Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
Zorba
BerichtGeplaatst: 28-10-2008 17:54 Reageer met quote

vee schreef:
GOEDE TIP MISSCHIEN WEL GOUDEN TIP !!

Sinds mijn stukje van 25 november j.l. heb ik mezelf voor 95 % genezen van mijn kwaal !
Boos vanwege alle pijn en slechte behandeling heb ik een paar heuse steunzolen in mijn schoenen gedaan met het idee : baat het niet, dan schaadt het niet.
Het resultaat was verbluffend. Al na een kleine week nam de pijn af. Nu op 8 januari ben ik voor het eerst naar een fitnesscentrum geweest. Bij de intake getest en lenig genoeg bevonden om van alle toestellen gebruik te mogen maken. Hadden ze me afgelopen zomer moeten zien strompelen, gaf je geen cent voor me.
Dus ga naar een podoloog/orthopeed en laat een paar steunzolen aanmeten, het kost geen enorm vermogen en de kans dat je er baat bij hebt is proefondervindelijk aanwezig.
Geloof me, ik was er echt beroerd aan toe en noch fysio noch arts kwam met een behandeling die enige zoden aan de dijk zette. Ik had me al neergelegd bij een chronische kwaal, zeker na het lezen van alle bovenstaande bijdragen.
En nu baat bij zo iets lulligs als een paar steunzolen, wie had dat kunnen denken ?
Komt de kwaal wel terug ( ik ben nu 3 a 4 weken pijnvrij) dan meld ik het ook, maar ondertussen ben ik zo blij als een hond met zeven staarten.
Jullie misschien ook binnenkort ????


Vee ben je nog steeds positief over de zooltjes?
Ik heb ze ook sinds kort, maar heb alleen maar meer pijn.
Volgens kennis omdat ik te lang op de zooltjes loop en de heup, de rug en linkerbeen een soort spierpijn krijgt door het anders/beter lopen.
Het lichaam moet er ook aan wennen zeggen ze.
angel34
BerichtGeplaatst: 28-10-2008 18:08 Reageer met quote

je lichaam moet er inderdaad aan wennen in ht begin als je ze net heb elke dag een uur en dan op bouwen.

het kan wel weken duren voordatje lichaam eraan gewwend is
Zorba
BerichtGeplaatst: 28-10-2008 18:21 Reageer met quote

waar ik ook zo van baal is die pijn in mijn lies.
Vooral bij het bukken.
MRI gaf aan dat er geen hernia was.
ReggirT
BerichtGeplaatst: 12-11-2008 14:42 Reageer met quote

Hallo, kan er iemand van jullie dit eens proberen:

- Neem een tennisbal en ga met je rug tegen de muur staan.
- Plaats de tennis bal tussen jezelf en de muur net onder je heupbeen aan de zijkant, geef een diepe druk met je ander been en begin traag rond te draaien met je heup. Ga dus vanaf de zijkant van je lichaam tot aan je bilspleet. Waar je dieper kan drukken doe je dit ook maar blijf bewegen/masseren.
- Doe deze strijking ongeveer 10 maal
- De bedoeling is om je kleine bilspier te masseren.

Ik had zelf ook brandende pijn/krampen in m'n buik, bil en bovenbeen alsook krampijnen in m'n kuit, hiel en dikke teen, dit alles verdween sinds ik zelf deze massage toe pas.

Veel geluk en post je resultaat!
wil44
BerichtGeplaatst: 18-11-2008 21:05 Reageer met quote

Ben heel benieuwd naar de reactie van Vee, of ze nog veel gemak heeft van de steunzolen
Laat eens iets weten.
Moonie
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 22:28 Reageer met quote

Hallo allemaal, ook ik heb al jaren last van mn rug. Eerst niet in ernstige mate, maar nu sinds de laatste maanden is het heel erg geworden. Als ik langer als 5 min. in de auto heb gezeten,kom ik er bijna niet meer uit. Ook langer dan een paar minuten in de rij voor de kassa, weet ik me al geen houding meer aan te nemen. Wordt tig keer wakker snachts en uit bed komen is al helemaal geen pretje.Kan op het strand niet op mn rug of op mn buik liggen, dan kom ik nooit meer overeind. Heb al therapie gehad en dat hielp, totdat ik er mee stopte. Nu weer hevige pijn laag in de onderrug en het trekt helemaal door mijn heupen. Soms ook lichte kramp in mn benen. Ga eerst maar eens met die tennisballen aan de slag en als dat niet helpt ga ik ook maar eens aan steunzolen denken. Baadt het niet, dan schaadt het niet. Of heeft iemand nog andere opties???
Gitte-
BerichtGeplaatst: 26-11-2008 23:58 Reageer met quote

Steunzolen kunnen misschien helpen, dacht ik ook. Alleen zo jammer dat ik van mezelf al erg hoge wreven heb, want als ik de steunzolen draag kan ik amper meer in schoenen komen, die helemaal uit hun voegen getrokken worden dan ook nog. Ik kan dus niet zeggen óf zulke steunzolen wel of niet helpen Crying or Very sad
De meeste andere mensen zullen hier denk ik geen last van hebben, dus ik hoop voor jullie dat het WEL zal werken bij jullie.

Groetjes,
Gitte
priscilla1986
BerichtGeplaatst: 09-06-2009 20:22 Reageer met quote

hoi joy

je bent dus niet de enigste. ik heb die pijn zelfs zo erg in me heup,bil/anus dat ik niet weet hoe ik moet zitten,liggen en lopen. kan er zelfs niet van slapen.
ben al een paar keer naar de dokter geweest en die zegt dat het een ontsteking is maar daar geloof ik niet in omdat het steeds tijdens mijn menstruatie begint.

groetjes
priscilla1986
BerichtGeplaatst: 09-06-2009 20:27 Reageer met quote

ik zie allemaal antwoorden van jullie moet naar de fysio ben geweest. maar een fysio helpt niet ja die zeggen dat ze je kunnen helpen zodat ze weer aan je kunnen verdienen. bij mij ook en heb er gee baad bij ondanks mijn 5 jaar lange bezoekjes aan de fysio. die heup klachten krijg je niet weg doormiddel van een fysio ja voor heel even.
priscilla1986
BerichtGeplaatst: 09-06-2009 20:29 Reageer met quote

joy34 schreef:
Ik zit met het volgende ongeveer 6 maanden geleden kreeg ik ontzettende pijn in mijn rug waardoor ik niet eens meer recht op kon staan, dan liep ik eerst eeb kwartier krom door de kamer en dan kon ik mijn rug weer strekken bij de HA geweest en ontstekeningsremmers gehad dat ging weg en nu kwam het volgende pijn in mijn heup/bil bij het zitten en vooral s'nachts wordt ik wakker van de pijn in mijn heup, (alleen maar de rechter, links niets aan de hand)dan weet ik even niet meer hoe ik moet liggen en het gaat ook niet weg dan ja met een paracetamol maar je dat is ook niet de oplossing. Ben in het ziekenhuis geweest voor foto's maar niets te zien.

Heeft iemand dit ook dat je s'nachts wakker wordt van de pijn.

Of tips?

groetjes joy34hoi joy,

ik heb precies het zelfde als jou maar ik kan er niet van zitten,staan,lopen en slapen. en he begint bij mij steeds tijdens mijn menstruatie. de pijn gaat ook naar voor naar me lies. heb van alles al geprobeerd tot fysio,steunzolen,andere schoenen maar niks helpt! en de dokter zegt dan dat het een ontsteking is nou ze kenne me veel wijs make maar dat toch echt niet!!!

gr
simonehennen
BerichtGeplaatst: 12-06-2009 12:04 Reageer met quote

ik heb precies hetzelfde als jou.
bij mij begon het een jaar geleden naar de geboorte van de 2 dochter via keizesnede.
ik heb overdag nergens last van(bijna niet)
alleen nachts naar 6 uurtjes zoets wordt ik wakker van de pijn.
en kan dan niet meer liggen pijn onderrug heup uitstrekkend naar beem en geke alleen rechter been.
heb eerts fisio gedaan naar 10 keer geen enkel verbetering. toen ostheopatie een keer of 6.
ook helaas geen verbtering.
en nu chiropracie ander matras maar naar 6 behandelingen nog geen vebetering.
nu weet ik wel dat je geduld moet hebben maar je moet wel naar 2 maanden verbetering merken.
en dat is zo goed al niet.
nu ben ik bij podopeut geweest en heb zolen laten aanmeten daar ik bijna 2 cm been lentge verschil heb zou het daar ook vandaan kunnen komen was eerts sceptich maar ja wat heb ik te verliezen een jaar geen nachtrust meer is ook slopend.
zal het eens een maand de tijd geven en hoop dat nu minder wordt.
gelukkig als je zo kijkt ben je niet alleen met de klachten en hoopt altijd op een gouden tip.
groetjes simone
nie
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 16:48 Reageer met quote

hallo,

Ik heb hier ook een klein vraagje. Ik zit al namelijk bijna 2 jaar met pijn in mijn onderrug en uistrijkt naar mijn achterwerk. bij sommige bewegingen krijg ik daar een serieuze prikkeling waardoor ik door mijn been zak. dit is vooral rechts. maar het rare eraan is mijn linkerbil doet soms ook zeer juist de zelfde pijn? hier voor ben ik vorig jaar een scan en echo laten nemen en hebben niets gemerkt. zouden jullie mij eventueel raad kunnen geven want ik zou aan kinderen willen beginnen maar had graag eerts een oplossing voor deze pijn.

grt nie
rug11
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 20:17 Reageer met quote

De klachten die hier omschreven worden, tinteling rechts,bil/been etc.komen mij heel bekend voor.Bij mij lag de oorzaak in het probleem van de twee onderste lumbaal wervels, L4-5. Later zijn er nog vele andere bijgekomen(mijn verhaal staat onder"mislukte spondylodese wat nu?" onder rug11). Maar dat wil niet zeggen dat dit bij jullie allen ook zo moet zijn.Ik zie alleen maar herkennings punten.Mbt de menstruatie, ik heb voor de rugoperaties al mijn baarmoeder laten verwijderen, oa ook vanwege enorme rugpijnen/en andere oorzaken. In ieder geval geen extra maandelijkse belasting meer.Dat is de beste beslissing ooit geweest.
Eliette
BerichtGeplaatst: 20-09-2009 22:07 Reageer met quote

Na vier pagina's te lezen, word ik alleen maar verdrietiger. Vele mensen in NL lopen blijkbaar met klachten van lage rugpijn, heup en bil.

Na een hardloopwedstrijd twee jaar (juni 2007) geleden heb ik pijn in mijn heup/bil gekregen. Na half jaar fysio en dry needling behandeling naar de huisarts gegaan. Rontgenfoto wees niks uit en werd gediagnoseerd met slymbeursontstekking. Met de injecties verdween de pijn in de onderrug maar niet de heup/bil pijn. Huisarts verklaarde mij genezen en kreeg dus geen doorverwijzing. Via bedrijfsarts naar orthopeet geweest en moeten smeken om een MRI scan. Orthopeet zag dat blijkbaar dat een ruggewervel was ingezakt en verwees mij door naar de neuroloog. Hij diagnoseerde een hernia (mei 2008). Ondertussen op eigen iniatief ook langs geweest bij een specialist om te kijken of het beenlengte verschil echt de oorzaak niet kon zijn, en dat werd uitgesloten. Ruim 20 behandelingen gehad bij een manueel therapeut. Ook hij heeft de handdoek in de ring gegooid en verwees mij terug naar de neuroloog. De neuroloog wilde alles onderzoeken om uit te sluiten of de druk in mijn onderrug niet door iets anders werd veroorzaakt. Inwendig onderzoek wees ook niks uit. In november 2008 heeft mijn neuroloog de handdoek in de ring gegooit en ik stond op straat. Ben je 27jaar en mag je de rest van je leven met pijn leven continu.

Radeloos, moedeloos en de moed stond in mijn schoenen. Op advies van collega ben ik naar een toegepast kinesiologie therepeut gegaan. Daar werd gediagnoseerd dat mijn enkel niet goed stond,waardoor de doorstroming van energie niet kon plaats vinden. Hij heeft mij van de pijn afgelopen rond de kerst 2008. Dol blij dat ik weer mijn hardloopschoenen aan kon doen en zelf de Nijmeegse Vierdaagse heb gelopen in de zomer 2009. Echter de pijn is nooit 100% verdwenen en sinds augustus heb ik weer continu pijn. Op het moment slik ik weer maximale pijnstillers en ben ik terug bij af. Laatste hoop is nu de acupuntuur waar ik drie weken mee ben begonnen. De acupunturist zegt dat twee zenuwen bekneld zitten in mijn onderrug. Ik probeer de moed in te houden, maar het is heel moeilijk. Helemaal als je gewoon in je sociaal leven al 2jaar wordt belemmerd en zoals iedereen zegt nog zo jong bent. Als iemand de gouden tip heeft, ben ik hem / haar eeuwig dankbaar.

Groet,
Eliëtte
AndreaF
BerichtGeplaatst: 26-10-2009 13:51 Reageer met quote

Ook ik wil me in dit rijtje aansluiten: Tijdens mijn eerste zwangerschap (2004) al last gehad van m'n bilspier, na de bevalling was dit gelukkig over. Begin 2005 heb ik acute spit gehad (Volgens de huisarts), kon niet op of neer. Met goede medicatie is dit gelukkig snel over gegaan. Eind 2006 begon de ellende weer, pijn aan m'n onderrug en linkerbil en ik merkte dat dit voornamelijk kwam rond m'n menstruatie. Snel daarna was ik zwanger van nummer 2. Helaas sloeg de zwangerschap al snel weer op die spier, dus weer door naar de fysio. Zij constateerde een overbelaste bilspier en kreeg daar massage voor. Moet zeggen dat dat aardig hielp, maar helaas wel tijdelijk.
Na de bevalling was het weer weg, maar toen ik weer begon te menstrueren, begon al snel weer rond die periode de pijn.
Eind 2008 kwam het weer in volle hevigheid opzetten, dacht toen weer aan acute spit. Heb allerlei medicatie gehad, uiteindelijk is het ver weggetrokken doordat ik helemaal stonded door de Tramadol op de bank lag.
Maar die maandelijkse pijn bleef...
Bijna 6 weken geleden begon het weer, m''n menstruatie kwam er weer aan. Maar de pijn ging maar niet over en werd steeds erger, dus weer dacht ik aan spit. Pijnstilling hielp niet, dus vorige week toch maar naar de huisarts gegaan: Zij denkt aan m'n SI-gewricht. Ze drukt op die plaats en ik gilde het uit van de pijn. Nu dus verder met pijnstilling (Naproxen met paracetamol anders is het nog niet te houden) en fysio. Helaas heeft de fysio zo'n 2 weken wachttijd en zo lang kan ik nu niet meer wachten. Zometeen ga ik dus maar eens de huisarts bellen of zij iets voor mij daarin kunnen betekenen.
Overigens vertelde de huisarts mij, dat ze pijn aan het SI-gewricht in zo'n 2 behandelingen weg zou moeten kunnen drukken. We wachten dus maar af...
tinus14
BerichtGeplaatst: 26-12-2009 21:56 Reageer met quote

ik heb sinds ongeveer drie weken pijn in mijn heup als ik in bed lig.
eerst kan ik goed slapen maar tegen een uur of 6 wordt ik wakker en kan niet meer liggen en omdraaien omdat dit pijn doet in mijn heup. eerst dacht ik dat het aan de matras lag maar heb het ook in een ander bed.
wat zou het kunnen zijn?
het is bij mij niet afhankelijk of ik ongesteld ben of moet worden en als ik op sta ben ik na ongeveer 5 minuten overal vanaf af. overdag geen last.

groeten tinus
Diana1969
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 10:33 Reageer met quote

Goedemorgen,

Deze klachten heb ik ook al jaren, ze zijn veregerd na mijn 2 zwangerschappen en na mijn baarmoederverwijdering!
Ik loop nu sinds oktober bij de fysio, hij heeft al enkele malen mijn bekken rechtgezet, mijn si gewricht is erg pijnlijk en blijft na behandeling ook pijnlijk.
Ik ben tijdens oefeningen thuis flink op mijn onderrug gevallen wat de boel ook geen goed doet, en van de week met de gladheid ging ik ook weer onderuit, fysio was er niet blij mee, want zo blijf ik weer van voor af aan beginnen.
Ik heb pijn de gehele dag, s'nachts bij het omdraaien in bed, bij het trappen lopen, fietsen etc.
Tevens doet ook mijn schaambeen erg pijn, ik draag nu op advies van mijn fysio een (erasmus)bekkenband, waardoor ik wel hetgevoel heb dat alles wat steviger zit.
Maar helaas de pijn blijft wel in mijn onderrug en rechterbil/bovenbeen.
Mijn klachten zijn al sinds mijn 12e jaar, ben toen al voor de 1e keer rechtgezet door de fysiotherapeut.
Moedeloos word ik van al die klachten en de pijn!
trudy
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 10:46 Reageer met quote

Weet je wel zeker dat het je bekken is die deze klachten veroorzaakt?Een versleten rug kan namelijk ook deze klachten geven en zo zijn er nog meer dingen waar de oorzaak vandaan kan komen.
Laat je eens goed nakijken, fotos nemen en bv een scan dan weet je misschien waar je aan toe bent.
Diana1969
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 18:14 Reageer met quote

Er zijn wel al foto's van mijn rug gemaakt, er was wat artrose te zien en een scoliose( nog niet extreem)maar wel genoeg om klachten te veroorzaken.
Ik heb ook een bolle bovenrug(geen bochel hoor!)en tevens nekklachten(pijn/stijfheid en het gevoel alsof er zand in mijn nek zit.
Ik heb een hele goede fysio/manueel/osteopaat therapeut waarbij ik onder behandeling ben.
Hij zegt echter wel dat als ik zo door ga( ik werk in de zorg)dat ik mijn rug verder naar de ''klote''
aan het helpen ben.
Ik slik me suf aan de pijnstillers en spierverslappers (waar mijn therapeut niet blij mee is, omdat ik dan steeds meer mijn grenzen verleg)maar zo snel ander soort werk vinden lukt ook niet 1,2,3!
Ik werk nu wel al meer in de coordinatie etc, dus ik belast me rug nu al wel veel minder, maar dat helpt nog niet beel hoor.
trudy
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 20:55 Reageer met quote

Van een scoliose hoef je geen pijn te hebben,vaak is het aangeboren.
Zelf heb ik een dubbele S zoals ze dat noemen en ook ik heb daar geen klachten van.
Artrose kan wel klachten veroorzaken en daar is niets anders aan te doe dan blijven bewegen.
Als de therapeut dat zegt denk ik echt dat de klachten uit je rug komen en zou ik advies dat hij geeft ter harte nemen!.
Sterkte met alles.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Pagina 7 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring