Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > goede matras
Auteur Onderwerp: goede matras
lieve111
BerichtGeplaatst: 28-10-2006 16:26 Reageer met quote

Gezien ik de laatste tijd verschrikkelijk veel pijn heb in mijn rug. Osteoporose en arthrose van de rug (L1 t.e.m. L4) heb ik besloten om een goeie matras en lattenboden aan te kopen. Gezien de hoge prijzen voor een goed slaapsysteem (gaat toch vlug over de 2000 euro) had ik graag eens geweten wat jullie ervaring is met bepaalde merken van matrassen en bodems.
Dank
misstral
BerichtGeplaatst: 29-10-2006 0:53 Reageer met quote

Bij rugklachten zo ik eerder kiezen voor een dwarsgespannen spiraalbodem en een softmatras met 6-slags pocketveren.
ronaldinho779
BerichtGeplaatst: 06-11-2008 2:13 Reageer met quote

pocketveringmatras
http://www.easymatras.nl/
angel34
BerichtGeplaatst: 09-11-2008 17:38 Reageer met quote

ik zou kiezen voor en tempur matras nasa schuim is veel beter
annak
BerichtGeplaatst: 18-12-2008 2:36 Reageer met quote

ehm... ik slaap het beste op het harde matras van de ikea. Onder meer omdat het een compact matras is. Op mijn oude, dure veringmatras kreeg ik het altijd koud.
Het nieuwe, nog duurdere, natuurrubberenmatras, met kamelenhaar en weet ik veel (ja, superduur marktsegment) vertoont na 5 jaar kuilen waar ik met mijn rug niet meer in wilde liggen. Ik had het mediumharde matras en heb dat al omgeruild met het harde van mijn man. Maar ook daar kuilen.
Nu dus ikea en slaap als een baby.

mijn tip is om hoedanook een schaapswollen dek over je matras te leggen. Altijd lekker warm en goed tegen 'doorliggen'.
mijn deken is ook nog eens van schaapswol dus koud zal ik het niet hebben. Osteoporose en arthrose zijn een belasting voor je lichaam dus hoe meer ondersteuning je het kan geven, hoe beter, (zoals jij allang weet) Het lekker warm hebben 's nachts is daarbij van belang.
ook het voorzichtig uitrekken als je wakker wordt en nog in je bed ligt. En je lichaam en j egeest langzaam voorbereiden op dat er zo opgestaan gaat worden. Niet meteen uit je bed springen dus.

ik heb lage thyroidfunctie dsu heb het snel koud. Om eerlijk te zijn: ik heb nog twee dekens over mijn wollen deken heenliggen. EN wollen slaapsokken aan. En soms een mutsje op of anders lig ik helemaal met mijn hoofd onder de dekens.
En soms warme thee op bed. (even eruit, thee zetten, en dan weer terug met mijn kopje). Ja, slaapsokken en een wollen ondertijk, voeg dat toe aan je beddenaankoop.
kweetje
BerichtGeplaatst: 28-12-2008 22:21 Reageer met quote

hallo ook ik wou hier even op reageren
temeer dat ik een zeer ernstige rug patient ben/
wij hebben een aantal jaren geleden een boxspring op hoogte van ikea gekocht, en daar bovenop een temper dek, en ik moet zeggen dat slaapt voor mij geweldig .
wij hadden jaren een waterbed ,en daar kon ik ook goed tegen maar mijn man niet vandaar dat we hebben besloten om deze te nemen , en het slaapt lekker.
ik neem gewoon savonds voor de kou een warme kruik of kersepitkussen , en dan val ik lekker in slaap dus dat wou ik even kwijt
succes ermee dan
groetjes
kiki2
BerichtGeplaatst: 10-01-2009 18:36 Reageer met quote

M-line matrassen zijn geweldig. Mijn schoonmoeder heeft al geruime tijd last van nek- en rug en is enorm geholpen met een matras van m-line en verstelbare lattenbodem.
hoopvol
BerichtGeplaatst: 11-01-2009 12:12 Reageer met quote

ik zweer bij een tempur matras in combinatie met een tempur kussen. Heb zelf een whiplash en met dit matras / kussen zijn de klachten echt afgenomen en wordt er uitgeruster wakker van.
dotito
BerichtGeplaatst: 05-10-2009 13:29 Reageer met quote

hallo iedereen,

ik ben sinds vandaag nieuw op dit forum.ik heb een vraagje?ik ben een rugpatient en wil mij een tempurmatras aanschaffen.nu heb ik gehoord van ergens als je op deze matras ligt dat die heel veel warmte af geeft.is dat waar of is dat een fabeltje,
groetjes,
hush
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 17:55 Reageer met quote

Zo duur hoeft dat niet te zijn hoor, wij hebben onlangs een compleet goed matras gekocht voor 800 en voor ons helpt het echt.
Zoek maar naar RHF matras in google.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 17-02-2010 1:57 Reageer met quote

@ Dotito,
Een Tempur matras is broeierig warm; ik heb er één maar lig daar alleen overdag op (in de woonkamer). 's Nachts slaap ik op een koudschuim matras, met zachtere schouderzone zodat m'n rug en bekken goed ondersteund worden.
Een Tempur matras vind ik 's nachts te warm.
Groetjes, Musje.
Bruin
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 22:00 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik slaap sinds december 2009 op een m-line matras en slaap prima en heb nergens last van bij mijn vorige matras kwam ik met lage rugpijn van bed,maar dat is nu verleden tijd.
De m- line matras word ook geadviseerd door fysiotherapeuten.
Succes er mee.

Groetjes Bruin.
theome
BerichtGeplaatst: 22-05-2013 16:28 Reageer met quote

Tempur is inderdaad heel warm traagschuim. Dat heeft met de densiteit te maken. Je kunt beter een traagschuim kiezen dat een minder hoge densiteit heeft. Dit zijn goede traagschuim matrassen: http://www.healthfoam.com
Index > Een gezonde levensstijl > goede matras
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring