Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Niet kunnen doorademen
Auteur Onderwerp: Niet kunnen doorademen
LeroyK
BerichtGeplaatst: 02-12-2008 21:06 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb sinds 3 maanden erg last van mijn ademhaling. Ik ben niet in staat om, wanneer ik wil, goed door te amdemen. Het lijkt zelfs wel alsof ik een soort van "band" om mijn borst heb zitten. Dit gaat gepaard met een soort van pijn op mijn borstbeen. Van mijn huisarts kreeg ik eerst te horen dat ik een blokkade in mijn rug had. Heb meerdere malen een fysio behandeling gehad. Dit hielp niet. Vervolgens heb ik 2 weken onstekingsremmers moeten slikken, ook dit zonder resultaat. Ik ben in het ziekenhuis geweest voor longonderzoek. Heb een longfunctie & hyperventilatietest gehad. Een rontgenfoto & en CT-scan en daar was bij geen van alle wat mis. Als ik s'ochtends wakker word heb ik nergens last van, totdat ik ga bewegen. Ik rook wel en tijdens het roken neemt de kortademigheid wel toe. Heeft iemand een idee wat het kan zijn, of hoe ik hier achter kan komen? Wat voor onderzoeken er eventueel nog gedaan kunnen worden? Morgen ga ik weer richting de huisarts voor een urine/bloed onderzoek. Misschien dat daar wat meer duidelijk word.

Alvast bedankt voor de moeite!

    Moderator opmerking:
    dubbelposten is niet toegestaan. Uw andere (dubbele) bericht is daarom verwijderd. Zie ook de Forum regels
laura_arual
BerichtGeplaatst: 03-12-2008 11:29 Reageer met quote

Het is natuurlijk fijn om te weten dat alle testen goed zijn. Ik heb toevallig ook die testen (behalve de ct scan) pas achter de rug. Bij mij kwam er wel hyperventilatie uit. Dit wist ik al jaren maar nu is het officieel bevestigd. Zoals ik jouw verhaal lees zou ik het toch houden op hyperventilatie. Ik hoop dat je bij de huisarts wel wat wijzer word. Een ding weet ik wel, je moet het niet opgeven en zorgen dat je serieus genomen word.
LeroyK
BerichtGeplaatst: 03-12-2008 11:59 Reageer met quote

Bedankt voor je antwoord. Heeft u verder een oplossing daarvoor gehad? Bepaalde ademhalingstechnieken of iets dergelijks?
laura_arual
BerichtGeplaatst: 03-12-2008 13:33 Reageer met quote

Toen ik jaren gelede de diagnose hyperventilatie kreeg ben ik bij een psycholoog gaan praten. Die heeft mij toen geholpen en ook ademhalingsoefeningen meegegeven.
Op dit moment helpen die mij niet en heb ik fysiotherapie van iemand die gespecialiseerd is in hyperventilatie. Ik ben er pas een keer geweest en heb er nog geen baat bij.
Het belangrijkste is altijd de buikademhaling en niet de borstademhaling. Dat laatste is bij mij mijn gewone ademhaling dus vandaar dat ik chronisch hyperventileer. Meestal heb ik het dus ook niet door dat ik hyperventileer. Totdat ik beroerd word. Misselijk, druk op de borst, tintelingen, moeite met ademhalen (niet altijd alles tegelijk hoor). En dan probeer ik er weer op te letten. Bij de hyperventilatie test kwam dus uit dat ik als ik hyperventileer er zelf niet meer goed uit kan komen. Ik denk dat ik rustig ademhaal maar qua uitstoot van zuurstof en koolmonoxide is dat niet het geval. Dit moet ik dus nu gaan leren. Het beste om weer over zo'n aanval heen te komen is twee a drie minuten in een zakje blazen. Maar dit vind ik eng en na een minuut heb ik het spaans benauwd (ik weet dat dit voornamelijk psychisch is, maar zie het maar eens te negeren als een stem in je hoofd schreeuwt dat je geen adem meer krijgt) waardoor ik naar lucht hap en het hele proces alleen nog maar erger word.
Jeetje wat een lang verhaal weer Rolling Eyes.
LeroyK
BerichtGeplaatst: 20-12-2008 23:59 Reageer met quote

Nou ben inmiddels wat verder. Ben voor onderzoek bij het sport medisch centrum in Haarlem geweest. Nu blijkt dat mijn hart niet naar behore functioneerd. Ik heb een sportief verleden. 15 jaar judo gedaan waarvan de laatste 5 op hoog niveau. Ik ben hier in 1 keer mee gestopt zonder af te trainen. De gevolgen hiervan ervaar ik waarschijnlijk nu. Mijn hart is door jaren van training gegroeit en door het stoppen met sporten begint deze nu als het ware te "krimpen". Hierdoor is mijn hartspier verkramt en onstaat er ook een druk op de borst. Ik heb volgende week een afspraak bij een cardioloog en hoop dan wat meer te weten. Zijn er nog andere mensen die zoiets hebben meegemaakt?
denisewillems
BerichtGeplaatst: 21-05-2011 17:24 Reageer met quote

wouw, hoe is het nu met je ?
r0bbiinn
BerichtGeplaatst: 20-06-2013 17:01 Reageer met quote

Hoi Leroy,

de klachten die je hier beschrijft heb ik ook al ongeveer 5 jaar.
na vaak te horen te hebben gekregen dat het stress was, tussen mijn oren zat, en dat ik hyperventilatie had ben ik zelf maar op onderzoek uitgegaan want ik heb een eigenwijze persoonlijkheid en geloof niet direct wat fysio therapeuten of doktoren tegen mij zegge,
gelukkig maar deze keer, ik kon niet meer sporten en kreeg er de heledag last van bij alles wat ik deed. ik kon niet meer doorademen en had het gevoel dat ik moest gapen telkens maar dat lukte niet.
het controleerde mijn leven terwijl ik voor die aandoening een fanatieke sporter was.
ik zelf denk dat er een sterk verband is tussen dat kort ademen en een verkeerde houding, ik game veel en heb een zwakke onderrug gekregen daardoor.
ook mijn schouders naar voren gaan hangen.
ik begon met het trainen van mijn onderrug en buik ( de core) en vermeed bortspier training ( omdat die mijn houding verslechterde) en doe heel af en toe bovenrug oefeningen.
miss helpt dit je.

succes
Index > Longziekten > Niet kunnen doorademen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring