hoop dat iemand hier me kan helpen, bijvoorbeeld doordat hij er ervaring mee heeft.
kwienkwien
BerichtGeplaatst: 28-04-2014 12:49 Reageer met quote

Hallo sanne Weiland,,

Ik zit helaas momenteel in dezelfde situatie.

Mijn moeder heeft 2 weken terug een ernstige hersenbloeding gehad. Zij vertelde aan mijn vader dat ze zich niet goed voelde en me vader vond haar een paar minuten later bewusteloos en slecht ademend in de gang.
Gelukkig was mijn vader thuis en kon er snel een ambulance komen.

De ambulance vertelde aan mijn vader dat het er erg slecht uit zag.

Zij is meteen geopereerd aan haar aneurysma en hebben in haar hoofd 2 drains geplaats om de druk weg te nemen.
Elke keer vroegen wij aan de artsen en verpleegkundige wat haar kansen zijn , maar helaas elke keer geen antwoord.

Na de operatie kon ze wel zelstandig ademen en waren haar hart en bloedruk erg stabiel.
Ze is 2 dagen later van de beademing afgehaald en doet het nu allemaal zelf.
Ook opende ze na 2 a 3 dagen haar ogen en begon wat te brabbelen( niet verstaanbaar ,alleen sommige woorden). Na 8 dagen werd zij overgeplaatst naar de stroke afdeling , waar ze ook bewaakt ligt . Dit was een shock voor ons aangezien het een wereld van verschil is met de intensive care waar de verplegers meer informatie kunnen geven en er 1 op 1 verzorging is. Ze ging steeds minder brabbelen en was meer aan het slapen.( niet bij bewustzijn)Veel koorts.

Wij maakte ons erg zorgen want het overkomt je ineens en hebben totaal geen ervaring met dit in de familie of om ons heen.

Elke dag zit je met die onzekerheid of het daadwerkelijk nog allemaal goed komt , en niemand kan je ook maar hier antwoord op geven. Elk lichaam is anders en reageert anders .Nu zijn we precies 2 weken verder. en Haar hoofdrain mag er als alles vandaag goed blijft morgen uit.
Ze is nu sins 2 dagen weer meer bij bewustzijn en kijkt mensen ook gericht aan, maar of ze ons herkend is nog maar de vraag. En dat is soms moeilijk om te begrijpen.

Maar Sanne om je een antwoord op je vraag te geven: Nee , ze geven je geen zekerheid of antwoorden, want vandaag kan je vader 4 stappen vooruit gaan en morgen 5 terug, dit hebben wij zelf ook ervaren. Het is een lange weg om te gaan , en kan weken maanden ,soms jaren duren.

Onthoud wel dat de kans groot is dat je nooit meer je oude vader terug krijgt er zullen veel dingen veranderen.

Maar buiten dit alles geef niet op! want ook bij mijn moeder is het een wonder dat ze nog leeft.

En in dit soort situaties is geduld een schone zaak!
Ik89
BerichtGeplaatst: 19-07-2016 23:00 Reageer met quote

Hallo allemaal, oud topic maar toch reageer ik nog. Ik heb zelf een SAB (sub archionale bloeding) gehad zonder lichamelijke uitval en ook konden ze geen aneurysma vinden. Ik heb voornamelijk nog last van prikkels. (Licht, geluiden etc). Ben 26 jaar. Zelf zou ik graag in contact komen met iemand die hetzelfde heeft gehad. Ook kun je me vragen stellen als jij/iemand die je kent er nu doorheen gaat.
aldo 1
BerichtGeplaatst: 26-07-2018 16:33 Reageer met quote

ik heb in dec 17 een hersenbloeding gehad,zijn er mensen die lang erna pijn kregen?
Ik89
BerichtGeplaatst: 26-07-2018 16:55 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb wel eens hoofdpijn gekregen maar vooral heel lang last van mjn nek.
Wat voor pijm bedoel je?
Als je het niet vertrouwd gewoon naar de huisarts
Index > Hart- en vaatziekten > Genezing na een hersenbloeding
Pagina 5 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring