Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
Gonnie
BerichtGeplaatst: 23-02-2006 11:18 Reageer met quote

Na drie weken pijn en ellende heb ik een antibiotica kuur gekregen van de huisarts. Na 5 dagen ging het ineens een stuk beter, dus soms kan het wel degelijk helpen. Ik ben er uiteraard nog niet helemaal vanaf, maar die hele vervelende pijn die constant aanwezig is,is gelukkig bijna weg. Stomen doe ik trouwens met een gezichtssauna en doe er soms wat kamille thee in, maar meestal alleen met water. Dat schijnt het allerbeste te zijn.
Els41
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2006 14:58 Reageer met quote

Oproep: Wie heeft positieve ervaringen met operatie door KNO-arts?

De longarts die mijn astma behandelt verwees me afgelopen jaar naar de KNO-arts omdat ik ook vaak holteontsteking heb. Ik heb niet-allergisch astma, maar ik ben wel hyperreactief. Virusinfecties, kou, mist en ook prikkeling door stoffen die anderen hooguit irritant of een beetje prikkelend vinden (rook, parfum, uitlaatgassen) zorgen bij mij voor een langdurige astmaepisode die weken tot maanden kan duren. Ik voel me dan erg snel moe, gauw duizelig en kortademig.

Maar goed, holteontsteking dus. De laatste twee jaar heb ik hier steeds vaker last van en de ontstekingen blijven ook lang hangen. Veel hoofdpijn is het gevolg en ik kan me daardoor nauwelijks op m'n werk concentreren.

De KNO-arts stelde voor me te opereren omdat hij op een scan had gezien dat de ruimte hier en daar wat beperkt is. Het neusbot was ook aan de dikke kant en daar kon wat af. Gelukkig waren er geen poliepen te zien. Ik mocht er een maandje over nadenken - en daar ben ik nu mee bezig. Wel of niet opereren?

Ik lees vooral veel verhalen van mensen die geen baat hadden bij hun operatie. Wie heeft de ervaring dat het een verbetering opleverde of heeft daarover elders op internet info gevonden? Ik zoek me rot en kan niks vinden.

Op dit moment gebruik ik Nasonex neusspray, ibuprofen tegen de pijn (ook ontstekingsremmer), zoutspoelingen en ik stoom regelmatig. Nu ook een antibioticakuur - hopelijk helpt het.

Nog even een aanvulling op de vele verhalen over neusspoeling omdat dat bij mij heel duidelijk pijn verlicht en verergering van de ontsteking tegenhoudt.
Bij de apotheek, maar ook via sites op internet, kun je een neusdouche kopen. Daarin doe je een zoutoplossing. Gewoon keukenzout zonder jodium in lauwwarm water. De concentratie moet je even uitproberen. Een theelepel op een glas water is ongeveer goed, maar als het te zout of niet zout genoeg is, is het onplezierig of zelfs pijnlijk.

Ik heb nu zo vaak een neusspoeling gedaan dat ik gewoon kan proeven of de oplossing goed is. Oefening baart kunst.
ingridb
GastBerichtGeplaatst: 24-02-2006 21:13 Reageer met quote

In december 2 zenuwbehandelingen gehad.re-kant nog steeds last, van een drukgevoel Bij tandarts geweest 1e instantie te hoge vulling.Na een paar dagen opnieuw last van een drukkend gevoel in kaak, niet kunnen bukken.Weer naar een tandarts foto's gemaakt niets op te zien wrsch.bijhoteontsteking met kaakholteontsteking.amoxikuur voor 5 dgn.uiteindelijk doorverwijzing naar een kaakchirurg, ziet ook niet alleen een licht waas op foto opnieuw amoxikuur.Ben niet verkouden.Toch te lage weerstand?een rest van een vorige verkoudheid?
Gonnie
BerichtGeplaatst: 24-02-2006 22:01 Reageer met quote

ingridb schreef:
In december 2 zenuwbehandelingen gehad.re-kant nog steeds last, van een drukgevoel Bij tandarts geweest 1e instantie te hoge vulling.Na een paar dagen opnieuw last van een drukkend gevoel in kaak, niet kunnen bukken.Weer naar een tandarts foto's gemaakt niets op te zien wrsch.bijhoteontsteking met kaakholteontsteking.amoxikuur voor 5 dgn.uiteindelijk doorverwijzing naar een kaakchirurg, ziet ook niet alleen een licht waas op foto opnieuw amoxikuur.Ben niet verkouden.Toch te lage weerstand?een rest van een vorige verkoudheid?


Ik ben ook niet verkouden en heb al 3 weken last van pijn aan de kaak. Tandarts vond bij mij niks. Ik heb een antibioticakuur gehad waardoor het wat minder is, maar de pijn is nog niet weg. Het kan blijkbaar dus lang duren. Denk dat er dan idd een restje blijft zitten.
lljklmngfxcf
GastBerichtGeplaatst: 25-02-2006 15:39 Reageer met quote

Een voorhoofdsholteontsteking is een ontsteking van een van de vier bijholten van de neus. Bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, wordt veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie.
De bijholten of sinussen zijn met slijmvlies en trilhaartjes beklede holle ruimten, die via nauwe gangetjes in verbinding staan met de neusholte. Er zijn vier paar bijholten: de voorhoofdsholten (in het voorhoofdsbeen), de zeefbeenholten (in het bot tussen de ogen), de wiggebeenholten (die dieper liggen, achter de ogen) en de kaakholten (in de bovenkaak, onder de jukbeenderen).

Normaal kan de lucht vrij in en uit de bijholten stromen en wordt het slijm uit de bijholten door de kleine openingen afgevoerd naar de neusholte. Door een virus of bacterie kunnen de sinussen echter ontstoken raken. De slijmvliezen zwellen dan op, de doorgangen raken verstopt en het slijm kan niet meer weg uit de holten. Meestal is een gewone neusverkoudheid de oorzaak. Maar ook hooikoorts, een ontstoken kies, een scheef neustussenschot of irritatie door droge, stoffige lucht kunnen een bijholteontsteking veroorzaken.

Hoe herken je het?
Meestal ontstaat een bijholteontsteking een dag of drie, vier na een verkoudheid. Behalve van pijn rond de wangen of ogen, koorts en een verstopte neus, kun je last krijgen van kiespijn, vermindere smaak en reuk en geelgroen gekleurd slijm in de neus en de keel.

Acute voorhoofdsholteontsteking
Een acute voorhoofdsholteontsteking heeft vaak een hevig bonzende hoofdpijn boven een of beide ogen tot gevolg. Kauwen en voorover buigen verergert de pijn. Een chronische voorhoofdsholteontsteking veroorzaakt een minder hevige, drukkende hoofdpijn. Ook sufheid, vermoeidheid en concentrsatieverlies zijn symptomen. Een fikse verkoudheid met pijnlijke, rode, gezwollen ogen wijst meestal op een kaakholteontsteking.

Wat is er aan te doen?
Als het om een bacteriële infectie gaat, zal de arts een antibioticakuur vooschrijven. Vaak worden daarnaast neusdruppels aangeraden. Soms lukt het niet de bijholteontsteking met geneesmiddelen de kop in te drukken, en moet de KNO-arts eraan te pas komen. Deze laat eerst rontgenfoto's maken om de ernst van de infectie te bekijken. Een kleine operatie, onder plaatselijke verdoving, kan dan noodzakelijk blijken. Hierbij wordt een gaatje gemaakt in het bot in de neus, tussen de neusgang en de ontstoken bijholte. Via die extra doorgang worden de bijholten gespoeld met steriel water. In het geval van hardnekkige, chronische bijholteontsteking moet er een operatie worden uitgevoerd waarbij de oorspronkelijke bijholteopening wordt heropend of waarbij een kunstmatige opening wordt gemaakt. Dit is gelukkig slechts zelden nodig.

Kinderen
Kinderen hebben vaker dan volwassenen een flinke neusverkoudheid te pakken, omdat ze nog antistoffen tegen ziektekiemen moeten opbouwen. Ook bij kinderen kan een verkoudheid een bijholteontsteking tot gevolg hebben. De holten in het voorhoofdsbeen ontstaan pas rond de zeven jaar. Wanneer een kleiner kind dus een bijholteontsteking heeft, zal dit een kaakholteontsteking of zeefbeenholteontsteking zijn.
Essie80
GastBerichtGeplaatst: 26-02-2006 16:23 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik heb zo'n beetje alles gelezen wat er op dit forum geschreven is. Maar zit eigenlijk toch nog met een vraagje.
Ben een paar dagen erg verkouden geweest en heb nu dus ook last van een vhhontsteking. Voel er niet zo veel voor om in het weekend naar een dokter te gaan dus wil proberen er eerst zelf van alles aan te doen. Nu lees ik hier veel over het opsnuiven/druppelen van zout water. In principe wil ik dit best proberen maar ik heb een erg gevoelige neus. Als ik bijvoorbeeld water in mijn neus krijg, heeft dit vaak een niesbui van ongeveer een half uur tot gevolg. Nou heb ik ooit eens ergens gehoord dat niezen (net als snuiten) niet goed is bij een vhh ontsteking. Sterker nog het maakt het vaak erger.
Mijn vraag is dus: Niezen, is dit goed of slecht???????
Ik hoop dat iemand mij snel een antwoord kan geven want wordt gek van de hoofdpijn!!!
Gast
BerichtGeplaatst: 28-02-2006 1:35 Reageer met quote

krv, Willeke schreef:
Zou iemand mij kunnen vertellen hoe dat werkt met die zoutoplossing. Ik ben blij dat ik hier kan lezen wat ik voel, en dat ik niet de enigste ben met dit probleem. Mensen die hier nooit last van hebben gehad, begrijpen nooit echt wat je bedoelt en hoe het voelt. De pijn is soms echt ondragelijk. Ik hoop dat het snel over gaat, zodat ik bepaalde dingen weer kan oppakken, zoals sporten. Want dat gaat ook niet lekker als je voorhoofdholteontsteking hebt. Heel irritant allemaal.

Groetjes willeke


Je moet stoppen met stomen want dat helpt even en daarna word het weer erger Sad Het is ook meestal alleen van de warme dampen dat je luchtwegen even open gaan staan dus zoiets is meer voor als je een beetje verkouden bent.Je moet zo'n STRONGJET kopen.
Dat is een steriele zeezout oplossing die je met druk in je neus spuit.Ze zijn helaas wel wat duur(+/-
9 euro)maar het helpt wel.Als ik voel dat het weer begint dan spoel ik elke dag 1 keer mijn holtes.
Probeer maar eens.
MJM
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 5:03 Reageer met quote

2 weken terug had ik een zware verkoudheid. Nu heb ik nog steeds last van een voorhoofdholteontsteking, gelukkig minder dan in het begin. Mijn vraag hier is; mijn slijmvlies (snot) stinkt en niet zo'n beetje ook. Is dit 'normaal'?
ravie
GastBerichtGeplaatst: 02-03-2006 16:59 Reageer met quote

Om het slijm bij verstopte bijholtes los te maken heb ik wel een massage apparaat gebruikt stomen hielp meestal beter.
Gast
BerichtGeplaatst: 04-03-2006 0:34 Reageer met quote

Hoi..bedankt voor de tip!! Ga volgende week gelijk zo'n strongjet halen. Ben nu een tijdje bezig met die zoutoplossing maar dan opsnuiven vanaf een lepeltje, ik merk wel verbetering. Alleen heb ik s'morgens ongeveer 1, 2 uur na het opstaan weer last van mn hoofd, dus moet dan een aspirine innemen om normaal mijn werk te kunnen verrichtten, de rest van de dag gaat het wel. `15 maart moet ik naar het ziekenhuis en dan ga onder zo'n ct-scan en worden er foto's gemaakt, ben benieuwd wat daar uit komt. Ik moet gewoon iets hebben om het allemaal een beetje onder controle te houden!! Beterschap iedereen

Vriendelijke groet,
Willeke
Gast
BerichtGeplaatst: 04-03-2006 0:38 Reageer met quote

MJM schreef:
2 weken terug had ik een zware verkoudheid. Nu heb ik nog steeds last van een voorhoofdholteontsteking, gelukkig minder dan in het begin. Mijn vraag hier is; mijn slijmvlies (snot) stinkt en niet zo'n beetje ook. Is dit 'normaal'?Hoi...Wat jij zegt over dat je slijmvlies stinkt, daar heb ik ook erg last van gehad, af en toe heb ik het nog steeds. Je ruikt dat gewoon he, door je neus. Heel raar, weet ook niet precies hoe dat komt!! Ik denkt dat het door die ontsteking komt ofzo...misschien opgehoopt slijmvlies. Nou sterkte...

Groetjes Willeke
anoniempje17
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2006 14:53 Reageer met quote

hallo ik ben 17 jaar en ik heb ook steeds weer last van voorhoofdholte ontsteking. de dokter zegt steeds maar weer dat antibiotica niet helpt en geeft me alleen pijnstillers en neusdruppels. maar het blijft maar terug komen. inmiddels loop ik nu in het ziekenhuis en hebben ze een paar weken teug foto's gemaakt. vanmiddag kreeg ik de uitslag en er zat dus veel slijm in mijn holtes. mijn vraag is nu of iemand misschien weet wat de komende procedures zijn voor mij
Gast
BerichtGeplaatst: 09-03-2006 14:51 Reageer met quote

Hey, ik ben zelf 20 en heb voor zover ik weet altijd al last gehad van voorhoofdsholteontsteking en verkoudheid. Ik ga er alleen nooit mee naar de dokter, maar wacht todat het vanzelf overgaat. Meestal duurt dat ruim 2 weken, maar een paar weken later begint het dan weer opnieuw, en zo altijd maar door. Ik stoom wel, maar heb het idee dat dat niet echt werkt en ik neem altijd aspirine zodat ik wel naar school kan enzo. Als ik deze berichten zo lees dan komt het erop neer dat zo'n dokter vaak ook gewoon zegt dat het vanzelf over gaat met stomen. En aangezien er zoveel mensen zijn die heel erg vaak naar de dokter gaan en waarbij het ook niet verbetert, vraag ik me af of het echt kwaad kan wat ik doe, dus gewoon afwachten.Of zou chronische voorhoofdsholte ontsteking juist ontstaan als je wacht tot het vanzelf verbeterd. Want als dat zo is dan moet ik binnenkort toch maar eens langs de dokter gaan. Dus kan iemand mij vertellen of het afwachten totdat het overgaat wat ik doe kwaad kan?
Groetjes, Sj.
anneh
GastBerichtGeplaatst: 10-03-2006 15:43 Reageer met quote

Embarassed ik heb al 4 jaar voorhoofdholte ontsteking.Die is ontstaan toen ik een vriend kreeg die veel rookte.Mijn relatie is over gegaan maar mn holte ontstekingen zijn komend en gaan.Ik wordt over 8 weken geopereerd om mn komma,tjes je hebt er 3 achter in zitten,werken als een ventilatie systeem.Maar daar gaan ze een stukje afknippen zodat ik beter kan inademen en beter kan snuiten.Dan kunnen de bacterieen beter naar buiten.Heeft iemand hier ervaring mee.Graag reacties .
Jos
GastBerichtGeplaatst: 11-03-2006 0:28 Reageer met quote

Heb ook ontstoken holtes en voorhoofdsholteonsteking gehad en deze verwaarloosd en nu dus als bijwerking dubbelzien. Ik zie nu al 4 weken dubbel en heb allerlei onderzoeken gehad in het ziekenhuis. Enge en ernstige zaken zijn tot nu toe uitgesloten. moet vanzelf weer overgaan, heb er nog nooit van gehoord en mensen uit mijn omgeving ook niet. In het ziekenhuis bij de orthoptie zeiden ze dat mijn oogzenuw door de ontsteking een tic heeft gehad en daardoor voor een bepaalde periode is uitgeschakeld. Heeft iemand weleens hier last van gehad? Embarassed
Niels
GastBerichtGeplaatst: 12-03-2006 11:06 Reageer met quote

Ben herstellende van een voorhoofdholte ontsteking. Heb gelukkig weer eetlust gekregen, alleen proef ik nu niets meer! Dit houdt nu al 4 dagen aan! Tevens vind ik de geur van sigartetten inneens zooo ontzettend smerig ruiken en vies smaken! terwijl ik al 20 jaar rook! Ik word gek! Ik heb zo'n zin in een sigaret, maar vind het opeens smaken naar URINE!
Weet iemand of dit nog weggaat? Tuurlijk, ideaal moment om te stoppen, doe ik misschien ook wel, maar de penetrante geur! gaat dit nog over?alvast bedankt!
Gast
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 9:42 Reageer met quote

Ik heb sinds gisteren last van zware hoofdpijn.
Het begon gisteren rond '9 uur het 's avonds in mijn voorhoofd boven mijn beide ogen, van die vieze zware steken ik kreeg mijn ogen niet meer open van de pijn.
Toen ben ik naar bed gegaan en toen ik het 's morgens om half 7 op stond had ik het meteen weer, weer die zware steken in mijn voorhoofd.
Ik heb last van vast zittend slijm en iedere keer als ik moet hoesten ga ik door een hel want ik heb zowel last van die iritante slijm als van steken in mijn voorhoofd tijdens het hoesten.Ook als ik me voor over buk doet mijn voorhoofd heel zeer.
Ik heb last van een lopende neus geelgroen kleurig slijm last van koortsaanvallen en niet te vergeten last van hoofdpijn.
Kan dit een begin zijn van voorhoofdholte ontsteking??
groetjes
Dennis
Joop Albers
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 14:55 Reageer met quote

Annemieke schreef:
Ik wil ook even mijn verhaal kwijt omdat ik wel eens bang ben dat ik iets heel anders heb.Dus als er ook maar iemand is die kan bevestigen dat het door mijn holtes komt ben ik al heel blij.
Ik voel dagelijks, jaar in jaar uit, een druk in mijn hoofd.Bukken maakt het heel erg.Altijd duizelig.Mijn linkeroor voelt altijd dof en dicht aan waardoor ik de hele dag het gevoel heb alsof ik in een tunnel zit of in een vliegtuig.Mijn snot is altijd groen en bloederig.Als ik mijn neus snuit is het net of er in mijn linkeroog iets voel scheuren.Ik heb jaren bij de kno arts gelopen en heb div. kuren gehad.Mijn neusschot is rechtgezet en er is 2e extra ruimte gemaakt.Poliepen zijn ook verwijderd.Nu zegt de arts dat ik nergens last meer kan hebben en dat alles er goed uitziet.Maar ik voel me dagelijks beroerd.Wie herkent dit weet raad en kan me gerust stellen dat dit wel "normale" klachten zijn bij een VHHonsteking???
Alvast bedankt.

Arrow annemieke inmiddels is het 15 maart en misschien heb je niets aan mijn antw.
dat is: "jouw klachten zijn niet zo normaal als de dokter doet voorkomen."
IK hoop dat je inmiddels beter bent en zo niet dan
moet je de huisarts zeggen dat je nog steeds klachten hebt en vragen om een onderzoek met uitleg v.d. klachten.
Zelf moet je ook duidelijk aan de huisarts je klachten uitleggen. Very Happy sterkte gewenst. Surprised Idea
daniel
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 16:22 Reageer met quote

ik heb op 10-3 s'avonds accuut een hele zware hoofdpijn gekregen met steken en een zware druk achter mijn linker oog,heel veel pijn in mijn kaak en mijn wang en verschrikkelijk snotterig. weekend een beetje aangerommeld met pijnstillers, niet tot slecht kunnen slapen van de pijn en op maandag morgen maar gelijk naar de dokter gegaan,zijn conclusie?,VOOR EN BIJHOLTE ONSTEKING! lekker! heb net 2 weken daarvoor griep gehad,het ging net een beetje beter en dan dit!! heb het nog nooit gehad! heb het gelijk zwaar zei die! de bekende medicijnen gekregen,amocxicline en nasacort neusspray. ik voel me al iets beter maar die pijn in mijn hoofd en oog blijft maar aanhouden.nu lees ik hier allemaal wilde verhalen wat je wel en niet moet doen,en ik ga maar wat proberen met zoutloos stomen. uit de meeste bevindingen van anderen blijkt dat toch hetbeste resultaat te geven!ik houd jullie op de hoogte!
Carel
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 23:39 Reageer met quote

Mijn zoontje van vier klaagt sinds gisteren over oorpijn aan 1 kant. Nu heb ik vanavond eens gekeken en hij heeft een flinke zwelling aan die kant, ongeveer ter hoogte van zijn oorlelletje/ jukbeen. Ik heb in zijn mond gekeken, maar zijn kaak ziet er roze (goed) uit, geen geïrriteerde plekken of zo. Ik denk dus niet aan een ontstoken kies, maar eerder aan kaak- of bijholteonsteking.

Kent iemand de klacht van een zwelling bij het jukbeen, ter grootte van een knikker?
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Pagina 9 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring